واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون پارلمانی وزیرارشاد: سوالات نمایندگان مجلس از جنتی موضوع روز نیست تهران - ایرنا - معاون حقوقی، پارلمانی و امور استان های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سوالات کمیسیون فرهنگی مجلس از علی جنتی مربوط به ماه های گذشته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، «حسین نوش آبادی» صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری چهارمین همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط اظهارداشت: قرار بود فردا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پاسخگویی به هشت سوال اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در جلسه این کمیسیون حضور یابد اما به دلیل همزمانی با سفر رییس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان امکان این امر وجود ندارد.
وی ادامه داد: براساس قانون وزیر ارشاد موظف به پاسخگویی به سوالات نمایندگان مجلس است اما تمام موضوعاتی که در این سوالات مطرح شده به ماه های گذشته مربوط است و پیش از این از سوی وزیر ارشاد و دیگر مقامات وزارتخانه پاسخ داده شده اند.
وی مسائلی چون رفع تعلیق نشر چشمه، انتقال جسد دو هنرمند به بهشت زهرا را از جمله موضوعات مورد سوال نمایندگان مجلس عنوان کرد و گفت: این مسائل مربوط به گذشته است و دیگر موضوعیت ندارد.
** وزارت ارشاد بخشی از نظام فرهنگی است نه متولی فرهنگ
معاون حقوقی وزیر ارشاد گفت: در سالی که به نام اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است مطبوعات وظیفه ای سنگین و اهمیتی بیشتر خواهند داشت زیرا برای تحقق این شعار نیازمند کار جمعی با عزم ملی و مدیریت جهادی هستیم.
وی ادامه داد: کارهای بزرگ با آدم های بزرگ و اقدام جمعی میسر است و اصحاب رسانه به عنوان اهل قلم و اندیشه سهم زیادی در این راه دارند.
نوش آبادی تاکید کرد: وزارت ارشاد بخشی از نظام فرهنگی کشور است نه متولی فرهنگ، مخاطب مقام رهبر معظم انقلاب برای این شعار فقط این وزارتخانه نیست و همه دستگاه های دولتی و غیردولتی مانند وزارتخانه های آموزش و پرورش ، آموزش عالی و سازمان تبلیغات و شهرداری ها را هم شامل می شود.
وی خاطرنشان کرد: در سال 93 همه باید تلاش کنند فرهنگ کشور رو به رشد حرکت کند تا به سوی اجرای سبک زندگی اسلامی حرکت کنیم.
** قانون اساسی پشتوانه بزرگ مطبوعات و رسانه ها است
معاون حقوقی وزیر ارشاد با تاکید بر این نکته که قانون اساسی جمهوری اسلامی پشتوانه بزرگی برای جامعه مطبوعات و رسانه ها محسوب می شود خاطرنشان کرد: اصل 23 قانون اساسی تصریح می کند که مطبوعات و نشریات در بیان مطالب آزادند اما به شرط این که مخل به مبانی اسلام نباشند و حقوق عمومی را نقض نکنند.
وی افزود: دسترسی آزاد به اطلاعات یک حق عمومی و از حقوق بنیادین بشری است که در تمامی اسناد ملی و بین المللی به رسمیت شناخته شده است.
نوش آبادی خاطرنشان کرد: خبرنگاری حرفه ای مقدس است که باید پاک بماند و وزارت ارشاد نیز محیط را برای رسانه ها آماده کند تا در آرامش خاطر به فعالیت خود ادامه دهند.
** شناسایی حقوق مالکیت ادبی به توسعه فرهنگی کمک می کند
رییس همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط خاطرنشان کرد: چهارمین دوره این همایش روز ششم اردیبهشت ماه 93 همزمان با روز جهانی مالکیت فکری در تالار وحدت با حضور کارشناسان، صاحبنظران و اهالی قلم و اندیشه برگزار می شود.
وی ادامه داد: شعار این دور از همایش توجه و رویکرد سازمان های مدیریت جمعی است، زمانی که این شعار را برای همایش انتخاب می کردیم نمی دانستیم که قرار است نام سال 93 هم عزم ملی و مدیریت جهانی باشد که این تقارن را به فال نیک می گیریم.
وی گفت: حقوق مالکیت ادبی و هنری کمتر شناخته شده است که اگر گامی در جهت شناسایی این حقوق برداریم اقدام مهمی در راستای توسعه فرهنگی کشور برداشته ایم.
نوش آبادی خاطرنشان کرد: قصد داریم با برگزاری این همایش ها از حقوق مولفین و پدیدآورندگان آثار پشتیبانی کنیم زیرا ایران کشوری رو به رشد محسوب می شود که صاحبان آثار هنری و فرهنگی نگران تعرض به آثارشان هستند و رشد تکنولوژی، صنعت و ارتباطات زمینه این تعرض را بیشتر فراهم کرده است.
معاون حقوقی وزیر ارشاد تاکید کرد: تمام مسوولین و قوای کشور در قبال دفاع از این حقوق موظف هستند و وزارت ارشاد متولی فرهنگ سازی و فراهم کردن زمینه حفظ این حقوق محسوب می شود.
** حقوق مولفین به دلیل نقص قانون از بین می رود
معاون حقوقی، پارلمانی و امور استان های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قانونی که درباره مالکیت فکری در کشور وجود دارد مربوط به سال 1348 است که متناسب با نیازهای روز نیست. نواقص قانونی باعث شده حقوق بسیاری از پدیدآورندگان آثار نقض شود.
وی خاطرنشان کرد: پس از برگزاری سه دوره همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری، لایحه جامع حمایت از حقوق مالکیت معنوی در حال تدوین است. بیش از 100 جلسه برای تدوین این قانون برگزار شده و در آستانه اتمام کار است تا پس از تصویب در دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
نوش آبادی گفت: لایحه ای برای الحاق ایران به کنوانسیون برن (قانون کپی رایت) و کنوانسیون رم (قانون حمایت از اجرا کنندگان و تولیدکنندگان آثار فرهنگی) آماده شده است که به زودی به دولت و مجلس ارائه خواهد شد.
وی همچنین تقویت جایگاه حقوقی مالکیت فکری، فراهم کردن بسترهای اجرایی و قانونی مالکیت معنوی، ایجاد دلگرمی میان خالقان آثار فرهنگی برای ابتکار و خلاقیت بیشتر، ایجاد انگیزه برای خلق آثار نوآورانه و بهره گیری از ظرفیت های بخش غیردولتی در حمایت از حق مالکیت فکری از جمله اهدافی بود که نوش آبادی برای برگزاری چهارمین همایش مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط عنوان کرد.
** الحاق به قانون کپی رایت مقدمه پیوسته به سازمان تجارت جهانی
رئیس چهارمین همایش حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط خاطرنشان کرد: دانلود غیرقانونی آثار فرهنگی و هنری یکی از موارد تعرض به حقوق پدیدآورندگان آثار است که با تصویب لایحه جامع حمایت از حقوق مالکیت معنوی ابزار قدرتمندی برای جلوگیری از آن خواهیم داشت.
نوش آبادی در پاسخ به سوالی درباره مشکلاتی که احتمالا در صورت پیوستن به قانون کپی رایت به دلیل تحریم های بانکی برای ناشران و نویسندگان به وجود می آید، گفت: الحاق ایران به کنوانسیون برن مقدمه پیوستن به سازمان جهانی تجارت است و با این اتفاق خیلی از این دغدغه ها حل می شود.
وی در واکنش به سوالی دیگر درباره معایب احتمالی پیوستن به قانون کپی رایت، گفت: دولت و مجلس برای تصویب این قانون باید این مسئله را نیز بررسی کنند و ما مسئولیتی در این زمینه نداریم.
** ما مسئول اجرای وصیت نامه نیستیم
معاون حقوقی وزیر ارشاد در واکنش به سوال یکی از حاضران در نشست خبری مبنی بر اینکه این معاونت چه پاسخی نسبت به موضوع دفن ریچارد فرای در اصفهان نشان داده است؟ گفت: ما مسئول انتقال جسد به ایران و اجرای وصیت نامه نیستیم. اگر این موضوع به معاونت حقوقی وزارت ارشاد محول شد درباره آن اظهار نظر می کنیم.
فراهنگ(3)**2024**9132
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]