واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دولت تدبیر و امید بیشترین توجه را به بخش سلامت دارد بجنورد - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: دولت تدبیر و امید بیشترین توجه را به بخش سلامت دارد.
به گزارش ایرنا، دکتر ˈمحمدابراهیم گلمکانیˈ روز پنجشنبه در نشست تبیین برنامه های هفته سلامت در این استان اظهار کرد: توجهی که دولت یازدهم در این مدت به بخش سلامت داشته، بیش از همه دولت های بعد از انقلاب اسلامی بوده است.
وی اضافه کرد: توجه به بخش سلامت می تواند باعث تضمین سلامت روحی و روانی در جامعه شود و سیاست دولت نیز در همین راستا شکل گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به شعار هفته سلامت امسال ˈیک عمر سلامتی با خودمراقتبیˈ، گفت: ما برای سلامت جامعه صرفا به ابزار فیزیکی نیاز نداریم و تضمین سلامت دایم نیازمند تجهیز امکانات نرم افزاری بخصوص نهادینه شدن خودمراقبتی در جامعه است.
دکتر گلمکانی اظهار کرد: اگر فرهنگ خودمراقبتی در جامعه نهادینه شود، بسیاری از هزینه های تحمیلی درمان کاهش یافته و مراجعه به پزشک نیز کم خواهد شد.
وی اضافه کرد: کاهش فرهنگ خودمراقبتی در جامعه موجب شده تا سرمایه های اجتماعی زیادی از ناحیه این بی توجهی از بین برود و جامعه نتواند به درستی از نیروی انسانی خود استفاده کند.
وی افزود: براساس آمار در سال 82 حدود چهار میلیون سال عمر هدررفته نیروی انسانی در کشور به علت بی توجهی به خودمراقبتی لحاظ شده که بیشترین این هدررفت نیز ناشی از حوادث عمدی و غیرعمدی چون سوانح رانندگی بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از حوادث غیرعمد، بیماری های روانی و قلبی و عروقی به عنوان مهمترین عوامل از بین رفتن سرمایه انسانی در کشور یاد کرد که همه ناشی از بی توجهی به خودمراقبتی است.
به گفته وی 50 درصد از هزینه های تحمیلی به کشور در حوزه سلامت ناشی از بی توجهی به خودمراقبتی است.
وی از رسانه ها خواست تا در راستای نهادینه شدن فرهنگ سلامت و خودمراقبتی به کمک دانشگاه علوم پزشکی بیایند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان شمالی نیز پیشگیری را مهمترین عامل برای کاهش هزینه های درمان و ایجاد سلامت روحی و روانی در جامعه دانست.
ˈمحمدرحیم نوروزیانˈ با اشاره به توجه اسلام به بحث سلامت، گفت: خودمراقبتی که شعار هفته سلامت سال جاری تعیین شده، بهترین راهکار برای سلامت فردی است.
وی از بالا بودن ناهنجاری های اجتماعی بویژه آمار نزاع و درگیری و طلاق در خراسان شمالی انتقاد کرد و بالا بودن این ناهنجاری ها را ناشی از کم توجهی به خودمراقبتی اعلام کرد.
وی از رسانه ها خواست تا در زمینه فرهنگ سازی برای پیشگیری از ناهنجاری های اجتماعی اطلاع رسانی درستی داشته باشند.
وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان باید در اجرای برنامه هفته سلامت سال جاری هدف گذاری مناسبی انجام دهد تا بتوانیم از خروجی این برنامه ها در راستای ایجاد سلامت روحی و جسمی جامعه استفاده کنیم.
امام جمعه بجنورد نیز در این نشست مهمترین راهکار برای سلامت روحی و روانی جامعه را اجرای سبک زندگی ایرانی و اسلامی دانست.
حجت الاسلام ˈابوالقاسم یعقوبیˈ اظهار کرد: اسلام به عنوان دین کامل به تمام ابعاد زندگی توجه دارد و سبک زندگی ایرانی و اسلامی که از سوی رهبر معظم انقلاب طرح شده نیز در راستای ایجاد جامعه سالم است.
وی اضافه کرد: اگر جامعه سالم و نیروی انسانی سالم داشته باشیم، روند توسعه ای نیز در کشور شتاب خواهد گرفت و با داشتن نیروی انسانی سالم و کارآمد توسعه محقق می شود.
وی از روی آوری خانواده ها به سبک زندگی غربی در جوامع اسلامی بخصوص در کشور ایران انتقاد کرد.
اول تا هفتم اردیبهشت ماه، هفته سلامت نامگذاری شده است. ک/2
2712/626
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
28/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]