واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مردم استان کرمانشاه در 13 فروردین به دامن طبیعت رفتند کرمانشاه - ایرنا - مردم استان کرمانشاه براساس یک آیین دیرینه از صبح روز چهارشنبه به دامن طبیعت رفتند تا 13 بدر (روز انس با طبیعت) را در تفرجگاه ها و چشمه سارهای استان سپری کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم از بامداد امروز در حالیکه سبزه های عید خود را برای رهاسازی در رودخانه ها با خود حمل می کردند در حال ترک خانه ها و منازل خود هستند.
هم اکنون در خروجی شهرهای استان کرمانشاه ترافیک خودروها به چشم می خورد و نیروهای پلیس برای ساماندهی به امور و جلوگیری از حوادث رانندگی در خروجی شهرها و مسیرهای گردشگری استان حضوری چشمگیر دارند.
سراب های کنگاور و دربند صحنه، سنقروکلیایی، هرسین، مجموعه تاریخی بیستون، بوستان های شرقی و غربی، کوهستان تاق بستان، بوستان های قصرشیرین، اسلام آباد غرب و طبیعت بکر پاوه و اورامانات هم اکنون مملو از شهروندان و مسافرین نوروزی است.
محیط زیست استان کرمانشاه با هماهنگی سازمان های مردم نهاد و دوستداران محیط زیست تراکت های آموزشی در خصوص پرهیز از ایجاد آلودگی و تخریب طبیعت تهیه کرده که امروز بین شهروندان توزیع می کند.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با اعلام اینکه نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان در 13 بدر در حال آماده باش هستند، از مردم درخواست کرد در روز انس با طبیعت، با احترام به طبیعت در حفاظت و پاکیزه نگه داشتن محیط زیست کوشا باشند.
رییس پلیس راهور استان کرمانشاه نیز در مورد آیین سیزده بدر و عزیمت مردم به دامان طبیعت گفت: از همه مردم می خواهیم تا با صبوری و رعایت قانون در جاده ها حرکت کنند و با هم لجبازی نداشته باشند ضمن اینکه پلیس نیز در سطح راه ها حضوری موثر دارد و با هرگونه تخلف، قاطعانه برخورد می کند.
سرهنگ ˈمحمد مرادیˈ افزود: در صورتی که خودروهای ویژه حمل بار اقدام به سوار کردن سرنشین و مسافر کنند و یا اینکه خودروهای سواری بیش از حد ظرفیت شان سرنشین داشته باشند، پلیس از تردد آنها جلوگیری خواهد کرد.
وی از مردم خواست تا بازگشت از آیین سیزه بدر را به ساعات پایانی این روز موکول نکنند و موجب افزایش ترافیک در ورودی شهرها نشوند.
فرمانده پلیس راه استان همچنین از ممنوعیت تردد تانکرهای حمل سوخت عراقی تا پایان روز 15 فروردین در محورهای استان خبر داد.
هواشناسی کرمانشاه نیز برای روز جاری بخصوص در بعداز ظهر بارندگی در برخی از نقاط استان پیش بینی کرده است.
مردم ایران باستان در مورد 13 فروردین معتقد بودند که جمشید شاه (بنیانگذار نوروز) سیزده نوروز را در صحرای سبز و خرم، خیمه و خرگاه برپا می کرد و بار عام می داد، چندین سال متوالی این کار را انجام داد که در نتیجه این مراسم در ایران زمین به صورت سنت و مراسم درآمد.
در تحلیلی دیگر این طور بیان می شود که ایرانیان پس از دوازده روز جشن گرفتن و شادی کردن که به یاد دوازده ماه از سال است، روز سیزدهم نوروز را که فرخنده است به باغ و صحرا می رفتند و شادی می کردند و در حقیقت بدین ترتیب رسمی بودن دوره نوروز را به پایان می رساندند.
مردم دوران باستان اعتقاد داشتند که در این روز الهه آب بر دیو خشکسالی پیروز شده است و به همین دلیل به جشن و سرور می پرداختند، همچنین شادی و خنده را در این روز به معنی فرو ریختن اندیشه های تیره و پلید، روبوسی نماد آشتی و تزکیه بر می شمردند.
خوردن غذا در دشت، نشانه فدیه گوسفند بریان، به آب افکندن سبزه های تازه، نماد هدیه دادن به آب و گره زدن سبزه برای باز شدن بخت، نشانه ای برای پیوند زن و مرد به منظور تسلسل نسل ها از دیگر اعتقادات آنان به شمار می رفت که برخی از این آداب و رسوم همچنان انجام می شود.
567
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]