واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۴:۱۴ب.ظ)
جنتي: آفريده هاي هنري يک کشور سند هويتي، ديني و ارزشي آن کشور در جهان است وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: آثار و آفريده هاي هنري يک کشور سند هويتي ، ديني ، ارزشي و ملي آن کشور در جهان است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي جنتي با بيان اينکه آفرينندگان و هنرمندان ، جزو نخبگان هر جامعه بوده و نقش بي بديلي را در تداوم حيات علمي ، ادبي و هنري آن جامعه ايفاء مي کنند، گفت: امروز جهان در عرصه آثار و توليدات فرهنگي ، هنري ، سينمائي و موسيقيايي با بروز و ظهور اقتصاد هنري و صنايع مرتبط با آن مواجه هست . لذا آفرينش هاي هنري و حمايت از حقوق مادي و معنوي هنرمندان ، متضمن به رسميت شناخته شدن اقتصاد هنر و صنايع وابسته است.
وي افزود: از سوي ديگر ، نقش هنر و آفرينندگي هنري در ايجاد اشتغال، کار آفريني و صادرات محصولات فرهنگي و انواع آثار هنري به جهان، بر کسي پوشيده نبوده و جزو استراتژيهاي بلند مدت کشورها در نيل به اهداف بلند مدت توسعه اي مي باشد.
جنتي با بيان اينکه وقتي سخن از حقوق مالکيت فکري مي کنيم سه بخش را در نظر داريم ادامه داد: بخش اول قواعد وضوابطي است که ناظر بر ايجاد و تأسيس اين حقوق مي باشد ، بخش دوم ناظر بر محدويتهاي وضع شده بر اين حقوق است و بخش سوم مربوط ب نحوه اعمال اين حقوق از طرق اداري وقضايي براي حفاظت و حمايت از حقوق اعطائي است .
به گفته جنتي اکنون وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي درمرحله اي جديد از مأموريت خود در زمينه حمايت از حقوق مالکيت ادبي وهنري قرار دارد که نحوة حمايت وحفاظت و اعمال حقوق از يک سو و توازن و تعادل حمايت از اين حقوق با منافع عمومي جامعه از سوي ديگراست را بايد مورد توجه قرار دهد.
وزير ارشاد افزود:پيشرفت فن آوري هاي نوين ارتباطي گرچه موجب دسترسي بيشتر و راحت تر به آثار ادبي وهنري شده است، موجب نقض هرچه بيشتر حقوق صاحبان آثار و دشواري احقاق حقوق آنان گرديده است به طوري که موجب از بين رفتن حاصل زحمات يک مؤلف دراندک زماني مي شود لذا لازم است سازوکار مناسبي درکنار تصويب قوانين جديد، ايجاد شود و به اجراي حقوق وحمايت وحفاظت از آن کمک کند
وي با بيان اينکه تجربه اکثريت قريب به اتفاق کشورها، حکايت از اين امر دارد که شکل گيري و قوام اقتصاد هنري و حقوق مالکيت ادبي ، هنري و حقوق مرتبط ، مرهون شکل گيري سازمانهاي مديريت جمعي مولفين ، مصنفين و هنرمندان است افزود: اين سازمانها داراي مهمترين کارکرد در عرصه تجاري سازي و شکل گيري اقتصاد هنري و تقسيم منافع حاصله از بهره برداري و استفاده از آثار و آفريده هاي هنري بين پديدآورندگان و هنرمندان است. بعلاوه مقابله با نقض حقوق مالکيت ادبي و هنري جزو کارکردهاي اصلي اين سازمانهاي حرفه اي بوده و در فرهنگ سازي احترام به حقوق مالکيت ادبي ، هنري و حقوق مرتبط نقش بسزايي ايفا مي کنند.
وزير ارشاد ادامه داد:خوشبختانه تشکيل سازمانهاي مديريت جمعي مولفين ، مصنفين و هنرمندان در لايحه قانون جامع مالکيت ادبي ، هنري و حقوق مرتبط که کار بررسي آن در واپسين روزهاي سال 1392 در کميسيون لوايح دولت به اتمام رسيده است مورد توجه قرار گرفته است .
وي اظهار اميدواري کرد: پس از تصويب لايحه در هيات محترم دولت و مجلس شوراي اسلامي شاهد شکل گيري اين سازمانها با عضويت خود پديدآورندگان و هنرمندان عزيز باشيم.
جنتي در پايان سخنان خود افزود:امروزه ارزش مادي ومعنوي آثارفکري درعرصه ملي وبين المللي برهيچ کس پوشيده نيست و برهمگان روشن است حمايت از حقوق مالکيت فکري موجب توسعه فرهنگي واقتصادي جوامع مي شود. از آنجاکه وزارت فرهنگ وارشاداسلامي خود را متولي بخش عظيمي از اين حقوق درحوزه ادب و هنر مي داند ، برخود لازم مي داند نهايت تلاش خود را جهت حفظ وحمايت حقوق ادبي وهنري مبذول دارد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]