واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کومسای پیرشالیار، 12 گولان در شهر اورامان سنندج - ایرنا- آیین سنتی ˈکومسایˈ امسال نیز همانند سال های گذشته روز جمعه 12 اردیبهشت با حضور گردشگران داخلی و خارجی بر سر مرقد ˈپیرشالیارˈ در اورامان برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در ارتباط با این آیین گفت: مراسم کومسای پیر شالیار اورامان تخت به لحاظ حفظ آیین و سنت منطقه و برگزاری آن در سال توسط مردم و استقبال گردشگران به عنوان یک اتفاق جهانی برای استان کردستان محسوب می شود.
رسول اشتودان شامگاه سه شنبه در جلسه هماهنگی برگزاری این آیین در سنندج، افزود: مراسم پیرشالیار یکی از مراسم ها و آیین های ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور است که هر ساله دو بار در ماه های اردیبهشت و بهمن با حضور مردم منطقه اورامان تخت به صورت ویژه و با شکوه هر چه تمام تر برگزار می شود.
وی گفت: نکته قابل توجه این مراسم مردمی بودن آن است و این که این مراسم توسط خود مردم، ریش سفیدان و جوانان منطقه برگزار می شود و هیچ نهاد و یا اداره ای در آن دخیل نیست.
وی با توجه به نامگذاری سال 93 به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: میراث فرهنگی استان کردستان نیز در راستای تحقق این شعار بنا دارد با همکاری فرمانداری سروآباد و شهرداری و بخشداری اورامان بر برگزاری هرچه بهتر این مراسم و هدایت و حمایت گردشگران و مهمانان داخلی و خارجی نظارت کامل داشته باشد.
وی افزود: در بحث اسکان مهمانان در منطقه اورامان هیچ مشکلی نداریم و خانه های استیجاری می تواند مهمانان را اسکان دهد.
وی به تجمع مهمانان در یک فضای کوچک و ازدحام آنها برای دیدن مراسم کومسای نیز اشاره کرد و گفت: با برنامه ریزی و همکاری نیروهای مردم نهاد و هلال احمر و نیروهای انتظامی سعی داریم این برنامه با نظم و شکوه بهتری برگزار شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، افزود: بنا داریم که در حاشیه این مراسم نمایشگاه صنایع دستی و سوغات و مراسم مولودی خوانی را با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری اورامان تخت برگزار کنیم.
کارشناس ارشد مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان نیز در این جلسه گفت: مراسم کومسایی دارای دو ویژگی خاص است که یکی مردم شناسی و آیین و آداب و سنت و مردم نهاد بودن این مراسم است.
امیر صادقی دومین ویژگی این مراسم را جایگاه مقدس و مذهبی آن دانست و گفت: این مراسم توسط ریش سفیدان و جوانان و مردم آن منطقه حفظ و احیاء شده است و هرساله با شکوه هر چه تمام تر و حضور مردم برگزار می شود و این موجب حفظ این میراث معنوی در منطقه شده است.
وی اظهار کرد: هم اکنون هفت مورد از مراسمات کومسایی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و نکته قابل توجه این مراسم حضور مسافران ، گردشگران داخلی و خارجی برای دیدن این مراسم معنوی است.
وی با اشاره به اینکه این مراسم توسط مردم به صورت خود جوش برگزار می شود، گفت: امسال نیز در روز جمعه 12 اردیبهشت ماه راس ساعت هفت و 30 دقیقه صبح با حضور مردم منطقه و ریش سفیدان برگزار خواهد شد.
اشتودان اظهار امیدواری کرد با تدوام این مراسم معنوی بتوانیم این مراسم را به ثبت جهانی برسانیم و در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار دهیم.
وی افزود: بنا داریم امسال این برنامه را با شکوه بیشتر با همکاری ادارات و مردم منطقه اورامان تخت برگزار کنیم.ک/3
7346/533
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]