واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رسانه آمریکایی: بحران اوکراین، ضعف سیاست خارجی آمریکا مقابل روسیه را نشان داد تهران- ایرنا- بحران اوکراین بدترین رویارویی آمریکا و روسیه حدود 25 سال بعد از پایان جنگ سرد، ضعف سیاست خارجی آمریکا و نقطه ضعف این کشور را برابر روسیه به خوبی به تصویر کشید.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از واشنگتن، در حالیکه آمریکا برای حل بحران اوکراین نمی تواند به مقابله نظامی با روسیه متوسل شود و متحدان اروپایی برای پیوستن به واشنگتن در تشدید تحریم های مالی و اقتصادی تردید دارند، دولت ˈباراک اوباماˈ رییس جمهوری آمریکا ابزارهای چندانی برای تغییر رفتار کرملین در شرق اوکراین و حمایت نکردن از جدایی طلبان ندارد در حالیکه روسیه نیز اتهامات آمریکا برای حمایت از این جدایی طلبان را رد می کند.
وضعیت اوکراین روز دوشنبه در حالی وخیم تر شد که رییس جمهوری موقت این کشور دستور ازسرگیری عملیات در شرق را داد و وزیر دفاع گفت یک هواپیمای شناسایی در اسلاویانسک مورد اصابت گلوله قرار گرفته است.
ˈنیکلاس برنزˈ استاد دانشگاه ˈهارواردˈ، معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا و سفیر این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی می گوید: روس ها به هیچ وجه مشروعیت دولت فعلی کی یف را نمی پذیرند. به نظر من علت اینکه باعث شد آمریکا و اتحادیه اروپا در ژنو با روسیه در مورد اوکراین مذاکره کنند این بود که روس ها بعد از این مذاکرات به اوکراینی ها مشروعیت می دهند. این هدف خوبی است، اما باید مراقب روس ها بود.
آسوشیتدپرس می افزاید: جدایی طلبان طرفدار روسیه تاکنون سلاح خود را زمین نگذاشته و ساختمان های دولتی را تخلیه نکرده اند، با آنکه بر اساس توافق ژنو باید این کار را می کردند.
در همین حال مسکو نیز خواستار تخلیه میدان استقلال کی یف توسط معترضان که خواهان نزدیکی بیشتر اوکراین به اتحادیه اروپا بودند، شد. اوباما از سوی سیاستمداران هر دو حزب برای افزایش تحریم ها علیه بخش نفت و گاز روسیه بشدت تحت فشار است. اروپایی ها تمایلی به این امر ندارند زیرا آنها 30 درصد از انرژی خود را از روسیه تامین می کنند. ˈولادیمیر پوتینˈ رییس جمهوری روسیه از قبل در مورد توقف صادرات انرژی به غرب و اوکراین هشدار داده است.
توافق ژنو از همه طرف ها می خواهد از خشونت، ارعاب یا اقدامات تحریک آمیز دست بردارند. همچنین گروه های مسلح غیرقانونی خلع سلاح شوند و معترضانی که از مفاد این توافق تبعیت می کنند، عفو شوند.
اما هیچ راهکار واقعی برای اجرای توافق ژنو نیست. پوتین اتهام حمایت روسیه از جدایی طلبان را نمی پذیرد و دولت مرکزی اوکراین نیز توانایی کافی برای تثبیت شرایط و موقعیت فعلی را ندارد. این امر به معنای نقطه ضعف بزرگی برای توافق است.
برنز می گوید: مشکل این است که ارتش اوکراین به اندازه کافی برای برقراری حکومت نظم و قانون در کشور خود قوی نیست، روس ها نیز برای نشان دادن این امر مشغول طراحی جعلی بحران هستند.
اکنون کاملا مشخص است که پوتین دست برتر را دارد. اوباما می گوید روس ها به زودی تبعات تحریم های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا را احساس می کنند. اما در شرایط کنونی پوتین تبعات تحریم ها را نیز به عنوان بخشی از هزینه ای که باید بپردازد پذیرفته است. بسیاری از ناظران معتقدند هدف درازمدت وی تا جایی که بتواند، بازسازی بخش هایی از اتحاد جماهیر شوروی است.
اروپام**9157**1485** 1337
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]