تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835963539
تحلیلی بر دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تحلیلی بر دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تهران- ایرنا- صاحب نظران سیاسی بر این نظرند که مناسبات دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به عواملی همچون دیدگاههای قومی، ائتلاف ها و برداشت های ذهنی وابسته خواهد بود.
سرانجام بخشی از تحولات مربوط به انتخابات افغانستان از ابهام خارج و رونمایی شد. از بین هشت کاندیدایی که برای انتخابات وارد عرصه رقابت شده بودند، در نهایت پس از سه هفته نتایج اولیه مشخص شد. بر این پایه 2کاندیدا باید خود را برای دور بعدی انتخابات آماده کنند. سیستم انتخاباتی افغانستان همانند فرانسه و بسیاری از کشورهای دیگر اکثریتی است یعنی رییس جمهور باید بتواند نصف به علاوه یک آرا را کسب کند تا وارد کاخ ریاست جمهوری شود.
از آنجایی که تعداد نامزدها در مرحله نخست به نسبت زیاد بود و شکاف های بسیاری در بین رای دهندگان ایجاد می کرد هیچ یک از کاندیداها نتوانستند اکثریت را به دست آورند. از اینرو 2 کاندیدایی که بیشترین آرا را به دست آورده اند باید خود را برای دور بعدی آماده کنند. در این بین عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمد زی 2 نامزدی هستند که در دور دوم با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
نکته قابل توجه آن است که تقریبا این 2 نامزد از 2 گروه متفاوت هستند. در حالی که عبدالله از افرادی است که با احمد شاه مسعود به عنوان یکی از رهبران جهادی و جنگ سالاران در دوران مبارزه با طالبان همکاری نزدیکی داشته و خود در آن دوران فعالیت های پزشکی در میدان نبرد انجام می داد و در عین حال از افراد متخصص در حوزه پزشکی است اما اشرف غنی فردی اقتصادی است. وی از مقام های بانک جهانی بوده و در کابینه کرزی مدیریت بخش های اقتصادی را بر عهده داشته است. با توجه به پیشینه ای که عبدالله دارد وی را می توان جنگ سالار (در عین حال فن سالار) و اشرف غنی را با توجه به تجربیات وی می توان یک فن سالار یا تکنوکرات دانست. ویژگی های هر یک از این 2 کاندیدا به شرح ذیل است:
- عبدالله عبدالله؛ متولد سال 1960، چشم پزشک بوده و تنها کاندیدای برجسته ای است که منشا قدرت وی خارج از قوم پشتون است. محل تولد وی کابل، پدرش پشتون و مادرش تاجیک است. وی وزیر خارجه حامد کرزی رییس جمهوری فعلی افغانستان بود که در سال 2005 از این سمت استعفا کرد. در انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 وی با آرای کسب شده در دور نخست توانست به دور دوم راه یابد اما با وجود متحدان بسیاری که داشت از دور دوم انصراف داد و شبکه ای از متحدان یا اپوزیسیون دولت را تشکیل داد.
- اشرف غنی احمد زی؛ متولد 1949، وی یک تکنوکرات یا فن سالار ملی گرا معرفی شده و وزیر اقتصاد پیشین افغانستان و از مقام های بانک جهانی بوده است که بر خلاف پیشینه سیاسی بسیار طولانی، پایگاه سیاسی کوچکی دارد. وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 توانست تنها 3 درصد از آرا را به خود اختصاص دهد اما این بار با عبدالرشید دوستم رییس پیشین ستاد ارتش افغانستان که به عنوان یک فرد محبوب شناخته می شود ائتلاف کرده است تا بتواند در کسب قدرت شانس بیشتری داشته باشد. احمدزی به کشتن صدها تن از اعضای طالبان در کانتینرها متهم است . هر چند وی عذرخواهی کرده است اما رای بسیاری از حامیان خود یعنی جوانان را که به دنبال اصلاحات بوده و حامی قانون اساسی هستند از دست داده است.
مناسبات قومیتی در افغانستان از عوامل اصلی و تعیین کننده در نتیجه انتخابات این کشور بوده است. در این دوره نیز بسیاری از تحلیل گران، در تحلیل های اولیه خود شانس کاندیدای پشتون را بیشتر می دانستند؛ زیرا ملاحظات مربوط به جمعیت پشتون ها را مدنظر داشتند. آمار مربوط به جمعیت پشتون ها بسیار سیال و متفاوت است. در برخی آمارها جمعیت پشتون ها بین 60 تا 70 درصد از جمعیت افغانستان ذکر شده است. عبدالله که بخشی از هویت وی را تاجیک بودن تشکیل می دهد تاکنون توانسته حدود 45 درصد از آرا را به نفع خود جلب کند. با توجه به ملاحظات قومیتی شاید دو عامل اصلی سبب تغییرات بنیادی در تحلیل آن دسته از تحلیل گرانی شده است که قومیت را عامل اصلی بررسی انتخابات افغانستان می دانستند. این دو عامل عبارتند از :
1- جامعه افغانستان از چارچوب تصمیم گیری های مبتنی بر قومیت خارج شده است؛ به عبارتی نوعی از بلوغ سیاسی در جامعه افغانستان شکل گرفته، بطوری که می تواند مناسبات را خارج از رویه های سنتی و عرفی تحلیل کند. بر این پایه بلوغ سیاسی مردم افغانستان بیش از برآوردهای تحلیل گران بوده و آنها باید خود را با تحولات این چنینی منطبق ساخته و حتی خود را برای تحولات جدیدتر آماده کنند. بی تردید بلوغ سیاسی و تحولات خشن عرصه افغانستان، اهمیت عقلانیت و نتیجه گرایی را بیش از قومیت گرایی برجسته کرده است. به عبارت دیگر افغان ها به دنبال خروج از شرایط اضطرار هستند.
2- عبدالله عبدالله در دور قبلی انتخابات ریاست جمهوری که در سال 2009 برگزار شد قدرت را به نفع یک پشتون یعنی کرزی واگذار کرد. این امر نشان می دهد که برای وی به جای دست یابی به قدرت یا سمت عالی، سرنوشت افغانستان گزینه مهمتر و با اهمیت تری است. عبدالله در دور قبلی انتخابات توانست خود را به مردم معرفی کند و با انصراف مسالمت آمیز از عرصه قدرت تصویر مطلوبی از خود بر جای گذاشت.
عبدالله که زمانی وزیر خارجه افغانستان بوده است اکنون خود را برای پست ریاست جمهوری آماده می کند. در دور اول انتخابات، قیوم کرزی برادر حامد کرزی رییس جمهور افغانستان به نفع زلمی رسول کناره گیری کرد و اکنون گفته می شود که زلمی رسول برای دور بعدی به حمایت از عبدالله می پردازد. به عبارت دیگر هر چند اشرف غنی متحدان خاص خود را دارد اما عبدالله تاکنون از حمایت برادر کرزی و زلمی رسول وزیر خارجه افغانستان برخوردار شده است. نزدیکی به کرزی با توجه به محبوبیت وی – و محبوبیتی که شاید در اواخر دوران حکومتش به دلیل اظهارات تندی که علیه امریکایی ها و به نفع افغانها داشت بیشتر شده است- می تواند در رسیدن به ارگ ریاست جمهوری نکته مثبتی باشد.
نکته جالب آن است که بسیاری از نظرسنجی های قبل از انتخابات و یا حین انتخابات، عبدالله را پس از اشرف غنی و زلمی رسول، به عنوان شانس سوم پیروزی معرفی می کرد اما عملا نتایج انتخاباتی گزینه دیگری را رقم زد.
ابعاد دور دوم انتخابات؛
در مورد آینده انتخابات افغانستان در دور دوم نیز چند نکته قابل ملاحظه وجود دارد که عبارتند از:
1- همچنان بسیاری از تحلیل گران مناسبات قومیتی را عامل اصلی در تعیین نتیجه می دانند. آنها معتقدند که با روی کار آمدن فردی که بخشی از هویت وی تاجیک است، دیگر پشتون ها به ائتلاف با یکدیگر پرداخته و در برابر روی کار آمدن فردی از قومیت غیر خودی (Other) می ایستند. لذا بی تردید در دور دوم یک پشتون یعنی اشرف غنی به عنوان پیروز میدان از صندوق های رای خارج خواهد شد.
حتی اگر مردم افغانستان مناسبات قومیتی را فراموش و کنار گذاشته باشند، هنوز هم می توان از این موضوع برای طغیان احساسات مردمی استفاده کرد و آنان را ضد یک توهم بیهوده یعنی ˈرهبری غیر پشتونˈ بسیج کرد.
2- ماهیت رای دادن در کشورهای در حال توسعه به جای جنبه ایجابی، جنبه سلبی دارد. از این گزاره می توان دو برداشت متفاوت داشت. نخست آنکه جنبه سلبی در انتخابات افغانستان به این معناست که ورود غیر پشتون ها به ارگ ریاست جمهوری باید منع گردد؛ لذا شانسی برای عبدالله وجود ندارد. برداشت دوم می تواند کاملا خلاف تحلیل نخست باشد؛ به این معنا که جنبه سلبی انتخابات افغانستان تاکنون نشان داده است که غیر از عبدالله شانس رسیدن به ارگ از دیگران سلب شده است؛ زیرا در کشورهای در حال توسعه مردم به فردی رای می دهند که احتمال برنده شدن داشته باشد. همین برداشت ذهنی، واقعیت را متفاوت با حقیقت می سازد. تا کنون عبدالله این میزان از آرای خود را متفاوت از هشت کاندیدای دیگر نشان داده است لذا شانس پیروزی برای وی حتمی است.
3- مناسبات قومیتی تاثیری در انتخابات نخواهد داشت. قومیت گرایان در همان دور نخست تکلیف خود را مشخص کرده اند و نتوانستند به نتیجه قابل توجهی دست یابند. هر کس که مایل به رای دادن به غیر از عبدالله بود در همان دور اول علیه وی رای داد اما بیشتر افرادی که باقی مانده اند و باید رای آنها جلب شود افرادی میانه رو هستند یعنی برآورد قومیتی ندارند لذا اشرف و عبدالله باید از این پس تمرکز خود را صرف جلب آرای این افراد نمایند. 45 درصدی که به عبدالله رای داده اند برای دور بعد نیز به وی رای خواهند داد؛ زیرا در دور اول بدون تعصب قومیتی، به نفع فردی غیر از کاندیدای پشتون رای داده اند، به عبارتی 45 درصد آرا به نفع عبدالله مستحکم شده است و وی نیازمند تنها 5 درصد آرا به علاوه یک است.
5- در دور اول انتخابات رای برخی از مناطق باطل اعلام شد. برخی از مناطقی که عبدالله می توانست به راحتی اکثریت آرا را به دست آورد نیز مشمول ابطال آرای کمیسیون مستقل انتخابات شد.
6- با وجود موارد مطرح شده، معمولا تحولات مربوط به ائتلاف ها می تواند در نتایج دور دوم تعیین کننده باشد. برای مثال سیاف از افرادی است که احتمالا از بین دو گزینه باقی مانده احتمالا از عبدالله حمایت خواهد کرد. همانطور که نتایج دور اول خلاف نظر سنجی ها اتفاق افتاد شاید بسیار از تئوری هایی که برای دور دوم ارایه شده است نیز مردود شوند.
7- بی تردید ممکن است از این پس نامزدها به جای نشان دادن ابعاد مثبت و توانمندی های خود بر روی ناتوانی ها و نکته های منفی رقبای خود تاکید کنند.
از گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**م.پ**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد تفاوتهای دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان
فارس گزارش میدهدتفاوتهای دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستاناعلام نتیجه نهایی انتخابات افغانستان مشخص خواهد کرد که آیا انتخابات به دور دوم خواهد رفت اما به فرض این که هیچ یک از کاندیداها نتواند در دور اول برنده شوند انتخابات در دور دوم تفاوتهایی نسبت به دور اول آن خانتخابات رياست جمهوري افغانستان به دور دوم موکول شد
۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۲۱ ۴۲ب ظ انتخابات رياست جمهوري افغانستان به دور دوم موکول شد کميسيون مستقل انتخابات افغانستان اعلام کرد هيچ يک از نامزدها در دور اول انتخابات برنده نشدهاست به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از بي بي سي يوسف نورستاني رئيس کميسيون مستقل انتخاباتانتخابات ریاست جمهوری افغانستان به دور دوم کشیده میشود/عبدالله عبدالله همچنان پیشتاز انتخابات
رسانههای محلی افغانستان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به دور دوم کشیده میشود عبدالله عبدالله همچنان پیشتاز انتخابات براساس گزارش رسانههای محلی افغانستان با شمارش هشتاد درصد از آرای انتخاباتی عبدالله عبدالله 43درصد آرا و اشرفی غنی احمد زی 32 درصد آرا را به دست آوردند به گزارانتخابات ریاست جمهوری افغانستان به دور دوم کشیده شد
رقابت عبدالله و احمدزی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به دور دوم کشیده شد کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان نتایج شماری تمامی آرای انتخابات ریاست جمهوری این کشور را اعلام کرد که براساس آن عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی به دور دوم این رقابتها راه یافتند به گزارش خبرگزاری تسنینتایج مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام شد احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم/پیشتازی عبدالله عب
نتایج مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعلام شداحتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم پیشتازی عبدالله عبدالله با 44 9 درصد آراکمیسیون مستقل انتخابات افغانستان نتایج مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری این کشور را اعلام کرد عبدالله عبدالله با 44 9 درصد آرا در صدر و اشرف غنی احمدزیعضو ستاد انتخاباتی «اشرف غنی احمدزی» در گفتوگو با فارس: انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به دور دوم میرود/ «ا
عضو ستاد انتخاباتی اشرف غنی احمدزی در گفتوگو با فارس انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به دور دوم میرود اشرف غنی احمدزی پیروز استعضو ستاد انتخاباتی اشرفغنی احمدزی کاندیدای ریاست جمهوری افغانستان در مورد نتایج انتخابات در این کشور اظهار داشت انتخابات ریاست جمهوری افغانستانانتخابات ریاست جمهوری افغانستان احتمالا به دور دوم کشیده میشود
انتخابات ریاست جمهوری افغانستان احتمالا به دور دوم کشیده میشود جدیدترین آمار از نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان نشان میدهد که به احتمال زیاد عبدالله عبدالله و اشرف غنی به دور دوم انتخابات راه یافتهاند آفتاب به گزارش خبرگزاری رویترز کمیسیون مستقل انتخابات افغانستانعضو ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله در گفتوگو با فارس: ائتلاف در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری سرنوشتساز است
عضو ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله در گفتوگو با فارس ائتلاف در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری سرنوشتساز استعضو ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله یکی از نامزدهای ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور اظهار داشت ائتلاف در انتخابات دور دوم سرنوشتسابرگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در مقدونیه
برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در مقدونیهمردم مقدونیه روز گذشته برای انتخاب رئیسجمهور کشورشان در دور دوم انتخابات شرکت کردند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری یورونیوز حدود یک میلیون و هشتصدهزار شهروند واجد رای دادن روز یکشنبه در جمهوری مقدونیه در دور دومانتخابات افغانستان به دور دوم کشیده شد
انتخابات افغانستان به دور دوم کشیده شد کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان نتایج انتخابات ریاست جمهوری این کشور را اعلام کرد که بر اساس آن عبدالله عبدالله 44 9 درصد آرا و اشرف غنی احمد زی 32 5 درصد آرا به خود اختصاص دادند باشگاه خبرنگاران کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان نتایج انتانتخابات افغانستان به دور دوم می رود
انتخابات افغانستان به دور دوم می رود با شمارش 80 درصد از آراء انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم کشیده شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز به نقل از بی بی سی با اعلام نتایج 80 درصدی آراء عبدالله عبدالله 43 درصد و غنی اشرف 32 درصد آراء را کسب کردهعبدالله عبدالله؛ همچنان پيشتاز انتخابات رياست جمهوري افغانستان
۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۰ ۹ق ظ عبدالله عبدالله همچنان پيشتاز انتخابات رياست جمهوري افغانستان نيمي از آراء رياست جمهوري افغانستان شمرده شد عبدالله عبدالله تاکنون پيروز انتخابات است به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج کميسيون مستقل انتخابات افغانستان اعلام کرد که با شمارش تقريبااستقبال اشرف غنی احمدزی از دور دوم انتخابات افغانستان
استقبال اشرف غنی احمدزی از دور دوم انتخابات افغانستان کابل – ایرنا – اشرف غنی احمد زی کاندید ریاست جمهوری افغانستان در اولین واکنش به اعلام نتایج مقدماتی با استقبال از شرکت دور دوم انتخابات این کشور گفت اگر دور اول آغاز صفحه ای نو بود دور دوم یک گام بلند در جهت دمکراسی نوپای اانتخابات افغانستان به دور دوم کشیده شد/ رقابت عبدالله و غنی برای جانشینی کرزای
بین الملل آسیا اقیانوسیه انتخابات افغانستان به دور دوم کشیده شد رقابت عبدالله و غنی برای جانشینی کرزای عبدالله عبدالله و اشرف غنی دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان که نتوانستند حائز بیش از 50 درصد آرا شوند باید برای جانشینی حامد کرزای منتظر نتایج دور دوم انتکمیسیون مستقل انتخابات افغانستان: نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان امروز اعلام میشود
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان امروز اعلام میشودمقامات کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان اعلام کردند نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان امروز ساعت ۱۸ منتشر خواهد شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل مقامات کمیسیون مس7 خرداد دور دوم انتخابات افغانستان
7 خرداد دور دوم انتخابات افغانستان خبرگزاری رسا ـ یوسف نورستانی آمار کامل نتایج اولیه را در حضور ناظران انتخاباتی و خبرنگاران اعلام کرد که براساس آن آقای عبدالله ۴۴ ۹ رای درصد و آقای غنی ۳۱ ۵ رای درصد کل آرا را کسب کردهاند به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا بی بی سی فاعبدالله یا احمدزی؛ چهکسی برنده دور دوم انتخابات افغانستان میشود؟
عبدالله یا احمدزی چهکسی برنده دور دوم انتخابات افغانستان میشود با اعلام نتایج ابتدایی انتخابات افغانستان راه یافتن عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی به دور دوم انتخابات موج تحلیلها و گمانهزنیها درباره نتیجه نهایی انتخابات ریاستجمهوری افغانستان آغاز شده است به گزارش گرو-
گوناگون
پربازدیدترینها