واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک استاد دانشگاه: ساختار تعامل دانشگاهیان جهان اسلام ایجاد شود تهران - ایرنا - چهارمین نشست سال 93 نخبگان در مکه مکرمه در حالی برگزار شد که موضوع ایجاد ساختاری برای تعامل دانشگاهیان جهان اسلام، یکی از پیشنهادهای استاد دانشگاه تهران بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا از حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت ، چهارمین نشست هفتگی نخبگان، دانشگاهیان و اعضای هیئت علمی مراکز آموزشی کشور، دیروز با حضور حدود 50 تن از آنان در بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد.
در این نشست، بیش از 20 تن از نخبگان به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که برخی از آنها با رویکرد بهبود خدمات رسانی به زائران و حجاج بیت الله الحرام و بعضی با نگاهی علمی به تعاملات و ارتباطات اندیشمندان جهان اسلام مطرح شد.
در این نشست دو ساعته، برخی نخبگان با ابراز تأسف از موضوعاتی مانند فرصت سوزی زائران و توجه بعضی از آنان به موضوع خرید در فروشگاه های چندمنظوره و بزرگ در دو شهر مدینه و مکه، خواستار یافتن راهکاری برای حفظ ارزش پول ملی و جلوگیری از خروج سرمایه های یک ملت از کشور شدند.
همچنین برخی نخبگان با بیان اینکه انعطاف در مقابل برخوردهای افراطی، به انفعال و واماندگی می انجامد از مسئولان بعثه خواستند تا در این باره تدبیری بیندیشند تا زائران ایرانی در بازدید از اماکن و مشاعر مقدسه در عربستان سعودی مورد احترام واقع شوند.
یکی از بانوان نخبه در این جلسه ارائه دقیق تر و بیش تر آموزش های عمره و حج به زائران در ایران را خواستار شد و گفت: لازم است در این جلسات، فلسفه و فرهنگ حج به زائران آموزش داده شود تا آنان با ابعاد عبادی، سیاسی و اجتماعی این سفرها بیش تر آشنا شوند. در چنین صورتی، آنان کم تر به سیاحت و گردش فکر خواهند کرد.
یک دکترای زیست شناسی از اهواز نیز که در این نشست حضور یافته بود، با ارائه پیشنهادی مبنی بر تشکیل کمپین حمایت از آثار اسلامی اظهار داشت: اگر آثار اسلامی در کشورهایی مانند عراق، عربستان و سوریه در پروژه هایی مستندسازی شود، دیگر کشوری نخواهد توانست این آثار را تخریب و معدوم کند. ما برای حفاظت و حمایت از این آثار، نیازمند همکاری و ارتباط با «یونسکو» هستیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه جهان اسلام، نیازمند تشکیل سازمان حمایت از حجاج است، گفت: گاهی مشاهده می شود که ابتدایی ترین حق یک زائر در بازدید از اماکن و مشاعر مقدس از او سلب می شود و برخی از افراد غیرمسئول به زائران توهین می کنند.
در ادامه این نشست، یکی دیگر از نخبگان کشورمان، ضمن اشاره به این نکته که از ظرفیت علمی دانشگاهیان در سفرهای عمره به خوبی استفاده نمی شود، خاطرنشان کرد: می توان برای چهره های دانشگاهی ، استادان و اعضای هیئت علمی، تک سخنرانی هایی برنامه ریزی کرد تا اندیشمندان عربستان سعودی نیز پای صحبت آنها بنشینند و از آن استفاده کنند.
یک کارشناس ارشد نظامی نیز که در این جلسه حضور داشت، با نگاهی خاص به تغییرات و پیشرفت های عربستان سعودی در حوزه هایی مانند شهرسازی سخن گفت و افزود: می شود به برخی پیشرفت های حاصل شده در کشور میزبان با نگاه مثبت نگاه کرد و از آنها الگو گرفت. من چند سال قبل به اینجا سفر کرده بودم و هنگامی که امسال به عمره آمدم، متوجه تغییرات گسترده ای در شهرسازی مکه شدم.
یک استاد دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه بعثه مقام معظم رهبری نیاز به تعاملات گسترده تری در عرصه بین الملل دارد، گفت: دیپلماسی یعنی دوستی و ما برای همکاری های جهانی بین دانشگاهیان ایران و دنیا نیاز به دیپلماسی علمی داریم.
وی با تأکید بر شکل گیری این دیپلماسی خاطرنشان کرد: اگر دانشگاهیان کشورهای اسلامی در فضای دوستی و رفاقت با یکدیگر ارتباط داشته باشند، می شود از این محمل برای ارتباطات و تعاملات بیش تر نیز بهره جست.
تاکنون چهار نشست هفتگی برای نخبگان علمی و اساتید دانشگاهی در سال 93 در مکه برگزار شده است. اندیشمندان، چهره های ماندگار و فرزانگان ایرانی نیز در نشست دیگری که پنج شنبه گذشته در بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد، به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
اجتمام **1981**
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
27/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]