تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833724848
توافق هسته ای ایران، نویدبخشترین موفقیت در کارنامه سیاست خارجی اوباما
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نیویورک تایمز: توافق هسته ای ایران، نویدبخشترین موفقیت در کارنامه سیاست خارجی اوباما تهران - ایرنا. نیویورک تایمز در سرمقاله روز یکشنبه خود نوشت: نویدبخشترین موفقیت در کارنامه شش ساله سیاست خارجی اوباما که حامل پیروزیها و شکستهایی برای آمریکاست, معامله بر سر برنامه هسته ای ایران است.
نیورک تایمز نوشت: دو سال از دوره دوم کاری ˈباراک اوباماˈ می گذرد و امروز رییس جمهوری آمریکا در مرور کارنامه شش ساله اش, هم در وطن و هم در برون از مرزهای آمریکا, بابت مخدوش ساختن نقش رهبری بین المللی آمریکا, هدف هجمه ای از انتقاد و سرزنش قرار دارد.
این روزنامه آمریکایی در ادامه سرمقاله خود افزود: اوباما قادر نبوده است جهانی را که در پاره ای از ایام در مسیری خلاف حرکت می کند را به سامان برساند.
ریشه این ضعف در استنباطهای غلط, موقعیتهای غیرقابل کنترل , انتظارات غیر منطقی و متانت و نجابت جنون آمیز ˈاوباماˈ نهفته است .
منتقدان اوباما او را متهم می کنند که عاجز بوده است از اینکه در سطح بین الملل قدرت حقیقی آمریکا را تبیین کند و رهبران مستبد و خودکامه را با خواست و اراده آمریکا سازگار سازد.
اما در وادی عمل, واقعیت خلاف این است و سیاست خارجی اوباما مورد موافقت هم آمریکایی ها در داخل است و هم متحدان آمریکا در خارج از کشور.
اوباما سیاست ˈاول ما شلیک کنیمˈ جرج بوش را که مدعی بود راه حل هر مشکلی است، بطور کل رها کرد.
آمریکا با همین سیاست دو جنگ خانمانسوز به راه انداخت و آخر کار هم با سمبل کاری یکی را به پایان برد و دیگری را در شرف خاتمه دادن دارد.
این سیاست مبتنی بود بر انحصارگرایی و تهاجم قلدر مآبانه حتی به متحدان بود، اما این سیاست سرانجامی جز رسیدن به ناکجاآباد نداشت.
اوباما راه خو را پیمود و در سیاست خارجی قائل به ˈدگرگون سازیˈ بود.
البته این دستور کار در مواردی پاسخگو بود و در موضوعاتی به مشکل برخورد.
منحصر به فردترین موفقیت اوباما عملکرد اقتصادی اوست که قلب اقتدار امریکا را تشکیل می دهد.
در مورد برنامه هسته ای ایران, اوباما اولین رئیس جمهور آمریکا بود که فرصتی برای معامله با ایران آفرید.
نویدبخشترین ابتکار عمل اوباما همکاری با قدرتهای اصلی جهان بود تا بر سر برنامه هسته ای ایران معامله ای حاصل شود تا از این طریق اطمینان حاصل شود ایران سلاح هسته ای نمی سازد.
نوامبر (آبان) گذشته توافق موقت بدست آمد و با همین معامله توانایی ایران برای ساخت سریع سلاح اتمی به نحو قابل ملاحظه ای مهار شد. انتظار می رود توافق نهایی هم تا پایان ژوییه (تیرماه) به دست آید.
البته هنوز هیچ چیز تمام شده نیست, اما همین که اوباما خطر تعامل با ایران را تقبل کرد و کنگره را مجاب ساخت دست از ابتکار عمل علیه ایران بردارد تا مذاکرات مسیر صحیح خود را بپیماید, بابت همین موفقیت سزاوار تقدیر و ستایش است.
قدم بعدی اوباما در این راه معامله با یک تعداد از افرادی است در کنگره که نه تنها مصرند نگذارند ایران وارد باشگاه قدرتهای هسته ای شود، بلکه هر آنچه را که ممکن باشد انجام می دهند تا نگذارند هیچ توافقی با ایران امضا شود.
در بسیاری از عرصه ها هم عملکرد اوباما قابل دفاع نیست.
البته فشرده بودن بودجه و مردم خسته از جنگ و بیزار از درگیر شدن امریکا در منازعات بین المللی, بی تردید تاثیر بسزایی در بلندپروازیهای اوباما داشت و این بحث را داغ تر از همیشه مطرح کرد که آمریکا لازم است دامنه حضورش در جهان را محدود کند.
بسیاری نبود ایدئولوژی را در متن تصمیم گیریهای اوباما, ریشه این ضعف می شناسند . بعضی هم موانعی را سد راه تصمیم گیریهای سیاسی اوباما می دانند و معتقدند که جای بحث ندارد که ضعف, لرزش و سستی و انفعال اوباما , تاثیرات منفی بر جایگاه جهانی امریکا گذارده است .
امروز امریکا همچون گذشته به سادگی قادر به کنترل همه حوادث جهان نیست.
اوباما هفته گذشته در سفر به فیلیپین شخصاˈ به این ضعف خود اعتراف کرد و گفت که قادر به تاثیر گذاری بر حوادث سوریه , مصر و اسرائیل نیست و از دولت او در این مسائل کاری ساخته نیست .
این بیان اوباما , موضع همه منتقدان چپ گرا و راست گرای او را قوی تر .
اوباما در واقع ژرفای واقعیات جهانی را که بسوی چند قطبی شدن و به هم زدن نظم کنونی در حال حرکت است را درک نکرد.
اوباما در تبلیغات انتخاباتی اش در سال 2008 از ˈاستراتژی جدید برای جهانی جدید برپایه خلع سلاح هسته ای و خاتمه جنگهای عراق و افغانستانˈ صحبت کرد و در عین حال وعده داد که ˈآمریکا آماده است یک بار دیگر جهان را رهبری کندˈ.
او حتی هنگام دریافت جایزه ˈصلح نوبل ˈ در سال 2009 هم از ضرورت برپا شدن جنگهایی با اهداف بشردوستانه هم دفاع کرد.
رویکرد سیاسی اوباما در قبال جنگ سوریه هم از دیگر اتهامات وارد شده به او هم از جانب جمهوریخواهان و هم از سوی دمکراتها و لیبرالها و میانه روهای امریکاست.
اما منتقدان همچون سناتور ˈتد کروزˈ که چیزی از جنگ نمی داند و یا سناتور ˈ جان مک کینˈ که کارکشته جنگ است و راه حل همه مشکلات را در اقدام نظامی می بیند و نیز مقامات سابق دولت ˈبوش ˈ شمشیرهای انتقادشان را به جانب اوباما نشانه رفته اند اما هیچ راه حل بهتری به او عرضه نمی کنند.
در مورد سوریه او به حق از مداخله نظامی در این کشور امتناع کرد.
در شرایطی که این جنگ تاکنون 150 هزار تن را بلعیده است و ˈبشار اسدˈ از کمک رسانی به مردم تحت محاصره و قحطی زده جلوگیری می کند و گروههای جهادی رشدی نگران کننده پیدا کرده اند, اوباما همچنان مقابل فشارها برای مداخله نظامی در سوریه ایستادگی می کند.
او سال گذشته از مداخله نظامی در مقابل حمله شیمیایی در سوریه که گزارش شد کار رژیم اسد بوده است , اجتناب کرد .
این تصمیم گیری این ذهنیت را پرورش داد که امریکا نسبت به استفاده از زور در سایر موقعیتهای مشابه هم بی میل است.
اوباما در این ماجرا از راه حل دیپلماتیک استفاده کرد و به انهدام تسلیحات شیمیایی سوریه نظر داد.
امریکا بیشترین کمک را به مردم تحت محاصره سوریه ارائه می دهد و پی گیر راه حل دیپلماتیک برای جنگ این کشور است.
به موازات آن, واشنگتن به تارگی تصمیم گرفته است بعضی از گروههای شورشی سوریه را به انتخاب خود سلاحهای مرگبار در اختیارشان قرار دهد . همه روند انتقال و تحویل این محموله ها بدقت زیر نظر است و چنانچه انحرافی در آن مشاهده شود, ادامه آن قطع خواهد شد.
در سایر چالشها و بحرانهای جهانی هم مانند روسیه و اوکراین, اسرائیل و فلسطینیان و آسیا, هم سیاستهای اوباما در پاره ای از موارد صحیح بوده و در موضوعاتی دیگر قابل دفاع نیست.
نهایتا اینکه در کل, کارنامه سیاست خارجی اوباما به لطف عاری بودن از دیدگاههای ایدئولوژیک, نه آنگونه که منتقدانش بدان قائلند بد بوده است و نه به اندازه کافی خوب.
مترجمام**1591**1479
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
موفقیت سیاست خارجی ایران، برداشت غرب از افزایش صادرات نفت
موفقیت سیاست خارجی ایران برداشت غرب از افزایش صادرات نفت به باور بسیاری از تحلیلگران غربی افزایش صادرات نفت ایران در 9 ماه گذشته نشان از موفقیت سیاست خارجی دولت یازدهم و موثربودن سیاست های نفتی آن دارد آفتاب چرخ صنعت نفت ایران مدتی است که به حرکت افتاده است آژانس بین المللیپاسخ ظریف به منتقدان سیاست خارجی دولت از توافق ژنو تا هولوکاست
وزیر خارجه هفته آینده به مجلس می رود پاسخ ظریف به منتقدان سیاست خارجی دولت از توافق ژنو تا هولوکاست تهران- ایرنا- حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت وزیر امور خارجه سه شنبه هفته آینده در صحن علنی مجلس به سوال های نمایندگان درباره توافق ژنو و اظهاراتش درموردسیاستمدار پاکستان: حصول توافق جامع در مذاکرات هسته ای در گرو لغو تحریمهای ایران است
سیاستمدار پاکستان حصول توافق جامع در مذاکرات هسته ای در گرو لغو تحریمهای ایران است اسلام آباد - ایرنا - دبیرکل حزب جماعت اسلامی پاکستان تاکید کرد آمریکا و متحدان غربی اش بدانند که حصول توافق جامع در مذاکرات آنها با ایران درباره موضوع هسته ای در گرو لغو فوری و کامل تحریمهای یکآیا باراک اوباما در عرصه سیاست خارجی ناتوان است؟
لوموند آیا باراک اوباما در عرصه سیاست خارجی ناتوان است روزنامه لوموند نوشت شاید سیاست و اقدامات رئیس جمهور آمریکا در عرصه بین المللی نشان دهنده ناتوانی و ضعف او در این عرصه باشد اما در جهانی که دیگر اعتقادی به برتری قدرت غرب ندارد ناچار است چنین سیاستی را در پیش بگیرد به گزاواکنش رسانههای خارجی به امضای «غیرمعمول» اوباما زیر مصوبه عدم ورود ابوطالبی به آمریکا/ اختلافی حساس
واکنش رسانههای خارجی به امضای غیرمعمول اوباما زیر مصوبه عدم ورود ابوطالبی به آمریکا اختلافی حساس بین تهران-واشنگتن در میانه مذاکرات هستهای امضای مصوبه کنگره آمریکا در منع ورود ابوطالبی به این کشور از سوی اوباما با بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی همراه بود به گزارش نامه نیفایننشال تایمز گزارش داد سفر اوباما به آسیا و سیاست خارجی آشفته و مبهم کاخ سفید
فایننشال تایمز گزارش دادسفر اوباما به آسیا و سیاست خارجی آشفته و مبهم کاخ سفیدروزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که آمریکا از یک سو نمیتواند چین را نادیده بگیرد اما از سوی دیگر توجه این کشور به شرق دور باعث افزایش قدرت کشورهایی نظیر روسیه شده است به گزارش خبرگزاری فارس روزسیاست خارجی ایران در دوره روحانی/ مذاکرات هسته ای با موانع غلبه ناپذیررو به رو نیست
مقاله ظریف در فارین افرز سیاست خارجی ایران در دوره روحانی مذاکرات هسته ای با موانع غلبه ناپذیررو به رو نیست تهران- ایرنا - محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان در مقاله ای که در نشریه آمریکایی فارین افرز منتشر کرده به تشریح مولفه های سیاست خارجی ایران در دولت یازدهم پرداخته و اتوافقنامه ژنو مطالبهگری مردم در حوزه سیاست خارجی را نمایان کرد
استانها غرب همدان نوبری توافقنامه ژنو مطالبهگری مردم در حوزه سیاست خارجی را نمایان کرد همدان – خبرگزاری مهر رئیس اسبق مرکز راهبردی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که در بین تمام اعضای معاهده NPT محدود شده است گفت توافقنامه ژنو مطالبهگری مردم در حوزهآنچه روحانی درباره سیاست خارجی گفت شکستن تحریم، حق ماست/ از حقوق هستهای ملت کوتاه نمیآییم/ مانعی از طرف ما د
آنچه روحانی درباره سیاست خارجی گفتشکستن تحریم حق ماست از حقوق هستهای ملت کوتاه نمیآییم مانعی از طرف ما در رابطه با ریاض نیسترئیسجمهور با بیان اینکه نمیگذاریم منافع ملی ما زیر چکمه ابرقدرتها باشد اعلام کرد از حقوق هستهای ملت کوتاه نمیآییم و شکستن تحریم و برداشته شدن قطعضمن انتقاد از عملکرد دولت اوباما بولتون: اداره امور سیاست خارجی آمریکا به دست «کودکان» افتاده است
ضمن انتقاد از عملکرد دولت اوبامابولتون اداره امور سیاست خارجی آمریکا به دست کودکان افتاده استسفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل ضمن انتقاد شدید از عملکرد دولت باراک اوباما به تمسخر گفت که کودکان اداره امور سیاست خارجی آمریکا را برعهده گرفتند به گزارش خبرگزاری فارس جان بولتون سفحمایت اوباما از سیاست خارجی خود/ بازداشت یک باند در مالزی به اتهام ارتباط با القاعده
بین الملل آسیا اقیانوسیه تحولات آسیا حمایت اوباما از سیاست خارجی خود بازداشت یک باند در مالزی به اتهام ارتباط با القاعده حمایت اوباما از سیاست خارجی خود اعتصاب 20 هزار کارگر صنایع پوشاک کامبوج و بازداشت یک باند در مالزی به اتهام ارتباط با القاعده از جمله تحولات آسیا به شسردرگمی اوباما در سیاست خارجی
سردرگمی اوباما در سیاست خارجی نگاهی به سیاستهای اعمال شده از سوی اوباما در قبال موضوعات بین المللی نشان میدهد که وی در بسیاری از موارد از اتخاذ تصمیم مناسب و صحیح عاجز است به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از پایگاه خبری سالیسبری پست این پایگاه خبری دراوباما به خاطر یکایده آل غیر قابل دست یابی از یک توافق هستهای قابل اجرا چشم پوشی نخواهد کرد
سیاسی سیاست خارجی مشاور اوباما اوباما به خاطر یک ایده آل غیر قابل دست یابی از یک توافق هستهای قابل اجرا چشم پوشی نخواهد کرد مشاور ارشد اوباما در واکنش به انتقادات از توافق ژنو گفت تصور کنید اگر برنامه اقدام مشترک نداشتیم الآن در چه شرایطی بودیم اوباما برای دست یابی بهسیاست خارجی اوباما نیازمند بازنگری و بازتعریف است
وال استریت ژورنال سیاست خارجی اوباما نیازمند بازنگری و بازتعریف است وال استریت ژورنال نوشت اوباما برای اینکه در سال های باقیمانده از ریاست جمهوری خود موفق شود باید اهداف آمریکا در جهان را باز تعریف کند به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران پایگاه اینترنتی واوعده های پوچ اوباما در سیاست خارجی
وعده های پوچ اوباما در سیاست خارجی رییس جمهوری آمریکا در سفر خود به منطقه آسیا تلاش می کند جبهه متحدی در این منطقه علیه مخالفین خود ایجاد نماید به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بانکوک پست این پایگاه خبری در مقاله ای با اشاره به سفر اوباما به آساندیشکده آمریکایی:توافقنامه با اهمیت هسته ای با ایران، نباید شکست بخورد
اندیشکده آمریکایی توافقنامه با اهمیت هسته ای با ایران نباید شکست بخورد تهران – ایرنا – یک اندیشکده آمریکایی نوشته است توافقنامه هسته ای با ایران به قدری تاریخی و حائز اهمیت است که نباید شکست بخورد اندیشکده رند در مقاله ای به قلم ربه کا گیبونز نوشت امضای توافقنامه هسته ایعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با فارس اعلام کرد دانش آموز نخبه ایرانی در آلمان فوت کرد/ط
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با فارس اعلام کرددانش آموز نخبه ایرانی در آلمان فوت کرد طرح سؤال از وزیر امورخارجه در مجلس روز یکشنبهنماینده مردم مراغه در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت به علت فوت دانش آموز نخبه ایرانی در کشور آلمان از وزیر ام-
گوناگون
پربازدیدترینها