واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > تئاتر مدیرکل هنرهای نمایشی:
خانواده تئاتر اجرای نمایش با سالن پر از مخاطب را غنیمت بشمارد
مدیرکل هنرهای نمایشی در برنامهای رادیویی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص فعالیتها و برنامه ریزیهای مدنظر خود، به خانواده تئاتر توصیه کرد با دیدی مثبت درباره ادارهکل هنرهای نمایشی صحبت کنند و اجرای نمایشها با سالن پر از مخاطب را غنیمت بشمارند و قدر بدانند.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین طاهری در برنامه رادیویی «فانوس» در رادیو نمایش در بخشی از صحبتهای خود درباره وضعیت ساخت و راهاندازی تئاتر شهر در استانهای مختلف کشور گفت: تاکنون در حدود 10 تئاتر شهر مناسب در مراکز استانها راهاندازی شده و من امیدوارم با ادامه این مسیر در همه شهرها تئاتر شهر مناسب دوستان تئاتری داشته باشیم.
وی با قلمداد کردن این مرکز به عنوان نهادی برای سیاستگذاری و پشتیبانی نمایش کشور، رسالت اصلی مرکز هنرهای نمایشی را در حل مسأله کمبود سالنها، پیگیری و پیدا کردن حلقههای مفقوده در این مشکل دانست و تأکید کرد: در حقیقت بودجه مرکز هنرهای نمایشی در حد یک سریال تلویزیونی است و طبیعتا با چنین بودجه ای امکان احداث یک سالن مناسب و در حد یک چهارم تئاترشهر هم وجود ندارد. مبنای ما در سیاست های مدیریتی پیدا کردن زنجیره های مفقوده و ایجاد همگرایی برای حل این مشکل در سطح کشور است. لزومی ندارد که سالن ها در حد تالارهایی خیلی بزرگ و فاخر باشد بلکه ما در برنامه ریزی ها و نمونه سازی های خود در سال جاری به سالن های مناسب متعلق به شهرکها یا آموزش و پرورش های منطقهای گرفته تا تئاتر شهرهای بزرگ در مراکز استان ها، فکر کرده ایم.
مدیرکل هنرهای نمایشی در مورد راهکار مرکز در جذب تماشاگران بیشتر به سالن های نمایشی گفت: ما سعی کرده ایم جدول اجرای سالن ها به صورت سالانه بسته شود تا فعالان تئاتر فرصت داشته باشند چند ماه پیش از اجرا، تبلیغات کار خود را آغاز کنند و فعالیتشان در تلویزیون هم منعکس شود. به این ترتیب در روند درست مهندسی تبلیغات، تماشاگر علاقه مند به تئاتر مشتاق به تماشای نمایش خواهد شد و نمایش تماشاگر خود را پیدا خواهد کرد و با سالن پر روی صحنه خواهد رفت.
طاهری در خصوص بحث مهندسی تبلیغات در این حوزه ادامه داد: بخشی از این امر گردش نمایش ها در سطح کشور است. چراغ یک نمایش خوب نباید تنها 30 یا 40 شب روشن بماند، بلکه باید ساز و کار تخصصی و فنی آن فراهم شود تا در بستری شفاف و روشن تعامل گروه های تئاتری با استان ها و شهرستان ها و بین تهران و استان ها صورت گیرد.
وی با تشبیه ادارهکل هنرهای نمایشی به آکواریومی که کوچکترین اشتباه آن به سرعت دیده می شود، ضمن ابراز رضایت از نقدهای وارده بر فعالیت های این ادارهکل یادآور شد: من توصیه می کنم خانواده تئاتر با دیدی مثبت در مورد مرکز صحبت کنند و اجرا رفتن نمایش هایی با سالن های پر و حضور تماشاگران مشتاق را غنیمت بشمارند و قدر بدانند.
این مدیر تئاتری افزود: قصد داریم به شیوه ای عادلانه سالن های مرکز در اختیار با استعدادترین و درخشان ترین گروه ها قرار گیرد، چه پیشکسوت باشند و چه جوان. نگاه ما به تئاتر استان ها و شهرستان ها معطوف است چراکه تئاتر تنها در تهران و پشت درهای مرکز هنرهای نمایشی نیست و امیدوارم به تئاتر شهرستان ها و استان ها رونق بدهیم.
طاهری درخصوص اقدامات این ادارهکل برای تبدیل مجدد آن به مرکز یا حتی سازمان تصریح کرد: ما طی جلساتی که تا به حال برگزار کردیم لزوم و ضرورت تبدیل این اداره به سازمان را مطرح کردیم و سعی داریم با کمک اهالی تئاتر تصویری درست از بزرگی و عظمت تئاتر را به مسئولان نشان دهیم تا مسئولان پی ببرند که قطعا یک ادارهکل پاسخگوی نیازهای خانواده بزرگ تئاتر نیست و با یک بودجه کلان تر جایگاه بین المللی خود را در چشم انداز تئاتر 2 دهه آینده، بزرگتر ترسیم کنیم. تئاتر می تواند به شاخه های اقتصادی و فرهنگی، سیاسی و حتی ورزشی و سلامت جامعه آینده کمک کند و باید سیاستگذاران به نقش مهم تئاتر توجه بیشتری کنند.
وی در مورد بحث فصل 5 و بودجه اختصاص داده شده به تئاتر کشور یادآور شد: از رسانه ها و مطبوعات و اصحاب رسانه خواهش می کنم که کمک کنند در بودجه فصل 5، تئاتر شهرستان ها هم دیده شود تا به جایگاه تئاتر شهرستان ها و تخصیص بودجه به آن توجه بیشتری شود.
مدیرکل هنرهای نمایشی در پایان با تأکید بر ضرورت ایجاد همگرایی و پایبندی به قانون و مقررات گفت: خانواده تئاتر باید فعال، همسو و همگرا بدون حب و بغض های فردی به تفاهم با هم برسند و من هم در این راه سعی کردم تا پایان سال 92 تعهد بودجه ای مرکز به گروه های تئاتری را عملی کنم.
۱۳۹۳/۲/۶ - ۱۴:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]