محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846752833
آینده روابط آمریکا با ایران و عربستان سعودی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک هفته نامه آمریکایی: آینده روابط آمریکا با ایران و عربستان سعودی تهران - ایرنا - هفته نامه آمریکایی دیفنس نیوز، آینده روابط آمریکا با ایران و عربستان سعودی را از منظر کارشناسان مورد توجه قرار داده و این مساله را بررسی کرده که آیا نزدیک شدن آمریکا به ایران به معنی دور شدن آن از عربستان سعودی است؟
به گزارش گروه اقتصادی ایرنا و به نقل از هفته نامه آمریکایی دیفنس نیوز، کارشناسان معتقدند، گرچه عربستان سعودی در مورد ایجاد روابط حسنه میان آمریکا و ایران بدبین است و می گوید اگر تحریم ها علیه تهران حذف شود این کشور تنها بخشی از درآمد نفتی خود را از دست خواهد داد اما همچنان بعنوان یک وزنه در منطقه باقی خواهد ماند.
به گفته نایجل اینکستر مدیر تهدیدهای فراملی و ریسک سیاسی در موسسه بین المللی مطالعات بین المللی آمریکا، عربستان سعودی از ایران تحت تحریم و به لحاظ اقتصادی فلج، بیشتر سود می برد لیکن اگر روابط ایران و آمریکا حسنه شود، آمریکا به خاطر ایران از عربستان روی برنمی گرداند.
مدیر سابق عملیات سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا، افزود: بله البته، در کوتاه مدت عربستان سعودی از چنین ایرانی سود می برد، البته چنانچه ایران به لحاظ اقتصادی ترمیم و قادر به تولید نفت و گاز با ظرفیت کامل شود، خیلی به زیان عربستان است و ظرفیت افزایش درآمد این کشور از محل فروش نفت و بازارهای جهانی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
وی افزود: به لحاظ سیاسی نیز عربستان سعودی (به عنوان متحد آمریکا)، سالهای نسبتا زیادی از موقعیتی سود برده که چنانچه روابط کشورها با ایران بهتر شود، این موقعیت از بین خواهد رفت.
اینکستر ادامه داد: مطمئن نیستم ایران و عربستان سعودی لزوما یک نوسان پاندولی را تجربه کنند به این معنی که آمریکا عربستان را رها کرده و روابط خود را با ایران توسعه دهد. به عقیده من، مسایل جغرافیای سیاسی نسبتا متفاوت است.
دیوید وینبرگ مقام ارشد بنیاد دفاع از دمکراسی در واشنگتن، عربستان سعودی را همیشه روی صندلی راننده می بیند زیرا تولید عظیم نفت، به این کشور قدرت تاثیرگذاری بر قیمت جهانی نفت را می دهد.
وی همچنین در موضوعات امنیتی تاثیرگذار منطقه مانند سوریه و مصر، عربستان سعودی را به عنوان طرف مهم می بیند.
وینبرگ گفت: با این حال آمریکا در مناطقی مانند ایران و سوریه، سیاست هایی را دنبال می کند که برای سعودی ها به وضوح اهمیتی ندارد.
این مقام ارشد گفت: به علاوه، عقاید مختلفی در این مورد که آیا عربستان از نفوذ خود به طور سازنده استفاده می کند یا آن را صرف اهداف کوته بینانه می کند، وجود دارد. برای مثال پشتیبانی از یک دیکتاتوری دیگر در مصر یا تقویت جهادگران خطرناک در سوریه.
وینبرگ ادامه داد: گروه حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در تهران معتقدند، جستجوی روابط دوستانه با عربستان به نفع آنها است.
سعودی ها گفته اند که شاید آنها با رییس جموری اسبق ایران (آیت آلله اکبر هاشمی رفسنجانی) دیدار کنند، اما بدیهی است، چنین دیداری هنوز زود است.
وینبرگ اظهار داشت: سعودی ها در دهه 1990 به هزینه آمریکا، تلاش خود برای ایجاد تعامل با ایران را پیگیری کردند.
به هر حال، با توجه به ده ها سال دشمنی میان اعراب سنی و مشتریان شیعه ایران در جاهایی مثل عراق و سوریه، برقراری رابطه ایران - عربستان احتمال کمی دارد. آمریکا قضیه را مبهم تر می بیند، رابطه متعادل میان عربستان سعودی و ایران.
اینکستر گفت: فکر نمی کنم آمریکا برای باز کردن در برای ایران عجله کند یا در پی خداحافظی با متحد خود عربستان سعودی باشد، ضمن آنکه بعید می دانم آمریکا هرگز چنین کاری کند.
این مقام ارشد افزود: بحث این است که اکنون امریکا به لحاظ انرژی مستقل است و به خاورمیانه احتیاج ندارد. این استدلال ها ساخته می شوند و از تفکر و منطق درستی برخوردار نیستند و فکر نمی کنم واقعیت داشته باشد.
وینبرگ گفت: باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه های اخیر خود با مجله نیویورکر و بلومبرگ اظهاراتی کرد برای بیان اینکه وی یک آینده رقابتی را در رویا می بیند. رقابت دوستانه میان عربستان و ایران می تواند پس از رسیدن به یک توافق هسته ی جامع با این کشور حاصل شود.
اینکستر گفت: برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس در مورد رابطه ایران و آمریکا ابراز نگرانی کرده اند.
وی افزود: برداشت من این است که روابط حسنه ایران و آمریکا ممکن است ثبات بیشتری برای منطقه به همراه آورد، به این دلیل ساده که این امر ایران را از رفتار کردن به شیوه ای که بی ثباتی به همراه بیاورد، بازمی دارد.
این مقام ارشد ادامه داد: یک ایران قدرتمند، ایرانی که احساس نمی کند ممکن است از طرف آمریکا مورد حمله قرار گیرد ممکن است واقعا به ایرانی تبدیل شود که احساس مسوولیت بیشتری در منطقه کند.
وی اظهار داشت: این راه حل ممکن است به کاهش عواملی که به اختلاف سنی و شیعه دامن می زند نیز کمک کند، رویارویی که می بینیم در عراق و سوریه و در شرق مدیترانه به وقوع می پیوندد.
وی ادامه داد: این بدان معنی نیست که این قضیه حتما به وقوع خواهد پیوست اما پیامدی است که می توان آن را در ذهن مجسم کرد.
وی که سابقا یک جاسوس ارشد بود، افزود: وابستگی آمریکا به این منطقه و وابستگی منطقه ای به آمریکا از بین نخواهد رفت. متحدان اصلی آمریکا همچنان به شدت به منابع انرژی خاورمیانه وابسته اند، بنابراین منافع استراتژیک واشنگتن در این است که حداکثر اطمینان در بازارهای انرژی وجود داشته باشد.
وینبرگ گفت: آمریکا ممکن است به گشودن منابع نفتی ایران به روی بازارهای جهانی وسوسه شود.
وی افزود: این امر تا زمانی که ایران نگفته است که می خواهد مسوولانه تر در خلیج فارس و شرق مدیترانه رفتار کند نباید انجام شود. در هر صورت سعودی ها افزایش تولید نفت ایران را به عنوان یک تهدید شوم برای اهرم خود در بازارهای جهانی نفت خواهند دید.
وینبرگ اشاره کرد: مقامات وزارت خارجه ایران بتازگی یک دیدار در سطح عالی با کویت داشته اند.
وی افزود: ایرانی ها حتی اهرم های بزرگ تری در قطر و امان دارند زیرا این دو کشور با ایران دارای منافع انرژی مشترک بزرگ هستند. ایران از اهرم های خود برای خریدن رابطه دوستی این دو کشور در موضوعات دیگر نظیر همکاری های بازرگانی یانظامی استفاده کرده است. این دو کشور به طور چشمگیری در خارج از دیدگاه غالب دیکته شده توسط عربستان سعودی در شورای همکاری خلیج فارس قرار دارند.
هفته گذشته، ایران نشست های نظامی با مقامات امان و تمرین های نیروی دریایی با پاکستان را هدایت کرد.
اینکستر ادامه داد: عربستان به خاطر موقعیتی که در آن از اینکه مورد سوال قرار گیرد، خیالش راحت بوده، با دشواری هایی روبرو است و عدم اطمینان هایی نیز در مورد انتقال رهبری در این کشور وجود دارد.
وی اضافه کرد: اکنون ما در عربستان سعودی یک انفجار رسانه های اجتماعی را می بینیم و من فکر می کنم این برای دولت عربستان یک نگرانی است و همه جور سوالی در مورد دوام و پایداری وضع موجود به وجود می آورد، موقعیتی که حدودا از سال 1979 وجود داشته است.
وی افزود: این به نفع هیچکس نیست که عربستان درگیر مشکلات جدی شود، اثر حذفی به طور آشکاری نامطلوب است. بنابراین، فکر نمی کنم سیاست آمریکا هرگز این باشد و نباید این باشد که از عربستان دور و به ایران نزدیک شود.
اقتصام(6)1063**1558
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
24/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]
صفحات پیشنهادی
ایران به دنبال برقراری بهترین روابط با تمامی کشورهای منطقه است/عربستان سعودی در صدر کشورها
رکن آبادی ایران به دنبال برقراری بهترین روابط با تمامی کشورهای منطقه است عربستان سعودی در صدر کشورها سفیر ایران در لبنان در سخنانی از تلاش ایران برای برقراری بهترین روابط با کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی خبر داد به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقلپیمانی تاریخی میان عربستان و آمریکا، رو به زوال اما روابط محرمانه عربستان و اسرائیل رو به گسترش است/ عربستان ا
رای الیوم نوشت پیمانی تاریخی میان عربستان و آمریکا رو به زوال اما روابط محرمانه عربستان و اسرائیل رو به گسترش است عربستان امیدوار است که اسرائیل به ایران حمله کند رای الیوم نوشت بر اساس یک تحقیق اسرائیلی هم پیمانی تاریخی میان عربستان و آمریکا رو به زوال است و علت این امر دغصباح زنگنه: تلاش اسرائیل، عربستان و تندروهای آمریکا نقض توافقنامه ژنو و ایجاد تنش بین ایران و 5+1 است/ میتوان
صباح زنگنه تلاش اسرائیل عربستان و تندروهای آمریکا نقض توافقنامه ژنو و ایجاد تنش بین ایران و 5 1 است میتوان به آینده مذاکرات خوشبین بود یک کارشناس مسائل خاورمیانه مذاکرات ایران و گروه 1 5 در چارچوب برنامه هستهای ایران را فارغ از نتیجه آن سابقه مثبتی در کارنامه دیپلماتهای ادکتر مهدی مطهرنیا سفر اوباما به ریاض و آینده روابط آمریکا و عربستان
دکتر مهدی مطهرنیاسفر اوباما به ریاض و آینده روابط آمریکا و عربستاندو سال آینده سال های پر فراز و نشیبی در روابط ایالات متحده آمریکا و عربستان خواهد بود آمریکا تلاش خواهد کرد که تا حدی ادبیات مدبرانه و مسالمت آمیزتری نسبت به دو سال گذشته در مورد عربستان سعودی در دستور کار قرار دهعربستان از تبعات بهبود روابط ایران و آمریکا بسیار نگران است
کارشناس اندیشکده آمریکایی عربستان از تبعات بهبود روابط ایران و آمریکا بسیار نگران است تهران – ایرنا - کارشناس اندیشکده آمریکایی ویلسون می گوید دیدگاه های واشنگتن و ریاض در قبال ایران و سوریه متفاوت است و ریاض از تبعات بهبود روابط آمریکا و ایران بسیار نگران است به گزارش ایرنانقش ایران در روابط عربستان و آمریکا
نقش ایران در روابط عربستان و آمریکا کارشناس مؤسسه مطالعات خاورنزدیک واشنگتن بر این باور است که شکست سیاستهای آمریکا در خاورمیانه کاملاً به ضرر عربستان سعودی تمام شده است کد خبر ۳۹۰۳۱۰ تاریخ انتشار ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۲ ۳۹ - 05 April 2014 کارشناس مؤسسه مطالعات خاورنزدیک واشنگتنعربستان از پیامدهای بهبود روابط ایران و آمریکا بسیار نگران است
عربستان از پیامدهای بهبود روابط ایران و آمریکا بسیار نگران است کارشناس اندیشکده آمریکایی ویلسون می گوید دیدگاه های واشنگتن و ریاض در قبال ایران و سوریه متفاوت است و ریاض از تبعات بهبود روابط آمریکا و ایران بسیار نگران است آفتاب به گزارش ایرنا دیوید آتاوی در مصاحبه ای با پادیپلمات سابق آمریکا: پاکستان در روابط خود با ایران و عربستان تعادل ایجاد کند
دیپلمات سابق آمریکا پاکستان در روابط خود با ایران و عربستان تعادل ایجاد کند تهران – ایرنا – یک دیپلمات سابق آمریکا می گوید که بهتر است پاکستان روابط خود را هم با ایران و هم با عربستان سعودی حفظ کند و در روابط خود با آنها تعادل ایجاد کند به گزارش ایرنا ماورین وینبام Marvin G Wچرا روسیه و آمریکا با افزایش صادرات گاز ایران به ارمنستان مخالف نیستند؟!
جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۲ ۱۴ نکته مبهم درباره توافق ایران و ارمنستان برای افزایش صادرات گاز طبیعی ایران به این کشور این است که چرا مسکو با این ایده همراهی میکند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا پایگاه خبری اویل پرایس اعلام کرد آرمن موسیسیان وزیر انرژی ارمنستان ماه گذادعای مقام خزانهداری آمریکا در مورد معاملات شرکتهای خارجی با ایران
ادعای مقام خزانهداری آمریکا در مورد معاملات شرکتهای خارجی با ایران مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا که مسئول اجرای تحریمها علیه ایران است مدعی شد هیچ شواهدی از اینکه شرکتی از فرصت توافق هسته ای مقدماتی برای ورود به بازار ایران استفاده کرده است وجود ندارد به گزارش سرویس اقتصروسیه خواستار بهبود روابط اقصادی با ایران
روسیه خواستار بهبود روابط اقصادی با ایرانتاریخ انتشار سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۲ ۴۴ گسترش همکاریهای دوجانبه ایران و روسیه در دیدار مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو با ایگور مورگولوف معاون منطقه ای وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه مورد تاکید قرار گرفت در این دیمسکو هشدار آمریکا برای رابطه با ایران را رد کرد ریابکوف: آمریکا درصدد مانع تراشی برای توسعه روابط روسیه و ایرا
مسکو هشدار آمریکا برای رابطه با ایران را رد کردریابکوف آمریکا درصدد مانع تراشی برای توسعه روابط روسیه و ایران استمعاون وزیر خارجه روسیه در واکنش به تهدیدات آمریکا در مورد انعقاد توافقنامه تجاری با جمهوری اسلامی تاکید کرد که این برخورد تنها با هدف مانع تراشی تصنعی در مسیر توسعهبرقراری پرواز مستقیم ایران - آمریکا شعار باقی ماند
اقتصادی راه و مسکن برقراری پرواز مستقیم ایران - آمریکا شعار باقی ماند خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی با گذشت پنج ماه از اعلام خبر برقراری پرواز مستقیم میان ایران و آمریکا هنوز خبری از برقراری این پرواز نیست و به نظر میرسد که مسئولان این موضوع را دیگر فراموش کردهاند به گزارشرئیس جمهور آمریکا با پادشاه عربستان سعودی دیدار کرد
رئیس جمهور آمریکا با پادشاه عربستان سعودی دیدار کرد بین الملل > خاورمیانه - واحد مرکزی خبر نوشت رئیس جمهور آمریکا وارد ریاض پایتخت عربستان سعودی شد و با پادشاه این کشور دیدار کرد باراک اوباما به محض ورود به ریاض با عبدالله پادشاه عربستان سعودی دیدار کرد 4949 جمعهنصرالله از طرح آمریکا برای تجزیه عربستان خبر داد/ بشار اسد پیشنهادها درباره ایران را نپذیرفت
نصرالله از طرح آمریکا برای تجزیه عربستان خبر داد بشار اسد پیشنهادها درباره ایران را نپذیرفت بین الملل > خاورمیانه - ایرنا نوشت دبیرکل حزب الله در ادامه گفت وگو با روزنامه لبنانی « السفیر» با تاکید به اینکه جبهه مقابل نظام سوریه فروپاشیده است تاکید کرداصغرزاده: منافع ملی کشورم حکم کند حاضرم بابت گروگانگیری عذرخواهی کنم/روابط ایران و آمریکا نباید اسیر گذشته شو
اصغرزاده منافع ملی کشورم حکم کند حاضرم بابت گروگانگیری عذرخواهی کنم روابط ایران و آمریکا نباید اسیر گذشته شود فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه حاضر است بابت گروگانگیری عذرخواهی کند گفت ارتباط ایران و آمریکا نباید اسیر گذشته و تاریخ باشد به گزارش نامه نیوز ابراهیم اصغرزادمقامات آمریکایی چگونه افزایش فروش نفت ایران را توجیه کردند؟
مقامات آمریکایی چگونه افزایش فروش نفت ایران را توجیه کردند در حالی که اخیراً آژانس بینالمللی ارنژی اعلام کرده است که صادرات نفت ایران در ماه فوریه به رقم ۱ ۶ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است تحلیلهای فراوانی از چرایی این موضوع و ناتوانی ایالات متحده برای فشار بر ایران مطرح-
اقتصادی
پربازدیدترینها