تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از توبه بنده اش بیش از عقیمی که صاحب فرزند شود و گم کرده ای که گمشده اش ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844752259




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاد دانشگاه : باید سعدی را به خاطر خدمت به زبان فارسی ستود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

استاد دانشگاه : باید سعدی را به خاطر خدمت به زبان فارسی ستود شیراز- ایرنا- عضو هیات علمی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه شیراز گفت: سعدی در مقطعی می زیست که زبان فارسی با ورود واژه های عربی و دیگر زبان ها از بستر خود خارج شده بود اما سعدی دربرابر کژاندیشان روزگار ایستاد و ازاین منظر باید این شاعر بزرگ را بستاییم.


به گزارش ایرنا، دکتر اکبر صیادکوه عصریکشنبه درنشستی علمی درآستانه اول اردیبهشت ماه سالروز گرامیداشت سعدی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز افزود : نثر فارسی بعد از ظهور اسلام با نثر بی پالایش وطبیعی آغاز شد اما با تاثیر ازعوامل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... اندک اندک از هنجار اصلی خارج شد.
وی ادامه داد: شبیخون به زبان فارسی به حدی رسیده بود که در قرن هفتم آنچنان از واژه های عربی، ترکی وسایر زبان ها آغشته شده بود که شائبه این می رفت که دیگر اثری از زبان فارسی باقی نماند.
عضو هیات علمی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه شیراز با بیان این که بیشترین آسیب به زبان فارسی ازتحولات سیاسی آن دوران وارد شد، گفت: در آن مقطع برخی کاپیتولاسیون واژه های عربی و بیگانه را راه انداخته بودند و این واژه ها بدون هیچ مجوزی وارد فارسی شدند و در آستانه عصر سعدی، زبان فارسی داشت از بستر خود خارج می شد وجنبه متکلفانه و مصنوع پیدا می کرد.
صیادکوه اظهارکرد: سعدی به جای آن که مانند همه ادیبان زمان خود وآنچه دبیران حکومت ها به آن می بالیدند این رویه را درپیش گیرد، دربرابر این کژاندیشان ایستاد وازشیوه نصر مصنوع مقامات استفاده نکرد وازاین منظر باید سعدی را به خاطر این خدمت به زبان فارسی بستاییم.
این استاد دانشگاه درادامه سخنان خود، انسان را درکانون جهان بینی سعدی دانست وگفت: در هر گفتار سعدی مضامین انسانی واسلامی نهفته است.
صیادکوه تصریح کرد: هرچند شاعران بزرگ مانند خیام، مولوی، حافظ و فردوسی به ترتیب در رباعیات، مثنوی، غزل رندانه وبرافراشتن کاخی بلند اززبان فارسی تحولات بزرگی در این زبان ایجاد کردند اما می توان گفت که تفاوت سعدی با همه این بزرگان در جامع الاطراف بودن وی بود که در گونه های مختلف ادبی ظاهر شد.
وی گفت : سعدی در نثر، مثنوی سرایی، غزل عاشقانه، قطعه سرایی، طنز و قصیده سرایی ابداعاتی داشته و درزبان فارسی از خود به یادگار گذاشته است.
عضو هیات علمی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه شیراز تاکید کرد: نقش سعدی را باید در حفظ و بالندگی زبان فارسی وایجاد تعادل در این زبان ازنظر واژه های بیگانه وساختارهای مختلف در قرن هفتم ارج نهاد.
صیادکوه ازگسترش زبان فارسی به فراسوی مرزهای ایران به عنوان خدمت دیگر سعدی به این زبان یاد کرد وگفت: سعدی نقش اساسی در نشرزبان و ادب فارسی به هند و دیگر مناطق شبه قاره، کشورهای عربی و ... داشته است و شاعران بسیاری در جهان را تحت تاثیر فرهنگ ایرانی قرار داده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: سعدی هیچ گاه از کلمات تنوین دار حتی در یک مورد استفاده نکرد وحتی برخی کلمات تنوین دار رایج در جامعه را با بهره گیری از حرف اضافه به زبان فارسی نزدیک تر کرد.
ابومحمد مُصلِح الدین بن عَبدُالله مشهور به سعدی شیرازی شاعر بلندآوازه قرن هفتم هجری است که هر سال اول اردیبهشت ماه، به پاسداشت خدماتش به شعر و ادب فارسی یادش گرامی داشته می شود. گلستان، بوستان، غزلیات، طیبات و دیوان اشعار از جمله آثار این شاعر بزرگ ایران زمین است. ک/2
2026/ 667/536
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




31/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن