واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شيب افزايش قيمتها ملايم نيست
با صدور قبوض جديد برق و تعيين تكليف نهايي گازبها، زنگها براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها به صدا درآمد و مشتركان خانگي در شوك فرورفتند.
با صدور قبوض جديد برق و تعيين تكليف نهايي گازبها، زنگها براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها به صدا درآمد و مشتركان خانگي در شوك فرورفتند.
به گزارش «جوان» وزير نفت روز گذشته در جلسه هيئت مديره شركت ملي گاز ايران شركت كرد تا پس از اين جلسه مديرعامل شركت ملي گاز از آغاز افزايش ملايم قيمتهاي گاز خبر دهد در حالي كه بر اساس ارزيابيها به نظر ميرسد ميانگين قبوض صادره براي مشتركان خانگي با مصرفي متعادل حداقل 25 هزار تومان خواهد بود.
براساس گفتههاي حميدرضا عراقي، بهاي گاز مشتركان خانگي در سال ٩٣ با شيب ملايم افزايش يافت، به گونهاي كه براي مصارف خانگي ٢٠ درصد و براي مصارف عمومي ٣٠ درصد افزايش بهاي گاز اعمال شد.
وي تصريح كرد: بر اساس قانون بودجه سال ٩٣، مقرر شده است در بخش خانگي علاوه بر نرخهاي موجود، به صورت متوسط ١٤٠ ريال به ازاي هرمتر مكعب دريافت و عوارض دريافتي از مشتركان نيز با افزوده شدن ٣٠ ريال، به ١٣٠ ريال تغيير يابد.
معاون مديرعامل شركت ملي گاز نيز پيشتر از تهيه سناريوهايي درباره قيمت حاملهاي انرژي و ارائه آن به دولت خبر داده و گفته بود: شيب ملايمي براي قيمت گاز خانگي تعريف شده است تا تأثير زيادي بر هزينه پرداختي وارد نكند.
اين در حالي است كه در زمان اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانهها، قيمت حاملهاي انرژي با افزايش حداقل 20درصدي همراه ميشود و در اين ميان با احتساب افزايش اين ميزان بر قبوض مشتركان، مصرفكنندگان بايد براي مصرف 300 تا 350 متر مكعب گاز، معادل 20 تا 25 هزار تومان به علاوه هزينه بيمه و 1500 تومان آبونمان پرداخت كنند كه گفته ميشود هر قبض در فروردينماه با افزايش حداقل 40 و حداكثر 60هزار توماني همراه ميشود.
همزمان با افزايش 20 درصدي قيمت گاز از ابتداي امسال، هزينه عوارض فروش هر متر مكعب گاز طبيعي به مشتركان خانگي از 10 تومان سال گذشته به 13 تومان افزايش يافته تا متوسط قيمت هر مترمكعب فروش گاز مشتركان از 70 تومان فاز اول هدفمندي يارانهها به حدود 100 تومان در فاز دوم هدفمندي يارانهها افزايش يابد. اين محاسبات كه بر اساس اعلام هيئت وزيران در يازدهم فروردينماه امسال صورت گرفته است و پيشتر نيز شركت ملي گاز طبقات مصرفي را به صورت پله مصرفي اعلام كرده بود، كمترين ميزان پرداخت گاز بر اساس 10 پله مشخص شده معادل 15 هزار تومان و بيشترين ميزان پرداخت معادل 500 هزار تومان خواهد بود.
افزايش قيمت برق
همچنين با افزايش قيمت برق مشتركان خانگي بار مالي قبوض در حالي با روشن نگاه داشتن لامپهاي اضافي و ساير وسايل برقي در ساعات اوج مصرف به 70 تا 90 هزار تومان افزايش مييابد كه هر كولر گازي به تنهايي 200 تا 250 هزار تومان هزينه مصرف برق مشتركان را افزايش ميدهد.
مطابق با تعرفههاي جديد برق، متوسط قيمت برق در مناطق عادي از 40 تومان آغاز و در نهايت به 410 تومان ختم ميشود كه علاوه بر افزايش قانوني تعرفههاي برق، به ازاي مصرف هر كيلووات ساعت برق مشتركان خانگي بايد معادل 30 ريال عوارض مصرف برق به دولت پرداخت كنند.
در شرايط فعلي متوسط مصرف برق مشتركان خانگي كشور بدون احتساب وسايل سرمايشي همچون كولرهاي گازي، اسپيلت و كولرهاي آبي به طور متوسط براي هر دوره بين 300 تا 400 كيلووات ساعت است. بر اين اساس با احتساب تعرفههاي جديد آن دسته از مشتركاني كه به طور متوسط در هر دوره محاسبه صورتحساب حدود 200 تا 300 كيلووات ساعت برق مصرف كنند با احتساب ماليات و آبونمان بايد معادل 25 هزار تومان تا 38 هزار تومان هزينه مصرف برق پرداخت كنند.
در اين بين در صورتي كه مصرف برق مشتركان به 310 تا 400 كيلووات ساعت افزايش يابد هزينه مصرف برق اين دسته از مشتركان خانگي به 70 تا بيش از 90 هزار تومان افزايش مييابد.
در تازهترين قبوض صادر شده برق، توضيحاتي درباره قيمت برق ذكر شده است كه فرمولهاي محاسبه بهاي برق را بيان ميكند اما بيش از آنكه اين مورد تأملبرانگيز باشد بهاي مصرفي برق براي مشتركان شوكهكننده بود به طوري كه در برخي موارد افزايشي دو برابري به همان ميزان مصرف گذشته و البته كمتر در قبوض ديده ميشود.
نویسنده : وحيد حاجيپور
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 25 فروردين 1393 - 17:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]