تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):خدا را بسيار ياد كنيد و هميشه به ياد مرگ باشيد و قرآن زياد بخوانيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820754447




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استاد دانشگاه شیراز: آثار سعدی در کتاب های درسی متناسب با روحیه نسل جدید نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

استاد دانشگاه شیراز: آثار سعدی در کتاب های درسی متناسب با روحیه نسل جدید نیست شیراز- ایرنا- استاد دانشگاه شیراز گفت: آثار سعدی در کتاب های درسی متناسب با روحیه نسل جدید نیست و از این رو، باید آثاری متناسب با شرایط امروز در کتاب های درسی گنجاند.


به گزارش ایرنا، دکتر محمدحسین کرمی عصر یکشنبه در نشستی علمی در آستانه اول اردیبهشت ماه سالروز سعدی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز افزود: چهره ای که از سعدی در کتاب های درسی ارایه شده است جنبه وعظ آمیز کلام این شاعر بزرگ ایران زمین است و جنبه های دیگر مغفول مانده است.
این سعدی پژوه اظهار کرد: نسل جدید از وعظ و نصیحت گریزان است و با توجه به وعظ آمیز بودن آثار انتخاب شده از سعدی در کتاب های درسی، چهره مطلوب و همه جانبه ای که باید از سعدی ارایه شود برای نسل نو به تصویر کشیده نمی شود.
کرمی ادامه داد: سخن گفتن درباره سعدی کار ساده ای نیست چرا که با مرد بزرگ و بی نظیری روبرو هستیم که کمتر نمونه ای در شعر و ادبیات فارسی دارد.
وی گفت: از منظر بین المللی نیز باید گفت که سعدی چهره ای کم نظیر است که در زندگی مردم و طبقات مختلف تامل کرد و مصلح، مربی، عاشق و واعظی مشهور بود.
یک عضو دیگر هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز در ادامه این نشست علمی تخصصی از جهان شمولی و نشر آثار سعدی در سطح کشورهای منطقه و جهان به عنوان یکی از ویژگی های این شاعر بلندآوازه ایران زمین یاد کرد.
دکتر اکبر نحوی با اشاره به سخن سعدی مبنی بر این که ˈزمین به تیغ بلاغت گرفته ای سعدیˈ گفت: بررسی منابع قرن هفتم این موضوع را تایید می کند که آثار سعدی در دهلی نو، شبه قاره هند، بغداد، قونیه، روم و چین مورد استناد دیگر ادبا و شاعران بوده و برای مردم این مناطق شناخته شده بوده است.
این استاد دانشگاه افزود: گذری کوتاه بر منابع قرن هفتم نشان می دهد که گلستان و طیبات بیش از دیگر آثار سعدی مورد استناد ادیبان و شاعران دیگر مناطق جهان قرار گرفته است.
نحوی در ادامه با اشاره به سفر ابن بطوطه سیاح تونسی به ایران در فاصله زمانی 60 سال پس از مرگ سعدی، گفت: سفرنامه ابن بطوطه به این امر دلالت دارد که اشعار سعدی در فاصله زمانی اندک از مرگ وی در کشورهای دوردست نظیر چین نیز برای مردم شناخته شده و زینت بخش محافل بوده است.
ابومحمد مُصلِح الدین بن عَبدُالله مشهور به سعدی شیرازی شاعر بلندآوازه قرن هفتم هجری است که هر سال اول اردیبهشت ماه، به پاسداشت خدماتش به شعر و ادب فارسی یادش گرامی داشته می شود. گلستان، بوستان، غزلیات، طیبات و دیوان اشعار از جمله آثار این شاعر بزرگ ایران زمین است. ک/2
2026/ 667
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




31/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن