پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850924930
انتقاد دائره المعارف نویسان ازنبود حمایت های دولتی/ حقوق مولفان اهل تحقیق در ایران محترم شمرده نمیشود
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و ادب > ادیبات ایران در بررسی وضعیت کتابهای مرجع مطرح شد:
انتقاد دائره المعارف نویسان ازنبود حمایت های دولتی/ حقوق مولفان اهل تحقیق در ایران محترم شمرده نمیشود
مدیران دائره المعارف بزرگ اسلامی جهان اسلام و همچنین چند استاد پیشکسوت رشته کتابشناسی از بی توجهی دولت به تدوین این قبیل آثار مرجع انتقاد کردند و خواستار حمایت وزارتخانه ها و موسسات دولتی از دانشنامه ها شدند.
به گزارش خبرنگار مهر نشستی با موضوع «وضعیت کتابهای مرجع در ایران عصر امروز شنبه ۱۳ اردیبهشت با حضور سید صادق سجادی سرپرست دائره المعارف بزرگ اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین حسن طارمی راد مدیر عامل دانشگاه جهان اسلام، داوود موسایی مدیرانتشارات فرهنگ معاصر، محمدعلی سادات مدیر دانشنامه دانش گستر و کامران فانی استاد حوزه دائره المعارف نویسی در محل سرای اهل قلم بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه سید صادق سجادی با اشاره به کاستیهای کتابهای مرجعی که تاکنون منتشر شده است گفت: اصلاح این نقیصهها نیازمند نوعی فرهنگسازی است و آن هم احتیاج به این دارد که مردم را عادت داد که برای پاسخ به سئوالهایشان به دائره المعارفها مراجعه کنند.
وی به مقایسه وضعیت انتشار دایره المعارفها در ایران با برخی کشورهای منطقه پرداخت و گفت: در ترکیه یکی از معروفترین دائره المعارفهای این کشور که همین سه- چهار سال پیش منتشر شد، با تیراژی یکصد هزار نسخهای راهی بازار شد و شنیدم که قصد دارند آن را دوباره به همین تعداد نسخه تجدید چاپ کنند در حالی که در ایران دائره المعارفهایی مانند دایره المعارف بزرگ اسلامی و یا دانشنامه جهان اسلام نهایتا در ۱۰ هزار نسخه چاپ میشود و در طول سال هم بیشتر از دو، سه هزار نسخه آنها به فروش نمیشود.
سرپرست دائره المعارف بزرگ اسلامی همچنین با اشاره به مخارج هنگفت و وقت زیادی که برای تدوین چنین دایره المعارفهایی صرف میشود گفت: ما هم با فقدان استقبال از این دانشنامهها روبرو هستیم و هم اینکه متاسفانه حقوق مولفان و مصنفان اهل تحقیق در ایران محترم شمرده نمیشود.
سجادی همچنین از بیتوجهی وزارتخانهها و دستگاههای دولتی به ناشرانی که تمام هم و غم خود را انتشار فرهنگهای دائره المعارفی قرار دادهاند، انتقاد کرد و گفت: دایره المعارف بزرگ ترکیه از اداره اوقاف این کشور مبالغ هنگفتی بودجه میگیرد البته ما درخواستمان تنها گرفتن بودجه نیست. این کمکها میتواند بازاریابی برای دائره المعارفها باشد و لذا من به متولیان فرهنگی توصیه میکنم که به موسسات و نهادهایی که تمام وقت و انرژی خود را صرف تدوین دائره المعارفها میکنند، کمک کنند. شاخص دانشنامههای ایرانی، پژوهش محور بودن آنهاست در این جلسه همچنین حجت الاسلام والمسلمین حسن طارمی راد مدیرعلمی دانشنامه جهان اسلام با بیان اینکه عمر دائره المعارفهای اختصاصی یا موضوعی در جهان بیشتر از 1.5 قرن نیست تاریخچه شکل گیری دائره المعارفهای نوین را در ایران به سال ۱۲۷۰ ه. ش و زمانی که دانشنامه ناصر تدوین شد، برگرداند و گفت: پس از انتشار دانشنامه مرحوم غلامحسین مصاحب که یک دائره المعارف عمومی بود، تدوین دائره المعارفهای موضوعی در دهههای ۴۰ و ۵۰ آغاز شد اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که ما شاهد یک تحول کمی و کیفی در کار دائره المعارف نویسی بودیم که از بهترین دانشنامهها میتوان به دائره المعارف تشیع، دائره المعارف بزرگ اسلامی و دانشنامه جهان اسلام اشاره کرد.
حجت الاسلام طارمی راد با اشاره به کار پژوهشی طولانی که معمولا برای تدوین دائره المعارفها در ایران انجام میشود، گفت: شاخص دانشنامههای ایرانی، پژوهش محور بودن آنهاست و از این رو است که باید نهادهای تحقیقاتی و پژوهشی از آنها حمایت کنند چرا که با انتشار همین دائره المعارفهای تخصصی بود که سطح مطالعات تخصصی در کشور هم بالا رفته است.
جای شرمساری است در کشوری که همه چیزش بر فرهنگ بنا شده، تیراژ کتابش ۵ هزار نسخه باشد
در این جلسه همچنین داوود موسایی مدیر انتشارات فرهنگ معاصر در سخنانی با بیان اینکه ۸۰ درصد آسیبهای مربوط به حوزه کتابهای مرجع به دولت بر میگردد، گفت: این کافی نیست که مسئولان دولتی بیایند و به مردم بگویند که دائره المعارف بخرید. با این حرفها نمیتوان مشکلات را حل کرد. من در ۳۳ سالی که در حوزه نشر سپری کردهام، به رای العین دیدهام که تا زمانی که وزارت آموزش و پرورش ما نخواهد که حوزه کتاب مرجع را در کتابهای درسی بگنجاند و تا زمانی که بسیاری از معلمان ما نمیتوانند از کتابهای مرجع، لغتها را بیابند و تا زمانی که همه این عوارض در دانشگاههای ما هم جاری است، مشکلات مربوط به دائره المعارفها پابرجا میماند.
موسایی ادامه داد: جای شرمساری است در کشوری که همه چیزش بر فرهنگ بنا شده، تیراژ کتابش ۵ هزار نسخه باشد و یا تیراژ تمام کتاب فرهنگها در سال به ۵۰ هزار نسخه هم نرسد متاسفانه هیچ گونه رویکردی برای استفاده از کتاب مرجع در وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ما وجود ندارد.
این ناشر با طرح این سئوال که مگر نهاد کتابخانههای عمومی کشور چقدر کتاب از ناشران میخرد؟ گفت: تا وقتی این وضعیت اسفبار وجود دارد نباید انتظار داشته باشیم کتابهای مرجع در جامعه جای خود را پیدا کنند.
وی همچنین به اهمیت دائره المعارفهای عمومی در ارتقای اطلاعات افراد جامعه نسبت به پدیدههای پیرامونشان اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر تنها دائره المعارف عمومی به روزی که در کشور وجود دارد، دانشنامه دانش گستر است و این امید میرفت که بتواند این کار را نهادینه کند اما توسعه کتاب مرجع فقط به انتشار آن نیست بلکه مجموعهای از عوامل باید دست به دست هم بدهند تا این مسئله حل شود. من به ضرس قاطع میگویم که دولت هیچ کمکی در این زمینه نمیکند.
کی از لوازم توسعه فرهنگ، توسعه کتابهای مرجع است
محمدعلی سادات مدیر دانشنامه دانش گستر با اشاره به روند تدوین این دانشنامه گفت: حدود ۱۰ سال طول کشید که از طریق بخش خصوصی، این دانشنامه عمومی تدوین و با همکاری نزدیک به ۳۰۰ نفر از نویسندگان، مترجمان و ویراستاران در ۱۸ جلد منتشر شد. خلاصه این دانشنامه هم بعدا در یک جلد برای استفاده دانشجویان و یا دانش آموزان منتشر شد. دانشنامه دانش گستر در حال حاضر هم، کارش را ادامه میدهد و تداوم هم دارد.
وی افزود: در ۱. ۵ سال اول انتشار این دانشنامه تمامی نسخههای آن به فروش رفت و الا ن ما در حال انجام اصلاحات لازم و عدیدهای هستیم و سعی میکنیم این مجموعه را به صورتی کاملتر و کم عیبتر به چاپ دوم برسانیم. بعد از این مرحله هم قصد داریم این دانشنامه را روی سایت بگذاریم تا در اختیار همه قرار بگیرد. ما الان با همه ظرفیت در حال آماده سازی این مجموعه برای بارگزاری آن روی سایت هستیم.
سادات سپس ادامه داد: هیچ کتاب مرجعی، کامل به دنیا نمیآید و مسائل دانشنامهها و کمبودهایی که دارند، به تدریج برطرف میشود. این یک مسئله پذیرفته شده است که یکی از لوازم توسعه فرهنگ، توسعه کتابهای مرجع است. الان دهها دانشنامه عمومی و تخصصی در حال نشر است چرا که نقش آنها کاملا جا افتاده است.
مدیر دانشنامه دانش گستر همچنین از اینکه به گفته وی، هنوز کتابهای مرجع جای خودشان را در فرهنگ ما باز نکردهاند، ابراز تاسف کرد و گفت: قصور اساسی در این حوزه متوجه وزارت آموزش و پرورش است. اساسا در این وزارتخانه به بعضی وظایف اصلی کم توجهی شده است. مسئله در هیچ یک از مدارس ما فردی به عنوان کتابدار حضور ندارد تا نحوه استفاده از کتابها را به دانش آموزان آموزش بدهد. البته شنیدهام که وزارت آموزش و پرورش در این زمینه گامهای برداشته که امیدوارم با همکاری اهل فن به نتایج ملموسی برسیم.
کتابهای مرجع دماسنچ فرهنگی یک جامعه هستند
در این نشست تخصصی همچنین کامران فانی، ویراستار و کتابشناس در سخنانی کتابهای مرجع را آثاری که پاسخگوی پرسشهای مخالبان است، ذکر کرد و اظهار داشت: این کتابها به نحوی تنظیم و تالیف شده که با سرعت و سهولت پاسخها را در اختیار پرسشگران میگذارد. طبیعی است که جامعهای که بیشتر پرسشگر است. کتابهای مرجع دماسنچ فرهنگی یک جامعه هستند.
وی گفت: ما بعد از انقلاب شاهد نوعی رونق و شکوفایی در کتابهای مرجع بودهایم. در حال حاضر بیش از ۱۳۰ موسسه مشغول تدوین کتابهای مرجع هستند اما مسئله این است که در ۱۰-۱۵ سال اخیر بحرانی شکل گرفته وگرچه مختص ایران هم نیست اما وضعیت دائره المعارفها را تحت الشعاع قرار داده است.
فانی در توضیح بیشتر این نکته گفت: ما شاهد ظهور نوع جدیدی از اطلاع رسانی و در واقع انفجار اطلاعات از طریق اینترنت هستیم و این همان بحرانی است که دائره المعارفهای چاپی با آن روبرو هستند.
این ویراستار و کتابشناس ضمن اشاره به سهولت دسترسی به پاسخ پرسشهای جامعه در فضای جامعه در عین حال افزود: ما از کجا باید بدانیم که منبعی که اینترنت برای گرفتن پاسخ سئوالمان به آن رجوع کردهایم، پاسخ درستی به ما میدهد اینجاست که مکانیسم نظارت و کنترلی که در دائره المعارفهای چاپی وجود دارد، خودنمایی میکند. ما باید کاری کنیم که در گذار از فضای کاغذی به فضای مجازی، آسیبی به تهیه و تالیف کتابهای مرجع وارد نشود وگرنه از این به بعد هیچ نهادی حاضر نیست برای تهیه دانشنامههای چند دهه جلدی، پول و منابع انسانی هزینه کند.
۱۳۹۳/۲/۱۳ - ۱۷:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
انتقاد از ضعف حقوقی و فرهنگی در زمینه مالکیت فکری در ایران
یک نویسنده در نشستی در محل نمایشگاه کتاب تهران ابراز کرد انتقاد از ضعف حقوقی و فرهنگی در زمینه مالکیت فکری در ایران تهران- ایرنا- یک نویسنده با بیان اینکه نویسنده و هنرمند تولید کننده فکر و اندیشه است گفت متاسفانه بخشی از حقوق این افراد در ایران به بدترین شکل تضییع می شود بگزارکریستی به جای حمایتهای دولتی
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۱ ۵۲ یک هنرمند میگوید حراجیهایی مانند کریستی خلائی را که دولت در حمایت از اقتصاد فرهنگ و هنر ایجاد کرده است پر میکند احمد نادعلیان در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دربارهی حراجی کریستی و تاثیر آن بر هنر ایرانی اظهار کرد بپایان مذاکرات گس در تهران/ انتقاد ایران از گزارش حقوق بشری اخیر انگلیس
سیاسی سیاست خارجی پایان مذاکرات گس در تهران انتقاد ایران از گزارش حقوق بشری اخیر انگلیس مدیرکل سیاسی وزارت امورخارجه انگلیس درملاقات با مقامات سیاست خارجی ایران مشکلات پیش روی بازسازی و بازگشایی سفارت آن کشور در تهران را مطرح و پیگیری کرد به گزارش خبرگزاری مهر سایمون گس مدیرغرب از ایران آثار هنری انتقادی و سیاسی میخواهد
چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۶ یک هنرمند معتقد است برای فروش آثار هنرهای تجسمی ایرانی علاوه بر کریستی باید بازارهای دیگری هم فراهم شود البته هیچیک به اعتلای هنر ایرانی کمک نمیکنند معصومه مظفری در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دربارهپوستر مذهبی سال معرفی میشود/ حمایت قانونی و حقوقی از کپی نکردن پوستر
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی در نشست دوسالانه طلوع مطرح شد پوستر مذهبی سال معرفی میشود حمایت قانونی و حقوقی از کپی نکردن پوستر مدیر نخستین بانک مجازی پوستر مذهبی ایران از حمایت حقوقی این سایت از کسانی که آثارشان کپی میشود خبر داد و گفت که از امسال قصد دارند که بهترینرفع رکود از حوزه فیلم سازی مستلزم حمایت بخش دولتی است
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان رفع رکود از حوزه فیلم سازی مستلزم حمایت بخش دولتی است قم -ایرنا - مدیرعامل انجمن سینمای جوانان کشور گفت حمایت مسوولان از هنرمندان و ایجاد فضا برای دیده شدن آثار هنرمندان از عواملی است که می تواند حوزه فیلم سازی را از رکود خارج کند به گزارش ایرناآیتالله علویگرگانی: ادعاهای اروپاییها درباره مسائل حقوق بشر ایران واهی است/ انتقاد از وضعیت حجاب قم
آیتالله علویگرگانی ادعاهای اروپاییها درباره مسائل حقوق بشر ایران واهی است انتقاد از وضعیت حجاب قمیکی از مراجع تقلید قم با بیان اینکه اروپاییها فرهنگ ما را نمیفهمند گفت آنها نمیدانند نظام جمهوری اسلامی یعنی چه و به این دلیل بحث حقوق بشر را مطرح میکنند به گزارش خبرگزاریگزارش فارس از چهارمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی،هنری و حقوق مرتبط/2 وزیر ارشاد:درمرحلهای جدید از مأموریت خود
گزارش فارس از چهارمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی هنری و حقوق مرتبط 2وزیر ارشاد درمرحلهای جدید از مأموریت خود در زمینه حمایت از حقوق مالکیت ادبی وهنری قرار داریموزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت اکنون وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی درمرحلهای جدید از مأموریت خود در زمینه حمایت از حقوق مالحمایت مسوولان لازمه فعالیت تشکل های غیر دولتی است
حمایت مسوولان لازمه فعالیت تشکل های غیر دولتی است زنجان - ایرنا - دبیر موسسه قرآن و عترت ریحانه النبی هیدج گفت حمایت مسوولان لازمه توسعه و فعالیت تشکل های غیر دولتی است راحله عربلو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آغاز فعالیت های این موسسه از سال 1389 افزودغلامرضا فتحآبادی در گفتوگو با فارس: با حمایت امیرحسین فردی به باشگاه «تهران جوان» معرفی شدم/ میگفت تو سفیر
غلامرضا فتحآبادی در گفتوگو با فارس با حمایت امیرحسین فردی به باشگاه تهران جوان معرفی شدم میگفت تو سفیر ایران هستیبازیکن مربی فوتبال و از دوستان نزدیک زنده یاد امیرحسین فردی گفت امیرخان مرد شریف خوب و مردم دار بود من هم فوتبال را با حمایت او آغاز کردم به باشگاه تهران جمدیرکل دفتر نظارتهای غیردولتی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان خبر داد وجود 31 انجمن حمایت از حقوق مصرف کنند
مدیرکل دفتر نظارتهای غیردولتی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان خبر دادوجود 31 انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان استانی در سطح کشورمدیرکل دفتر نظارتهای غیردولتی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت در سطح کشور 31 انجمن استانی و یک انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنپایان تالیف دایره المعارف دو جلدی «نام آوران ایران زمین»
فرهنگ و ادب بازار نشر در آستانه نمایشگاه کتاب انجام شد پایان تالیف دایره المعارف دو جلدی نام آوران ایران زمین دایره المعارف دو جلدی نام آوران ایران زمین با معرفی بیش از یک هزار و 200 چهره سرشناس ایرانی تالیف و در دست انتشار قرار گرفت به گزارش خبرنگار مهر کتاب دو جلدی &laانتقاد شدید آمریکا از عضویت ایران در کمیته سازمانهای غیردولتی سازمان ملل
انتقاد شدید آمریکا از عضویت ایران در کمیته سازمانهای غیردولتی سازمان مللنماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد از انتخاب ایران به عنوان عضو کمیته سازمانهای غیردولتی سازمان ملل انتقاد کرد به گزارش فارس ایالات متحده روز چهارشنبه به شدت از انتخاب ایران به عضویت کمیته سازمانهایانتقاد آمریکا از انتخاب ایران در کمیته سازمانهای غیردولتی سازمان ملل
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۰ دولت آمریکا با صدور بیانیهای از انتخاب ایران در کمیته سازمانهای غیردولتی سازمان ملل به شدت انتقاد و اعلام کرد این انتخاب روح همکاری را نقض میکند که برای بدنه کل جهان نیاز است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری ایبیاسقهرمان به سینمای ایران باز خواهد گشت؟ رئیسیان: تزریق سرمایه دولتی جذابیت و قهرمان را از سینما گرفته است/قهرمان
قهرمان به سینمای ایران باز خواهد گشت رئیسیان تزریق سرمایه دولتی جذابیت و قهرمان را از سینما گرفته است قهرمان تعریف مشخصی نداردعلیرضا رئیسیان کارگردان سینما تنبلی و کمکاری که سینمای دولتی به همه ارکان سینمای ایران تزریق کرده است را دلیل عدم حضور قهرمان در فیلمهای ایرانی دانستوزیر ارشاد: حمایت از هویت ایرانی خلیج فارس وظیفه تمامی هنرمندان است
وزیر ارشاد حمایت از هویت ایرانی خلیج فارس وظیفه تمامی هنرمندان است تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت همه ما ایرانیان به خصوص فرهیختگان نویسندگان و اصحاب قلم و فکر وظیفه داریم تا از هویت ایرانی خلیج فارس برای مصون ماندن از دست اندازی دیگران حمایت و پاسداری کنیم بهلایحه حمایت از مالکیت فکری آثار علمی، ادبی، هنری و حقوق مرتبط در روزهای آینده در دولت مطرح میشود
در چهارمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی هنری و حقوق مرتبط بیان شد لایحه حمایت از مالکیت فکری آثار علمی ادبی هنری و حقوق مرتبط در روزهای آینده در دولت مطرح میشود حجتالاسلام والمسلمین پورمحمدی وزیر دادگستری گفت لایحه 119 مادهای حمایت از مالکیت فکری آثار علمی ادبی هنری و علوم-