واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آموزش دستیاران دندانپزشک، آغازی دیرهنگام تهران - ایرنا - آموزش رسمی دستیاران دندانپزشک، هرچند آغازی دیرهنگام داشت اما عزم جدی متخصصان این عرصه برای ارتقای دانش و مهارت دستیاران دندانپزشکی، نویدی بر توفیق این اقدام خواهد بود.
به گزارش ایرنا، کتاب ˈدستیار دندانپزشکˈ که به عنوان اولین کتاب مرجع آموزشی در این زمینه در سال 91 به همت سازمان جهاد دانشگاهی منتشر شد و سال گذشته نیز به چاپ دوم رسید. قرار است طبق نظر وزارت بهداشت، در سال 93 نیز ویرایش جدیدی از آن با تاکید بر اقتضائات بومی این رشته شغلی ارائه شود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سازمان جهاد دانشگاهی روز دوشنبه نشستی به منظور معرفی بیشتر کتاب دستیار دندانپزشک با حضور چندتن از مولفان این کتاب و نمایندگان رسانه های جمعی ترتیب داد.
مهدی آهمه، زهرا رحمانی، مجید رحمانی، لیلا صنعتی پور، مهدی عباسی، مهدیا غلامی، محمدرضا فردی و رضا ناصر حجتی، مولفان این کتاب آموزشی هستند.
مجید رحمانی، معاون جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران دراین نشست بر ضرورت آموزش علمی و عملی افرادی که در بخش های مختلف بهداشت و درمان مشغول به کار هستند تاکید کرد و گفت: آموزش در همه مشاغل، امری مهم و ضروری است اما در شغل هایی که به نوعی با سلامت مردم سرو کار دارند از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار می شود.
وی درباره وضعیت و آمار فعلی دستیاران دندانپزشکی فعال در کشور گفت: بیش از 30 هزار دندانپزشک در کشور فعالیت دارند که اغلب آنها علاوه بر مطب شخصی در مراکز درمانی نیز مشغول به کار هستند بنابراین اگر هر دندانپزشک به یک دستیار در مطب و یک دستیار در مراکز درمانی احتیاج داشته باشد به طور میانگین بیش از 60 هزار دستیار دندانپزشک در کشور داریم.
این متخصص دندانپزشک یادآور شد: متاسفانه بسیاری از این دستیاران، آموزش دانشگاهی ندیده اند و دوره های آموزشی کوتاه مدت را نیز برای فعالیت در شغل خود نگذرانده اند.
رحمانی با بیان اینکه برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت دستیاری دندانپزشکی از اوایل دهه 80 با همکاری جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شده است، گفت: در این مدت، دو هزار و 400 نفر در واحد علوم پزشکی تهران و تعدادی نیز در واحد شهید بهشتی و شهرستانها این آموزش ها را فرا گرفته اند اما دوره های آموزشی دستیار دندانپزشکی با موانعی روبه رو بوده است.
وی در تشریح موانع توسعه دوره های آموزشی دستیار دندانپزشکی در کشور اظهار داشت: یکی از دلایل مخالفت وزارت بهداشت با گسترش این دوره های آموزشی و دوره های مشابه این بود که اگر شرکت کنندگان پس از اتمام دوره، گواهی نامه جهاد دانشگاهی یا وزارت بهداشت را دریافت کنند ممکن است مستقلا اقدام به کار درمانی کنند درحالیکه این کار خلاف قانون است.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران با بیان اینکه این نگرانی وزارت بهداشت نمی تواند توجیهی برای توقف آموزش دستیاران باشد، گفت: همین الان هم مشاغل موازی بسیاری همچون دندانسازهای تجربی یا بهداشت کاران دهان و دندان هستند که بدون داشتن پروانه و مجوزهای لازم در حوزه دندانپزشکی کار می کنند و مطب های مخفیانه دارند اما نظارت چندانی بر آنها نمی شود.
وی تاکید کرد: نباید به دلیل ضعف نظارت، جلوی آموزش گرفته شود بلکه وزارت بهداشت باید جنبه نظارت و ارزیابی خود را قوی تر کند و به آموزش و ارتقای مهارت دست اندرکاران حوزه بهداشت و درمان که مدرک دانشگاهی ندارند نیز توجه جدی داشته باشد.
علمی (3)**1055**1599
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]