تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834869207
پالایشگاه نفت آبادان بزرگترین پالایشگاه جهان
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانشنامه اقتصادی 172/
پالایشگاه نفت آبادان بزرگترین پالایشگاه جهان
نخستین کلنگ احداث پالایشگاه در سال 1287 شمسی به زمین زده شد و پالایشگاه نفت آبادان در سال 1291 با 2500 بشکه در روز بعنوان اولین تصفیه خانه نفت کشور آغاز به کار نمود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران پالایشگاه نفت آبادان در شهر آبادان ِ استان خوزستان ِ ایران قرار دارد. ساخت این پالایشگاه در سال ۱۲۹۱ ه. ش به پایان رسید و تا آغاز جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۵۹ یکی از بزرگترین پالایشگاههای دنیا با ظرفیت تصفیه ۶۲۸ هزار بشکه در روز بود. این پالایشگاه تا سال ۱۹۷۳ به دست شرکتهای نفتی خارجی اداره میشد تا این که در این سال به شرکت ملی نفت ایران تحویل داده است. پالایشگاه آبادان به وسیله خطوط لوله به چندین میدان نفتی و بندر ماهشهر متصل شده است. خط لولهای هم از آبادان به سمت تهران میآید و سپس در طول مرزهای شمالی کشور از مشهد تا تبریز امتداد مییابد.
پس از پیدایش نفت خام در سال 1287 شمسی(1909 میلادی) در نواحی مسجد سلیمان جزیره آبادان به دلیل نزدیکی به مناطق نفتخیز ، قرار گرفتن در میان رودخانه های اروند و بهمنشیر ، در فاصله 71 کیلومتری خلیج فارس و قابل دسترسی به آبهای آزاد دنیا انتخاب گردید . به همین منظور اولین کلنگ احداث پالایشگاه در سال 1287 شمسی(1910 میلادی) به زمین زده شد و پالایشگاه آبادان در سال 1291 (1912 میلادی) با 2500 بشکه در روز بعنوان اولین تصفیه خانه نفت کشور آغاز به کار نمود.
• در سالهای جنگ بین المللی اول پالایشگاه آبادان به منظور دستیابی بیشتر به تهیه سوخت برای کشتیهای جنگی ، گسترش بیشتری یافت.
• توسعه پالایشگاه آبادان از سال 1312 شمسی(1932 میلادی) با لغو قرارداد موجود ANGELO IRANIAN و عقد قرارداد جدید نفتی شتاب بیشتری گرفت ، نقطه عطف در قرارداد جدید این بود که پیش بینی های لازم برای تعلیم و آماده نمودن ایرانیان برای جانشینی خارجیها بشود ، به همین منظور پایه های دانشکده نفت آبادان نیز ریخته شد . این دانشکده در سال 1318 شمسی دائر و در سال 1319 شمسی افتتاح گردید.
• در جنگ بین الملل دوم ، بعداز آنکه متفقین نفت و پالایشگاه برمه را از دست دادند توجه بیشتری به گسترش پالایشگاه آبادان شد . آبادان بزرگترین پالایشگاه دنیا گردید به دلیل تهیه و تحویل بنزین هواپیما در زمان جنگ به مقدار 25000 بشکه در روز شهرت جهانی یافت بطوریکه تهیه بنزین هواپیمای جنگی متفقین از پالایشگاه آبادان سهم بسزایی در پیروزی آنان داشت.
• با ملی شدن صنعت نفت در سال 1329 و خروج خارجیها در سال 1330 تأمین فرآورده های نفتی برای مصارف داخلی ، نگهداری و محافظت صنعتی از این پالایشگاه عظیم بعهده کارکنان شاغل در آن زمان سپرده شد.
• در سال 1333 شمسی(1954 میلادی) قراردادی با کنسرسیوم بین المللی نفت امضاء شد. طبق این قرارداد بار دیگر فرآورده های پالایشگاه آبادان تا میزان 000/300 بشکه در روز روانه بازارهای بین المللی گردید. در دوران این قرارداد دستگاه های کوچک و قدیمی برداشته و بجای آنها دستگاههای بزرگتر نوسازی و به ظرفیت آنها اضافه گردید .
• در دوره قرارداد طرح معروف چم که در اثر اجرای آن ، صادرات نفت خام در جزیره خارک متمرکز گردید و در نتیجه بندر ماهشهر که بندر صادراتی نفت خام بود تحویل پالایشگاه آبادان شد و پس از نوسازی تبدیل به بندر صادراتی فرآورده های نفتی پالایشگاه آبادان گردید . طرح فوق در سال 1346 شمسی( 1967 میلادی) افتتاح و بلافاصله مورد بهره برداری قرار گرفت .
• در مرداد ماه 1352 شمسی (31 ژوئیه 1973) با توشیح قانون حاکمیت ایران برمنابع نفتی، اداره وکنترل پالایشگاه آبادان مستقیماً تحت نظر شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت.
• پس از اداره وکنترل پالایشگاه توسط شرکت ملی نفت ایران، طرح توسعه پالایشگاه آبادان از ظرفیت روزانه 460000 بشکه در روز به 600000 بشکه در روز ارائه وبلافاصله مورد تصویب وکارهای طراحی وساختمانی این پروژه در خرداد ماه 1356 شمسی به تمام رسید واز شهریور 1356 مورد بهره برداری قرار گرفت وپالایشگاه آبادان با این گسترش مجدداً مقام جهانی خود را بدست آورده وبزرگترین پالایشگاه جهان شد.
• صبحگاه سی ویکم شهریور1359 زمانیکه کارکنان برای انجام فعالیتهای روزمره خویش عازم پالایشگاه بودند یکباره ناله شوم استکبار از حلقوم خمپاره وتوپ وتانک صدا میان برخاست وپالایشگاه آماج تیرهای کین مزدوران بعثی قرار گرفت تا فصل جدیدی از تلاش وایثارکارکنان در طول سالهای دفاع مقدس ورق بخورد.
کارکنان پالایشگاه آبادان با تشکیل ستادهای اضطراری وتلاش شبانه روزی خود توانستند دستگاههای متعدد پالایشگاه را از مواد نفتی تخلیه وبا پدافند غیرعامل، با وجود وارد آمدن خسارات جدید به تأسیسات ،حافظ بسیاری از واحدها ودستگاهها باشندبطوریکه با شهامت وصف ناپذیر وتقدیم شهدا موفق شدند چندین میلیارد دلار وسایل وقطعات اختصاصی ومحبوس در پالایشگاه را به محلهای امن منتقل کنند.
• پالایشگاه آبادان پیش از جنگ تحمیلی دارای چهار دستگاه تقطیر هریک به ظرفیت تقریبی 000ر100 بشکه در روز، یک واحد تقطیر با ظرفیت 130هزار بشکه در روز، تعدادی زیادی واحدهای تولیدی وپالایشی فرآورده متنوع ونیز 850 مخزن ذخیره مواد نفتی بوده که در دوران جنگ بسیاری از واحد ها تخریب شدند وپس از پذیرش قطعنامه ،فاز یک پالایشگاه با ظرفیت 130هزار بشکه در روز بازسازی ودر 12 فروردین ماه 1368 واحد تقطیر 85 بدست مبارک مقام معظم رهبری در زمان تصدی ریاست جمهوری افتتاح ودر مدار تولید قرار گرفت.
بدنبال راه اندازی فاز اول، دیگر دستگاههای پالایشگاه از جمله واحدهای تقطیر70، 80،75 واحدهای تقطیر درخلاء 60و55 ،تبدیل کاتالیستی ، تفکیک گاز ، کت کراکر ، تهیه حلال و کارخانه روغن سازی با تلاش وکوشش شبانه روزی کارکنان پالایشگاه وبهره گیری از کارکنان دیگر پالایشگاهها بدون نیاز به افراد بیگانه در مدار تولید قرار گرفت بطوریکه هم اکنون با ظرفیت 400 هزار بشکه در روز این فرآورده ها را تولید می کند: 1- گاز مایع 2-بنزین موتور 3-نفت سفید 4-نفت گاز 5- سوخت جت 6- نفت کوره 7- انواع روغن موتور پایه 8- انواع قیر 9- انواع حلالهای نفتی 10- گوگرد 11- نفتای(خوراک آروماتیک پتروشیمی بندرامام) 12- گاز(خوراک پتروشیمی آبادان ).
توسعه پالایشگاه آبادان از سال ۱۳۱۲ شمسی (۱۹۳۲ میلادی) با لغو قرارداد موجود با شرکت ایران و انگلیس و عقد قرارداد جدید نفتی شتاب بیشتری گرفت، نقطه عطف در قرارداد جدید این بود که پیش بینیهای لازم برای تعلیم و آماده نمودن ایرانیان برای جانشینی خارجیها بشود، به همین منظور پایههای دانشکده نفت آبادان نیز ریخته شد. این دانشکده در سال ۱۳۱۸ شمسی دائر و در سال۱۳۱۹ شمسی افتتاح گردید.
این پالایشگاه در ابتدا روزانه ۲۵۰۰ بشکه در روز نفت تصفیه میکرد. ظرفیت آن تا سال ۱۳۳۰ به ۵۰۰۰ بشکه در روز رسید که پس از سرمایه گذاری شرکتهای خارجی به۶۰۰ هزار بشکه در روز رسید وبزرگترین پالایشگاه جهان لقب گرفت.
طرح توسعه پالایشگاه آبادن شامل سه فاز است:
• در فاز اول طرح توسعه ظرفیت واحد تقطیر 85از 130به 180 هزار بشکه در روز افزایش یافت و واحد تقطیر درخلاء 200 باظرفیت 70 هزاربشکه در روز و واحد کاهش گرانروی با ظرفیت 25 هزار بشکه در روز جهت کاهش نفت کوره وتأمین خوراک واحد کت کراکر از سال 1384 مورد بهره برداری قرار گرفت.
• در فاز دوم، طرح تثبیت ظرفیت فعلی وارتقاء کیفیت محصولات تولیدی پالایشگاه مدنظر قرارگرفت در این پروژه واحدهای تقطیر در اتمسفر وخلاء و واحدهای تصفیه بنزین، نفت سفید ،نفت گاز ، گوگرد سازی، احداث مجتمع کت کراکر دوم، افزایش بنزین وسایر واحدهای جانبی احداث می شود این پروژه توسط شرکت ملی مهندسی ساختمان پالایش وپخش در حال پیگیری است.
• فاز سوم ، احداث مجتمع کت کراکر والکیلاسیون ، ایزومراسیون بوتان ونوسازی واحد اسید را شامل می شود که هدف از این پروژه تولید بیشتر بنزین وکاهش نفت کوره می باشد. میزان تولید بنزین پس از اجرای این پروژه 6 میلیون لیتر در روز افزایش می یابد.
• در طرحهای توسعه آتی توجه به مسائل زیست محیطی از اهمیت ویژه ای برخوردارمی باشد. انواع مختلف فیلترها واسکرابرها جهت جلوگیری از آلودگی هوا، تصفیه پساب صنعتی وسیستم مدار بسته آب خنک کننده ها استفاده خواهد شد، با توجه به اینکه این واحدها از تکنولوژی جدید برخوردار می باشند میزان ضایعات انرژی به حداقل خواهد رسید ، با احداث وفعالیت واحد تصفیه پساب صنعتی نیز مشکل آلودگی آب اروندرود کاملاً بر طرف خواهد شد.
خوراک و محل تامین
ردیف خوراک ظرفیت بشکه در روز محل تامبن 1 نفت خام شیرین 153000 اهواز 2 نفت خام 112000 دارخوین 3 نفت خام مخلوط 101000 اهواز 4 نفت خام ترش 63000 امیدیه
*** خط مشی
شرکت پالایش نفت آبادان ، با بیشترین سهم در تولید فرآورده های نفتی کشور و همسو با سیاست های کلان دولت برای توسعه پایدار ، با سرلوحه قرار دادن اخلاق و معنویات ، صیانت از نیروهای انسانی ، حفظ سرمایه های ملی ، حفاظت از محیط زیست ، افزایش رضایت مشتریان و سایر ذینفعان و بهبود کیفیت را در همه زمینه های کاری از اولویت های خود قرار داده است .
در این راه با تکیه بر دانش ، تجربه و تلاش کارکنان ، مصمم به استقرار و حفظ سیستم های نوین مدیریت بر اساس استاندارد های ملی و بین المللی بوده و متعهد به رعایت موارد زیر می باشد :
متابعت از الزامات ، قوانین و مقررات کیفی ، ایمنی ، بهداشت و زیست محیطی مرتبط با فعالیت های شرکت تعهد در جهت شناسایی، ارزیابی، حذف و کنترل موثر مخاطرات بهداشتی، ایمنی و زیست محیطی ناشی از فعالیتها ، تولیدات و خدمات شرکت در شرایط معمول ، تغییر و بحران تولید فرآورده های نفتی با کیفیت مطابق با استاندارد های جاری از طریق بهبود مستمر فرآیند ها استفاده بهینه از امکانات موجود و تامین منابع مورد نیاز برای توسعه عملکرد و بهبود آن آموزش مستمر کارکنان در جهت ارتقاء توانمندی و افزایش سطح فرهنگ و دانش آنها در زمینه کلیه فرآیند های موجود بهداشت ، ایمنی ، محیط زیست و افزایش بهره وری ترویج فرهنگ کار ایمن و پاک و ملزم نمودن پیمانکاران به اعمال مدیریت بهداشت ، ایمنی و محیط زیست همسو بهینه سازی مصرف منابع و کنترل و کاهش مصارف انرژی و افزایش بازیافت مواد است.
افزایش درآمد، کاهش هزینه سربار تولید (شامل انرژی و تعمیرات و ...) ، افزایش حضور در دوره های آموزشی (نسبت به سال قبل)، افزایش تولید محصولات ویژه، افزایش رضایتمندی کارکنان و خانواده ها(مسکن، آموزش، بهداشت، درمان و فضای سبز , امنیت و ...)، کاهش ضریب تکرار حوادث، کاهش ضریب شدت حوادث، کاهش میزان آلاینده های زیست محیطی(تا دریافت گواهینامه عدم آلایندگی از سازمان حفاظت از محیط زیست)، توسعه و گستر ش شبکه فیبر نوری (درصد)، تامین و توسعه سیستمهای نرم افزاری و گسترش امنیت اطلاعات، بهبود معیارهای 4 گانه انرژی ( هرسال نسبت به سال قبل)، پوشش برنامه های پالایش و پخش و افزایش آن (درصد)، تولید محصول با استاندارد U5 و پوشش برنامه های پالایش و پخش و افزایش آن (درصد) از اهداف کلان این پالایشگاه است.
سرآمدی ، پیشرو در تولید، سودآوری، نیروی انسانی ماهر، تاثیرگذار بر بازار، محيط مناسب زندگي كاركنان، ايمني در كار، حفظ محيط زيست، توسعه شبکه فن آوری اطلاعات و مخابرات، بهبود عملکرد انرژی، حجم خوراک، کیفیت محصول و حجم محصولات اصلی را می توان چشم این پالایشگاه برشمرد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۵:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]
صفحات پیشنهادی
معاون وزیرنفت: کیفیت بنزین پالایشگاه شازند در حد استاندارد جهانی است
معاون وزیرنفت کیفیت بنزین پالایشگاه شازند در حد استاندارد جهانی است اراک - ایرنا - معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی کشور گفت کیفیت محصول تولیدی بنزین پاک در پالایشگاه شازند در حد استانداردهای جهانی است و قابلیت ثبت جهانی به عنوان برند خاص را داراکاهش واردات نفت پالایشگاه اسار هند از ایران
کاهش واردات نفت پالایشگاه اسار هند از ایران تهران - ایرنا - پالایشگاه اسار هند برخلاف ماه ژانویه دی که واردات نفتش از ایران افزایش یافته بود در ماه فوریه بهمن واردات نفت از ایران را 13 8 درصد کاهش داد به گزارش گروه اقتصادی ایرنا به نقل از گلف نیوز آمار نفتکش های رسیده نشانآتش سوزی در پالایشگاه آبادان مهار شد
آتش سوزی در پالایشگاه آبادان مهار شد تهران - ایرنا - حادثه جزئی آتش سوزی امروز یکشنبه در پالایشگاه آبادان با تلاش کارکنان مهار و این پالایشگاه همچنان در مدار تولید قرار دارد به گزارش ایرنا به نقل از شانا رئیس روابط عمومی پالایشگاه آبادان در این خصوص گفت این حادثه در برج ثانویهذخایر بنزین خوب است / ایران بزرگترين توليد کننده نفت در جهان
زنگنه ذخایر بنزین خوب است ایران بزرگترين توليد کننده نفت در جهان وزير نفت درباره ميزان ذخاير بنزين گفت امسال وضع ذخاير بنزين خوب است و مشکلي براي نوروز وجود ندارد البته اين بدان معنا نيست که اسراف شود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران بيژن زنگنه درباره احتمال تحربزرگترین پالایشگاه ژاپن واردات نفت از ایران را 27 درصد کاهش داد
بزرگترین پالایشگاه ژاپن واردات نفت از ایران را 27 درصد کاهش دادجی ایکس نیپون بزرگترین پالایشگاه ژاپن حجم قرارداد سالانه خود با ایران را ۲۷ درصد کاهش داد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس رویترز به نقل از یک منبع صنعتی نوشت بزرگترین پالایشگاه ژاپن جی ایکس نپون اویل اند اطراحی پالایشگاههای نفت بستگی به نوع و ميزان خوراک دارد
دانشنامه اقتصادي 50 طراحی پالایشگاههای نفت بستگی به نوع و ميزان خوراک دارد میزان سرمایه گذاری برای احداث یک پالایشگاه با پیچیدگی متوسط بین ۱۸ تا ۱۹ هزار دلار به ازای هر بشکه ظرفیت پالایش است به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران نخستین پالایشگاه جهان در پولشیتی رومانی درتزریق 2 میلیارد فوت مکعب گاز در میدان گازی آغاجاری/اجرای بزرگترین طرح تزریق گاز جهان در سومین قطب تولید نفت
محمدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران تزریق 2 میلیارد فوت مکعب گاز در میدان گازی آغاجاری اجرای بزرگترین طرح تزریق گاز جهان در سومین قطب تولید نفت مدیر امور فنی شرکت نفت و گاز آغاجاری از افزایش ظرفیت تزریق گاز میدان آغاجاری به ٢ میلیارد فوت مکعب گاز در نیمه نخست سال ٩٣ خبر داد کورویترز گزارش داد افزایش 2 برابری واردات نفت پالایشگاه هندی عصار از ایران
رویترز گزارش دادافزایش 2 برابری واردات نفت پالایشگاه هندی عصار از ایرانرویترز بر اساس اطلاعات عبور و مرور نفتکشها نوشت شرکت پالایشگاهی عصار در ماه فوریه 122 هزار و 300 بشکه نفت از ایران وارد کرده است که تقریبا دو برابر مدت مشابه سال پیش از آن است به گزارش گروه اقتصاد بینالمللرویترز گزارش داد: واردات نفت پالایشگاه هندی از ایران دو برابر شده
رویترز گزارش داد واردات نفت پالایشگاه هندی از ایران دو برابر شده اقتصاد > انرژی - فارس نوشت رویترز بر اساس اطلاعات عبور و مرور نفتکشها نوشت شرکت پالایشگاهی عصار در ماه فوریه 122 هزار و 300 بشکه نفت از ایران وارد کرده است که تقریبا دو برابر مدت مشابه سال پیشوقوع آتش سوزی در پالایشگاه آبادان
وقوع آتش سوزی در پالایشگاه آبادان مدیرعامل پالایشگاه آبادان خبر داد آتش سوزی در پالایشگاه آبادان خسارت مالی و جانی نداشته است مسلم رحیمی مدیرعامل پالایشگاه آبادان در گفتگو با خبرنگاراقتصادی باشگاه خبرنگاران در خصوص حادثه آتش سوزی در این پالایشگاه گفت این حادثه قبل از ظهر امروعراق نفت خام پالایشگاه اندونزی را تامین میکند
جمعه ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲ ۰۸ عراق طی توافقنامهای متعهد شده است تا سرمایه و نفت خام مورد نیاز یکی از پالایشگاههای نفتی اندونزی را تامین کند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از منابع خبری اندونزی عراق به مدت 20 سال روزانه 300 هزار بشکه از نفت خام مورد نمرحله ارتقاي كيفيت پالايشگاه اصفهان در نيمه سال 93 به بهرهبرداري مي رسد
خسرواني در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مرحله ارتقاي كيفيت پالايشگاه اصفهان در نيمه سال 93 به بهرهبرداري مي رسد معاون پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بيان اینکه مرحله ارتقای کیفیت پالایشگاه اصفهان در نیمه اول سال 93 به بهرهبرداری میرسد گفت با بهرهبرداری از واحد توسعهبا ادامه روند کاهشی در بازارهای جهانی هر بشکه نفت برنت به ۱۰۴.۷ دلار رسید
با ادامه روند کاهشی در بازارهای جهانیهر بشکه نفت برنت به ۱۰۴ ۷ دلار رسیدقیمت نفت خام در بازارهای جهانی با ادامه روند کاهشی به بشکهای ۱۰۴ دلار و ۷۷ سنت رسید به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به نقل از سایت آیس بررسی کننده بازارهای جهانی نفت هر بشکه نفت خام سبک دریای شمالبهره برادری از واحد تصفیه هیدروژن پالایشگاه شازند آغاز شد
بهره برادری از واحد تصفیه هیدروژن پالایشگاه شازند آغاز شد اراک - ایرنا - بهره برداری از واحد تصفیه هیدروژن از نفت گاز در پالایشگاه شازند واحد 13 روز پنجشنبه با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی آغاز شد به گزارش ایرنا واحد تصفیه هیدروژن از نحيوانات ناقص الخلقه ارمغان بزرگترين فاجعه هستهاي غير نظامي جهان
مروري بر حادثه چرنوبيل حيوانات ناقص الخلقه ارمغان بزرگترين فاجعه هستهاي غير نظامي جهان پس از حادثه چرنوبيل در گیاهان و حیوانات جهشهای ژنتیكی رخ داد شكل برگها عوض شد و حیوانات ناقص الخلقه به دنیا میآمدند به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران با وجود بالا رفتن پرتوزایی دگذری 7 روزه بر اقتصاد ایران در جهان کاهش دیون خارجی ایران طی یک سال/ فشار آمریکا به هند برای کاهش خرید نفت از
گذری 7 روزه بر اقتصاد ایران در جهانکاهش دیون خارجی ایران طی یک سال فشار آمریکا به هند برای کاهش خرید نفت از ایرانکاهش تولید خودرو در ایران برای دومین سال متوالی کاهش 4 میلیارد دلاری دیون خارجی این کشور طی یک سال بر اساس اعلام بانک جهانی و فشار آمریکا به دهلی نو برای کاهش خرید نپالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی به تولید رسید
پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی به تولید رسید بوشهر- ایرنا- مجری طرح توسعه فاز ١٢ پارس جنوبی گفت پس از اجرای موفقیت آمیز طرح توسعه فاز 12 و برداشت گاز از موقعیت دریایی این پروژه ملی عملیات مربوط به شیرین سازی و تزریق گاز به خط لوله ششم سراسری گاز ایران با تلاش متخصصان ایرانی به صور-
اقتصادی
پربازدیدترینها