واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طرح سد معشوره ضرورتی اجتناب ناپذیر برای محرومیت زدایی در لرستان است خرم آباد - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری لرستان گفت: طرح مهم و زیربنایی سد معشوره یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای کوهدشت و لرستان است و هر اقدام برای توقف آن، برابر با گسترش محرومیت در لرستان و کوهدشت است.
ˈعلی کورانی فرˈ روز دوشنبه در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به خشکسالی چند سال گذشته در منطقه و دشت کوهدشت، و افزایش بی رویه برداشت آب از منابع زیرزمینی، چنانچه سد معشوره اجرایی نشود احتمال تخلیه این شهر در سال های آینده دور از انتظار نخواهد بود.
وی بااشاره به مشکلات پیش آمده در روند اجرای این طرح عمرانی، اظهار کرد:بنابراعلام نظر کارشناسان، لایه های نخست آب های زیرزمینی کوهدشت به طور کامل تخلیه شده و اکنون برداشت آب از منابعی که در لایه های بعدی و در سطح 200 متری قرار دارند انجام می شود.
وی گفت:همچنین خروج گاز از برخی اراضی کوهدشت بیانگر کاهش فشار آب های زیرزمینی و راهیابی این گازها به سطح زمین است.
وی اظهارکرد:در این راستا استاندار لرستان، از طریق وزرای نیرو و جهاد کشاورزی، معاون اول رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری لازم را انجام داده و انتظار می رود با توجه به مشکلات ناشی از خشکسالی در کوهدشت، روند اجرای طرح سد معشوره از سرگرفته شود.
کورانی فر افزود: مدیریت ارشد لرستان به ویژه استاندار لرستان تمام تلاش خود را بکار گرفته تا مردم این استان و کوهدشت بار دیگر قربانی برخی تصمیم گیری غیرفنی و غیرکارشناسی نشوند.
عملیات اجرایی سد معشوره کوهدشت به عنوان یکی از مهم ترین سدهای لرستان در خرداد 92 به امید بازگشت روزهای پر رونق کشاورزی و توشه سبز کشاورزان از زمین های آبی آغاز شد.
عملیات اجرایی سد معشوره به عنوان سدی با قابلیت ذخیره یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب با حضور رییس جمهوری آغاز شد تا کشاورزان مناطق کوهدشت، سرطرهان و رومشکان روزهای آبادانی دیرین را آرام آرام به یاد آورند.
سد بتنی دو قوسی تنگ معشوره بر روی رودخانه کشکان در لرستان و
در حدود یک کیلومتر پایین تر از محل تلاقی دو شاخه تشکیل دهنده رودخانه کشکان یعنی کاکارضا و چم زکریا است.
سد و نیروگاه تنگ معشوره با هدف تولید انرژی برق آبی، کنترل و جمع آوری سیلاب و روان آب سطحی رودخانه و تامین آب کشاورزی مورد نیاز دشت های اراضی منطقه احداث خواهد شد.
این سد به ارتفاع 114 متر از پی و با طول تاج 350 متر در لرستان احداث خواهد شد.
در ماه های نخست پس از کلنگ زنی همه چیز خوب پیش می رفت تا اینکه به یکباره زمزمه هایی مبنی بر توقف عملیات احداث سد، نبودصرفه اقتصادی و کاهش آب پایین دستی به گوش رسید تا این بار نیز خاطره تلخ کلنگ زنی های بی فرجام در لرستان تداعی شود.
این روزها در حالی سخنان ضد و نقیضی در خصوص توقف عملیات احداث این سد به گوش می رسد که فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) در پایان پارسال از آمادگی لازم برای انحراف آب رودخانه و آغاز عملیات بدنه اصلی سد معشوره خبر داد.
به گفته کارشناسان، خروج آتش از اراضی کوهدشت به دلیل کاهش شدید سطح آب های زیر زمین و خروج گازهای زیر زمینی در این منطقه است که این امر به خودی خود بیانگر وخامت اوضاع و نیاز شدید کشاورزان به آبی شدن زمین ها است.7269/1625/640
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]