واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
واکنش رسانههای خارجی به ممنوعیت ورود ابوطالبی به سازمان ملل/ بلومبرگ: آمریکا به تعهدش در میزبانی سازمانهای بینالمللی پایبند باشد/ آمریکا به دنبال نفوذ دیپلماتیک در سازمان ملل
مقامات و دیپلماتهای سازمان ملل با ابراز نگرانی از عدم ارائه ویزا از سوی دولت باراک اوباما به «حمید ابوطالبی» عنوان کردند که این اقدام به معنای عدم تعهد آمریکا به نقش میزبانی سازمانهای بینالمللی است.
به گزارش نامه نیوز، بلومبرگ در گزارشی در این باره نوشته است: کاخ سفید روز گذشته گفت که ابوطالبی ویزای مورد نیاز برای ورود به آمریکا و حضور در مقر سازمان ملل در نیویورک را دریافت نخواهد کرد. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید آمریکا در این باره عنوان کرد که انتخاب ابوطالبی از سوی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران مناسب نیست.
ابوطالبی نسبت به این اقدام آمریکا ابراز تاسف کرد و گفت که این موضوع مغایر با قوانین بین المللی است و توافق نامه های منعقد شده میان آمریکا، سازمان و ملل و حق کشورها برای انتخاب نمایندگانشان را نقض می کند.
در همین راستا سه نفر از دیپلمات های سازمان ملل و دو نفر از مقامهای این سازمان با اشاره به موضوع سفیر ایران عنوان داشتند که رفتار آمریکا با نماینده ایران در سازمان ملل ممکن است راه را برای آمریکا برای استفاده از قدرتش برای نقوذ در انتخاب های دیپلماتیک در سازمان ملل هموار کند.
بحران بر سر سفیر جدید ایران در سازمان ملل در میانه مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 صورت گرفته است.
مجلس نمایندگان و سنای آمریکا با تصویب طرحی خواستار ممنوعیت ورود کسانی به خاک این کشور به عنوان سفیر جدید در سازمان ملل شده بود که در هرگونه فعالیت های تروریستی علیه امنیت ملی آمریکا فعالیت میکنند و یا تهدیدی برای این کشور به شمار میآید، شدند.
از سوی دیگر، نیویورک تایمز نوشت: پیش بینی های غم انگیزی نسبت به واکنش آمریکا به گزارش ها در مورد قصد ایران برای معرفی حمید ابوطالبی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل وجود داشت.
این روزنامه آمریکایی در این باره نوشت: ابوطالبی که آن زمان 21 سال بیش نداشت در میان سازمان دهندگان این اتفاق نبود اما در میان دانشجویان متعدد بحران گروگانگیری بود که تکامل پیدا کرده و اصلاح طلب شدند آمریکا با عدم پذیرش ابوطالبی خود را از نماینده ی محترم و توانای دولت پرزیدنت روحانی و همچنین شانس آغاز پشت سر گذاشن بحران گروگانگیری محروم می کند.
ایران هم لیست بلندبالایی از رفتارهای ناعادلانه آمریکا از جمله حمایت این کشور از صدام حسین حتی پس از استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه ایرانیان در طول جنگ دارد، بنابراین شنیدن دیدگاه ها و سخنان ابوطالبی سودمند خواهد بود.
نقش سفیر ایران در سازمان ملل در این برهه از زمان در مقایسه با دوره ی محمدجواد ظریف وزیر خارجه فعلی ایران که در طول دولت جرج بوش عهده دار این پست بود، مهم نیست. آمریکا و ایران اکنون به طور منظم و در سطوح بالا بایکدیگر مذاکره و گفتگو می کنند تا به توافق هسته ای بلندمدتی دست پیدا کنند.
اقدامات انقلابی ابوطالبی نباید باعث عدم حضور او در این پست باشد. یک روزی آمریکا و ایران نیاز خواهند داشت تا از یکدیگر بابت مسائل مختلف و در جهت حرکت به سمت روابطی سازنده عذرخواهی کنند. ابوطالبی می تواند جز جدایی ناپذیر آن پروسه باشد.
از سوی دیگر، استفان دوجاریک سخنگوی دبیر کل سازمان ملل بار دیگر موضع قبلی سازمان ملل را تکرار کرد و گفت: این موضوعی دوجانبه میان ایران و آمریکاست و سازمان ملل دخالتی در آن ندارد.
موضعگیری سخنگوی دبیرکل سازمان ملل درحالیاست که آمریکا طبق موافقتنامه دوجانبه میان واشنگتن و سازمان ملل معروف به "قرارداد مقر" متعهد شده است که تسهیلات لازم را برای صدور روادید همه نمایندگان کشورهای جهان فراهم کند. سخنگوی بان کی مون در این نشست خبری ابراز امیدواری کرده بود که این موضوع از طریق تعامل دوجانبه ایران و آمریکا حل و فصل شود.
خبرنگار خبرگزاری اینرسیتی نیز خطاب به سخنگوی بان کی مون گفت: علاوه بر نماینده جدید ایران، ماجرای حضور یاسر عرفات در سال 1988 میلادی نیز با وجود اسناد رسمی و منتشر شده سازمان ملل، کشور میزبان گفت که تعهد و الزامی برای صدور ویزا ندارد و حضور چنین کسی را در آمریکا نمیپذیرد، آیا موضع سازمان ملل دربرابر کشور میزبان و در قبال بیان چنین اظهاراتی تغییر کرده است؟
استفان دوجاریک بجای پاسخ به این سؤال گفت: توافق کشور میزبان کماکان بدون تغییر باقی مانده و این سندی است که بلافاصله پس از تأسیس سازمان ملل امضا شده و طبق آن مقر اصلی این سازمان در نیویورک است. وی افزود: اما اظهار نظر یادشده، پس از درخواست برای ابراز نظر قانونی کشور بوده است.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد مجددا تأکید کرد: در جریان موضوع اخیر یعنی نماینده جدید جمهوری اسلامی ایران، سازمان ملل هنوز به نحو رسمی در جریان این امر قرار داده نشده است.
1393/1/23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]