تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820523598




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیر نیرو: نسل جدید توربین ها وارد صنعت برق می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

وزیر نیرو: نسل جدید توربین ها وارد صنعت برق می شود تهران - ایرنا - وزیر نیرو گفت: نسل جدید توربین های بازده بالای کلاس F که توانایی تحمل دمای 1300 درجه را دارد، به صنعت برق کشور ورود پیدا می کند.


به گزارش روز پنجشنبه وزارت نیرو (پاون)، حمید چیت چیان افزود: هم اکنون نه تنها شرکت های ایرانی در احداث نیروگاه های حرارتی و آبی توانمند هستند، بلکه پروژه های بسیاری در خارج از کشور انجام می دهند و توانمندی های قابل توجهی در صنعت برق کسب کرده و به جز موارد نادری، بخش بزرگی از تاسیسات صنعت برق را در داخل کشور تولید می کنیم.
وی در مورد آخرین وضعیت ظرفیت نصب شده نیروگاهی ایران، اظهارداشت: ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور هم اکنون به 70 هزار و 440 مگاوات رسیده است که با این میزان ظرفیت نیروگاهی، رتبه 14 جهان را از آن خود کرده ایم.
وزیر نیرو افزود: با وجود تمام تحریم ها، با تکیه بر لطف خدا و استفاده از تمام ظرفیت های داخلی، برقی با اطمینان و با کیفیت به مردم عرضه می کنیم.
وی با اشاره به جایگاه ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در صنعت برق، یادآورشد: حدود 30 سال پیش، ساختن نیروگاه به دست متخصصان داخلی افسانه محسوب می شد و حتی طراحی و اجرا و بهره برداری از نیروگاه ها، پست های برق و خطوط انتقال به وسیله خارجی ها انجام می شد اما هم اکنون طراحی و اجرا و بهره برداری از این تاسیسات به وسیله صنعت گران ایرانی صورت می گیرد.
چیت چیان با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از کارخانه های گروه مپنا، گفت: بیش از یک سوم نیروگاه های کشور به وسیله این گروه ساخته شده است و در ساخت توربین های گازی جزو شش کشور تولیدکننده جهان هستیم و از نظر حجم تولید در مقام پنجم قرار داریم.
وی درخصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق، گفت: 46 شرکت ایرانی در 40 کشور جهان مشغول احداث نیروگاه های حرارتی و آبی، اجرای خطوط انتقال، پست، تعمیر و نگهداری و بازسازی نیروگاه ها، احداث شبکه فاضلاب و تصفیه خانه ها و صدور تجهیزات مربوط به صنعت آب و برق هستند.
وزیر نیرو با بیان اینکه هم اکنون یک نیروگاه بزرگ در تاجیکستان ساخته شده و به بهره برداری رسیده است، اظهار داشت: در سریلانکا در حال احداث دو سد و نیروگاه بزرگ هستیم و در قاره آفریقا نیز حضور داریم.
وی کشورهای عراق، سوریه و عمان را جزو شرکت هایی که پیمانکاران ایرانی در حال احداث نیروگاه در آنها هستند، بیان کرد و افزود: همچنین جمهوری اسلامی ایران در بازسازی نیروگاه های کشورهای اندونزی، سوریه و پاکستان سهیم است.
چیت چیان تصریح کرد مشتریان ما در خارج از کشور وقتی قابلیت های شرکت های ایرانی را می بینند، متوجه استاندارد بالای کار ایرانیان می شوند.
وی ظرفیت سازی در صنعت برق پس از انقلاب اسلامی را یکی از کارهای بزرگ وزارت نیرو دانست و گفت: وزارت نیرو بیش از 100 شرکت مشاوره ای، پیمانکاری و سازنده تجهیزات در صنعت برق ایجاد کرد و پس از رشد و بالندگی این شرکت ها به بخش خصوصی واگذار شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه به چهار کشور عراق، پاکستان، افغانستان و ترکیه صادرات برق، از ترکمنستان واردات و با کشورهای آذربایجان و ارمنستان تبادل برق داریم، گفت: در سال گذشته 11 میلیارد کیلووات ساعت صادرات برق داشتیم و با برنامه ریزی های انجام شده، ایران به صورت هاب انرژی منطقه تبدیل می شود.
وی در ادامه به اهمیت تحقیق و توسعه در صنعت برق اشاره کرد و گفت: تمام شرکت های بزرگ جهان در حال رقابت برای کسب بازار بیشتری نسبت به رقبا هستند که این مستلزم افزایش کیفیت و کاهش هزینه ها است.
وی افزود: برای رسیدن به این دو هدف، چاره ای جز تحقیق و پژوهش نیست که یکی از ارکان پژوهش، محیط های دانشگاهی است.
چیت چیان ادامه داد: در جهان دانشگاه ها، موسسه های پژوهشی وابسته به دولت و ظرفیت های تحقیق و توسعه شرکت ها سه ارگان تحقیق و پژوهش محسوب می شوند و ما برای اینکه در صحنه بین الملل آماده باشیم، نیاز به تحقیق و پژوهش داریم.
وی خاطرنشان کرد: صنعت آب و برق نسبت به بخش های دیگر، جزو صنایع پیشرو در امر تحقیق و توسعه محسوب می شود که امیدواریم با لطف خداوند و همت صنعت گران، شاهد موفقیت های بزرگتری باشیم.
وزیر نیرو سپس به جایگاه انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی بادی در سبد برق کشور اشاره کرد و گفت: انرژی های تجدیدپذیر به دلیل وجود تفکر اشتباهی در گذشته، رشد زیادی نکرده است.
وی افزود: در گذشته تصور می شد که سرمایه گذاری اولیه انرژی های تجدیدپذیر بالاتر از نیروگاه های حرارتی است که تفکر غلطی است.
چیت چیان ادامه داد: هم اکنون بخش قابل توجهی از سوخت نیروگاه ها ازطریق سوخت های مایع (مازوت و گازوییل) تامین می شود که به ازای هر یک کیلووات ساعت تولید برق، 20 سنت یعنی 600 تومان فقط برای سوخت آن هزینه می شود و اگر این واقعیت را درنظر بگیریم، متوجه می شویم که انرژی های تجدیدپذیر کاملا مقرون به صرفه است.
وی تاکید کرد: قوانین موجود کشور و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید ویژه ای بر توسعه انرژی های تجدیدشونده دارند و در همین راستا، طبق بند 19 قانون بودجه سال 92، در سال گذشته قرارداد احداث 900 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را با بخش خصوصی منعقد کردیم و به جز آن، 418 طرح فعال نیز داریم.
وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری، 200 مگاوات دیگر به ظرفیت انرژی های بادی کشور افزوده شود و ظرفیت انرژی های بادی به 300 مگاوات برسد.
اقتصام(1)1108**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




11/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن