واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
به بهانه روز جهانی دامپزشکی ، توجه به سلامت دام سلامت جامعه را به دنبال دارد انزلی - ایرنا - انجمن جهانی دامپزشکی از سال 2000 میلادی آخرین شنبه ماه آوریل را بعنوان روز جهانی دامپزشکی نامگذاری کرده است و اهمیت گوشزد گرامیداشت این روز از آنرو است که توجه به سلامت دام سلامت جامعه را به دنبال دارد .
روز جهانی دامپزشکی در نشان دادن اهمیت حرفه دامپزشکی به عموم مردم با تأکید بر نقش حیاتی دامپزشکان در تضمین بهداشت حیوانات ، ایمنی و امنیت مواد غذایی ، تجارت امن در دام و محصولات و فرآورده های دامی و همچنین با هدف حفاظت از بهداشت عمومی ، نقش بسزایی دارد .
شعار امسال روز جهانی دامپزشکی ، رفاه حیوانات (Animal Welfare ) است و انجمن جهانی دامپزشکی با اعلام این شعار می گوید : انتظار جامعه جهانی از حرفه دامپزشکی در مورد رفاه حیوانات در حال حاضر فراتر از شیوه های روزانه دامپزشکی است .
رییس شبکه دامپزشکی انزلی گفت : حرفه دامپزشکی دارای موقعیتی منحصر به فرد بین انسان و حیوان برای تأمین رفاه حیوانات همسو با تأمین بهداشت دام و جامعه است .
دکتر نوید صفرزاده اظهار کرد : ˈرفاه حیوانات ˈ به برجسته کردن نقش دامپزشکان در رفاه حیوانات همسو با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی دام ، OIE ، به سهم بزرگ حرفه دامپزشکی در تأمین بهداشت حیوانات و سلامت جامعه در سراسر جهان ، اشاره دارد .
وی افزود : انجمن جهانی دامپزشکی تأکید دارد شعار امسال باید با حداکثر توجه به نیازهای اساسی رفاه حیوانات (تأمین آب ، مواد غذایی ، جایگاه) همراه شود به همان اندازه که به اقدامات امنیت زیستی یعنی اجتناب از گسترش بیماری ، توجه می شود .
بررسی بیماری های دامی، شناسایی مناطق آلوده و راه سرایت و طرز انتشار بیماری ها، تامین بهداشت دام کشور از طریق پیشگیری و مبارزه با بیماری های همه گیر و قرنطینه ای دام، مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام، تاسیس پست های قرنطینه در نوار مرزی و داخل کشور به منظور جلوگیری از سرایت بیماری های دامی، همچنین کنترل بهداشتی ورود و خروج دام و فرآورده های خام دامی و نظارت در نقل و انتقال آنها و صدور گواهی بهداشتی دام و فرآورده های خام دامی صادراتی و سایر موارد مرتبط از جمله وظایف سازمان دامپزشکی کشور است که بی شک این وظایف در جهت تأمین سلامت و رفاه حیوانات و سلامت جامعه صورت می گیرد.
رییس شبکه دامپزشکی انزلی یاداور شد: سال 1392 ، این شبکه 15 هزار و 548 نوبت سر واکسیناسیون در دام ها انجام داده که شامل انواع واکسن های شاربن یا سیاه زخم ، هاری و تب مالت و است که همه آنها در جهت حفظ سلامت دام ها و نیز پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال انسان و دام انجام گرفته است .
استان گیلان دارای یک میلیون 300 هزار دام سنگین و سبک و 663 واحد مرغداری است . ک/3
620/604
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]