واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سالانه 15 هزار نفر از دانشگاه های خارجی در رشته زبان فارسی فارغ التحصیل می شوند تهران – ایرنا- معاون امور بین الملل بنیاد سعدی گفت: هر ساله حدود 15 هزار نفر در رشته های زبان و ادبیات فارسی از 300 دانشگاه خارجی فارغ التحصیل می شوند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدرضا دربندی روز چهارشنبه در نشست زبان و ادبیات فارسی در عرصه بین الملل که در محل سرای اهل قلم بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد، افزود: : زبان و ادیبات فارسی در سطح جهان علاقه مندان بسیاری دارد که این مهم وظیفه ما را در ساماندهی برنامه های مدون ترویج این زبان در نقاط مختلف دنیا قابل توجه کرده است.
وی تصریح کرد مخاطبان زبان و ادبیات فارسی در سراسر دنیا به شش دسته تقسیم می شوند که هر کدام به نحوی با یادگیری این زبان درگیر هستند.
معاون امور بین الملل بنیاد سعدی ادامه داد: دسته نخست این مخاطبان را گروه دانشجویان زبان و ادبیات فارسی تشکیل می دهند که در 300 دانشگاه مختلف در سراسر دنیا مشغول به تحصیل هستند.
دربندی خاطرنشان کرد که این 300 دانشگاه در سه قاره آسیا، اروپا و آمریکا پراکنده هستند.
معاون امور بین الملل بنیاد سعدی درباره دسته دوم از علاقه مندان به زبان و ادبیات فارسی گفت: این دسته دانشجویانی هستند که به نحوی با دروس وابسته به زبان و ادبیات و فارسی درگیرند که از جمله آنها دانشجویان رشته های شرق شناسی هستند.
وی گفت: دسته سوم این دانشجویان کسانی هستند که از واحد های زبان و ادبیات فارسی که به صورت اختیاری در دانشگاه ارائه می شود، بهره می برند.
دربندی دسته چهارم مخاطبان زبان فارسی را کسانی برشمرد که در کلاس های رایزنی های فرهنگی و دیپلماتیک ایران در کشورهای مختلف ثبت نام می کنند.
معاون امور بین الملل بنیاد سعدی اضافه کرد: بسیاری از علاقه مندان به زبان فارسی شیفته آثار مشاهیر ایرانی هستند یا به سینمای ایران علاقه دارند یا روابط اقتصادی، آنها را وا می دارد تا زبان فارسی را بیاموزند؛ از طرفی برخی دیگر به دنبال یادگیری متون کهن ایرانی در خصوص دین اسلام هستند که نیازمند یادگیری زبان فارسی است.
دربندی خاطر نشان کرد : دسته پنجم مخطبان زبان فارسی کسانی هستند که از دوران دبیرستان و یا حتی قبل تر از آن در مدارس خود با زبان فارسی آشنا می شوند.
وی گفت: ششمین گروه از مخاطبان زبان فارسی را نسل و دوم و سوم ایرانیان مقیم کشورهای خارجی تشکیل می دهند.
دربندی در ادامه از برگزاری المپیادهای زبان فارسی در کشورهای مختلف خبر داد و اعلام کرد برگزیدگان این المپیاد ها برای دوره دانش افزایی به ایران می آیند.
وی در پایان بنیاد بین المللی سعدی را یکی از مراکز مهم و معتبر کشور در زمینه ترویج زبان فارسی در خارج از کشور برشمرد و ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی های مناسب بتوانیم در راه ترویج و شکوفایی زبان فارسی در بین خارجیان کشور قدم برداریم.
فراهنگ (3) ** 9252**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]