واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
پشت پرده عدم ارائه ویزا به نماینده جدید ایران در سازمان ملل از سوی آمریکا چیست؟/ رویترز: ابوطالبی از تسخیرکنندگان سفارت آمریکا در ایران و از حلقه نزدیک به هاشمی رفسنجانی است
صادر نشدن ویزا برای نماینده جدید ایران در سازمان ملل با گمانهزنیهایی از سوی رسانههای خارجی همراه بوده است.
به گزارش نامه نیوز، بلومبرگ در گزارشی با عنوان «ایران؛ گروگانگیر سفارت آمریکا در سال 1979 را به عنوان نمایندهاش در سازمان ملل انتخاب کرد» به این موضوع پرداخته و ادعا کرد: ایران یکی از اعضای گروه شبه نظامی این کشور که 52 آمریکایی را به مدت 444 روز در تهران به گروگان گرفته بودند را به عنوان نماینده بعدی خود در سازمان ملل متحد اعلام کرد.
بلومبرگ در ادامه مینویسد: دولت ایران خواستار دریافت ویزای آمریکا برای «حمید ابوطالبی» سفیر سابق ایران در بلژیک و ایتالیا شد که در گذشته یکی از اعضای گروه جبهه دانشجویان خط امام بود، این گروه در چهارم نوامبر سال 1979 با حمله به سفارت آمریکا گروهی از دیپلمات های حاضر در آن را به گروگان گرفتند.
طبق آنچه مقامهای ایرانی عنوان کردند وزارت خارجه آمریکا تاکنون به درخواست ویزای دولت ایران به ابوطالبی پاسخی نداده است.
بلومبرگ در ادامه تحلیلی در این باره، یاد آور میشود: جنجال بر سر انتخاب ابوطالبی در این سمت میتواند درخواستهایی را در «کپیتال هیل» (ساختمان کنگره آمریکا) و فراتر از آن در انتخابات مجالس این کشور که قرار است در سال جاری برگزار شود را در خصوص برداشتن یک گام غیر معمول در عدم ارائه ویزا به یک مقام رسمی که به سازمان ملل فرستاده شده است را به دنبال داشته باشد. این موضوع همچنین میتواند به روند رو به جلو توافق سازنده برای مهار برنامه هستهای ایران که آمریکا و پنج قدرت جهانی دیگر در مذاکره با ایران در 20 جولای پیگیری میکنند، صدمه وارد کند.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی در این باره، مینویسد: حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران «حمید ابوطالبی» یک دیپلمات کهنه کار که در گذشته سمتهای کلیدی در اروپا داشت را به عنوان سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد انتخاب کرد.
ابوطالبی از سال 1980 کمی پس از حادثه گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران در سال 1979، کار خود را در وزارت خارجه این کشور آغاز کرد.
یکی از دیپلماتهای غربی در سازمان ملل که خواست نامش فاش نشود گفت که ابوطالبی با یکی از حلقههای نزدیک به روحانی، رئیس جمهوری ایران و اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری اسبق این کشور در ارتباط است.
ابوطالبی در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد نیز به عنوان یک دیپلمات فعالیت میکرد اما وی به عنوان شخصیتی نزدیک به احمدی نژاد شناخته نمیشود.
این مقام غربی در ادامه افزود: ابوطالبی در مذاکرات پنهان هستهای میان واشنگتن و تهران که در نوامبر گذشته به توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 انجامید نیز نقشی نداشت.
ابوطالبی در صورت دریافت ویزا از آمریکا جایگزین خزاعی، نماینده کنونی ایران در سازمان ملل خواهد شد.
خبر ارائه نشدن ویزا از سوی وزارت خارجه آمریکا به نماینده جدید ایران در سازمان ملل را چندی پیش روزنامه واشنگتن پست اعلام کرد. این در حالی است که سفیر پیشین ایران در سازمان ملل اکنون سمت خود را پس از انتخاب نماینده جدید ترک کرده و به تهران بازگشته است و با توجه به عدم ارائه ویزا به نماینده جدید، کرسی ایران در سازمان ملل اکنون خالی است.
این روزنامه نگار آمریکایی در بخشی از این خبر که روز چهاردهم مارس و این بار در صفحه سیاسی روزنامه واشنگتن پست منشتر شد، سوال درستی را به نیابت از مردم ایران مطرح می کند که ایرانیان از خود می پرسند چگونه این فضای باز و جدید گفتگو قرار است به اشتراک گذاشته شود حال آنکه تهران قادر نیست مقام عالی رتبه خود را که می تواند نقش مهمی در باز شدن انجماد دیپلماتیک داشته باشد، به دفترش در سازمان ملل اعزام کند؟
1393/1/10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]