واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نظام آموزشی و تربیتی بهترین مکان برای تحقق اقتصاد مقاومتی است قزوین - ایرنا - رییس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: توجه به نظام آموزشی و تربیتی بهترین فضا برای فرهنگ سازی در عرصه اقتصاد مقاومتی است.
سید ˈابوالحسن نایینیˈ روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته که با درایت و تیزبینی مقام معظم رهبری به نام سال حماسه سیاسی و اقتصادی نام گذاری شد، خوشبختانه بخش اول این شعار با حضور گسترده مردم در انتخابات و راهپیمایی با شکوه 22 بهمن محقق شد، اما حماسه اقتصادی مورد نظر ایشان تحقق نیافت.
وی اضافه کرد: در سالجاری نیز که به سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده باید مسوولان با مدیریتی ایثارگونه و مردم نیز با تبعیت از فرامین رهبر معظم انقلاب در این راه گام بردارند.
نایینی ادامه داد: در شرایط کنونی کشور که در میدان رقابتی و تخاصمی قرار دارد باید جهت نیل به اهداف خود این فضا را بدرستی مدیریت کنیم.
این مسوول با بیان اینکه موضوع اقتصاد بدون فرهنگ سازی در زمینه های مختلف ساسی، اجتماعی و فرهنگی امکان تبلور ندارد، اظهار کرد: مقاومت اقتصادی به معنای دفاع از حیثیت و منافع در برابر رقیبان و ایجاد امنیت، ثبات و عدم تزلزل در برابر شوک های خارجی است.
نایینی، با بیان اینکه اقتصاد ایران با تفکر جمهوری اسلامی همواره آماج حملات دشمنان قرار دارد، افزود: اقتصاد مقاومتی مختص زمان تحریم و جنگ نیست بلکه چشم انداز بلند مدتی پیش روی ایران برای شکوفایی اقتصادی و جلوگیری از امتیازدهی به دشمن و بهبود رفاه مردم است.
وی تاکید کرد: امروز انصراف داوطلبانه قشر مرفه جامعه از دریافت یارانه خود یک مقاومت اقتصادی برای رسیدن به اهداف اقتصادی و تکمیل جهاد اقتصادی تلقی می شود.
نایینی خاطرنشان کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید ضمن مقابله با دشمن خارجی در برابر دشمن درونی که همان رانت خواری، فقر و تبعیض است نیز مقاومت کند، زیرا این عوامل موجب ایجاد فضای یاس و ناامیدی و صدمات بزرگ به کشور می شود.
وی تاکید کرد: برای پیگیری روندی رو به رشد و کاهش آسیب پذیری اقتصادی باید از همه ظرفیت های دولتی و مردمی و اندیشه ها استفاده شود تا شاهد شکوفایی اقتصاد کشور باشیم.
نایینی، اقتصاد بدون نفت و صرفه جویی را از راهکارهای درپیش گرفتن اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: همچنین گسترش منطقی تعاونی ها در کشور نیز می تواند راهی برای مقابله با عامل حاکمیت سرمایه باشد.
وی افزود: در فهم اقتصاد مقاومتی و مدل سازی نباید اسیر اندیشه های غربی شویم تا جامعه با هوشمندی از گذرگاه دشمنی دشمنان و نادانی دوستان با موفقیت عبور کند.
رییس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، باورپذیری اقتصاد مقاومتی در بین مردم و مسوولان را مهم خواند و اظهار کرد: باید فرهنگ خودباوری و اعتقاد در مسوولان ایجاد و اقتصاد مقاومتی تنها یک شعار نباشد.
نایینی، نقش مطبوعات و رسانه ها را در ایجاد این فرهنگ موثر خواند و ادامه داد: برای ارتقای دانایی عموم مردم آموزه های اقتصاد مقاومتی باید از طریق رسانه های رسمی و غیررسمی به مردم منتقل شود.
به گفته وی، برای ادامه مسیر در این راه باید عنصر ابتکار، خلاقیت و توانمندی و ارزش های انسانی در اقتصاد مقاومتی وارد شود تا با همکاری سه قوه و تحت رهبری مقام معظم رهبری این مهم ظرف کوتاهترین زمان ممکن محقق شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: در این راستا لزومی ندارد که نهادسازی در اقتصاد مقاومتی توسط دولت انجام شود بلکه مردم و سازمان های مردم نهاد نیز می توانند با کمک دولت به انجام این امر مهم و حیاتی در اقتصاد کشور نایل آیند.
رییس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) افزود: در نهایت انتظاری که از دولت، رسانه ها و دانشگاه می رود این است که جوانان خلاق را در عرصه اقتصاد مقاومتی وارد کنند.
7388/616
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]