محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830741522
ایران هراسی، پیروی از ناکامی ها و کامیابی های سیاست خارجی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ایران هراسی، پیروی از ناکامی ها و کامیابی های سیاست خارجی تهران- ایرنا- فرایند ایران هراسی از جمله مهمترین دست افزارهای چنگ اندازی به سیمای بین المللی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در دوره اوج گیری اختلاف های هسته ای تهران و کشورهای غربی بوده است.
یکی از مهمترین پدیده هایی که در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سطح منطقه ای و بین المللی نمود یافت، فرایند ایران هراسی (Iranophobia) بود که از سوی دشمنان خارجی در بازه های زمانی گوناگون با هدف خدشه دار کردن سیمای جهانی ایران و بسیج افکار عمومی ضد جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شد.
البته این فرایند پیش از سال 1357 نیز از سوی برخی دولت های منطقه که از گسترش قدرت نظامی ایران هراسان بودند، کاربرد می یافت و بر آن تاکید می شد، اما به باور بسیاری از ناظران نقطه فرازین ایران هراسی در یک دهه گذشته و در اوج کشمکش های تهران و غرب بر سر پرونده هسته ای به ثبت رسید.
از این دیدگاه، فراز و فرودهای ایران هراسی در سال های گذشته پیوندی مستقیم با وضعیت روابط خارجی ایران داشته و هرگاه تعاملات ایران با دولت های خارجی و بطور ویژه کشورهای غربی به سمت تنش متمایل شده، فرایند ایران هراسی شتاب و بروز بیشتری یافته است.
**ایران هراسی و نمود های آن
از دید شماری از تحلیلگران، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تسخیر لانه جاسوسی یا همان سفارت آمریکا در آبان ماه 1358 ، نقطه عطفی در فرایند ایران هراسی بود.
آمریکایی ها که تا پیش از این رخداد، همچنان امیدوار بودند با پیشبرد گفت و گوها با مقام های اجرایی وقت، از تبدیل ایران به یک دولت ناهمسو جلوگیری کنند، پس از تسخیر لانه جاسوسی به جمع بندی تازه ای رسیدند.
در این جمع بندی گزینه های هماوردی با دولت انقلابی روی میز مقام های کاخ سفید قرار گرفت تا با اعمال فشار بیشینه بر تهران، جمهوری اسلامی ایران را از مواضع و سیاست های تجدیدنظرطلبانه عقب بنشانند.
بدین ترتیب «پروپاگاندا» (تبلیغات سیاسی) ضد ایرانی برای سیاه نمایی چهره دولت تهران به یکی از دستورهای مهم کار بنگاه های تبلیغاتی و رسانه ای و نیز محافل سیاسی برخی کشورهای غربی و نیز دولت های منطقه تبدیل شد.
آغاز جنگ تحمیلی و تجاوز ارتش حکومت بعثی عراق به مرزهای کشورمان، از دید برخی تحلیلگران رخدادی بود که بر بستر تهدیدانگاری ایران برای ملت های منطقه به وقوع پیوست. در این ارتباط، «صدام حسین» دیکتاتور وقت عراق به عنوان رهبر خودخوانده ملت های عربی، برآن شد تا با پشتیبانی قدرت های جهانی تومار دولت نوظهور انقلابی و تجدید نظرطلب تهران را در هم پیچد.
همان گونه که پیشتر گفته شد، تلاش ایران برای دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای از جمله مهمترین بهانه های گسترش ایران هراسی بوده است.
در این پیوند، تصاویر رونمایی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، از یک بمب نقاشی شده برای تعیین خطوط قرمز پیش روی ایران در تولید سلاح هسته ای که از سخنرانی مهرماه سال 91 او در سازمان ملل منتشر شد، در ذهن بسیاری از ناظران به عنوان نمود فرایند اغراق آمیز ایران هراسی نقش بسته است.
در کنار تهدیدانگاری ایران به عنوان کشور بر هم زننده نظم منطقه ای و نیز صلح و ثبات جهانی، در دهه های گذشته دست افزارهایی چون اتهام های حقوق بشری و پشتیبانی از دهشت افکنی (تروریسم) نیز بارها در فرایند ایران هراسی به کار رفته است.
و اما در بیان مصداق های این فرایند می توان به ساخته های پرشمار دستگاه های رسانه ای و تبلیغاتی، موضع گیری های پی در پی مقام های سیاسی و دیگر کنش های تخریبگرانه در برابر چهره و منزلت منطقه ای و جهانی ایران اشاره کرد.
در روزهای نخستین اسفندماه 1391، در شرایطی که کمتر کارشناس یا بیننده سینمایی گمان می کرد فیلم «آرگو» بتواند بین برندگان جایزه سینمایی «اسکار» جایی پیدا کند، در تصمیمی سیاسی، جایزه یاد شده به این ساخته ضد ایرانی داده شد تا در دوره پر تنش روابط تهران و غرب بر سر فعالیت های (صلح آمیز) هسته ای ایران، پدیده ایران هراسی نمودی آشکار یابد.
از جمله دیگر ساخته های پرهیاهوی دستگاه های تبلیغاتی کشورهای غربی می توان به فیلم «300» اشاره کرد که نسخه دوم آن نیز به تازگی روی پرده نقره ای سینما به تصویر درآمده است؛ فیلمی که تصویری دیگرگون از تاریخ، فرهنگ و تمدن ایرانی را به نمایش گذاشته و انتقادهای کارشناسان بی طرف را برانگیخته است.
«بدون دخترم هرگز» (تولید سال 1369 هالیوود)، «سنگسار ثریا میم» (تولید سال 1387 هالیوود)، پویانمایی (انیمیشن) «پرسپولیس» (تولید 1386 فرانسه) و ... نام دیگر آثار سینمایی است که در جهت تحقق اهداف ایران هراسانه در سال های گذشته ساخته شده است.
افزون بر این فیلم های ضد ایرانی، می توان به بازی های پرشمار رایانه ای و همچنین مجموعه های تلویزیونی «سرزمین مادری» (Homeland)، «حیوانات سیاسی» (Political Animals)، «آشوب» (CHAOS) و «یگان» (Unit) اشاره کرد که در یک دهه گذشته و بویژه در بازه زمانی کشمکش های هسته ای تهران و غرب با دست آویز قرار دادن همین موضوع، در آمریکا و کشورهای غربی ساخته و پخش شد.
یک کاوش ساده در موتور جست و جوی گوگل با کلید واژه انگلیسی «تهدید ایران» (iran threat) نزدیک به 351 میلیون نتیجه در برخواهد داشت که بیشتر این نتیجه ها معطوف به تهدید نمایی ایران برای منطقه و جهان است.
در این ارتباط خبر غیر واقعی و ایران هراسانه خبرگزاری «رویترز» در مورد آموزش هزاران زن نینجا (رزمی کار) در ایران برای آدم کشی، نمونه صدها خبر و اطلاعات جهت داری است که روزانه برای تخریب چهره کشورمان در فضای سایبری پراکنده می شود.
در هفته های گذشته حتی تابعیت ایرانی 2 مسافر پرواز بی بازگشت خطوط هوایی مالزی نیز دست آویز گمانه پراکنی هایی شد که می توان آن را در چارچوب رویکردهای ایران هراسانه مورد بررسی قرار داد.
**زمینه های تهدید انگاری ایران
بسیاری از کارشناسان در تحلیل زمینه های ایران هراسی به مولفه های گوناگون سیاسی، فرهنگی، جغرافیایی، ایدئولوژیک و اقتصادی تاکید دارند.
از دید این کارشناسان، ایران به عنوان یک کشور پهناور، پر جمعیت و دارای مزایای پرشمار راهبردی، سیاسی و اقتصادی در جغرافیای ویژه خود کشوری است که از موقعیت بی نظیری برای تبدیل به یک هژمونی (قدرت برتر) منطقه ای برخوردار است.
همین موضوع خود به خود سبب شده تا بسیاری از کشورهای پیرامونی در سال های گذشته با تهدید انگاری ایران، از هیچ تلاشی برای جلوگیری از تبدیل این کشور به قدرت برتر منطقه ای فروگذار نکنند. این در حالی است که ایران در طول تاریخ معاصر خود هیچگاه در نقش یک دولت مهاجم و تجاوز گر ظاهر نشده است.
در کنار این مولفه های ساختاری که حتی در سال های پیش از انقلاب بر رویکردهای ایران هراسانه برخی دولت های پیرامونی بویژه کشورهای عرب پیرامون خلیج فارس دامن می زد، باید به ویژگی های ایدئولوژیک دولت انقلابی ایران اشاره کرد که با گسترش انگاره هایی چون صدور انقلاب و تشیع محوری، در میزان تهدیدانگاری ایران بی تاثیر نبود.
در ادامه، برخی گروه ها و نخبگان سیاسی کشورهای همسایه همچون جمهوری آذربایجان نیز با انگیزه هایی چون مشروعیت و هویت سازی به زمره بازیگران فرایند ایران هراسی پیوستند.
و اما گسترش فرایند تهدید انگاری از سوی کشورهای غربی در وهله نخست با هدف جلوگیری این کشورها از تبدیل قدرت منطقه ای چون ایران به یک دولت ناهمسو در دستور کار قرار گرفت.
افزون بر این، به باور اندیشمندانی چون «امانوئل والراشتاین»، انقلاب اسلامی ایران در چارچوب یک چالش فرهنگی برای لیبرال دموکراسی غربی نمودار شد و از این منظر هماوردی با این چالش با ابزارهایی چون ایران هراسی اهمیت یافت.
انگیزه های اقتصادی از جمله دلایل مهمی است که تحلیلگران برای بیان زمینه های ایران هراسی بر آن تاکید دارند. به نوشته روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در ششم شهریورماه 1391، ارزش فروش سلاح های آمریکایی به کشورهای عربی پیرامون خلیج فارس در سال 2011 میلادی در نتیجه فرایند ایران هراسی نسبت به سال پیش از آن رشدی سه برابری داشته است و از 4/21 به 3/66 میلیارد دلار رسید.
میزان کمک های نظامی-اقتصادی دریافتی رژیم صهیونیستی از متحدان غربی خود بویژه آمریکایی ها نیز به دلیل گسترش ایران هراسی در سال های گذشته رشد چشمگیری داشته است.
همچنین در سال های پیشین تهدیدانگاری ایران به عنوان بهانه و ابزاری برای سرپوش گذاشتن بر جنایات و اقدام های ضد بشری صهیونیست ها از سوی رسانه ها و بنگاه های سیاسی- تبلیغاتی وابسته به صهیونیسم بین الملل کاربرد یافته است.
در این پیوند، برخی کارشناسان به انگیزه ها و زمینه هایی چون شانه خالی کردن برخی کشورهای منطقه از مسوولیت هماوردی با رژیم اشغالگر قدس و تحقق آرمان های اصیل عربی- اسلامی در این زمینه و جایگزینی ایران ستیزی به جای اسراییل ستیزی اشاره کرده اند.
**جمع بندی
آنچه مشخص است اینکه ایران هراسی نه به عنوان یک توهم یا انگاره ذهنی بلکه به شکل یک واقعیت عینی و جریان پردامنه و پرحجم هدایت شده از سوی محافل سیاسی و بنگاه های تبلیغاتی برای به زانو در آوردن این کشور قابل بررسی است.
در این پیوند، بسیاری از کارشناسان به رابطه مستقیم کارکردهای دستگاه دیپلماتیک کشور برای تنش زدایی در روابط بین المللی و فراز و فرودهای فرایند ایران هراسی اشاره دارند.
به گفته «حسن قشقاوی» معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزیر امور خارجه، در جمع خبرنگاران در نوزدهم اسفندماه سال گذشته، عملکرد دستگاه سیاست خارجی در ماه های پس از روی کارآمدن دولت تازه، کاهش چشمگیر ایران هراسی را به دنبال داشته است.
گفته های قشقاوی به نتایج نظرسنجی تازه موسسه «گالوپ» اشاره دارد که در نخستین روز اسفندماه سال گذشته منتشر شد. بر پایه نتایج این نظرسنجی، 16 درصد از آمریکایی ها در آغاز سال 2014، ایران را نخستین دشمن آمریکا قلمداد کرده اند. این در حالی است که این رقم در سال 2012میلادی، 32 درصد بوده و ایران در این سال به باور آمریکایی ها بالاتر از چین و کره شمالی در جایگاه دشمن درجه اول آمریکا قرار داشته است.
همچنین کارکردهای تنش زدایانه دستگاه سیاست خارجی با پیامدهایی چون افزایش رفت و آمدهای دیپلماتیک و تعاملات فرهنگی ایران با کشورهای دیگر، به شکلی ملموس زمینه ساز کاهش سطح تهدیدانگاری کشورمان در ماه های گذشته بوده و سبب زدوده شدن بخشی از تبلیغات ایران هراسانه سال های گذشته شده است.
در این پیوند، کارشناسان افزون بر بایسته های پیشبرد تنش زدایی از سوی دستگاه سیاست خارجی، به اهمیت کاربرد دیپلماسی عمومی، گسترش فعالیت های فرهنگی فرامرزی و تقویت گردشگری نیز برای نمایندن چهره حقیقی ایران و هماوردی با فرایند هدایت شده ایران هراسی تاکید کرده اند.
از محمد کاظمی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**9279**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
علی اکبر صالحی: در چهار سال گذشته سیاست خارجی ایران بسیار حکیمانه بود
علی اکبر صالحی در چهار سال گذشته سیاست خارجی ایران بسیار حکیمانه بودرئیس سازمان انرژی اتمی گفت در چهار سال گذشته سیاست خارجی ایران بسیار حکیمانه پیش رفته است ضمن اینکه مقام معظم رهبری آمریکا را غیر قابل اعتماد می دانند و این اتمام حجت را در مذاکرات هسته ای هم داشته اند تا بگویندبخشایش: پاکستان در سیاست خارجیاش تحت تاثیر عربستان است که از ناامنی در ایران استقبال میکند/ اسلام آباد توان
بخشایش پاکستان در سیاست خارجیاش تحت تاثیر عربستان است که از ناامنی در ایران استقبال میکند اسلام آباد توان مقابله با گروههای تروریستی را ندارد یک کارشناس مسائل بینالملل پاکستان را فاقد قدرت لازم برای کنترل و حفاظت و همچنین برخورد با گروه های تروریستی می داند و تاکید دارد ادکتر رضا سیمبر اولویتهای سیاست خارجی ایران در سال جدید
دکتر رضا سیمبراولویتهای سیاست خارجی ایران در سال جدیدبه هر حال سال نود و سه سالی استثنایی مهم و حیاتی برای سیاست خارجی ماست از هر روز و از هر فرصت آن باید برای پیشبرد منافع ملی و ارتقای موقعیت ایران بهره ببریم سال نود و سه سال بسیار مهمی برای سیاست خارجی ایران است چرا که برهآسیای مرکزی؛ عرصه مغفول در سیاست خارجی ایران
آسیای مرکزی عرصه مغفول در سیاست خارجی ایران حمیدرضا عزیزی کد خبر ۳۹۰۸۵۶ تاریخ انتشار ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۲ ۳۷ - 07 April 2014 منطقهای که اکنون از آن با عنوان آسیای مرکزی یاد میشود و پنج جمهوری سابق شوروی – شامل ازبکستان تاجیکستان ترکمنستان قزاقستان و قرقیزستان – را در خودبحران اوکراین و سیاست خارجی ایران
بحران اوکراین و سیاست خارجی ایران وبلاگ > برزگر کیهان - سخنرانی دکتر کیهان برزگر مدیر گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل واحد علوم و تحقیقات در نشست مشترک گروه سیاست خارجی پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انجمن علوم سیاسی ایران- مورخ 25 اسفند ماه 1392 بحران جارروحانی: سیاست خارجی آرام کننده دولت، باعث امنیت پول و سرمایه در مناطق آزاد میشود/ وظیفه دولت برقراری آرامش بی
روحانی سیاست خارجی آرام کننده دولت باعث امنیت پول و سرمایه در مناطق آزاد میشود وظیفه دولت برقراری آرامش بین ایران و سایر کشورها است اشتغال توسعه اقتصادی رونق گردشگری حلال و سیاستهای بودجهای و رسیدن به اهداف توسعه کسب و کار در مناطق آزاد از جمله موضوعاتی بود که در نشست رییعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: رویکرد خصمانه اروپاییها علیه ایران اثبات شده است/ طرح تأسیس دفتر ات
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رویکرد خصمانه اروپاییها علیه ایران اثبات شده است طرح تأسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران مشکوک استعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت رویکرد خصمانه کشورهای غربی به ویژه چند قدرت زورگوی اروپایی علیه ایران در نزد افکار عمومی اثباتعضو ارشد کمیته سیاست خارجی مجلس آمریکا: ساخت ماکت ناو هواپیمابر توسط ایران به هر منظوری خوب نیست/ تهران حسن نی
عضو ارشد کمیته سیاست خارجی مجلس آمریکا ساخت ماکت ناو هواپیمابر توسط ایران به هر منظوری خوب نیست تهران حسن نیت ندارد نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت که ساخت نمونه و ماکتی از ناو هواپیمابر امریکا نشان دهنده ی عدم حسن نیت ایران است به گزارش نامه نیوز الیوت انگل دموکرایعلون باز هم به شدت از اوباما انتقاد کرد سیاست خارجی اوباما مایه ناامیدی است/باید یکجانبه علیه ایران عمل کنیم/
یعلون باز هم به شدت از اوباما انتقاد کردسیاست خارجی اوباما مایه ناامیدی است باید یکجانبه علیه ایران عمل کنیم تروریسم به آمریکا هم میرسدوزیر جنگ رژیمصهیونیستی بار دیگر به شدت از سیاست خارجی دولت باراک اوباما انتقاد کرده و تلویحا آمریکا را به احتمال اقدامات تروریستی تهدید کرده اسصالحی:سیاست خارجی ایران در 4 سال گذشته بسیار حکمیانه پیش رفت
صالحی سیاست خارجی ایران در 4 سال گذشته بسیار حکمیانه پیش رفت تهران- ایرنا- علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی از دوران مسوولیت خود در وزارت امور خارجه و فعالیت های این سازمان سخن گفت و تاکید کرد که سیاست خارجی ایران در چهار سال گذشته بسیار حکیمانه پیش رفت به گزارش خبرنگار ایرظریف، امیرکبیر سیاست خارجی ایران
ظریف امیرکبیر سیاست خارجی ایران کد خبر ۳۸۸۶۰۱ تاریخ انتشار ۰۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۹ - 24 March 2014 اعتدال نوشت روزهای پایانی سال 1392 بسیار متفاوت از روزهای پایانی سال 1391 می باشد سال گذشته در چنین روزهایی مردم ایران با تردید به دروازهای سال جدید نزدیک می شدند و آینده ایرانشاکری در گفتوگو با فارس: شهادت مرزبان ایرانی نمونه کوچکی از سیاست ضدحقوق بشری آمریکاست/ انتقاد از رفتار فرمای
شاکری در گفتوگو با فارس شهادت مرزبان ایرانی نمونه کوچکی از سیاست ضدحقوق بشری آمریکاست انتقاد از رفتار فرمایشی با میهمانان خارجی در ایرانعضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با اشاره به حمایت آمریکا از گروههای تروریستی گفت شهادت مرزبان ایرانی یک نمونه کوچک از سیاست ضدحقوق بشری آمدیدار وزیر خارجه ایران با رییس و اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس اتریش
دیدار وزیر خارجه ایران با رییس و اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس اتریش وین - ایرنا - وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه با حضور در محل پارلمان اتریش با رییس و اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس این کشور دیدار و گفت و گو کرد به گزارش ایرنا محمد جواد ظریف بعد از این ملاقات گفت امروز جسفیر سابق ایران در لبنان: روحانی سیاست خارجیاش را بر میراثی از قطعنامهها، تحریمها و خزانه خالی باقیمانده از
سفیر سابق ایران در لبنان روحانی سیاست خارجیاش را بر میراثی از قطعنامهها تحریمها و خزانه خالی باقیمانده از دولت احمدینژاد بنا کرد آرامش به رابطه ایران و کشورهای منطقه بازگشته است سفیر سابق ایران در لبنان میگوید با توجه به آنکه روحانی دولتاش را بر میراث برجای مانده از هشتدکتر حسن هانی زاده رویکرد سیاست خارجی عمان و نگاه به ایران
دکتر حسن هانی زادهرویکرد سیاست خارجی عمان و نگاه به ایراناز زمانی که شورای همکاری خلیج فارس تشکیل شد عمان با شرط اینکه این کشور به بحران ها و مناقشات عربی - عربی و اختلافات و گروه بندی های عربی - ایرانی ورود پیدا نکند بدان وارد شد عمان کشوری پادشاهی و در شرق شبه جزیره عربستان۱۴ روز با سیاست خارجی/ از آزادی مرزبانان ایرانی تا قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا
۱۴ روز با سیاست خارجی از آزادی مرزبانان ایرانی تا قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپاعرصه سیاست خارجی در تعطیلات نوروز تعطیل نبود و در این روزها شاهد تحولاتی از جمله خبر شهادت یکی از مرزبانان ایرانی ربودهشده توسط گروهک تروریستی جیشالعدل تا تصویب قطعنامه حقوق بشری اتحادیه اروپا علیهتبريک نوروزي رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا به ظريف
۲ فروردين ۱۳۹۳ ۰ ۳۸ق ظ تبريک نوروزي رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا به ظريف کاترين اشتون در پيامي به وزير امور خارجه فرارسيدن عيد نوروز را تبريک گفت به گزارش خبرگزاري موج پيام اشتون به اين شرح است جناب آقاي ظريفبدين وسيله مي خواهم نوروز را به شما و ملت ايران تبريك بگويم در آغا-
گوناگون
پربازدیدترینها