تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844444342




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عضو پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش: تغییرات نظام آموزشی بیشترین آسیب را به خانواده و دانش‌آموزان می‌زند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


عضو پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش: تغییرات نظام آموزشی بیشترین آسیب را به خانواده و دانش‌آموزان می‌زند جامعه > آموزش - عضو پژوهشگاه مطالعات آموزش وپرورش

زهرا تالانی: در طول سالهای گذشته نظام آموزشی ایران فراز و نشیبهای بسیاری داشته است. تغییرات کنونی در آموزش و پرورش مخالفان و موافقانی دارد. مخالفان معتقدند که این شیوه ناگهانی تغییر سبب افت تحصیلی می شود و موافقان آن را به نفع نظام آموزشی می دانند. در همین زمینه گفت و گویی را با علیرضا شریفی یزدی عضو پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش انجام داده ایم که می خوانید:
شما به عنوان کسی که هم جامعه شناسی خواندید و هم در زمینه آموزش و پرورش کارکدرید،تغییرات در نظام آموزشی را چگونه ارزشیابی می کنید؟ اگر منظور شما از تغییر نظام آموزشی،تغییراتی است که در سالیان اخیر در آموزش و پرورش شاهد آن هستیم، در عالم واقع آنها تغییرنظام آموزشی نیست، به عبارتی در سالیان متوالی تغییر در نظام آموزشی نداشتیم. به لحاظ علمی در دنیا با تغییر علمی و تربیتی در نظام آموزشی این تغییرات انجام می شود.
یعنی شما تغییرات اخیر که یک بار در سال 70 و یک بار در سال 89 انجلم شد را تغییر اساسی در آموزش و پرورش نمی دانید؟ برای تغییر در آموزش و پرورش، باید به چند اصل اساسی توجه شود تا دست به دست هم بدهند و تغییر ایجاد شود. هر نظام آموزشی از چند خرده نظام و عناصری تشکیل شده است که مشخص هستند. تغییر جامع در محتوای کتاب درسی، روش تدریس، ارزیابی آموزشی، رشته های تحصیلی بر حسب نیاز و موقعیت جامعه ،تغییر ساختار در سنوات و مقطع،تغییر در شیوه مدیریت و اختیارات مدیران، خرده نظام هایی هستند که با تغییر مجموعه آنها،نظام آموزشی هم تغییر می کند. پس با این رویکرد، در دهه گذشته تغییری انجام نشده است. تنها در درون آموزش و پرورش تغییرات جزئی و ومقطعی انجام شده است. متاسفانه الان محتوای کتب آموزشی ، اختیار مدیرمدرسه، روش تدریس و میزان سواد، ارزش یابی آموزشی مانند سابق است. اما به طور ناگهانی نظام آموزشی 6-3 - 3 را اجرا کردند. این تغییر نیست یک شوک غلط در آموزش و پرورش است.
به نظر شما این تغییر ناگهانی چه شوکی به نظام آموزشی وارد می کند؟ باعث دلنگرانی خانواده ها و آشفتگی و کمبود معلم در دوره ابتدایی شده است. الان به خاطر افزایش پایه تحصیلی و نا امنی ذهنی برای دبیران که به اجبار به مقطه ابتدایی برده شدند،معلم ها و دانش آموزان دچار آسیبهایی شده اند.
این آسیبها کدامند؟ آسیب اول این است که معلمان ما دوره ضمن خدمت ندیدندو به لحاظ روانی آماده نیستند. بعد تعدادی کتب درسی داریم که به صورت پایلوت تدریس نشدند و ایراداتی دارند. متاسفانه شورای عالی آموزش یک روزه تصمیم گرفت این تغییرات را انجام دهد.الان در آموزش و پرورش ناامنی ایجاد شده و خانواده ها دچار آشفتگی شدند چون تکیف خود را نمی دانند.
این تغییر در نظام آموزشی سایر کشورها چگونه است؟ در مورد کشور ژاپن این را می دانم که تغییر نظام آموزشی یک بار انجام شد، اما بعد از 10 سال مطالعه این کار انجام دادند آن هم به صورت پایلوت. پیشرفت امروز کشورشان هم به خاطر همین است. اما ما تغییرات جزئی و شوک آور در بدنه آموزش و پرورش داشتیم.
این تغییر ناگهانی می تواند باعث افت تحصیلی در میان دانش آموزان هم شود؟ وقتی به بدنه شوک وارد می کنند چون مطالعه عمیق در ابعاد طرح انجام نشده است پیامدهای مثبت و منفی دارد. متاسفانه کارشناسان بر روی این طرح مطالعه نکردند و به صورت پایلوت هم اجرا نشده است،همین باعث افت تحصیل می شود. در دهه های متوالی در روستاها پنج کلاس درسی بود اما یکباره با 6 کلاس شدن نه امکاناتی وجود دارد و نه معلم آموزش دیده اند.
شما به تغییر در کتب درسی اشاره کردید.اما الان این تغییرات انجام شده است؟ تغییراتی که در کتب درسی شده به خاطر تعجیل در آن مشکلاتی دارد.هنوز کارشناسان آموزشی ما نمی دانند که محتوای کتب درسی برای دانش آموز بندرعباس و تهران باید متفاوت باشد.
 شما چه پیشنهادی برای اصلاح نظام آموزشی و تغییرات دارید؟ پیشنهاد من این است دوباره به جای اینکه ساختار و شوک دیگری به آموزش و پرورش ایجاد کنند با کمک مراکز پژوهشی در زمینه تعلیم و تربیت مانند پژوهشکده اولیا و مربیان و بخش های تعلیم و تربیت دانشگاهها ، زیر نظر سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و از طریق وصل شدن به متخصصان پژوهش و آموزشی،سند و منشور آموزش و پرورش را با یک برنامه ریزی بلند مدت برای نظام آموزشی تهیه کنند.این سند باید بر اساس نیازهای 20 سال آینده کشور در عرصه اقتصادی،اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور باشد.در این نظام آموزشی بر اساس نیازها و خواسته ها تمام ابعاد آموزش و پرورش دیده شود . در آن محورهای نیروی انسانی در راس و متناسب با ساختار کشور باشد. همچنین رشته های تحصیلی آموزش و پرورش در دبیرستان متناسب با نیازهای آینده کشور باشد و ارزشیابی آموزشی از متمرکز، غیرمتمرکز شود. درمحتوای کتابهای درسی به تفاوتهای قومی ، زبانهای قومی و محلی توجه شود.فضای آموزشی مناسب با آموزش و پرورش نوین دیده شود.بعد به صورت پایلوت چند سال در مدارس مشخص کشور این طرح اجرا شود و تعدادی از اساتید آن را بررسی و رصد کنند تا نقاط قوت و ضعف را بررسی کنند .در این صورت می توان آموزش و پرورش قوی داشت. البته در این طرح مدرسه باید محور باشد و به مدیران مدرسه اختیار داده شود . ۴۷۲۳۲



جمعه 22 فروردین 1393 - 14:07:26





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن