واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
واکنش رسانههای خارجی به امضای «غیرمعمول» اوباما زیر مصوبه عدم ورود ابوطالبی به آمریکا/ اختلافی حساس بین تهران-واشنگتن در میانه مذاکرات هستهای
امضای مصوبه کنگره آمریکا در منع ورود ابوطالبی به این کشور از سوی اوباما با بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی همراه بود.
به گزارش نامه نیوز، خبرگزای آسوشیتدپرس در گزارشی به امضای لایحه ممنوعیت ورود ابوطالبی به آمریکا از سوی باراک اوباما اشاره کرده و می نویسد: «باراک اوباما» روز جمعه مصوبه کنگره این کشور را با هدف ممنوعیت ورود سفیر جدید ایران به سازمان ملل متحد به دلیل ارتباط اش با حمله سال 1979 به سفارت آمریکا در تهران امضا کرد.
آسوشیتدپرس در ادامه این گزارش، مصوبه کنگره آمریکا را «غیرمعمول» خوانده و می گوید: بر اساس این مصوبه افرادی که در اقدامات تروریستی حضور داشتند و تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به شمار می روند از ورود به خاک این کشور ممنوع می شوند. این مصوبه با هدف ممنوعیت ورود «حمید ابوطالبی» یکی از اعضای دانشجویان پیرو خط امام است که با حمله به سفارت آمریکا در تهران52 آمریکایی را به مدت 444 روز به گروگان گرفتند.
ابوطالبی اما تاکید کرده است که ارتباط اش با این حادثه تنها به ترجمه و مذاکره محدود بوده است. از سوی دیگر ایران آمریکا را به نقض استقلال کشورها برای معرفی نماینده به سازمان ملل متحد متهم کرده است. موضوعی که در میانه تلاش های واشنگتن و تهران برای گرم شدن روابط خود بر سر برنامه هسته ای اختلاف حساسی به شمار می رود.
روزنامه لس آنجلس تایمز آمریکا نیز در گزارشی خبری به این موضوع پرداخته و می نویسد باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا مصوبه ای را برای تبدیل شدن به قانون امضا کرد که سفیر جدید ایران برای ورود به سازمان ملل متحد را منع می کند.
این نخستین لایحه ارائه شده از سوی سناتور ایالت تگزاس تد کروز است که به قانون تبدیل میشود. تد کروز یکی از نامزدهای احتمالی جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری است.
تد کروز در بیانیه ای در خصوص این لایحه نوشته است.« از رئیس جمهور اوباما برای پیوستن به رای قاطع کنگره و امضای این مصوبه به قانون تشکر می کنیم. ما به دنیا نشان دادیم که زمانی که با اقدامات ضد آمریکایی مواجه می شویم می توانیم در کنار هم برای دفاع از امنیت کشورمان بایستیم»
ابوطالبی 56 ساله که به عنوان یک دیپلمات لیبرال و عملگرا در کنار اقدامات حسن روحانی برای بهبود روابط دو کشور شناخته می شود سال های قبل به عنوان سفیر ایران در کشورهای اتریش، ایتالیا و بلژیک حضور داشت.
اوباما این لایحه را یک روز پس از آن امضا کرد که اژانس بین المللی انرژی اتمی تایید کرد که ایران به تمامی تعهدات هسته ای خود در قالب توافق نامه ژنو عمل کرده است.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نیز در گزارشی به این موضوع پرداخته و می نویسد: باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا قانونی را امضا کرد که سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد را از ورود به این کشور منع می کند. واشنگتن پست در ادامه به اظهارات اوباما پس از امضای این لایحه اشاره کرده و مینویسد: اوباما تأکید کرده، این طرح برای وی تنها جنبه «مشورتی» دارد و الزامآور نیست.
اوباما با انتشار بیانیهای اعلام کرده، هرچند وی نیز در نگرانی اعضای کنگره آمریکا بر سر ماجرای نماینده ایران شریک است، مشروط به اینکه کنگره بداند محدود کردن اختیارات وی در زمینه پذیرش یا رد سفرا از طریق گذراندن قوانین، نه مجاز است و نه عملی؛ بنابراین، وی قانون مصوب در کنگره آمریکا را تنها به عنوان یک نظر مشورتی میپذیرد.
1393/1/30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]