واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سازمان ملل درپی افزایش آلایندهای جوی به کشورهای جهان هشدار زیست محیطی داد تهران – ایرنا – نشست تخصصی سازمان ملل متحد به کشورهای جهان هشدار داد که آلاینده های جوی، برخلاف برنامه های اعلام شده، در حال افزایش است و این امر به پیشرفت گرمایش زمین کمک خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، برای جلوگیری از افزایش بیش از دو درجه دمای هوا تا سال 2050 باید بین 40 تا 70 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای، مانند دی اکسیدکربن، کاسته شود؛ حال آنکه بر اساس آمار سازمان ملل، بین سال های 2000 تا 2010، سالانه 2.2 درصد (حدود یک گیگاتن) به حجم انتشار گازهای گلخانه ای افزوده شده است.
اوتمار ادنهوفر، یکی از سه مدیرکارگروه موسوم به ˈنشست میان دولتی برای تغییرهای جویˈ (IPCC) است. وی می گوید: پیام آمارهای علمی موجود کاملا روشن است: ما ناچاریم از شیوه های سنتی کسب و کار فاصله بگیریم.نشست یادشده، به مدت یک هفته در برلین برگزار شد.
سال آینده قرار است نمایندگان دولت های جهان برای امضای پیمان آب و هوایی جدید گردهم آیند. گزارش 33 صفحه ای کارگره IPCC، قرار است به عنوان بنیان علمی برای تصمیم گیری های دولتی سال آینده عمل کند. در این گزارش توصیه نشده است که کدام کشورها باید چه تعهدهایی داشته باشند.
پیش نویس این گزارش نشان می دهد که نیاز بیشتر به انرژی (ناشی از افزایش جمعیت) و نیز رشد اقتصادی قدرت های نوظهور، به ویژه چین، مهمترین دلیل های افزایش انتشار گازهای گلخانه ای هستند.
در نمودارهای آماری نشست IPCC، کشورهای جهان به چهار دسته ˈکم درآمدˈ، ˈمتوسط رو پایینˈ، ˈمتوسط رو به بالاˈ و ˈپردرآمدˈ تقسیم شده اند. گفته می شود نمایندگان بسیاری از کشورهای درحال توسعه، به این دسته بندی اعتراض داشتند.
با احتساب همه گازهای کربنی تولید شده از زمان انقلاب صنعتی در قرن 18 تاکنون، آمریکا بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانه ای بوده است؛ هرچند در زمان حاضر، چین از نظر تولید گازهای آلاینده از آمریکا پیشی گرفته و به سرعت در حال افزایش فاصله خود از این کشور است. انتظار می رود تا یک دهه آینده، مجموع تولید گازهای آلاینده چین در تاریخ نیز از گازهای تولید شده توسط آمریکا فراتر برود.
با این حال، با اعتراض شماری از کشورها، ریز آمارهای مربوط به تولید گازهای آلاینده توسط کشورهای جهان، از گزارش 33 صفحه ای سازمان ملل حذف شده است.
ˈاسوالدو لوکانˈ، یکی از دانشمندانی که در تهیه پیش نویس گزارش دخیل بود، می گوید ˈچین، هندوستان، برزیل و عربستان سعودیˈ از کشورهایی هستند که با انتشار ریز آمار در گزارش مخالفت کردند.
از زمانی که میانگین دمای جهان در قرن نوزدهم اندازه گیری شد، تا امروز، دمای جهان 0.8 درجه سانتیگراد (هشت دهم درجه) افزایش یافته است. IPCC تاکید می کند که برای دست یابی به هدف تعیین شده مبنی بر جلوگیری از افزایش دمای جهان به بیش از دو درجه سانتیگراد تا سال 2100، کشورهای جهان باید روی گذار از ذغالسنگ و نفت به انرژی های پاک مانند انرژی های خورشیدی و بادی کار کنند.
نشست سازمان ملل متحد همچنین به کشورهای جهان سفارش می کنند که از فن آوری های نوین برای جذب گازهای کربنی در جو زمین استفاده کنند. یکی از این فن آوری ها ˈزیست انرژی با جذب و ذخیره کربنˈ نام دارد. در این شیوه، گیاهانی کشت می شوند که میزان زیادی دی اکسید کربن را جذب می کنند. سپس این گیاهان برای تامین انرژی سوزانده می شوند و دی اکسید کربن منتشر شده از آن جذب می شود. درنهایت، دی اکسید کربن یادشده، در ژرفای زمین دفن می شود.
لئون کلارک، دانشمند آمریکایی، با اشاره به روش زیست انرژی با جذب و ذخیره کربن، می گوید: ما این فن آوری را داریم، اما واقعا نمی دانیم که برای بهره برداری کلان از این فن آوری به چه میزان منابع اقتصادی و سیاسی نیاز داریم.
مترجمام**9163**5981
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
24/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]