واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
همایش بزرگداشت روز ملی عطار در نیشابور آغاز شد مشهد - ایرنا - همایش علمی و پژوهشی بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری روز دوشنبه با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار عطار دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور آغاز شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در حاشیه این همایش به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این همایش دو روزه، شماری از مسولان اجرایی، استادان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، عطار پژوهان و علاقه مندان به فرهنگ و ادب و آثار و مفاخر فرهنگی ایران حضور دارند.
ˈسید سعید سرابیˈ گفت: در مدت برگزاری این همایش برخی استادان دانشگاه و صاحبنظران در باره شخصیت و آثار عطار نیشابوری به سخنرانی و ارائه مقاله می پردازند و همزمان با این آیین از بسته کامل آثار عطار به تصحیح دکتر ˈرضا اشرف زادهˈ رونمایی می شود.
وی گلباران آرامگاه عطار نیشابوری و شب شعر ویژه این شاعر را از دیگر بخش های همایش عطار نیشابوری ذکر کرد و افزود: در این آیین شاعران مطرح کشور از جمله ˈعلیرضا قزوهˈ، ˈمصطفی محدثی خراسانیˈ، ˈسعید بیابانکیˈ، ˈعلی موسوی گرمارودیˈ و دکتر ˈهادی منوریˈ شعر می سرایند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار داشت: اجرای موسیقی سنتی با استفاده از غزلیات و رباعیات عطار نیشابوری و اشعار مولانا از سوی
گروه شادیاخ و به سرپرستی ˈحجت اشرف زادهˈ از دیگر برنامه های این شب شعر است.
سرابی گفت: همزمان با همایش بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری کارگاه هنری نقاشی برگزار می شود که 20 نفر از هنرمندان زیر نظر استادان برجسته کشور در این کارگاه به خلق آثاری با برداشت از مفاهیم و مضامین منطق الطیر عطار می پردازند که این آثار در قالب نمایشگاه و کتاب برای استفاده بیشتر عموم ارائه می شود.
وی برگزاری نمایشگاه های خوشنویسی آثار استاد ˈحسن نقیبیˈ در محل برگزاری همایش و نمایشگاه ˈالفˈ در محل نگارخانه کمال الملک اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور را نیز از جمله برنامه های روز ملی عطار ذکر کرد.
ˈفریدالدین ابو حامد محمدبن ابوبکر ابراهیم بن اسحاق عطار نیشابوریˈ از شعرا و عارفان نام آور ایران در اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری قمری در حدود سال 540 در روستای کدکن یا شادیاخ از توابع نیشابور دیده به جهان گشود.
عطار نیشابوری در سال 627 هجری قمری در جریان یورش مغولان به شهر نیشابور جان خود را از دست داد.
از جمله آثار این شاعر سخن سرای خراسان می توان به دیوان اشعار شامل غزلیات، قصاید، رباعیات و مثنویات در قالب منطق الطیر، الهی نامه، اسرار نامه، مصیبت نامه، وصلت نامه، بلبل نامه، بی سر نامه، جواهر الذات، حیدر نامه، مختار نامه، خسرو نامه، اشتر نامه و مظهر العجایب اشاره کرد./3
7490/664/ 330
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]