تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست: ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799189836




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آینده روابط آمریکا با ایران و عربستان سعودی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

یک هفته نامه آمریکایی: آینده روابط آمریکا با ایران و عربستان سعودی تهران - ایرنا - هفته نامه آمریکایی دیفنس نیوز، آینده روابط آمریکا با ایران و عربستان سعودی را از منظر کارشناسان مورد توجه قرار داده و این مساله را بررسی کرده که آیا نزدیک شدن آمریکا به ایران به معنی دور شدن آن از عربستان سعودی است؟


به گزارش گروه اقتصادی ایرنا و به نقل از هفته نامه آمریکایی دیفنس نیوز، کارشناسان معتقدند، گرچه عربستان سعودی در مورد ایجاد روابط حسنه میان آمریکا و ایران بدبین است و می گوید اگر تحریم ها علیه تهران حذف شود این کشور تنها بخشی از درآمد نفتی خود را از دست خواهد داد اما همچنان بعنوان یک وزنه در منطقه باقی خواهد ماند.
به گفته نایجل اینکستر مدیر تهدیدهای فراملی و ریسک سیاسی در موسسه بین المللی مطالعات بین المللی آمریکا، عربستان سعودی از ایران تحت تحریم و به لحاظ اقتصادی فلج، بیشتر سود می برد لیکن اگر روابط ایران و آمریکا حسنه شود، آمریکا به خاطر ایران از عربستان روی برنمی گرداند.
مدیر سابق عملیات سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا، افزود: بله البته، در کوتاه مدت عربستان سعودی از چنین ایرانی سود می برد، البته چنانچه ایران به لحاظ اقتصادی ترمیم و قادر به تولید نفت و گاز با ظرفیت کامل شود، خیلی به زیان عربستان است و ظرفیت افزایش درآمد این کشور از محل فروش نفت و بازارهای جهانی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
وی افزود: به لحاظ سیاسی نیز عربستان سعودی (به عنوان متحد آمریکا)، سالهای نسبتا زیادی از موقعیتی سود برده که چنانچه روابط کشورها با ایران بهتر شود، این موقعیت از بین خواهد رفت.
اینکستر ادامه داد: مطمئن نیستم ایران و عربستان سعودی لزوما یک نوسان پاندولی را تجربه کنند به این معنی که آمریکا عربستان را رها کرده و روابط خود را با ایران توسعه دهد. به عقیده من، مسایل جغرافیای سیاسی نسبتا متفاوت است.
دیوید وینبرگ مقام ارشد بنیاد دفاع از دمکراسی در واشنگتن، عربستان سعودی را همیشه روی صندلی راننده می بیند زیرا تولید عظیم نفت، به این کشور قدرت تاثیرگذاری بر قیمت جهانی نفت را می دهد.
وی همچنین در موضوعات امنیتی تاثیرگذار منطقه مانند سوریه و مصر، عربستان سعودی را به عنوان طرف مهم می بیند.
وینبرگ گفت: با این حال آمریکا در مناطقی مانند ایران و سوریه، سیاست هایی را دنبال می کند که برای سعودی ها به وضوح اهمیتی ندارد.
این مقام ارشد گفت: به علاوه، عقاید مختلفی در این مورد که آیا عربستان از نفوذ خود به طور سازنده استفاده می کند یا آن را صرف اهداف کوته بینانه می کند، وجود دارد. برای مثال پشتیبانی از یک دیکتاتوری دیگر در مصر یا تقویت جهادگران خطرناک در سوریه.
وینبرگ ادامه داد: گروه حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری در تهران معتقدند، جستجوی روابط دوستانه با عربستان به نفع آنها است.
سعودی ها گفته اند که شاید آنها با رییس جموری اسبق ایران (آیت آلله اکبر هاشمی رفسنجانی) دیدار کنند، اما بدیهی است، چنین دیداری هنوز زود است.
وینبرگ اظهار داشت: سعودی ها در دهه 1990 به هزینه آمریکا، تلاش خود برای ایجاد تعامل با ایران را پیگیری کردند.
به هر حال، با توجه به ده ها سال دشمنی میان اعراب سنی و مشتریان شیعه ایران در جاهایی مثل عراق و سوریه، برقراری رابطه ایران - عربستان احتمال کمی دارد. آمریکا قضیه را مبهم تر می بیند، رابطه متعادل میان عربستان سعودی و ایران.
اینکستر گفت: فکر نمی کنم آمریکا برای باز کردن در برای ایران عجله کند یا در پی خداحافظی با متحد خود عربستان سعودی باشد، ضمن آنکه بعید می دانم آمریکا هرگز چنین کاری کند.
این مقام ارشد افزود: بحث این است که اکنون امریکا به لحاظ انرژی مستقل است و به خاورمیانه احتیاج ندارد. این استدلال ها ساخته می شوند و از تفکر و منطق درستی برخوردار نیستند و فکر نمی کنم واقعیت داشته باشد.
وینبرگ گفت: باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه های اخیر خود با مجله نیویورکر و بلومبرگ اظهاراتی کرد برای بیان اینکه وی یک آینده رقابتی را در رویا می بیند. رقابت دوستانه میان عربستان و ایران می تواند پس از رسیدن به یک توافق هسته ی جامع با این کشور حاصل شود.
اینکستر گفت: برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس در مورد رابطه ایران و آمریکا ابراز نگرانی کرده اند.
وی افزود: برداشت من این است که روابط حسنه ایران و آمریکا ممکن است ثبات بیشتری برای منطقه به همراه آورد، به این دلیل ساده که این امر ایران را از رفتار کردن به شیوه ای که بی ثباتی به همراه بیاورد، بازمی دارد.
این مقام ارشد ادامه داد: یک ایران قدرتمند، ایرانی که احساس نمی کند ممکن است از طرف آمریکا مورد حمله قرار گیرد ممکن است واقعا به ایرانی تبدیل شود که احساس مسوولیت بیشتری در منطقه کند.
وی اظهار داشت: این راه حل ممکن است به کاهش عواملی که به اختلاف سنی و شیعه دامن می زند نیز کمک کند، رویارویی که می بینیم در عراق و سوریه و در شرق مدیترانه به وقوع می پیوندد.
وی ادامه داد: این بدان معنی نیست که این قضیه حتما به وقوع خواهد پیوست اما پیامدی است که می توان آن را در ذهن مجسم کرد.
وی که سابقا یک جاسوس ارشد بود، افزود: وابستگی آمریکا به این منطقه و وابستگی منطقه ای به آمریکا از بین نخواهد رفت. متحدان اصلی آمریکا همچنان به شدت به منابع انرژی خاورمیانه وابسته اند، بنابراین منافع استراتژیک واشنگتن در این است که حداکثر اطمینان در بازارهای انرژی وجود داشته باشد.
وینبرگ گفت: آمریکا ممکن است به گشودن منابع نفتی ایران به روی بازارهای جهانی وسوسه شود.
وی افزود: این امر تا زمانی که ایران نگفته است که می خواهد مسوولانه تر در خلیج فارس و شرق مدیترانه رفتار کند نباید انجام شود. در هر صورت سعودی ها افزایش تولید نفت ایران را به عنوان یک تهدید شوم برای اهرم خود در بازارهای جهانی نفت خواهند دید.
وینبرگ اشاره کرد: مقامات وزارت خارجه ایران بتازگی یک دیدار در سطح عالی با کویت داشته اند.
وی افزود: ایرانی ها حتی اهرم های بزرگ تری در قطر و امان دارند زیرا این دو کشور با ایران دارای منافع انرژی مشترک بزرگ هستند. ایران از اهرم های خود برای خریدن رابطه دوستی این دو کشور در موضوعات دیگر نظیر همکاری های بازرگانی یانظامی استفاده کرده است. این دو کشور به طور چشمگیری در خارج از دیدگاه غالب دیکته شده توسط عربستان سعودی در شورای همکاری خلیج فارس قرار دارند.
هفته گذشته، ایران نشست های نظامی با مقامات امان و تمرین های نیروی دریایی با پاکستان را هدایت کرد.
اینکستر ادامه داد: عربستان به خاطر موقعیتی که در آن از اینکه مورد سوال قرار گیرد، خیالش راحت بوده، با دشواری هایی روبرو است و عدم اطمینان هایی نیز در مورد انتقال رهبری در این کشور وجود دارد.
وی اضافه کرد: اکنون ما در عربستان سعودی یک انفجار رسانه های اجتماعی را می بینیم و من فکر می کنم این برای دولت عربستان یک نگرانی است و همه جور سوالی در مورد دوام و پایداری وضع موجود به وجود می آورد، موقعیتی که حدودا از سال 1979 وجود داشته است.
وی افزود: این به نفع هیچکس نیست که عربستان درگیر مشکلات جدی شود، اثر حذفی به طور آشکاری نامطلوب است. بنابراین، فکر نمی کنم سیاست آمریکا هرگز این باشد و نباید این باشد که از عربستان دور و به ایران نزدیک شود.
اقتصام(6)1063**1558
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




24/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن