تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودت را به داشتن نيّت خوب و مقصد زيبا عادت ده، تا در خواسته ‏هايت موفق شوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812696516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اضطراب اجتماعی کودکان پیامد سبک تربیتی


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
اضطراب اجتماعی کودکان پیامد سبک تربیتی
شالوده شخصیت کودک با اعتماد و محبت از سوی والدین شکل می‌گیرد. اضطراب اجتماعی پدیده‌ای که در آن کودک با از دست دادن اعتماد به نفس خود، از ارزیابی و نگاه منتقدانه دیگران نسبت به خود گریزان است.


دکتر مهناز یزدان‌فر روان‌شناس و استاد دانشگاه در زمینه اضطراب اجتماعی کودکان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: اضطراب اجتماعی اختلالی است که فرد در آن از ارزیابی و انتقاد دیگران نسبت به خودگریزان است، آنچه که در اضطراب اجتماعی کودکان بسیار موثر است سبک فرزند پروری و تربیتی خانواده‌ها و روابط والدین با فرزندان است.

وی در تصریح علل زمینه‌ای اضطراب اجتماعی کودکان ادامه داد: سه سبک فرزند پروری مقتدرانه، سهل‌انگار و دیکتاتور مورد توجه است که متأسفانه سبک دیکتاتوری که در آن امر و نهی، باید ونبایدهای صرف، انتقادات مکرر والدین به رفتار کودک و عدم پذیرش او و در نتیجه کاهش اعتماد به نفس کودک از عوامل اضطراب اجتماعی در کودکان است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن، تعارضات و مشاجرات والدین که سبب بی‌توجهی آنان به کودک است نیز از پیش زمینه‌های اضطراب اجتماعی در کودکان است.

این استاد دانشگاه در رابطه با چگونگی برخورد با اجتماع در این کودکان گفت: شالوده شخصیت انسان در 5سال اول شکل می‌گیرد در این زمان تا 11سالگی اگر حتی یک والد به خودی خود دیکتاتور و منتقد باشد، کودک اعتمادبه نفس خود را از دست می‌دهد و به دلیل اینکه همیشه مورد سرزنش و امرونهی قرار می‌گیرد برای تایید شدن سعی می‌کند به شیوه ای که والدینش می‌پسندند عمل کند.

وی تصریح کرد: در این بین کودکی که از سوی خانواده خود به عنوان یک فرد موثر پذیرفته شده، بااعتماد به نفس پایین و افکار منفی وارد اجتماع بزرگتر می‌شود. ترس ونگرانی از مورد انتقاد قرار گرفتن، ترس از بهتر نبودن، ترس از پذیرفته نشدن وتنهایی او را به سمت هماهنگ شدن با گروهی که او را می‌پذیرند سوق می‌دهد.

یزدان فر در زمینه تأثیر اضطراب اجتماعی بر پیشرفت اجتماعی کودکان گفت: اضطراب اجتماعی با نگرانی که در فرد ایجاد می‌کند، او را از رهبری گروه منصرف می‌کند و کودک نمی‌تواند در موقعیت‌های مختلف اجتماعی به خوبی و موثر عمل کند. همچنین درصدد پرورش استعدادهایش بر نمی‌آید و از آنها استفاده نمی‌کند. اعتماد به نفس شروع یک کار و قدرت پیوستن به گروه و ابراز وجود را ندارد.

وی تأکید کرد: اضطراب اجتماعی همچنین روی جرأت ورزی فرد تأثیر می‌گذارد و کودک قدرت(نه گفتن) را از دست می‌دهد. این امر می‌تواند سبب روی آوردن کودک مضطرب به گروه‌های اجتماع ستیز شود؛ گروه‌هایی که برای رسیدن به اهداف خود، در پذیرش اینگونه افراد مستعد هستند. کودک مضطرب ناخودآگاه به سمت این گروه‌ها کشیده می‌شود و در نهایت این امکان وجود دارد که به بزهکاری این کودکان منجر شود.

یزدان‌فر در رابطه با تأثیر جنبه‌های رشد از اضظراب اجتماعی بیان داشت: اضطراب اجتماعی بر روی تمامی جنبه‌های رشد تأثیر گذار است. از نظر شناختی کودک به دلیل تبعیت از دستورات به شناخت مناسبی از محیط دست نمی‌یابد. در یادگیری با مشکل روبرو می‌شود؛ به خصوص در مدرسه به دلیل عدم اعتماد به نفس بازدهی مناسبی ندارد و دچار افت تحصیلی می‌شود.

وی ادامه داد: به دلیل افت عاطفی که در کودک ایجاد شده، تغذیه او هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

کم رویی و عدم ابراز خود باعث می‌شود کودک در روابط دوستی خود با مشکل مواجه شود. به دلیل نگرانی‌های ذهنی کودک دچار اختلالات خواب می‌شود و امکان دارد به صورت شب‌ادراری خود را نشان دهد. اگر این اختلال درمان نشود به اختلالات شدیدتر همچون افسردگی، فوبی‌ها، وسواسهای فکری و عملی و... منجر می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نقش مادر در زندگی بسیار مهم است مادر به عنوان اولین فردی که به کودک اعتماد و محبت می‌کند نقش مهمی در زندگی کودک خود دارد. همچنین والدین با کاهش تنش‌ها وتغییر سبک فرزندپروری به سمت مطلوب، پذیرفتن کودک به عنوان شخص منحصربه فرد،‌به رشد اعتماد به نفس او در حد اعتدال کمک کرده و از بروز چنین اختلالاتی پیشگیری کنند.

انتهای‌پیام/





تاریخ انتشار: ۰۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن