واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مردم فارس در سیزده بدر به دامان طبیعت رفتند شیراز-ایرنا، مردم شهرهای مختلف استان فارس امروز همزمان با سیزدهم فرودین ماه برغم هوای نیمه ابری و بارانی ،براساس یک رسم کهن و دیرینه به شکرانه جشن نوروز باستان برای طبیعت گردی و انس و مهربانی هر چه بیشتر با طبیعت پویا به دامن کوهها ، دشتها ، باغها و بوستانها رفتند .
به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر سرزمین پهناور و پرجذبه طبیعی و تاریخی فارس ،مرد و زن و پیر و جوان مناطق شهری و روستایی این استان در دسته ها و گروههای چند نفری به همراه خانواده و اقوام و خویشان خود به دامن طبیعت شتافتندتا اخرین روز تعطیلات نوروزی را با خوشحالی در کنار یکدیگر سپری کنند.
گزارش چهارشنبه گزارشگران خبرگزاری جمهوری اسلامی از اقصی نقاط استان فارس حاکیست ،اغلب خانواده ها از شب گذشته چادرهای خود را در دامن طبیعت برافراشته بودند تا بتوانند از لحظه لحظه طبیعت دل انگیزی بهاری در آخرین روز تعطیلات استفاده کنند.
همچنین در این روز مردم دین باور استان فارس نیز در اطراف امامزاده ها و اماکن مذهبی اردو زده و ضمن زیارت قبور مطهر امامزادگان واجب التعظیم از طبیعت بهاری نیز بهره لازم را می برند.
به شوق فرا رسیدن روز سیزده بدر به عنوان میراث کهن هر پارسی ، کوهها و دشتهای سرمست از بوی عطر بهاری، لاله های واژگون، چلچله های خانه دوست، با طراوت، شور و شعف بی همتا ، به امید ساختن راهی نو بازگشته اند.
رقص گلهای شقایق های سحر انگیز در سایه وزرش نسیم ملایم ، عطر افشانی گل های پرسخاوت بابونه های زرد رنگ بهاری به همراه آوزا دلنشین مرغ های خوش الحان همه با هم نغمه شوق بهار پیشکش ایام دارند و بر ماست که به شکرانه جشن نوروز با طبیعت بیشتر از همیشه مهربان باشیم.
در این ایام خوش بهاری بابونه ها و لاله ها، شقایق ها و سنبلک ها، شکفته های ناز بادام و گیلاس همه را به میهمانی طبیعت دعوت کرده اند تا یاد و خاطره ای شاد و شیرین از این روزهای بهاری را در صندوقچه دل به بها ثبت نموده و نسیم بار دیگر با سرآغازی خوش، روز میلاد اقاقی ها را، شکفته های بهار نارنج را، شکوفه های رقصان گیلاس را هلهله برپا می کند.
ایرانیان باستان، سرآغاز را در زایش دوباره طبیعت یافته بودند، دوازده روز به یاد ایام سال، جشن و سرور برپا داشته و سیزدهمین روز آغاز سال را برای قدردانی از مادر زمین در دل طبیعت جشن می گرفته اند.
سیزده بدر به روایتی دیگر پایان جشن دوازده روزه نوروزی است تا به شکرانه خوش یمنی دوازده برج و دوازده ستاره، زشتی ها و پلیدی ها و بدخویی ها را در دل طبیعت از یاد برند.
روایتی است که ریشه سیزده بدر را در آیین زرتشتیان بازگو می کند، آنها معتقد بودند عمر جهان مبنایی 12 هزار ساله دارد و بر پایه دوازده اختر، هریک از برجهای دوازده گانه حکومتی بر جهان خواهد داشت و در پایان دوازده زمین و آسمان به هم خواهند پیوست و بر این اساس 12 روز اول فروردین را جشن می گرفتند و نحسی روز سیزدهم را به زیبایی و وقار طبیعت می فروختند.
شیراز همچمون دیگر شهرهای پرطراوات استان فارس هویتی در دل تاریخ و ایران باستان نهفته دارد، سنت ها و آداب رسومی یکه تازی را از ورای هویت مانایش به یادگار دارد.
شیراز مرکز استان فارس با طبیعت بی نظیر، آثار و یادمان های تاریخی دوازده روز را میزبانی کرده و امروز میهمانانش را به دل طبیعت فراخ، باسخاوت و باصفایش فراخوانده است.
شیرازی ها، برای هر ایامی رسم و رسومی دارند که از میراث گذشته اش به یادگار مانده است، سیزده بدر را در دل طبیعت با خانواده، دوست و آشنا سپری می کنند.
سیزده بدر شیطنت هایی هم دارد، بعدازظهر مادربزرگها دست دخترکان دم بخت را می گیرند تا بدور از چشم مردان در دل صحرا سبزه ای را به خوش یمنی باز شدن بخت گره زنند، اگر چه این شیطنت ها از چشم دیگران به دور نمی ماند.
همچنین زرتشتیان معتقدند که اولین زوج یا اولین پدر و مادر، مشیه و مشیانه وقتی با هم ازدواج کردند برای پایداری پیوندشان دو شاخه مورد سبز را به هم گره زدند.
سبزه های زینت بخش سفره هفت سین که چند روزی برای استقبال بهار و نوروز میهمان خانه ها بود، ماهی قرمز تنگ بلوری نوید بخش شور و زندگی در میهمانی سیزده بدر فراموش نمی شود، ماهی ها دوباره به رودخانه ها باز می گردند تا حیات خود را در جریان زندگی ادامه دهند.
امروز که بهار سخاوتش را نصیبمان کرده، شقایق ها خوش رقصی، بابونه ها عطرافشانی ، لاله ها در دشت و دمن روییده اند، شکوفه ها باغ ها را عطر آگین کرده اند ، قدردان باشیم رویشان را با زباله ها، فرششان را با آلودگی ها، نیالاییم و در مهربانی کردن با طبیعت گوی سبقت را باید از یکدیگر ربود.ک/4
7374/ 667
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]