واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سرپرست دانشگاه اصفهان: مشکلات کشور فقط با بخشنامه های دولتی حل نمی شود اصفهان-ایرنا-سرپرست دانشگاه اصفهان گفت: مسائل و مشکلات کشور را نمی توان یکسویه و فقط از سوی دولت و مدیریت اجرایی از طریق بخشنامه حل کرد بلکه نیاز به مشارکت مردم داریم.
«هوشنگ طالبی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در باره سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» افزود: ما نیاز به تدبیر و برنامه ریزی جامع با توجه به ابعاد مختلف و با رویکرد مردم مداری و مشارکت آنها داریم که در این راه، ایجاد انگیزه و فراهم کردن عزم ملی،رمز موفقیت خواهد بود.
وی با تاکید براینکه مردم نقش اساسی در رسیدن به نتیجه دلخواه در برنامه های اقتصادی دارند، اظهار کرد: فرهنگ سازی در میان مردم برای ساماندهی اقتصادی کشور ضروری است.
وی هدف از این فرهنگ سازی را رسیدن به یک درک عمومی برای بازنگری در رفتارهای اقتصادی و اجتماعی جامعه و بازسازی ساختارهای اجرایی آن خواند و گفت: برای این کار باید به شفاف سازی ابعاد مختلف اقتصادی و فرهنگی در شرایط کنونی بپردازیم.
این استاد دانشگاه گفت: ترسیم وضعیت مطلوب و مقایسه آن با شرایط کنونی و گفتن مشکلات پیش رو برای رسیدن از وضع موجود به مطلوب نیز پیش شرطی برای درک عمومی است.
طالبی با اشاره به موضوع فرهنگ در نامگذاری امسال افزود: فرهنگ هر ملت، هویت آن است و مردم ما مسلمان و نظام ما اسلامی است.
وی اظهار کرد: به نظر می رسد تاکید رهبر معظم انقلاب بر روی فرهنگ به معنی زندگی دین مدار و دخالت دادن دین در ابعاد مختلف فعالیت هاست.
وی اقتصاد را یکی از ابعاد زندگی فردی و فعالیت اجتماعی دانست و گفت: نفوذ فرهنگ در اقتصاد یعنی راهبرد فرهنگی مبتنی بر دین برای برون رفت از وضعیت نامساعد و نابسامان اقتصادی بسوی اقتصادی پویا، توسعه یافته و پایدار.
سرپرست دانشگاه اصفهان تاکید کرد: برای تبیین نظری راهبردها و برنامه های اقتصادی لازم است به ابعاد اجتماعی، روانشناختی و مدیریتی با زیرساخت فرهنگی آنها توجه شود.
طالبی افزود: از نظر کاربردی، عملیاتی و اجرایی نیز باید نقش مردم، عوامل در داخل کشور و شرایط و سیاست های خارجی و تعامل با دنیا مدنظر تصمیم سازان و تصمیم گیران باشد.
وی منظور از «تبیین نظری» را پرداختن به ابعاد نرم افزاری خواند و اظهار کرد: این کار وظیفه اندیشمندان، دانشگاهیان و برنامه ریزان است.
وی گفت: دانشگاه بعنوان مجموعه ای فرهنگی و علمی که مجهز به منابع انسانی نخبه و دانش جامع در ابعاد وسیع و تخصصی است می تواند نقش موثری در نظریه پردازی اقتصادی مبتنی بر فرهنگ دینی و بومی بازی کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دانشگاهیان آمادگی لازم را در این زمینه دارند و آن را در مقاطع مختلف زمانی ابراز کرده اند، گفت: لازم است برنامه ریزان با باور داشتن این ظرفیت فکری و با اعتقاد بر لزوم تصمیم گیری دانش بنیان، این ظرفیت را به فعل تبدیل کنند.
وی اظهار کرد:در دانشگاه اصفهان نیز در این زمینه کمیته کاری و تخصصی مطالعات و فعالیت اقتصادی با توجه به فرهنگ بومی و شرایط خارجی تشکیل شده که یکی از دستاوردهای آن انتشار کتابی با عنوان
«اقتصاد تحریم» است.
ت/7148/ 607
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
23/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]