واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندارگلستان: هنرمرحوم لطفی چندین دهه بر تارک موسیقی ایران درخشید گرگان - ایرنا- استاندار گلستان شامگاه جمعه در پیام تسلیتی در پی درگذشت هنرمند نام آشنای موسیقی ایران گفت: هنر مرحوم لطفی چندین دهه بر تارک موسیقی ایران درخشید و کمتر هنرمندی جایگاهی مانند ایشان داشته است.
به گزارش ایرنا، در پیام ˈحسن صادقلوˈ آمده است: به حق لقب قلندر موسیقی ایران برازنده مرحوم محمدرضا لطفی هنرمند نام آشنای کشور است، وی از میان ما رفته اما چنان آثار عمیق و ماندگاری از خود به جای گذاشته است که همواره در دل ما زنده خواهد بود.
درادامه پیام استاندار گلستان می خوانیم: اینجانب ضمن تسلیت درگذشت این هنرمند توانا به جامعه هنری، خانواده و مردم استان گلستان ، علو درجات روح آن هنرمند والامقام را از خداوند سبحان مسئلت می نمایم.
استاد محمدرضا لطفی موسیقیدان ایرانی بامداد روز جمعه 12 اردیبهشت دار فانی را وداع گفت.
وی که سال 1325 در گرگان به دنیا آمده بود، استاد نوازندگی تار و سه تار و آهنگسازی صاحب سبک در حوزه موسیقی ایران بود.
لطفی تحصیلات موسیقی را در هنرستان موسیقی ایران نزد استادانی چون علی اکبر شهنازی و حبیب اله شهبازی ادامه داد و پس از آن به دانشکده موسیقی رفت و محضر استادانی چون نورعلی برومند، عبداله دوامی و سعید هرمزی را دریافت.
او در 18 سالگی (1343) جایزه نخست موسیقیدانان جوان ایران را به دست آورد.
این استاد نوازندگی تار و سه تار در سال 1353 به عضویت گروه علمی دانشکده موسیقی درآمد و در همین سال همکاری خود را با رادیو آغاز کرد.
لطفی حدود یک سال و نیم مدیر گروه موسیقی دانشکده موسیقی هنرهای زیبای تهران بود وپس از استعفا از این سمت در سال 1354 گروه موسیقی ˈشیداˈ را راه اندازی کرد.
درادامه گروه موسیقی ˈشیداˈ به همراه گروه موسیقی ˈعارفˈ به سرپرستی حسین علیزاده در اعتراض به رژیم پهلوی از همکاری با رادیو انصراف دادند و کانون موسیقی ˈچاووشˈ را راه انداختند.
این کانون پیش از پیروزی انقلاب ایران در سال 1357 کار تولید تصنیف های انقلابی را آغاز کرد.
در این کانون علاوه بر لطفی و علیزاده هنرمندانی چون پرویز مشکاتیان، علی اکبر شکارچی، مجمدرضا شجریان، شهرام ناظری، هوشنگ ایتهاج و غیره حضور داشتند.
بسیاری از کارشناسان موسیقی ایران کانون چاووش را نقطه عطفی در موسیقی ایران می دانند و معتقدند که تولیدات این کانون در زمره بهترین آثار موسیقی سنتی ایران قرار دارند.
لطفی که یکسال از بیماری سرطان رنج می برد، طی ماه های گذشته چندبار در بیمارستان بستر شد.
از جمله آلبوم های محمدرضا لطفی می توان به ˈبه یاد عارفˈ (بیات ترک)، ˈچهره به چهرهˈ (نوا)، ˈسپیدهˈ (ماهور)، ˈچشمه نوشˈ (راست پنجگاه)، ˈجان جانˈ (سه گاه)، ˈمعمای هستیˈ (شور)، ˈعشق داندˈ (ابوعطا)، ˈرمز عشقˈ (ماهور)، ˈگریه بیدˈ (سه گاه - اصفهان)، ˈقافله سالارˈ (نوا - راست پنجگاه)، ˈپرواز عشقˈ (سه گاه - اصفهان)، ˈخموشانهˈ (ابوعطا - بیات ترک)، ˈچهارگاهˈ، ˈبه یاد درویش خانˈ (تکنوازی سه تار)، ˈیادواره استاد نورعلی برومندˈ (گروه هم نوازان شیدا، دستگاه شور)، ˈهمیشه در میانˈ (بداهه نوازی تار و سه تار در شور و دشتی)، ˈبال در بالˈ (شعر و موسیقی)، ˈتنها یک خاطرهˈ (بداهه نوازی تار و سنتور همراه با فرامرز پایور)، ˈوطنم ایرانˈ (اجرای گروه هم نوازان شیدا، 1387) و ˈای عاشقانˈ (اجرای گروه هم نوازان شیدا در بیات اصفهان، 1388) اشاره کرد.
601/506
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]