واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دامنه های البرز میزبان لاله های رنگین شد کرج- ایرنا- همزمان با آغاز شانزدهمین جشنواره ملی لاله ها در استان البرز، دامنه های سربه فلک کشیده البرز جنوبی از امروزدوشنبه به مدت 10 روز میزبان لاله های رنگارنگ شد.
به گزارش ایرنا، لاله یکی از زیباترین گل هایی است که از دیرباز مورد توجه علاقه مندان و تولید کنندگان گل قرار گرفته و زینت بخش باغ ها و بستان ها است.
ایران مهد گل لاله در جهان بوده و در فرهنگ ایرانی اسلامی به عنوان نماد ایثار و شهادت شناخته شده است.
از امروز هشتم اردیبهشت ماه باغ لاله ها واقع در روستای گرماب بخش آسارا پذیرای صدها گردشگر از سراسرکشوراست، لاله هایی که با زیبایی خاص خود، منظره منحصر به فردی بر روی مردم گشوده اند.
هرساله شمار زیادی از هموطنان برای دیدن این منظره زیبا و به یاد ماندنی به روستای گرماب بخش آسارا می روند تا نظاره گر جلوه ای از طبیعت خداوندی و هنر انسان باشند.
زادگاه این گل قسمت های شمالی ایران و ترکیه است و هنوز هم نمونه های وحشی گل لاله در بسیاری از نقاط ایران به ویژه کوههای شمال غربی و ارتفاعات سبلان یافت می شود.
***بهبود وضعیت اقتصادی ارمغان لاله های گرماب
مدیرعامل شرکت مهد لاله ها و برگزار کننده این جشنواره گفت: هرساله شاهد ترافیک و سیل خروشان عظیم علاقه مندان برای بهره برداری از بوی خوش و طبیعت این باغ هستیم.
ˈجواد غلامیˈ افزود: اولین بار 16 سال پیش پیشنهاد برگزاری این جشنواره در نمایشگاه بین المللی گل در تهران توسط یکی از مسوولان وقت ارایه شد و اکنون هرساله علاقه مندان از ابتدای سال دفتر تقویم را ورق می زنند تا نیمه اردیبهشت فرا رسد و در باغ لاله ها بر روی آنها باز شود.
وی بیان کرد: گشایش جشنواره لاله ها ، همواره با کسب درآمد برای بسیاری از روستاییان بخش آسارا استان البرز همراه بوده است.
وی یادآور شد: باغ لاله ها در 11 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی دامنه جنوبی البرز قرار دارد که در این اراضی 600 هزار پیاز لاله با 32 واریته مختلف کاشته شده است.
*** تا چهار سال آینده پیاز لاله به هلند صادر می کنیم
این تولید کننده گل لاله کشور گفت: اکنون کشور هلند را مهد لاله می دانند در حالیکه ایران ، مهد و زادگاه این گل به شمار می رود و آب و هوا و بستر مناسب برای رشد گل لاله را دارد.
وی اضافه کرد: درآمد جهان از تولید گل 100 میلیارد دلار است که 75 درصد آن به هلند تعلق دارد و سهم ایران از این تولید فقط 30 میلیون دلار است .
غلامی با بیان اینکه منتظر دریافت مجوز صادرات پیاز لاله هستم ،گفت: درصورت دریافت این مجوز تا چهارسال آینده، انبوهی از پیاز لاله به کشور هلند صادر خواهیم کرد.
وی گفت: در جشنواره 10 روزه باغ لاله ها ، هر روز آن به بازدید اقشار خاصی اختصاص دارد تا تمام قشرها بتوانند از این منظره زیبا استفاده کنند.
غلامی یادآورشد: به عنوان مثال یک روز به جامعه معلولان کشور اختصاص یافته است.
***گردشگری کشاورزی فعال می شود
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز نیز دراین آیین گفت: این استان به رغم اینکه فقط 35 صدم درصد از خاک کشور را داراست، اما استانی چهار فصل بوده و بیشتر اقلیم ها را در خود جای داده است .
ˈمسعود کریمیˈ افزود: در این استان خاک حاصلخیزی وجود دارد اما قدر آن را نمی دانیم و با تغییر کاربری اراضی کشاورزی، خسارات زیادی به این عرصه وارد کرده ایم.
وی اظهار کرد: ایران ، کشوری غنی در تمام زمینه ها همچون گل و گیاه و بخش دامی است اما تاکنون از این نعمات خدادادی به خوبی استفاده نکرده ایم .
کریمی ، رونق گردشگری کشاورزی یکی از مباحث مطرح برای استان البرز ذکر کرد و گفت: گردشگری کشاورزی امروزه به عنوان یک مقوله جدید برای جذب گردشگر مطرح است.
وی با اشاره به اینکه سبقه استان البرز به عنوان یک قطب گردشگری و کشاورزی مطرح است، افزود: گردشگری در این بخش درآمد کشاورزان را افزایش می دهد و نیز باب جدیدی در گردشگری را باز می کند.
شانزدهمین جشنواره لاله ها در بخش آسارا، روستای گرماب از امروز به مدت 10 روز از ساعت 9 صبح الی 17 آماده بازدید علاقه مندان به گل و طبیعت است.ک/4
693/ 691
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]