واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: لوموند:
آیا باراک اوباما در عرصه سیاست خارجی ناتوان است؟
روزنامه لوموند نوشت شاید سیاست و اقدامات رئیس جمهور آمریکا در عرصه بین المللی نشان دهنده ناتوانی و ضعف او در این عرصه باشد، اما در جهانی که دیگر اعتقادی به برتری قدرت غرب ندارد، ناچار است چنین سیاستی را در پیش بگیرد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه فرانسوی لوموند در تحلیلی به قلم "الن فراشون" نوشت، آیا باراک اوباما، در سیاست خارجی ناتوان است؟ او نمی تواند در بحران اوکراین مقابل ولادیمیر پوتین بایستد. او قادر نیست فاجعه سوریه را متوقف کند. او نمی تواند خواسته و اراده خود را به اسرائیلی ها و فلسطینی ها تحمیل کند. او قادر نیست از فرو افتادن لیبی در جهادگرایی جلوگیری کند. او نمی تواند اروپایی ها را به اقدامی هماهنگ و متمرکز در مناطق مختلف دنیا وارد کند. در مجموع این فهرست اقدامات رئیس جمهور آمریکا طولانی است.
در واشنگتن، نو محافظه کاران بر این باورند که باراک اوباما وضعیت آمریکا را خوار و تحقیر کرده است. آنان سیاست «ریست» یا «شروع مجدد» روابط با روسیه را شکستی برای اوباما می دانند. اوباما اقدامات مختلفی در قبال روسیه صورت داده است، ناتو به اوکراین و گرجستان گسترش پیدا نکند؛ برچیدن بخشی از سیستم موشکی آمریکا در اروپا؛ هیچ پشتیبانی قابل توجهی از شورشیان سوریه انجام نشود؛ و حتی پس از کاربرد سلاح شیمیایی که «خط قرمز» کاخ سفید بود هیچ پاسخ نظامی به بشار اسد که از سوی روس ها محافظت می شود داده نشد.
جیمز بیکر، آخرین وزیر امور خارجه در دوران جنگ سرد، سیاست اوباما در اوکراین را تأیید می کند.
رئیس جمهور آمریکا به عنوان استاد سابق حقوق، که محدودیت های استفاده از زور در عراق و افغانستان را سنجیده است دیپلماسی را به رویارویی ترجیح می دهد. همتای روس او به عنوان افسر سابق ک گ ب و دلتنگ اتحاد جماهیر شوروی، که تنها به توازن قدرت معتقد است، از اقدامات اوباما این گونه نتیجه گرفت که واشنگتن راه او به سمت کریمه را باز خواهد گذاشت.
دیپلماسی اوبامایی پس از موضوع سوریه از مشکلی در زمینه «اعتبار» رنج می برد. همین مسئله موجب تشویق روسیه به ماجراجویی در اوکراین شده است. الحاق کریمه به روسیه بذر شک و تردید نسبت به آمریکا را در میان دوستان آمریکا در آسیا پاشیده است. اکنون آنان درباره استحکام اتحاد نظامی خود با آمریکا در برابر قدرت فزاینده چین دچار تردید شده اند و باراک اوباما هم مجبور شده است در یک هفته گذشته برای جلب اطمینان آنان به کل منطقه از توکیو گرفته تا مانیل سفر کند.
همین موضوع در سمیناری در اندیشکده بروکینگز مورد بررسی قرار گرفت، و در آن هیچ یک از کارشناسان اهمیت درک عرصه های بین المللی را انکار نکردند.
به اعتقاد آنان پکن نمی تواند این احتیاط را به منزله ضعف تلقی کند. به طور رسمی ، اوکراین متحد واشنگتن نیست. اما ژاپن، کره جنوبی و برخی دیگر در ساختاری از اتحاد با آمریکا قرار دارند که در صورت حمله به آنها واشنگتن مجبور است وارد عمل شود.
جدای از این تصور بی عزمی و تردید در سیاست خارجی آمریکا، شناور بودن هدایت این سیاست نیز مشهود است.
آمریکا در حال حاضر ابر قدرتی با مزایای بی نظیر است، اما باید به دیگر ابرقدرتهای نو ظهور این دوران نیز اهمیت دهد. در غیر این صورت آنان هرگونه «برتری» آمریکا را انکار می کنند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]