تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تقواى الهى داشته باشيد و اصلاح كنيد ميان خودتان را زيرا خداوند در روز قيامت ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833559786




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کوچ؛ روایت جاری زندگی عشایر در گذر روزگاران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کوچ؛ روایت جاری زندگی عشایر در گذر روزگاران ایلام-ایرنا- صدای دلنگ دلنگ زنگوله های بسته شده بر گردن بزغاله ها و گوسفندان نر در حرکت آرام گله در مسیر کوچ نوای دلنشینی در هر قدم تکرار می کند؛ رمه و گله در هی هی چوپان و پارس سگ های نگهبان پیش می روند تا به سر منزل سردسیری برسند.


این روزها کم کم با گرم شدن هوا، آهنگ کوچ عشایر از مناطق گرمسیری به سمت اتراقگاه های سردسیری جاری می شود تا عشایر این تولید کنندگان خستگی ناپذیر سنت هزاران ساله کوچ را در گذر زمان حفظ کنند.
در این تکاپو و حرکت، باز گوسفندان همراه همیشگی چوپانان می شوند تا از کوره راه ها مسیر کوچ را بپیمایند و برخی خانواده ها با کامیون و بعضی دیگر نیز سوار بر اسب و الاغ و قاطر، بار و بنه خویش را از سکونتگاه های گرمسیری به اتراقگاه سردسیر می برند.
تصاویر زیبای کوچ برای ساکنان شهری از جذبه و زیبایی خاصی برخوردار است به گونه ای که بسیاری از خانواده ها کودکان خود را به مسیرهای کوچ که بیشتر از کنار جاده و کمربندی می گذرد، می برند تا حرکت عشایر کوچ رو را به نظاره بنشینند.
هر چند که سال به سال از آمار خانوارهای عشایر کوچ رو کاسته می شود اما این حرکت مداوم در گذر روزگار هر ساله در پاییز و بهار تکرار می شود، گاهی به سمت قشلاق و گرمسیر و گاهی به سمت ییلاق و سردسیر.
دسترسی به علوفه تازه برای گله ها، در امان ماندن از سرما و گرما از اهداف اصلی کوچ عشایر است که هم زمان با گذر روزگار هر سال تکرار می شود.
زنان عشایر کوچ رو این تلاشگران بی نام و نشان عرصه تولید پا به پای مردان در زندگی عشایری در تلاش و تکاپویند.
اغلب پیش از طلوع آفتاب برمی خیزند و با انجام همه امور خانه، علاوه بر تربیت فرزندان به تولید انواع فرآورده های شیری نیز می پردازند.
سرپرست امور عشایری ایلام گفت: کوچ عشایر ایلام به سمت مناطق سردسیر هر سال از نیمه فروردین آغاز و تا 25 اردیبهشت ادامه دارد و در این حرکت، عشایر مهمان نیز به مناطق و استان های خود بازمی گردند.
ˈعلی سلیمیˈ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نزدیک به 9 هزار خانوار عشایری با 60 هزار نفر جمعیت و داشتن یک میلیون و 400 هزار راس دام از مناطق گرمسیری استان در شهرستان های ایلام، مهران، دهلران، آبدانان و دره شهر به سمت مناطق سردسیری کوچ خود را آغاز کرده اند.
وی افزود: شهرستان های ایلام، ایوان، سیروان و چرداول از جمله مناطق سردسیری استان است که عشایر پس از عبور از میانبندها به آن ها کوچ می کنند.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته برخی از خانوارهای کوچ رو عشایر به اسکان دائم روی آورده اند و در پایگاه های اسکان شهرستان های مهران، دهلران و بدره مستقر شده اند.
سلیمی گفت: فناوری امروزه به کمک مردم آمده و در بسیاری از مواقع خانوارهای کوچ رو عشایر با کامیون وسایل و دام های خود را از گرمسیر به سمت مناطق سردسیر منتقل می کنند که هم زودتر به مقصد می رسند و هم خطر سقوط از دره و برخی مشکل های دیگر متوجه آنان نمی شود.
وی اظهار کرد: کوچ از گذشته های دور تاکنون در میان مردم عشایرنشین رواج داشته و آنان به سبب زندگی دامداری خود همواره در حرکت و کوچ هستند.
سرپرست امور عشایری ایلام ادامه داد: عمده فرآورده های تولیدی عشایر استان شامل گوشت قرمز، شیر، کشک، روغن و کره حیوانی، پشم و صنایع دستی زیباست.
وی افزود: امور عشایری همواره بر پایه وظیفه ذاتی خود خدماتی مانند آب رسانی، تامین امنیت جاده با همکاری نیروی انتظامی در زمان کوچ، سوخت رسانی، تامین علوفه دامی، تهیه مایحتاج و ارزاق عمومی و بازسازی جاده ها به جامعه ارائه می کند.
سلیمی تاکید کرد: در صورت بروز حادثه، عشایر می توانند با ستاد امور عشایر استان ایلام، جمعیت هلال احمر و دیگر دستگاه های متولی مدیریت بحران تماس بگیرند.
وی ابراز امیدواری کرد که با تامین به موقع اعتبار بتوان افزون بر خدمات عمومی، خدمات بهداشتی، درمانی و... به عشایر کوچ رو ارائه شود.
عشایر ایلام بیشتر از ایل های خزل، ملکشاهی، ارکوازی، شوهان، دهبالایی، کرد، بیری، عالی بیگی، میشخاص، کلاه پهن و پنجستون هستند.
افزون بر ایل های ایلام هر سال صدها خانوار عشایری از ایل های زنگنه، زوله، جمیر و... از استان های همدان، کرمانشاه و لرستان به مناطق گرمسیری استان کوچ می کنند. ک/4
7177/565
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن