واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون سازمان میراث فرهنگی: صنایع دستی دچار روزمرگی و تکرار شده است شیراز- ایرنا- معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: یکی از مشکلات امروز صنایع دستی روزمرگی و تکرار است و این در حالی است که مردم در این بخش نیازمند تغییر هستند .
به گزارش ایرنا بهمن نامور مطلق ،پنجشنبه در آیین رونمایی از تفاهم نامه همکاری و مشارکت در تاسیس مرکز رشد صنایع دستی دانشگاه هنر شیراز بیان کرد: صنایع دستی همواره با روح زمان تغییر کرده و امروزه علت اصلی عدم پذیرش هنرهای سنتی و صنایع دستی بین مردم، تکرار است که این آفت باعث دلزدگی و تغییر برخورد و سلیقه مردم در صنایع دستی می شود.
وی بابیان اینکه در هیچ دورانی شاهد چنین مشکلاتی در صنایع دستی کشور نبودیم افزود: یکی از بهترین راه های خروج از تکرار، پیوند این صنایع با دانش است که می تواند روح تازه ای و ماندگاری را در صنایع دستی، محصولات و هنرها ایجاد کند.
نامورمطلق اظهارداشت: دانش محوری یکی از ابعاد اقتصاد مقاومتی است و معتقدیم پیوند بخش ها با دانش باعث ماندگاری می شود لذا هر نوع فعالیتی با دانش پیوند نخورد دچار تکرار در تکثیر و موجب انزوا می شود.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: کشور ایران از نظر تحصیل کردگان صنایع دستی در جهان مقام برتر را دارد که این ظرفیت مناسبی برای رونق صنایع دستی و تحقق اقتصاد مقاومتی در این بخش است.
نامور مطلق بااشاره به اینکه به دنبال تغییر وضعیت کنونی و رونق صنایع دستی در کشور هستیم اضافه کرد: پیوند صنایع دستی با دانش یکی از اصول فعالیت در معاونت صنایع دستی است که در این زمینه برنامه ریزی هایی در کشور در حال انجام است.
وی عنوان کرد: گفتمان سازی درعرصه های مختلف صنایع دستی رویکرد اصلی ما در صنایع دستی کشور است که متاسفانه امروز کمرنگ شدن میل و سلیقه ایرانی و زیبایی شناسی مردم داخل نسبت به هنرهای سنتی خود به همین دلیل است.
نامور مطلق افزود: مشکل ما در صنایع دستی در بحث تولید و فروش صنایع دستی نیست بلکه در گفتمان سازی و ترویج است که تاکنون در بخش گفتمان سازی در کشور موفق عمل نکرده ایم و نتوانسته ایم زیبایی شناسی و هویت ملی ایرانی را حفظ و جوانانمان را به سمت آثار و میراث خود سوق دهیم.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اگر صنایع دستی درسبد کالای مردم ما قرار نگیرد انتظاری از توجه گردشگران خارجی به صنایع دستی کشور نیست.
نامور مطلق بیان داشت: یکی از عناصر اصلی و مهم در گفتمان سازی توجه به رسانه ها است که رسانه باید در این زمینه کمک کند تا سلیقه ایرانی و زیبایی شناسی به نزد خانواده ها و خانه های ایرانیان بازگردد.
نامور مطلق عنوان داشت: استان فارس با توجه به ظرفیت های موجود در این بخش، باید به گفتمان سازی در بحث صنایع دستی توجه ویژه کند.
وی اظهارکرد: با راه اندازی مرکز رشد صنایع دستی در شیراز جهش مناسبی در بخش صنایع دستی استان فارس ایجاد می شود که در کشور اثرگذار است.
نامور مطلق اضافه کرد: شورای عالی صنایع دستی با حضور استادان دانشگاه، مدیران، فعالان صنایع دستی، صادرکنندگان و سازمان های مردم نهاد در استان فارس تشکیل شود و این شورا سیاست های استان در بخش صنایع دستی را تدوین کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: نگرانی امروز ما درسازمان میراث فرهنگی در کشور، آمادگی زیرساخت های گردشگری کشور در بحث پذیرایی و استقبال از گردشگران است.
او با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی هدف تصدی گری ندارد و به دنبال واگذاری کارها در میراث فرهنگی به بخش خصوصی است گفت: در بخش احیای صنایع دستی آماده همکاری و حمایت بخش خصوصی هستیم.
در این آیین تفاهم نامه همکاری و مشارکت در تاسیس و راه اندازی مرکز رشد صنایع دستی دانشگاهنر شیراز بین معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و دانشگاه هنر شیراز منعقد شد.
این تفاهم نامه بمنظور شناخت زمینه های افزایش توان علمی و فناوری در منطقه با تاکید بر مبنای هنر اسلامی با بهره گیری از دستاوردهای علمی و پژوهشی و هنری منعقد شد.ک/2
7382/ 667 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]