محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844687811
ضعف ديپلماسي انرژي در سياست خارجي ايران نمايان است
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ضعف ديپلماسي انرژي در سياست خارجي ايران نمايان است
فعال كردن ديپلماسي انرژي؛ ضرورتي كه طي سالهاي گذشته به فراموشي سپرده شد
فعال كردن ديپلماسي انرژي؛ ضرورتي كه طي سالهاي گذشته به فراموشي سپرده شد، در حالي كه كشورهاي كوچك نفتي با انسجامي بينظير در اين حوزه، بازارها را يكي پس از ديگري فتح ميكردند.
غفلت از ديپلماسي انرژي يكي از خصوصيات كشورهاي بزرگ نفتي است كه گمان ميكنند با ذخاير و توليد بالاي نفت خود، نيازي به بازاريابي و برقراري روابط بينالملل در عرصه انرژي ندارند.
توسعه ديپلماسي اقتصادي و حضور در بازارهاي نفت و گاز يكي از بندهاي سياستهاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي است كه ضرورت فعال كردن همه ظرفيتهاي بينالمللي در اين راستا را دوچندان كرده است.
دكتر فريدون بركشلي با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي به معناي اقتصاد رياضتي نيست، گفت: با تحقق سياستهاي مقام معظم رهبري در اين حوزه، اقتصاد نه تنها با رشد و توسعه همراه خواهد بود بلكه مقاوم شده و در مقابل عوامل بيروني، استقلال و شكل خود را حفظ ميكند.
رئيس «گروه مطالعات وين» با ياد آوري اين نكته كه ايران نخستين دارنده ذخاير نفت و گاز جهان است، گفت: با وابسته كردن كشورهاي منطقه، بهويژه منطقه خاورميانه به دو هدف اصلي ميتوان دست يافت؛ توسعه بازارهاي نفت و گاز و برقراري رابطهاي استراتژيك بين دولتها.
بركشلي ادامه داد: با اين روش قدرت چانهزني جمهوري اسلامي ايران در مجامع بينالمللي افزايش خواهد يافت كه ابزاري به نام انرژي نقش فوقالعادهاي در اينباره ايفا خواهد كرد.
وي در تشريح لزوم توسعه ديپلماسي انرژي گفت: براي تحقق اهداف در بخش توسعه بازارهاي صادراتي، فعالتر شدن ديپلماسي انرژي از اهميت بسياري برخوردار است كه متأسفانه طي سالهاي گذشته به فراموشي سپرده شده بود. حوزه ديپلماسي در تمامي حوزهها دچار دگرگوني شده و ديپلماسي انرژي، ديپلماسي فرهنگي، ديپلماسي اقتصادي و... در زمره منبعثيافتگان روابط بينالملل طبقهبندي ميشوند.
بركشلي اضافه كرد: دوران فروش سنتي و مشتريان سنتي به سر آمده است و همه چيز به روابط بينالملل و ديپلماسي برميگردد. تا زماني كه در اين حوزه برنامهاي عملي نشده بود هيچ دستاوردي را شاهد نبوديم اما طي ماههاي گذشته با افزايش فروش نفت، بايد يك گام هم به جلوتر رفته و بازارهاي ايران را با فعال كردن ديپلماسي توسعه داد.
وي تصريح كرد: ضعف ديپلماسي انرژي بهعنوان يك ركن اساسي در دستگاه سياست خارجي ايران بهعنوان يك كشور بزرگ نفتخيز، بيش از ديگر حوزهها نمايان است. اين در حالي است كه برخي كشورهاي نفتخيز منطقه همچون عربستان سعودي و عراق با استفاده از توان و اهرمهاي ديپلماتيك در حوزه انرژي، بسياري از سياستهاي كلان ملي و منطقهاي خود را در گذر از ديپلماسي انرژي عملي كردهاند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه در قبال تحريمهاي صورت گرفته آيا اين مهم قابل تحقق است يا خير گفت: فرهنگ تحريم بيش از خود تحريم بر ايران اثر گذاشته است؛ زماني كه ميگوييم تحريم را دور ميزنيم به اين معناست كه تحريمها ما را از پي درآورده است كه آن را دور ميزنيم؛ اگر به جاي گفتن اينكه تحريم را دور ميزنيم، ميگفتيم ساختار تحريمها را دگرگون خواهيم كرد، اثر بهتري در داخل و خارج ميگذاشت تا اينكه بخواهيم اينگونه ضعف خود را با دور زدن پوشش دهيم. از سوي ديگر خود تحريمي نيز بر اقتصاد اثرگذار بوده است به طوري كه با تعريف قوانين سخت، كاغذبازي، موانع مالي و... ظرفيتهاي داخلي به كار نميآيند.
عضو انجمن اقتصاددانان انرژي كشور با بيان اينكه صنعت نفت كشور سالانه بيش از 20 ميليارد دلار براي شركتهاي داخلي بازار ايجاد كرده است گفت: اين بازار در انحصار شركتهاي ايراني است كه در هيچ كجاي دنيا ديده نميشود؛ در اين بازار شركتهاي ايراني بايد فعال شوند و در تأمين نيازهاي صنعت نفت و كسب سود، براي خود ياريرسان اقتصاد ملي باشند اما به دليل محدوديتهاي موجود، چنين مهمي محقق نشده است.
بركشلي با بيان اينكه فرهنگ نفتي ايران بسيار قوي و بينالمللي است، افزود: اين طور نيست كه براي اين مدتي كه تحريم بوده است، ديگر آمادگي خود را از دست داده باشد، ما چيزهاي زيادي داريم كه به صنايع جهاني نفت بدهيم و بگيريم. درست است كه هنوز تحريم هستيم، اما شواهد مثبتي مبني بر كاهش تحريمها ديده ميشود.
اين كارشناس ارشد انرژي و اقتصاد بينالملل درباره امكان حذف ايران از بازارهاي بينالمللي نيز گفت: بايد توجه داشت كشوري مانند ايران با كشوري مثل كرهشمالي متفاوت است و به همين راحتي امكان حذف ايران از مراودات بينالمللي و به ويژه حوزه نفت وجود ندارد؛ ايران همواره با تحريمها دست به گريبان بوده است به نحوي كه نخستين تحريم نفتي جهان عليه ايران وضع شده است، از اين رو با توجه به قدرت انرژي ايران و گزارههاي تاريخي، نميتوان در اين باره با كشورهاي غربي همنظر بود! ايران ثابت كرده است كه دنياي بدون او، دنياي بهتري نخواهد بود و با ادامه رويكرد بدون ايران، دنيا، دنيايي نيست كه بازيگران جهاني زندگي راحتتري داشته باشند و بايد هزينههاي بيشتري براي اين منظور بپردازند.
وي درباره فعاليتهاي غرب براي محدودسازي بازارهاي نفت و گاز ايران نيز گفت: 20 سال پيش بود كه اروپاييها براي متنوعسازي گاز وارداتي خود، سناريوهاي مختلفي را پيش روي خود قرار دادند كه با اعمال سياستهاي امريكا، خط لوله نوبوكو طراحي شد كه پس از 20 سال و صرف هزينههاي بالا، تازه متوجه شدهاند امكان راهاندازي اين خط لوله وجود ندارد و بهترين راه ايران است.
در گذشته هم، دنيا ٢٠ سال بدون نفت ليبي زندگي كرد و سالهاي زيادي را هم بدون نفت عراق، آنگولا، نيجريه و ونزوئلا به حيات خود ادامه داد، ولي واقعيت دنيا اين نيست كه ذخايري به عظمت ذخاير نفت و گاز ايران وجود داشته باشد و آنگاه برود در مخازن پرهزينه آفريقا و ديگر مناطق پرريسك سرمايهگذاري كند.
بركشلي با بيان اينكه نقش ممتاز ايران در منطقه از هر جهت قابل استفاده در توسعه بازارهاي صادراتي است گفت: ايران با ١٥ كشور منطقه، مرز آبي و خشكي دارد و در عين حال دو منبع عظيم انرژي در خليج فارس و درياي مازندران را به هم متصل ميكند. سوآپ و جدي گرفتن آن يكي از كاربريهاي درياي مازندران است كه ميتواند در اين زمينه كمك فراواني به اقتصاد كند.
بركشلي با اشاره به اينكه موقعيت جغرافيايي ايران در منطقه بينظير است گفت: تركيه تنها كشور واسطه گاز ايران در اروپاست؛ يعني با عبور خط لوله گاز از تركيه به اروپا خواهم رسيد، از اين رو به هيچ عنوان توصيه نميشود صادرات گاز به قاره سبز از طريق كشورهاي سوريه و عراق دنبال شود. فرصت انتقال گاز از طريق خط لوله در هيچ كشوري جز روسيه ديده نميشود؛ بنابراين اكنون بهترين فرصت است تا در بازارهاي گاز حضور يابيم: زيرا توليد گاز ايران طي دو سال آينده با جهش بزرگي همراه خواهد بود.
نویسنده : وحيد حاجيپور
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 19 فروردين 1393 - 17:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
گمرک، آمار تجارت خارجی ایران را اعلام کرد
گمرک آمار تجارت خارجی ایران را اعلام کرد اقتصاد > اقتصاد کلان - تسنیم نوشت گمرک ایران جزئیات آمار مقدماتی تجارت خارجی کشور در سال ۱۳۹۲ را اعلام کرد که بر این اساس صادرات غیرنفتی ۴۰ میلیارد و ۳۷۶ میلیون دلار و واردات ۴۸ میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار شد بر اساس اعلام دفمذاکرات جدی ایران و روسیه برای سواپ معکوس نفت خام/ وزارت نفت منعی برای ورود مشتریان خارجی ندارد
مذاکرات جدی ایران و روسیه برای سواپ معکوس نفت خام وزارت نفت منعی برای ورود مشتریان خارجی ندارد اقتصاد > انرژی - فارس نوشت مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از مذاکرات جدی با روسیه در خصوص سواپ معکوس نفت خام خبر داد و گفت هنوز زمان نهایی برای انجام این سواپ در نظر گرفتهگفتوشنود نفتی فارس: ادعای شرکتهای خارجی به وجود فساد اداری در ایران/4 میلیون مسکن مهر بدون گاز
گفتوشنود نفتی فارس ادعای شرکتهای خارجی به وجود فساد اداری در ایران 4 میلیون مسکن مهر بدون گازشرکت های اروپایی برای ورود به ایران چندین مورد را ذکر کرده اند که مهمترین آن ادعای فساد اداری در ایران است به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در طول مدت تعطیلات نوروز خبرهای مختلفیبحران اوکراین و سیاست خارجی ایران
بحران اوکراین و سیاست خارجی ایران دکتر کیهان برزگر کد خبر ۳۸۷۱۴۱ تاریخ انتشار ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲ ۵۸ - 16 March 2014 بحران جاری اوکراین که به درستی به تقابل ژئواستراتژیک روسیه و غرب برای تعیین مرزهای نقش و نفوذ منطقه ای و جهانی خود تعبیر شده بار دیگر این بحث سنتی گرایش به شرق یاسیاستهای صادرات ایران با بازاریابی نوین دنیا همگام نیست
شنبه ۲ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۰ سیاستهای صادرات کشاورزی ایران نتوانسته همگام با روشهای نوین بازاریابی دنیا حرکت کند بهاءالدین نجفی - عضو هیات علمی دانشگاه شیراز - در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد بازارگرایی یا ارزیابی سلیقه مصرفکنندگان بازهشدار شرکتهای خارجی به وجود فساد اداری در ایران
هشدار شرکتهای خارجی به وجود فساد اداری در ایرانتاریخ انتشار دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۱۲ شرکت های اروپایی برای ورود به ایران چندین مورد را ذکر کرده اند که مهمترین آن ادعای فساد اداری در ایران است به گزارش فارس در طول مدت تعطیلات نوروز خبرهای مختلفی در صنعت نفت در قالب گفت&مذاکرات جدی ایران و روسیه برای تهاتر نفت/ آمادگی ایران برای فروش نفت به خارجی ها در بورس
مدیرعامل شرکت ملی نفت خبرداد مذاکرات جدی ایران و روسیه برای تهاتر نفت آمادگی ایران برای فروش نفت به خارجی ها در بورس تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که آماده فروش نفت خام به شرکت های خارجی در بورس انرژی هستیم گفت مذاکرات ایران و روسیه برای تهاتر 20 میلیا۱۴ روز با سیاست خارجی/ از آزادی مرزبانان ایرانی تا قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا
۱۴ روز با سیاست خارجی از آزادی مرزبانان ایرانی تا قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپاعرصه سیاست خارجی در تعطیلات نوروز تعطیل نبود و در این روزها شاهد تحولاتی از جمله خبر شهادت یکی از مرزبانان ایرانی ربودهشده توسط گروهک تروریستی جیشالعدل تا تصویب قطعنامه حقوق بشری اتحادیه اروپا علیهمدیر عامل بورس انرژی ایران خبر داد معامله 200 هزار بشکه میعانات گازی در 3 ماه/گسترش همکاری با وزارت نفت
مدیر عامل بورس انرژی ایران خبر دادمعامله 200 هزار بشکه میعانات گازی در 3 ماه گسترش همکاری با وزارت نفتمدیر عامل بورس انرژی ایران با اعلام این که تا کنون 200 هزار بشکه میعانات گازی در بورس انرژی معامله شده است گفت پیش از عرضه موفق نفت خام همکاری خوبی با وزارت نفت انجام شده استصندوق بین المللی پول در گزارش اختصاصی از اقتصاد ایران-2 سیاست بانک مرکزی برای یکسانسازی نرخ ارز در سال آینده
صندوق بین المللی پول در گزارش اختصاصی از اقتصاد ایران-2سیاست بانک مرکزی برای یکسانسازی نرخ ارز در سال آینده و کاهش تورمصندوق بینالمللی پول طی گزارشی از بررسی اقتصاد ایران در جریان سفر نمایندگان خود به این کشور اعلام کرد که مقامات ایران در نظر دارند تا در نیمه دوم سال 2015 حدوایران هراسی، پیروی از ناکامی ها و کامیابی های سیاست خارجی
ایران هراسی پیروی از ناکامی ها و کامیابی های سیاست خارجی تهران- ایرنا- فرایند ایران هراسی از جمله مهمترین دست افزارهای چنگ اندازی به سیمای بین المللی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دوره اوج گیری اختلاف های هسته ای تهران و کشورهای غربی بوده است یکی از مهمترین پدیده هایی که در ساعرضه نفت خام در بورس انرژي در راستاي تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي است
۱۷ فروردين ۱۳۹۳ ۱۵ ۱ب ظ رييس سازمان بورس عرضه نفت خام در بورس انرژي در راستاي تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي است رييس سازمان بورس گفت در سياست هاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي به صراحت اعلام شده است که بايد روش هاي فروش در حوزه نفت و گاز در بازاري شفاف رقابتي متنوع و با حضور بخش خپیام نوروزی اوباما برای ایران به دیپلماسی مقابل ایران پایبندم/ایران به دنیا ضمانت دهد برنامه هستهای اش صلحآم
پیام نوروزی اوباما برای ایرانبه دیپلماسی مقابل ایران پایبندم ایران به دنیا ضمانت دهد برنامه هستهای اش صلحآمیز است به انرژی صلحآمیز دسترسی خواهد داشترئیسجمهوری آمریکا در پیام نوروزی خود برای ایرانیان تصریح کرد که به دیپلماسی مقابل ایران پایبند است و گفت که اگر ایران به دنیا تعلی اکبر صالحی: در چهار سال گذشته سیاست خارجی ایران بسیار حکیمانه بود
علی اکبر صالحی در چهار سال گذشته سیاست خارجی ایران بسیار حکیمانه بودرئیس سازمان انرژی اتمی گفت در چهار سال گذشته سیاست خارجی ایران بسیار حکیمانه پیش رفته است ضمن اینکه مقام معظم رهبری آمریکا را غیر قابل اعتماد می دانند و این اتمام حجت را در مذاکرات هسته ای هم داشته اند تا بگویندتجارت خارجی ایران در سال 92 بیش از 62،5 میلیارد دلار رسيد
تجارت خارجی ایران در سال 92 بیش از 62 5 میلیارد دلار رسيد مجموع ارزش تجارت خارجی ایران طی سال 92 به رقم 62 میلیارد و 507 میلیون دلار رسید 9 فروردین 1393 08 24 به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شاتا معاون کمک های تجاری سازمان توسعه تجارت ایران گفت مهمتریتحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نقشه راه عزت و سربلندی ایران است
تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نقشه راه عزت و سربلندی ایران است سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت تلاش برای عملیاتی کردن فرامین رهبری و تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نقشه راه عزت و سربلندی ایران است حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسینی شاهرودی روز سصالحی:سیاست خارجی ایران در 4 سال گذشته بسیار حکمیانه پیش رفت
صالحی سیاست خارجی ایران در 4 سال گذشته بسیار حکمیانه پیش رفت تهران- ایرنا- علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی از دوران مسوولیت خود در وزارت امور خارجه و فعالیت های این سازمان سخن گفت و تاکید کرد که سیاست خارجی ایران در چهار سال گذشته بسیار حکیمانه پیش رفت به گزارش خبرنگار ایر-
اقتصادی
پربازدیدترینها