واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خود مراقبتی با خود درمانی اشتباه نشود رفسنجان - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، با بیان اینکه خود مراقبتی نباید با خود درمانی اشتباه شود، گفت: خود درمانی، اقدام به درمان بدون داشتن اطلاعات کافی در زمینه علایم و بیماری ها یا تصمیم گیری های خودسرانه و غیر استاندارد درمانی است.
لیلی چیت چی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از جمله رفتارهای خودسرانه ای که با استانداردهای خود مراقبتی تطبیق ندارد، استفاده نابجا از دارو است.
وی بیان کرد: این کار نه تنها موجب درمان بیماری نمی شود بلکه باعث ایجاد عوارض دارویی در طولانی مدت نیز می شود.
وی تصریح کرد: برخی افراد به ضرورت ارزیابی سلامت خود اعتقادی ندارند و تا زمانی که بیماری به سراغشان نیامده از انجام هر گونه بررسی وضعیت سلامت خود اجتناب می کنند.
چیت چی، سلامتی را برخورداری از وضعیت مطلوب جسمی، روحی، روانی و اجتماعی برشمرد و گفت: انسان سالم انسانی است که از نظر جسمی سالم، از نظر فکری بی عیب، از لحاظ روانی شاد، در اجتماع فعال، از نظر اقتصادی مولد و از لحاظ فرهنگی مسوول باشد.
وی تمرین عادات خوب و سالم و بکار بستن آنها در تمام مراحل زندگی و دوری جستن از عادات زیان بار و غیر سالم را شیوه زندگی سالم برشمرد و تاکید کرد: انتخاب شیوه زندگی سالم عامل مهمی در تامین، حفظ و ارتقای سلامتی است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، گفت: پیشگیری یعنی مقابله با شرایط مضر سلامتی به گونه ای که شامل اقداماتی نظیر واکسیناسیون قبل از ایجاد بیماری یا اختلال، درمان هرچه زودتر پس از تشخیص بیماری در مراحل اولیه و افزایش کیفیت زندگی به منظور توانبخشی پس از بیماری و کاستن از ناتوانی و عوارض بیماری است.
وی شعار سال 93 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را خود مراقبتی عنوان کرد و افزود: خود مراقبتی بخشی از زندگی روزانه مردم و شامل مراقبتی است که به فرزندان، خانواده، دوستان، همسایگان و اجتماعات محلی نیز گسترش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: در واقع خود مراقبتی شامل اعمالی است که مردم انجام می دهند تا تندرست بمانند و از سلامت جسمی خود نگهداری کنند، نیازهای اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند، از بیماری ها یا حوادث پیشگیری کنند، ناخوشی ها و وضعیت های مزمن را بهبود بخشند و نیز از سلامت خود بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان حفاظت کنند.
چیت چی، توجه به وزن خود و نگه داشتن آن در محدوده مناسب، آشنایی با تغذیه سالم و پیروی از رژیم غذایی صحیح و توجه به اهمیت فعالیت بدنی و نقش آن در سلامت افراد را از جنبه های خود مراقبتی عنوان کرد.
به گفته وی توجه به مضرات دخانیات و اقدام برای ترک سیگار، آگاهی از تاثیر استرس بر سلامتی و اهمیت کنترل آن، توجه به نقش خواب در سلامت جسمی و روانی و آگاهی از بهداشت خواب و توجه به سلامت قلب و عروق و آشنایی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی، توجه به عوامل خطر ابتلا به پوکی استخوان، آرتروز و کمردرد و آشنایی با راه های پیشگیری از آن و در نهایت آشنایی با سرطان های شایع و عوامل خطر و راه های پیشگیری از آن ها نیز جزء خود مراقبتی است.
وی خاطرنشان کرد: به کار بردن جنبه های خود مراقبتی در زندگی های امروزی که به سمت زندگی ماشینی پیش می رود ضروری است در غیر این صورت انسان دچار بیماری و صرف هزینه های بالا و کم عمری خواهد شد.ک/3
7444/8154/2624
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
30/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]