تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826915500




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلاش دانشگاه شریف برای بهبود عملکرد توربین های گازی کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تلاش دانشگاه شریف برای بهبود عملکرد توربین های گازی کشور تهران- ایرنا- شبیه ساز تولید شده توسط متخصصین داخلی، یک نرم افزار صنعتی برای بررسی مهمترین بخش یک نیروگاه گازی واقعی است.


به گزارش روز شنبه دانشگاه شریف، این نرم افزار رفتار توربین گازی نیروگاه در تمامی حالات کاری و اضطراری که سامانه واقعی در معرض آن قرار خواهد گرفت را شبیه سازی می کند. کارشناسان می توانند با کمک این شبیه ساز به بهبود عملکرد سیستم کنترل توربین های گازی کشور بپردازند. توربین گازی، هسته مرکزی بخش تولید انرژی الکتریکی در نیروگاه های گازی و سیکل ترکیبی (گازی و بخاری) است که بدون آن نیروگاه قادر به انجام کوچکترین فعالیتی نیست. این نیروگاه ها در حال حاضر 85 درصد انرژی الکتریکی کشور را تامین می کنند.
به گفته امین نوبختی، سرپرست این پروژه به طور کلّی تمام عملیاتهایی که اپراتورهای توربین می توانند به طور فیزیکی از طریق اتاق فرمان و برد کنترلی از زمان استارت توربین، شتاب گیری، پارالل سازی تا خاموش کردن و همچنین عملیات تغییر خودکار سوخت انجام دهند، در این شبیه ساز تعبیه شده است.
به گفته این استاد داشگاه صنعتی شریف، شبیه ساز طراحی شده اولین شبیه ساز جامعی می‏باشد که در کشور برای سیستم کنترل توربین گازی تهیه شده است.
وی افزود: سابقا در کشور تعداد کمی شبیه سازهای سخت افزاری خارجی با امکانات محدود موجود بودند لیکن با توجّه به محدودیّت شدید عملیاتی و همچنین نیاز به خارج نمودن واحد از شبکه برای استفاده از آن؛ عملا هیچ گاه مورد استفاده مفیدی واقع نشدند.
نوبختی بخش های مختلف شبیه ساز توربین گاز را این گونه تشریح کرد: این شبیه ساز از سه بخش عمده تشکیل شده است. قسمت دیجیتال سیستم کنترلی که مسئولیّت تمامی مراحل راه اندازی، بار گیری، حفاظت و هشدارها را بر عهده دارد. قسمت آنالوگ که مسئولیّت کنترل سرعت، توان، دما و سایر پارامتراهای توربین را با استفاده از تغییرات میزان سوخت دارد و در نهایت یک مدل جامع از توربین که رفتار توربین را برای تمامی نقاط کار، و نه فقط در دور نامی، شامل می شود.
وی همچنین درباره ویژگی های برجسته شبیه ساز تولید شده پس از یک سال تحقیق و پژوهش در دفتر خدمات دانش بنیان سامانه های مهاربان دانشگاه صنعتی شریف، گفت: مدل های توربین که پیش از این به وفور در کشور طرّاحی شده اند اوّلاً فقط دینامیک خود توربین را شبیه سازی می کنند و ثانیاً این کار را تنها برای یک نقطه کار مشخص انجام می دهند، اما نکته بارز و قابل توجّه در مورد این شبیه ساز، قابلیت آن برای شبیه سازی تمامی اجزای سخت افزاری سامانه کنترلی از جمله کارتهای کنترلی، ورودی، خروجی، زمان سنج ها، پردازنده ها و غیره در محیط نرم افزار است، به طوری که بر خلاف سایر شبیه سازها، تمامی سیگنالهای داخلی شبیه ساز، مطابقت یک به یک با سیگنالهای داخل سیستم کنترلی دارد. در واقع نه تنها رفتار سیستمی شبیه ساز با سیستم کنترل واقعی توربین مطابقت دارد، بلکه با توجّه به اینکه تک تک عناصر سخت افزاری سیستم کنترلی شبیه سازی شده اند، تمامی سیگنالهای فیزیکی موجود در سیستم کنترلی، چه در قسمتهای ورودی و خروجی و چه سیگنالهای داخلی سامانه کنترلی، در شبیه ساز نیز موجود و قابل نمونه برداری مجازی هستند. این نکته از آن رو حائز اهمیت است که امکان فوق العاده بالایی را جهت تشخیص و شناسایی عیوب فراهم می نماید.
وی افزود: کارشناسان می توانند با استفاده از این شبیه ساز علاوه بر عیب یابی به مطالعات مربوط به بهبود عملکرد سیستم بپردازند که نهایتاً منتج به جلوگیری از هزینه‏های ناشی از اتلاف انرژی و کاهش بازده می‏گردد.
وی افزود: یکی از مهمترین کاربردهای این سامانه آموزش و مهارت افزایی پرسنل در مواجهه با شرایط کاری مختلف است. اما کاربردهای این سامانه تنها به موارد پس از ساخت توربین گازی منحصر نمی شود بلکه در زمان طراحی توربین گاز و به منظور آزمایش موارد مختلف مد نظر طراح اعم از موارد ایمنی، موارد زیست محیطی، موارد مربوط به هزینه ساخت و مواردی از این دست، لازم است تا قبل از آنکه سامانه واقعی ساخته شود، طراحی‏های انجام شده ابتدا بر روی یک سامانه نرم‏افزاری و یا سخت افزاری (شبیه ساز) که رفتار سیستم را در هنگام مواجه پدیده‏های مختلف شبیه سازی می‏نماید، بررسی شود.
نوبختی درباره اهمیت این موضوع می گوید: یکی از اساسی ترین مباحث در حوزه طراحی و ساخت یک سامانه، شبیه سازی می‏باشد به طوری که بدون در نظر داشتن آن، فرآیند طراحی ناتمام خواهد بود و ساخت یک سیستم می‏تواند به خسارت‏های جبران ناپذیری منجر گردد. در حال حاضر شبیه سازها نقش مشخّص و مهمّی در توسعه ی فنّاوری های صنعتی در جهان دارند. به طوری که سازنده های سخت افزارهای صنعتی ارقام سنگینی را بابت شبیه سازهای مشابه دریافت می نمایند. هزینه نرم افزارهای مشابه می تواند بعضا تا چند صد هزار دلار باشد و این موضوع انعکاسی ست از فوایدی که می تواند استفاده ی صحیح و موثر از این شبیه سازهای داشته باشد.
به گفته نوبختی در کشور ما با توجّه به اینکه قیمت حامل های انرژی پایین و بازار رقابتی تولید انرژی الکتریکی ضعیف بوده است، انگیزه ی بهینه سازی سامانه های مربوطه وجود نداشته است. اما با توجّه به افزایش قیمت حامل های انرژی، اثر سوء تحریم ها بر بهره برداری از واحدهای موجود و امکان معرّفی واحدهای جدید و همچنین آلودگی شدید و گسترده هوا در بخش زیادی از مناطق مسکونی و متراکم کشور، اهمیّت و ضرورت بهینه سازی فرایندهای صنعتی محرز شده است. در این شرایط، شبیه سازهای صنعتی نقش کلیدی را ایفا می کنند زیرا فرایندهای صنعتی را نمی توان به صورت سعی و خطا و به طور زنده دستخوش تغییرات سیستمی نمود.
وی در پایان گفت : بدین ترتیب تولید شبیه ساز سیستم کنترلی توربین گازی،گام عملی دیگری بود که دانشگاه صنعتی شریف با حمایت معاونت تحقیقاتی شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) در راستای توسعه صنعت برق کشور برداشت. پیش از این نیز این دانشگاه با ساخت گاورنر نیروگاهی که یکی از مهمترین بخش های کنترل یک نیروگاه است، عزم جدی خود را در همکاری با صنعت برای توسعه صنعت برق کشور نشان داده بود.
فراهنگ **9118**
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




23/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن