محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853395049
حاتمی کیا: گاهی جیغ میزنم و این جیغ نشان دهنده مشکلاتی است
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حاتمی کیا: گاهی جیغ میزنم و این جیغ نشان دهنده مشکلاتی است
در «دیدهبان» مطرح کردهام که الان ایران در صلح حدیبیه است ولی تا چه اندازه باید به آن پایبند باشیم؟ و وقتی در فیلم، دیدهبان گرفتار شد حتی گرای خودش را داد تا دشمنان به همراه خود از بین بروند؛ برای فیلم «مهاجر» واکنشم این بود که نیروهایی که در جزیرهها میجنگیدند را عدهای رها کردهاند و به کارهای دیگر پرداختهاند و مهاجر در سال 68 و فضایی که بر اثر رحلت امام ایجاد شده بود، به وجود آمد. این فیلم واکنش من به وضع موجود است که باید به گذشته و داشتههایمان برگردیم...
کد خبر: ۳۹۱۸۳۵
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۵ - 10 April 2014
کارگردان فیلم «چ» با بیان اینکه این فیلم بازگشت به انقلاب است، گفت: «چ» واکنشم به وضع موجود است، اما مواجهه با این فیلم بهگونهای صورت میگیرد که انگار دارند درباره مسئلهای در کوبا حرف میزنند.
به گزارش «تابناک»، ابراهیم حاتمیکیا در برنامه تلویزیونی «راز» که شب گذشته از شبکه چهارم سیما پخش شد، گفت: نه تنها درباره فیلم چ بلکه سایر فیلمهایم هم میتوان این سوال را که آیا پیش بینی استقبال گسترده از فیلمم را می کردم یا خیر، مطرح کنیم؛ البته این مسئله استقبال آرزوی ماست ولی چگونگی عملیاتی شدن آن را نمیتوان دغدغه خود در طول ساخت فیلم قرار دهیم.
وی ادامه داد: ساخت فیلم را همیشه مثل سبدی که در رودخانه نیل میاندازیم تصور میکنم؛ یعنی ساخت فیلم باید انجام شود ولی باید برای استقبال از آن توسط مخاطبان به خدا توکل کرد.
کارگردان «چ» با بیان اینکه هر فیلمی که ساخته میشود باید جذابیت، قصه گویی و حرف زمانه خود را در برگیرد، افزود: ولی مسئله مهم این است که منظورمان از ساخت فیلم چیست و به دنبال چه میگردیم و باید مرز مهم بودن محتوا، فرم و یا ابلاغ پیام مشخص شود؛ چرا که برخی فیلمها در لحظه جواب میدهند و باعث سرگرمی مخاطب میشود و برخی دیگر در طول زمان جای خود را در بین تماشاگر باز میکند و میتوان از آن به عنوان سردمدار یک حرکت یاد کرد.
کارگردان کشورمان با بیان اینکه ساخت فیلم «چ» یک ریسک بود تصریح کرد: چون تا به حال چنین تجربهای نداشتم و از جنگ با افرادی که شناختهای متفاوت از چمران داشتند، میترسیدم؛ چرا که باید به آنها حرف مستقل خودم را میگفتم و قطعا این موضوع مسائل مختلفی را میطلبد.
حاتمیکیا با اشاره به انتخاب مقطع زمانی برای ساخت فیلم «چ» اظهار داشت: تحقیقاتی که درباره ساخت این فیلم انجام داد از ابتدای تولد یا شهادت چمران بود و انتخاب مقطع زمانی برای ساخت فیلم بر عهده خودم بود. یک مقطع زمانی زندگی او در آمریکا، مصر، تونس، لبنان و اوایل انقلاب و قبل از جنگ و مقطع زمانی آخر دوران زندگی او در جنگ است، اخلاقم این است که به دنبال مسائلی برویم که کمتر درباره آنها صحبت شده است.
وی در همین زمینه اضافه کرد: ساخت مقطع زمانی شهید چمران در دوران جنگ با وجود جای کار بسیار، ولی انگیزه من نبود، مقطع زمانی آمریکا هم برایم قشنگ نبود، مقطع زمانی مصر هم با وجود زیبایی فراوان و لبنان هم دغدغه اصلیام نبود و احساس کردم دوران اوایل انقلاب که به دلیل جنگ خیلی کمتر درباره آن صحبت شده به نظرم مقطع مناسبی برای ساخت فیلم بود.
این کارگردان افزود: اینکه عدهای از من سوال میکنند چرا اسم فیلم را «چ» گذاشتم به خاطر محافظه کار بودنم است، به عبارت دیگر جرات نکردم بقیه واژههای «چمران» را بگویم؛ چرا که در 48 ساعت نمیتوانستم تمام شخصیت این شهید را نشان دهم.
حاتمی کیا گفت: فیلم «چ» جنگ بین آرمانها و آدمهایی است که مدعی این مسئله هستند و دغدغهام صحبت از این افراد است؛ یعنی معتقدم با این دسته از آدمها چه انقلابی و چه ضدانقلابی بهتر میتوانم ارتباط برقرار کرده و دیالوگ کنم. مسئله مهم این است که مسائل دوران قبل از جنگ حلقه پاک شده کشور است و وقتی فیلم برای عده از جوانان پخش شد همه از اتفاقاتی که در فیلم نشان داده شده بود، تعجب کردند.
وی با بیان اینکه همیشه به این مسئله فکر می کردم که وقتی میخواهم تاریخ را روایت کنم باید کدام بخش از آن را به تصویر بکشم که حرف زمان حال را جواب دهد و نسبت به آینده تنظیمام کند، افزود: زمانی فیلمنامه چمران شکل گرفت که دیدم یک انسانی با این مشخصات که شهرتاش به چریک بودنش، است در پاوه به قصد ختم به خیر کردن طوفانهای انقلابی آمده بود و این مسئله را احساس کردم که این حرف زمان حالمان است.
کارگردان «آژانس شیشهای» یادآور شد: نقد این موضوع که چرا این مقطع زمانی را انتخاب کردم وظیفه منتقدان انقلابی است؛ البته من به عنوان یک هنرمند حس کردم که نیاز به نوعی عقلانیت داریم و این عقلانیت را در چمران که هم عقل داشت و هم قدرت دیدم.
حاتمی کیا با بیان اینکه فیلمنامه چ دو قسمت است، تصریح کرد: قسمت اول فیلمنامه مذاکره برای صلح و قسمت دوم جنگ برای صلح است؛ قطعا رسیدن به صلح، با جنگ معنی ندارد ولی باید این اتفاق در پاوه رخ میداد؛ با علم به همه آنها چ را ساختم، البته نمیدانم چقدر این فیلم به سر منزل مقصود رسیده است.
وی با اشاره به هیاهوهای اتفاق افتاده پیرامون «چ» ادامه داد: زمانی که دیدهبان را ساختم ایران قطعنامه 598 را قبول کرده و شرایط روحی و روانی بدی داشتیم، ولی در آن فیلم سعی کردم به این مسئله بپردازم.
این کارگردان با اشاره به آیهای درباره صلح حدیبیه اضافه کرد: در «دیدهبان» مطرح کردهام که الان ایران در صلح حدیبیه است ولی تا چه اندازه باید به آن پایبند باشیم؟ و وقتی در فیلم، دیدهبان گرفتار شد حتی گرای خودش را داد تا دشمنان به همراه خود از بین بروند؛ برای فیلم «مهاجر» واکنشم این بود که نیروهایی که در جزیرهها میجنگیدند را عدهای رها کردهاند و به کارهای دیگر پرداختهاند و مهاجر در سال 68 و فضایی که بر اثر رحلت امام ایجاد شده بود، به وجود آمد.
حاتمی کیا با اشاره به ساخت چ گفت: این فیلم واکنش من به وضع موجود است که باید به گذشته و داشتههایمان برگردیم، آن دوران در ارتباط با قضیه پاوه که 5 تا 10 هزار نفر برای محاصره آن شهر آمده بودند تنها عدهای محدود مقابل آنها بودند و احساس کردم این مسئله، مسئله اصلی سینما نیست.
وی با بیان اینکه من به خود فیلم «چ» واکنش نشان دادم، تصریح کرد: متاسفانه این واکنش اینگونه تعبیر شد که چون این فیلم جایزه نگرفته، من چنین کاری کردهام؛ در حالی که بسیاری از فیلمهایم مثل بوی «پیراهن یوسف»، «برج مینو» و... اصلا اعتنایی به آنها نشده بود، ولی حس میکردم که جریان فرهنگی و سکانداران سینما اصلا مسائلی مانند پاوه و چمران را فراموش کردهاند و نسبت به آن حساسیت ندارند.
کارگردان کشورمان ادامه داد: متاسفم از اینکه وضعیت فرهنگی به جایی برسد که رهبری خودشان مستقیما به این مسئله اشاره کنند و امیدوارم مسئولان تنها با یک ابلاغیه و بیانیه موضوع فرهنگ و دغدغه های رهبری را تمام نکنند.
حاتمی کیا با بیان اینکه انتظار دارم مسئولان بعد از دید و بازدیدهای نوروزی درباره نکات مورد توجه رهبری در حوزه فرهنگ تشکیل جلسه بدهند، تصریح کرد: مسئله من سینما نیست، بلکه من قبل از اینکه فردی سینمایی باشم، خود را مدافع چنین جریانها و مسائلی میدانم؛ از این رو باید این مسائل گفته شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه چمران و مسائل از این دست، دغدغه افراد نیست، افزود: آنها طوری درباره چمران صحبت میکنند که گویی در حال صحبت از مسئلهای در کوبا هستند، در حالی که ما از کشورمان صحبت میکنیم، کشوری که تصورمان این بود به محض باز شدن درهای مذاکره به سرعت مشکلات حل میشود، ولی می بینیم که اینگونه نیست.
این کارگردان کشورمان گفت: ملت و جامعه آرمانی دشمنان زیادی دارد و دشمنان انبوه ما نشان دهنده بزرگی ماست؛ از این رو نشان دهنده چنین مسائلی در سینما جلوه دارد.
حاتمی کیا ادامه داد: یک برهه تاریخی مسئله اصلی مردم این بود که آیا ملاک از سوزن عبور میکنند یا خیر، احساس میکنم سینمای حال حاضر ما نیز به این مشکل دچار شده است؛ البته این مسئله ربطی به فیلمسازان ندارد و سکانداران فرهنگی باید پاسخگوی این مسئله باشند.
وی با بیان اینکه «چ» بازگشت به انقلاب است، اظهار داشت: به عبارت دیگر 34 سال بعد از انقلاب من به 5 ماه اوایل انقلاب برگشتم و از این دست مسائل در کشور زیاد داریم که باید سینماگر کشور این موضوعات را به مسائل روز کشور تبدیل کند.
این کارگردان کشور با بیان اینکه اگر الان شهید چمران زنده بود، نمی دانستم در کدام جایگاه قرار دارد، تصریح کرد: با این حال قطعا وی درباره مسائل امروز کشور تحلیلی داشت و به نظرم سینماگر هم باید از مسائل روز تحلیلی داشته باشد و با توجه به آنها کاری کند.
حاتمی کیا گفت: مسئله اصلی ام جامعه است، چرا که در ایران اتفاقاتی رخ می دهد که مهم است، به طور مثال وقتی مسئله مذاکره یا عدم مذاکره به شدت در رزق مردم تاثیر میگذارد؛ چرا سینما نباید به آن وارد شود. متاسفانه سینماگران میگویند که چون موانعی وجود دارد چنین فیلمهایی نمیسازیم در حالی که ما تشکیلات زیادی از حوزه هنری گرفته تا فارابی را داریم که هر کسی میتواند هر سوژهای را که بخواهد بسازد.
کارگردان کشورمان یادآور شد: امسال فیلمی جنگیای ساخته شده که خود تشکیلات نظامی و بسیج روی آن سرمایهگذاری کرده اند، حال باید دید چقدر میتوانند از آن دفاع کنند.
حاتمی کیا با اشاره به هیاهوی جشنواره فیلم فجر گفت: از افتادن در آن وضع متنفر بودم ولی وظیفه خود میدانستم که مسائلی را مطرح کنم. من گاهی اوقات جیغ میزنم و هیاهو به پا میکنم که این جیغ نشان دهنده مشکلاتی است؛ متاسفانه وقتی حرف میزنم عدهای میگویند حاتمیکیا که خوب خورده و برده است، ولی اینگونه نیست و باید مسائل را مطرح کنیم.
وی با بیان اینکه باید افرادی باشند که از جشنواره فیلم فجر صحبت و انتقاد کنند، تصریح کرد: این جشنواره مانند سینمای جنگ است و باید برای این نوع از سینما هم این اتفاق رخ دهد؛ چرا که وظیفه سینمای جنگ، ساخت فیلم های این حوزه است.
این کارگردان با اشاره به «آژانس شیشهای» گفت: این یک فیلم اجتماعی است ولی به مسئله جنگ هم میپردازد؛ به عقیدهام سینمایی که بیشتر به مردم نزدیک باشد، سینمای موفقتری خواهد بود، متاسفانه روی این مسائل کار نشده و امیدوارم بعد از صحبتهای رهبری درباره فرهنگ شاهد اتفاقات و تحلیلهای جدیدی در این حوزه باشیم.
حاتمی کیا با بیان اینکه انتظار داریم افراد نالههایم را تحلیل کنند، اظهار داشت: متاسفانه به جای تحلیل، افرادی میگویند که حاتمیکیا هر طور که دلش خواسته فیلم میسازد و هر مقدار هم پول میخواهد در اختیارش بوده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه همیشه مسئولان فرهنگی عقبتر از ما بودهاند، ادامه داد: سینماگران همیشه با دغدغه فیلم ساختهاند و نگرانیشان هم تایید اثرشان بوده؛ چرا که گاهی فیلمهایی ساخته شده که مورد قبول واقع نشده است. مسئولان جدید فرهنگی عنوان کرده اند که میخواهند حرفهای نگفته در سینما گفته شود که امیدوارم این اتفاق بیفتد؛ چرا که اگر به هشداری که رهبری در خصوص فرهنگ داده اند، توجه نشود، من باز هم جیغ خواهم کشید.
حاتمی کیا گفت: بخشی از هیاهوهای برپا شده مربوط به مسائل سینمایی و شهرت و ... است و نگرانی اصلیام این است که مسئولان فرهنگی هم گول این مسائل را بخورند؛ به طور مثال وقتی قطاری در هندوستان از ریل خارج میشود عدهای دنبال مشکل میگردند و عدهای هم مرتاضی را میبینند که باعث این اتفاق شده؛ سینمای ما هم همین طور است.
وی با بیان اینکه سینمای انقلاب و دفاع مقدس را باید هر بار تحلیل کنیم، اظهار داشت: زمانی که وارد سینما شدم، لباس سپاه به تن داشتم و برای این لباس گریه کردم، حال من به اعتبار خون شهدا فیلمساز شدهام و عدهای دیگر هم تهیه کننده، با این حال متاسفانه آنها تحلیل کننده فیلمهایی هستند که جای تاسف دارد.
این کارگردان با بیان اینکه اگر در درون خودمان، خودباختگی رخ دهد، فاجعه است، ادامه داد: جریان فرهنگی دیپلماسی وزارت خارجهای نیست؛ چرا که در دیپلماسی گاهی لبخند معنی دیگری میدهد و نباید دغدغههای دیپلماسی وارد فرهنگ شود. در واقع صداقت در مسئله فرهنگ مهمترین مولفه است و باید دید که آیا مسئله انقلاب و شهدا دغدغهمان هست یا خیر.
حاتمیکیا گفت: فیلمساز باید به مسائل دفاع مقدسی بپردازد و این نیاز به حمایت دارد؛ البته نمیگویم که فیلمهای طنز و اجتماعی نباشد؛ چرا که قطعا این دسته از فیلمها هم برای جامعه مفید است؛ ولی من نسبت به استراتژی کشور احساس غریبی دارد، البته منظور این نیست که باید به من جایزه بدهند یا خیر ولی باید به آنها توجه کرد. باید تحلیل کنیم که اصلا جشنواره فیلم فجر ما جشنواره فجر انقلاب است یا خیر. اینگونه مسائل بزنگاههایی است که نیاز به تحلیل دارد؛ آیا این جشنواره همه فیلم هایی که درباره انقلاب و فجر است را در خود جای میدهد یا خیر.
وی با بیان اینکه اسکار به فیلم 12 سال بردگی تعلق میگیرد، تصریح کرد: آمریکاییها از طریق اسکار دادن به این فیلم به این جریان فیلمسازی و کمپانیها نشان میدهد که هنوز موضوعات مثل تبعیضنژادی در این کشور اولویت دارد؛ در حالی که در ایران اینگونه نبوده و ادبیاتمان، ادبیات انقلاب نیست و این مسئله خطرناکی است.
کارگردان کشورمان با بیان اینکه غایت نگاه دوستان اسکار است، اظهار داشت: این در حالی است که مهندسی ما با این نگاه همراه نیست؛ به عبارت دیگر فیلمهایی که به اسکار میفرستیم از جنس دفاع مقدس و انقلاب نیست و مشکلم در سینما این است؛ اعتقاد دارم باید مهندسی فرهنگی در کشور ایجاد شود.
حاتمی کیا با بیان اینکه تا به حال به جشنواره عمار نرفتهام، افزود: دلیل اینکه عمار احساس میکند در جشنواره فیلم فجر جایی ندارد، چیست؟ متاسفانه این موضوعات در کشور مطرح نیست؛ همچنین وقتی به اختتامیه برلین رفتم متوجه شدم که اصلا جریان ما در آن جایی ندارد.
وی با اشاره به سینمای جشنوارهای افزود: این سینما یعنی بازاری که یکسری مولفهها دارد و فیلمهای خاصی را میطلبد که اگر این مولفهها در آنها رعایت شود، امکان رفتن فیلم به جشنوارههای دیگر بالا است؛ البته عدهای این نوع سینما را دوست دارند.
کارگردان کشورمان با بیان اینکه عدهای از همکارانم همانند مسئولان وزارت خارجه صحبت میکنند، افزود: برخی از سینماگران میگویند که ما نیازمند رابطه با غرب و آمریکا هستیم؛ در حالی که هنوز نیاز داخل را پاسخ ندادهایم. هنوز کسی نمیتواند بگوید چرا فیلمهای ده نمکی فروشهای میلیاردی دارد و هر دفعه مسئلهای را در این خصوص مطرح کردهاند؛ گاهی گفتهاند چون بازیگرانی آنچنانی داشت، گاهی گفتهاند چون این فیلمش ادامه دهنده فیلم قبلی بوده است؛ در حالی که اینگونه نیست و تا زمانی که تحلیل درستی از بیرغبتی مردم به سینما نشود، دهنمکی را فردی تکیافته میدانند و انواع حرفها را به وی وارد میسازنند.
وی گفت: به خاطر یک بغض و مسئله سیاسی و حال عقبه دهنمکی چرا جلوی این فرد را میگیرید و تحلیل نمیکنید؛ معتقدم بخشی از موفقیت دهنمکی به خاطر غریب الغربا بودنش، است.
حاتمی کیا با بیان اینکه وقتی وارد سینمای دفاع مقدس نمی شویم و آن را تحلیل نمی کنیم، باید بگوییم که سینمای جشنواره ای زنده باد، افزود: چرا که این سینما با کمترین هزینه فیلم می سازد و حتی سازندگانش میتوانند با تور به کشورهای دیگر هم سفر کنند؛ در حالی ما با این کار سینما را ویران کردهایم. چه تعداد از بزرگان سینمای جشنوارهای عاقبت به خیر شدهاند؟ بسیاری از آنها نه در کشورهای دیگر جایی برای ماندن دارند و نه دیگر توانایی برای ساخت فیلم در کشور را دارند.
وی با بیان اینکه جریان نقد در کشور جریان ترجمهای است، اظهار داشت: الگو را از کشورهای غربی گرفتهایم و با این الگو فیلمهای ایرانی را تحلیل میکنیم، در حالی که مردم اینگونه به سینما نگاه نمیکنند.
حاتمی کیا گفت: فیلمی به اسم چ را ساختم و قطعا هیاهوهایی هم برپا شده است، در حال حاضر جای شهید آوینی را برای ارائه یک تحلیل درست از نالههایم خالی می بینم؛ زمانی که وی زنده بود حتی درباره مسائل زندگیام هم با وی صحبت میکردم ولی الان چنین کسی را در اطرافم ندارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نیز افرادی هستند که قلم در دستشان است، گفت: با این حال کسی مثل شهید آوینی که قلمی قدرتمند داشته باشد، وجود ندارد که در طوفانهای شدید فعلی ساحل را به ما نشان دهد. البته زمان شهادتش این خلاء را احساس نکردم ولی امروزه حس میکنم.
این کارگردان با بیان اینکه وقتی شهید آوینی زنده بود، در بسیاری از محافل حرف درباره وی بود، اظهار داشت: چون شهید آوینی همیشه جلوتر از بقیه میایستاد و همین مسئله باعث ایجاد مخالفت با وی شده بود. هنوز برخی از مقالات و مطالب شهید آوینی برایمان تازه است و به عقیده من، وی منشوری بود که انوار زیادی را در همه زمینهها از خود ساطع میکرد که متاسفانه بخشی از آنها را نادیده گرفتهایم.
حاتمی کیا گفت: شهید آوینی از مادرش اینگونه زاده نشد، بلکه مسیرها و فراز و فرودها و گناههایی را پشت سر گذاشته و وی از جنس حضرت آدم است و حتی هبوطش هم مقدس بود و ما باید این مسائل را مطرح کنیم. در واقع متاسفانه فرهنگ رسمی به شهید آوینی قبل از انقلاب نمیپردازد و همین مسئله باعث میشود که افراد احساس کنند آوینی از اول اینگونه بوده و نتوانند از وی الگو بگیرند.
وی افزود: گاهی انتقاداتی هم به نگاه انتخابگرانه شهید آوینی شده بود و به همین دلیل عدهای با وی مخالفت میکردند؛ به عبارت دیگر شهید آوینی میخواست قالب فرهنگی را بشکند و همین مسئله باعث مخالفتهای دیگران با وی شده بود.
این هنرمند با بیان اینکه شهید آوینی از نشان دادن چهرهاش در تلویزیون و ... اکراه داشت، اظهار کرد: اعتقاد دارم که مسیر فیلمسازی شهید آوینی هم دستخوش تغییراتی بود؛ به عبارت دیگر وی در یک دورهای با سینمای داستانی مخالف بود و متعقد بود که سینمای داستانی چون نسبتی با تخیل دارد و تخیل هم با وهم و فردیت انسان و نفس در ارتباط است، برای مخاطب گمراهی می آورد و عنوان میکرد این مسائل در سینمای مستند به حداقل می رسد؛ البته شهید آوینی بعد از تمام شدن جنگ به دلایلی به سمت سینمای داستانی سوق پیدا کرد.
حاتمیکیا بیان داشت: به خاطر دارم در دوران ساخت فیلم «از کرخه تا راین» که عدهای میگفتند که یک جانبازی وجود دارد که میخواهد به آلمان پناهنده شود ولی شهید آوینی در همان دوران با نوشتن مطلبی از این فیلم دفاع کرد و حرفهای بسیار تکاندهنده و مسیرساز را زده بود و در آن فضا، نوشته این شهید خیلی به کمکم آمد. مطلب «هنر در مدرسه عشق امام خمینی(ره)» و نوشته شهید آوینی درباره فیلم «از کرخه تا راین» باعث شد که من راه را گم نکنم و فکر میکنم هنوز هم میتوان حرفهایی از جنس آن فیلم را زد.
این کارگردان تصریح کرد: متاسفانه الان وقتی صحبت میکنیم به چپ و راستی تقسیم میشویم، در حالی که ما باید این مسائل را مطرح کنیم که اگر این اتفاق نیفتد، عده ای دیگر این حرف ها به گونه ای متفاوت خواهند گفت.
وی با اشاره به سینمای اشراقی تصریح کرد: شهید آوینی در این حوزه میگفت قرار نیست برای فیلمبرداری از یکدیگر جلو بزنید بلکه فقط دلتان را پاک کنید، قطعا این حرفها را یک روحانی نمیتواند بزند و فقط از کسی که در این حوزه کار کرده، انتظار میرود و شهید آوینی این مسئله را به بچههای گروه روایت فتح یاد داد.
حاتمیکیا با بیان اینکه جای ژنرال آوینی در سینما خالی است، بیان داشت: وی به ما یاد داد که نباید کوتاه بیاییم و انشاالله فانونسهای دریایی دیده شود تا در این طوفان گمراه نشویم. متاسفانه الان بسیاری از حرفها را نمی زنیم تا کسی ناراحت نشود، در حالی که شهید آوینی اینگونه نبود و حرفها را می زد و همین باعث ایجاد مخالفتهایی با وی شده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
حاتمی کیا: باز هم جیغ می زنم و سر و صدا خواهم کرد
حاتمی کیا باز هم جیغ می زنم و سر و صدا خواهم کرد ابراهیم حاتمی کیا که در برنامه راز حضور یافته بود بخش اول سخنان خود را به مسائل فرهنگی و و فیلم چ آخرین ساخته خود اختصاص داد و با بیان این که اگر لازم باشد باز هم جیغ می زنم و سر و صدا خواهم کرد گفت فیلم چ احساس من به وضع موجوحاتمیکیا: مدیران فرهنگی باید تحلیل کنند چرا امثال من جیغ میزنیم
حاتمیکیا مدیران فرهنگی باید تحلیل کنند چرا امثال من جیغ میزنیمتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۴۲ ابراهیم حاتمیکیا با حضور در برنامه تلویزیونی «راز» با نادر طالبزاده در خصوص «چ» دغدغههای فرهنگی رهبری و جای خالی شهید آوینیحاتمیکیا در «راز» از «چ»، فرهنگ و آوینی گفت «چ» بازگشت به انقلاب است/مدیران فره
حاتمیکیا در راز از چ فرهنگ و آوینی گفتچ بازگشت به انقلاب است مدیران فرهنگی باید تحلیل کنند چرا امثال من جیغ میزنیم خدا کند قلمی مثل آوینی دوباره بیایدابراهیم حاتمیکیا با حضور در برنامه تلویزیونی راز با نادر طالبزاده در خصوص چ دغدغههای فرهنگی رهبری و جای خالی شهید آوینی در عقدردانی همسر شهید وصالی از حاتمی کیا + تصاویر
قدردانی همسر شهید وصالی از حاتمی کیا تصاویرهمسر شهید وصالی طی نامه ای به حاتمیکیا از به تصویر کشیدن مناسب همسرش در فیلم چ قدردانی کرد همسر شهید وصالی در نامهاش به کارگردان چ مینویسد هنرمند متعهد از خواص جامعه است اعتراف می کنم که در این کار شایسته وظیفهکنسرت موسیقی فیلم های حاتمی کیا در ایوان شمس
کنسرت موسیقی فیلم های حاتمی کیا در ایوان شمس خبرگزاری پانا ارکستر ایستگاه 16 قطعه موسیقی فیلم از جمله فیلمهای بوی پیراهن یوسف و آژانس شیشهای را در روزهای آغازین اردیبهشت در ایوان شمس اجرا میکند ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۹ فروردين ساعت 10 48 به گزارش سرویس فرهنگی پانا ارکستر ایستگاه بهحاتمی کیا مصداق عینی جهاد فی سبیل الله است
حاتمی کیا مصداق عینی جهاد فی سبیل الله است مشهد – ایرنا – همسر شهید حسن تهرانی مقدم از شهدای هسته ای کشور گفت حاتمی کیا به عنوان کارگردان بزرگ سینمای دفاع مقدس مصداق عینی جهاد فی سبیل الله در این زمان است به گزارش ایرنا وی عصر سه شنبه در مراسم پایانی مسابقه انقلاب من آرمحاتمیکیا: در حق قهرمانان انقلاب جفا شده
حاتمیکیا در حق قهرمانان انقلاب جفا شده کد خبر ۳۹۱۴۳۰ تاریخ انتشار ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۰ ۲۰ - 08 April 2014 یک فیلمسازسینمای دفاع مقدس گفت در عرصه سینما حقایق و ایثارگریهای قهرمانان انقلاب اسلامی فدای دوران دفاع مقدس شد لذا در حق افرادی نظیر شهید چمران به عنوان قهرمانان انقلابقدردانی همسر شهید وصالی از حاتمی کیا
قدردانی همسر شهید وصالی از حاتمی کیا همسر شهید وصالی طی نامه ای به حاتمیکیا از به تصویر کشیدن مناسب همسرش در فیلم چ قدردانی کرد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز همسر شهید وصالی در نامهاش به کارگردان «چ» مینویسد «هنرمند متعهد از خواص جامعه است اعترحاتمیکیا: خدا کند قلمی مثل آوینی زنده شود
حاتمیکیا خدا کند قلمی مثل آوینی زنده شود ابراهیم حاتمیکیا گفت جای آقا مرتضی آوینی خالی است که به ما بگوید باید از چه گفت خبرگزاری ایسنا این کارگردان سینما در مراسم روز هنر انقلاب اسلامی که عصر 20 فروردینماه با موضوع مدیریت جهادی در عرصه هنر در تالار اسوه برگزار شد با احاتمیکیا: خدا کند قلمهایی مثل "آقا مرتضی" دوباره زنده شود
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۸ ابراهیم حاتمیکیا گفت جای آقا مرتضی آوینی خالی است که به ما بگوید باید از چه گفت به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این کارگردان سینما در مراسم روز هنر انقلاب اسلامی که عصر 20 فروردینماه با موضوع مدیریت جهادی در عرصه هنامشب روی آنتن میرود نقد و بررسی «چ» با حضور حاتمیکیا در برنامه «راز»
امشب روی آنتن میرودنقد و بررسی چ با حضور حاتمیکیا در برنامه رازبرنامه تلویزیونی راز امشب با حضور ابراهیم حاتمیکیا به نقد و بررسی فیلم سینمایی چ میپردازد به گزارش خبرگزاری فارس برنامه راز 20 فروردین چهارشنبه به مناسبت سالروز شهادت شهید سید مرتضی آوینی با حضور ابراهیم ححاتمی کیا:«چ» فیلمی برای قهرمانان انقلاب است
حاتمی کیا چ فیلمی برای قهرمانان انقلاب است نویسنده و کارگردان فیلم چ گفت انگیزه حقیقیام از ساخت این فیلم به تصویر کشیدن زندگی و اهداف یزرگ شهیدان کشور بود تا جوانان آنها بیشتر بشناسند به گزارش نامه نیوز ابراهیم حاتمیکیا عصر امروز در جشن بزرگ دانش و اقتدار که در سالن شهید بهشابراهیم حاتمی کیا به «راز» میآید
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۳ برنامه راز به مناسبت سالروز شهادت شهید سید مرتضی آوینی با حضور ابراهیم حاتمیکیا کارگردان سینمای دفاع مقدس ساعت 21 و 30 دقیقه روی آنتن میرود به گزارش سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا برنامه راز با هدف تحلیل فیلم سینمایی چ و بررسی شخصیت شهیعکسهای جدید از آخرین فیلم در حال اکران ابراهیم حاتمیکیا که فروش آن از مرز ۱ میلیارد گذشت
عکسهای جدید از آخرین فیلم در حال اکران ابراهیم حاتمیکیا که فروش آن از مرز ۱ میلیارد گذشت با پایان تعطیلات نوروز فروش فیلم چ در حال افزایش است این فیلم دیروز مرز ۱ میلیارد تومان را رد کرد فیلم سینمایی چ آخرین ساخته ابراهیم حاتمیکیا این روزها در سینماهای تهران و شهرستان بهباز هم جیغ می زنم و سر و صدا خواهم کرد
حاتمی کیا باز هم جیغ می زنم و سر و صدا خواهم کرد ابراهیم حاتمی کیا که در برنامه راز حضور یافته بود بخش اول سخنان خود را به مسائل فرهنگی و و فیلم چآخرین ساخته خود اختصاص داد و با بیان این که اگر لازم باشد باز هم جیغ می زنم و سر و صدا خواهم کرد گفت فیلم "چ" احساس من بهشکستن سکوت 2 ساله حاتمی کیا در میان خانوده شهدا/ خدا کند در بستر عافیت نمیرم
پربيننده ترين خبرهاي سال 92 13 شکستن سکوت 2 ساله حاتمی کیا در میان خانوده شهدا خدا کند در بستر عافیت نمیرم ابراهیم حاتمی کیا در مراسم تجلیل خود در جمع خانواده شهدا بعد از سکوتی 2 ساله از خاطرات جنگ و دفاع مقدس سخن گفت به گزارش خبرنگار حوزه سینما باشگاه خبرنگاران مراسم تتجربه تماشای فیلم حاتمیکیا در کنار سعید حجاریان / در اکران «چ» برای اصلاح طلبان چه گذشت؟
تجربه تماشای فیلم حاتمیکیا در کنار سعید حجاریان در اکران چ برای اصلاح طلبان چه گذشت فرهنگ > سینما - مهرنامه ویژه نوروز نوشت بهراد مهرجو گام هایش آرام و لرزان است برای عبور از جوی آب زیربازوهایش را می گیرند علیرضا علوی تبار «واکر» را از پشت ماش-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها