واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران : ذخیره سازی گاز طبیعی پشتوانه ای برای امنیت انرژی کشور است مشهد - ایرنا - مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران گفت : ذخیره سازی گاز طبیعی را پشتوانه ای برای امنیت انرژی و ضرورتی استراتژیک برای کشور است.
حمید رضا عراقی روز چهارشنبه در جریان بازدید از منطقه عملیاتی پالایشگاه گاز خانگیران و مجتمع ذخیره سازی شوریجه سرخس افزود : به طور کلی کشوری که بزرگترین ذخایر گاز را دارد باید برای توزیع آن در زمان های بحرانی و پیک مصرف ، ذخیره سازی را در دستور کار داشته باشد.
به گزارش روز چهارشنبه شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، وی اظهار داشت : این موضوع یکی از اصول توزیع متوازن و مستمر گاز طبیعی در سراسر کشور است.
وی با تاکید بر اینکه این طرح را در گذشته و خیلی زودتر به مرحله اجرایی می رساندیم ، افزود : ما در تابستان که مصرف گاز کمتر است باید ذخیره سازی کنیم تا در زمستان در نقاط پر مصرف بتوانیم به شبکه تزریق نماییم.
عراقی گفت: طی دو سال گذشته بعد از تحقیقات بسیار توانستیم ذخیره سازی سراجه قم را افتتاح کنیم که در زمستان سال گذشته و در پیک مصرف کمک زیادی به ما در تامین گاز کرد.
معاون وزیر نفت افزود: در ذخیره سازی سراجه قم در زمستان سال گذشته تزریق گاز به بالاترین حد خود یعنی 9،8 میلیون مترمکعب رسید و کمک زیادی به شبکه سراسری کرد.
وی افزود : سراجه یکی از طرح های ذخیره سازی است که در شرایط بحرانی و زمستان که اوج مصرف گاز را داریم کمک زیادی می کند.
وی با اشاره به آماده بودن ذخیره سازی شوریجه در منطقه عملیاتی خانگیران هم تاکید کرد: تمامی مقدمات برای بهره برداری این پروژه عظیم در حال انجام است و در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.
مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی هم در این بازدید گفت : مجتمع ذخیره سازی گاز شوریجه با اعتباری بالغ بر 300 میلیون دلار در منطقه عملیاتی خانگیران سرخس مراحل پایانی را می گذراند و به زودی راه اندازی می شود.
مسعود سامی وند افزود: این مجتمع به عنوان ذخیره سازی شوریجه و با همت متخصصان داخلی ساخته شده و به زودی آماده بهره برداری می شود.
وی با بیان اینکه اجرای طرح های ذخیره سازی گاز طبیعی در کشور به عنوان پشتوانه موثر در تامین انرژی مورد نیاز مصارف خانگی و صنعتی است ،گفت : کشورهای روسیه و آمریکا در اجرای طرح های ذخیره سازی از مدت ها قبل کار می کنند و گاز را برای زمان بحران و سرما ذخیره سازی می کنند.
وی ادامه داد : با توجه به برخورداری ایران از گاز طبیعی ما هم تلاش کرده ایم تا به این مهم دست یابیم که خوشبختانه هم اینک طرح های ذخیره سازی در کشور شروع شده است.
وی با بیان اینکه مجتمع ذخیره سازی شوریجه دومین پروژه ذخیره سازی خاورمیانه به شمار می رود، افزود : این مخزن از جمله پرفشارترین و پیشرفته ترین مخازن ذخیره سازی دنیا می باشد.
وی گفت : مخزن شوریجه D که یک مخزن طبیعی خدادادی است حدود 40 سال از زمان بهره برداری آن می گذرد ، قابل برداشت نیست و این در حالی است که 4،8 میلیارد متر مکعب ظرفیت این مخزن است.
وی بیان کرد : ما برای استفاده از این مخزن، پروژه را در دو فاز 2،4 میلیارد متر مکعبی تعریف کرده ایم.
این مسوول با بیان اینکه ما روزانه قابلیت 10 میلیون متر مکعب ظرفیت تزریق و 20 میلیون متر مکعب ظرفیت برداشت را در این مخزن داریم ، تاکید کرد: با توجه به مصرف گاز در تابستان عملا هفت ماه گاز را ذخیره و یک ماه به مخزن استراحت داده و در چهار ماه از سال گاز ذخیره شده برای زمان پیک مصرف را برداشت می کنیم.
سامی وند ظرفیت این پالایشگاه را 20 میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود : تمامی مراحل طراحی، نصب و ساخت این مجتمع توسط شرکت ملی گاز ایران و به دست متخصصان داخلی انجام شده است.
وی با بیان اینکه فقط ادوات اولیه از خارج خریداری شده است ،گفت : نصب تجهیزات و راه اندازی جزو تعهدات فروشنده بوده است اما در سایر موارد، تمامی مراحل کار توسط متخصصان داخلی انجام گرفت.
وی با اشاره به آماده بودن ذخیره سازی شوریجه در منطقه عملیاتی خانگیران گفت: تمامی مقدمات برای افتتاح این پروژه عظیم در حال انجام است و در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.
2713/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]