تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852468067




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیدار دو وزیر دولت روحانی با سینماگران/ روزگار افشاگری فرارسید


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و هنر > سینمای ایران سینما در پاییز 92
دیدار دو وزیر دولت روحانی با سینماگران/ روزگار افشاگری فرارسید
معرفی «گذشته» به عنوان نماینده ایران در اسکار، تغییر و تحولات مدیریتی، دیدار سینماگران با وزیران کار و کشور، تعلیق ساخت فیلم «لاله»، انتخاب علیرضا رضاداد به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر، افشای چند پرونده تخلف مالی در ساخت پروژه‌هایی در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و ... از مهمترین رخدادهای سینمایی در پاییز سال 1392 بود.



خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر: با آمدن پاییز و آغاز فصل سرما تنور سینمای ایران با اتفاق‌های بسیار و به خصوص انتخاب های متعدد مدیریتی گرم شد. یکی از رخدادهای مهم سینمایی که در مهرماه اتفاق افتاد بررسی و انتخاب فیلم‌های ایرانی و معرفی نماینده ایران به اسکار بود که این انتخاب با حضور سینماگرانی چون فاطمه معتمدآریا، مسعود کیمیایی، بهروز افخمی، کمال تبریزی، حسن حسندوست، مسعود رایگان، علیرضا زرین دست، حسین معززی‌نیا و امیر اسفندیاری به عنوان داور صورت گرفت. «گذشته» سینمای ایران به اسکار رفت هیات داوران در بررسی های نخستین خود 12 فیلم «برف روی کاج ها»، «بی خود و بی جهت»، «پذیرایی ساده»، «پله آخر»، «حوض نقاشی»، «دربند»، «دهلیز»، «کلاس هنرپیشگی»، «قاعده تصادف»، «گناهکاران»، «گذشته» و «هیس! دخترها فریاد نمی زنند» را معرفی کردند که در نهایت نماینده ایران در آکادمی اسکار فیلم «گذشته» به کارگردانی اصغر فرهادی شد. انتخاب این فیلم به عنوان نماینده ایران در اسکار مخالفت های بسیاری را به همراه داشت. برخی از دلایلی که برای این مخالفت‌ها عنوان می‌شد این بود که «گذشته» یک تهیه‌کننده خارجی دارد و از اساس فیلمی ایرانی نیست و فیلم برگزیده منتقدان این انتخاب، فیلم «هیس! دخترها فریاد نمی زنند» اثر سینمایی پوران درخشنده بود.

موج اعتراض به این انتخاب روز به روز افزون می‌شد تا اینکه محمد اطبایی از فعالان عرصه‌ بین‌المللی سینمای ایران گفت که «گذشته» با وجود داشتن تهیه کننده خارجی می‌تواند به عنوان نماینده‌ سینمای ایران در اسکار مطرح باشد و این حضور هیچ منع قانونی ندارد. موافقت و مخالفت ها برای حضور فیلم «گذشته» به عنوان نماینده سینمای ایران در آکادمی اسکار به جایی نرسید و البته در نهایت هم از سوی آکادمی اسکار اعلام شد که این فیلم جزو فهرست بهترین فیلم های خارجی زبان اسکار قرار نگرفته است. تحولات مهر ماهی در سازمان سینمایی روند تحولات سینمایی و انتخاب مدیران جدید سینمایی در هفته نخست مهرماه رنگ دیگری به پاییز سینما بخشید به این ترتیب که تعدادی از مدیران سینمایی دولت جواد شمقدری چون جلیل عرفان منش، مهدی عظیمی میرآبادی و سعید رجبی فروتن تودیع شدند و علیرضا رضاداد به عنوان مشاور ارشد سازمان سینمایی، محمد احسانی به عنوان معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، نصرت الله مرادی به عنوان معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی و برخی دیگر از مدیران سینمایی معرفی شدند. انتخاب علیرضا رضاداد به عنوان دبیر جشنواره خبرساز شد

انتخاب علیرضا رضاداد به عنوان دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر از دیگر اخبار سینمایی بود که در مهرماه اتفاق افتاد. این انتخاب نوید برگزار شدن جشنواره ای خوب و حرفه ای را داد و در همان ایام بسیاری از کارشناسان بر این نکته تاکید داشتند رضاداد که پیش از این دبیری چهار سال جشنواره را به عهده داشته است می‌تواند یکی از بهترین جشنواره های فیلم فجر را مدیریت کند. پس از بازگشایی خانه سینما و درست در نیمه مهرماه مجمع عمومی فوق العاده خانه سینما برگزار شد. در این مجمع که یکی از مهمترین جلسات برای اهالی سینما محسوب می شد دو صنف طراحان جلوه های بصری و سازندگان مواد تبلیغی و روابط عمومی سینمای ایران به خانه سینما اضافه و هیات مدیره خانه سینما نیز برای سه ماه دیگر و تا نیمه دی ماه ابقا شدند.

لغو مجوز موسسه ای که قرار بود شمقدری مدیر آن شود یکی دیگر از اخباری که در مهرماه در صدر اخبار سینمایی قرار گرفت لغو مجوز موسسه سینمایی مقاومت بود. ماجرا به این ترتیب بود که جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی دولت دهم در آخرین ماه های مدیریت خود طرح تاسیس موسسه سینمایی مقاومت را تصویب کرده بود که طبق این طرح، جمال شورجه به عنوان رئیس، مهدی عظیمی‌میرآبادی به عنوان نایب‌رئیس و مدیرعامل و علیرضا عاقل‌زاده به عنوان خزانه‌دار هیات‌مدیره موسسه سینمای مقاومت و انقلاب اسلامی معرفی شدند. اما علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی مجوز این موسسه سینمایی را لغو کرد و ایراد اصلی را اساسنامه این موسسه دانست. رویدادهای سینمایی در مهرماه سال 1392 با برگزاری جشنواره فیلم کودک در اصفهان به پایان رسید و پروانه زرین بهترین فیلم،‌ بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر کودک به تهیه کننده، کارگردان و بازیگر فیلم «تنهای تنهای تنها» اهدا شد. تعیین مدیران بنیاد سینمایی فارابی و انجمن سینمای جوان

محمدرضا جعفری جلوه جزو آخرین مدیران سینمایی بود که حکم وی صادر شد. وی در هفته اول دومین ماه از فصل پاییز انتخاب شد. حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی پس از تغییر و تحولات میدیرتی که انجام داد، انتخاب مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی را جزو آخرین انتخاب های خود گذاشت و پس از طرح اسامی چون جعفر صانعی مقدم، محمد مهدی حیدریان و ابراهیم داروغه زاده برای مدیریت این بنیاد در نهایت به محمدرضا جعفری جلوه رسید. پس از انتصاب جعفری جلوه به عنوان یکی از مدیران سینمایی، حبیب ایل بیگی نیز به عنوام مدیرعامل انجمن سینمای جوان منصوب شد و در ادامه رئیس سازمان سینمایی، فرشته طائرپور، مهدی کرم پور،اکبر نبوی و جعفر صانعی مقدم را به عنوان اعضای جدید هیأت امنای انجمن سینمای جوانان ایران منصوب کرد. تجهیز سالن‌های سینما به سیستم دیجیتال در لابلای انتصاب مدیران سینمایی در بخش های مختلف، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی چند اقدام در جهت بهبود رفاه حال مخاطب سینمای ایران انجام داد. بلیت بعضی از سینماهای تهران که به بهانه مالیات بر ارزش افزوده 500 تومان گران شده بود به دستور حجت الله ایوبی به قیمت اول برگشت.

یکی دیگر از برنامه‌های رئیس سازمان سینمایی در جهت رسیدگی به زیرساخت های سینما، عملیاتی کردن تجهیز سینماها به سیستم دیجیتال بود. به این ترتیب از روز 28 آبان‌ماه طبق دستور سازمان سینمایی به موسسه «سینماشهر»، روند دیجیتال شدن سینماهای ایران آغاز شد. نکته مهم این دستور، رایگان بودن تجهیز سالن های سینما بود. نخستین بهره برداری از تجهیز سالن‌های در سی و دومین جشنواره فیلم فجر اتفاق افتاد. شفاف سازی مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی درباره «لاله» محمد مهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی یکی از خبرسازترین مدیران سینمایی بود که در بدو ورود خود با بررسی پروژه حاشیه ساز «لاله» که در زمان مدیریت شفیع آقامحمدیان در این مرکز تولید می شد، دستور صریح به تعلیق آن داد.

طباطبایی نژاد در جلسلات مختلفی که با اسدالله نیک نژاد کارگردان این فیلم سینمایی می گذارد متوجه این مطلب می شود که فیلم سینمایی «لاله» اساسا متعلق به این مرکز نیست و مالکیت آن در اختیار یک شرکت کانادایی است از همین رو این مدیر سینمایی با در نظر گرفتن هزینه هایی که صرف ساخت این پروژه سینمایی شده است و همچنین شفاف نبودن مالکیت این فیلم سینمایی دستور به تعلیق تولید داد و عنوان کرد تا زمانی که مالکیت فیلم سینمایی«لاله» مشخص نشود و شرکت دانمارکی نامه ای برای تائید و یا سلب مالکیت خود بر این پروژه سینمایی اعلام نکند، تولید این فیلم از حالت تعلیق درنخواهد آمد. تخلف در پرداخت هزینه‌ها، «رنج و سرمستی» را دچار دردسر کرد طباطبایی نژاد نظارت بر پروژه هایی که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تولید شده بود تنها معطوف به فیلم «لاله» نکرد و با این اداعا که با اتاق شیشه ای بر مسند مدیریت نشسته عنوان کرد که فیلم «رنج و سرمستی» هم تخلف پرداختی داشته است.

این مدیر سینمایی در بدو ورود خود اعلام کرد بودجه ای که برای مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تحویل گرفته بودجه فنی است و این بودجه را تنها در شرایط اضطرار استفاده می‌کنند. از همین رو فیلم «رنج و سرمستی» هم با بودجه یک و نیم میلیارد ساخته شده است. حال اینکه  همین فیلم هم دچار تخلف پرداختی شده بود و یک متمم قرارداد برای این پروژه توسط شفیع آقامحمدیان درنظر گرفته شده بود و 50 درصد از این متمم در یک چک پرداخت شده بود این درحالی است که چنین پرداختی از متمم قرارداد از اساس ممنوع است. تخلف در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی دامن شمقدری را گرفت رضا شمقدری پسر جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی وقت هم در دام شفاف سازی طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی گرفتار شد. به این ترتیب که اعلام شد شمقدری بر ای پسر خود در مقام کارگردان یک پروژه، هزینه ای معادل 90 میلیون تومان از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی دریافت کرده است. دریافت چنین هزینه ای در شرایطی بوده است که طبق نظر کارشناسان و طبق تعریف این مرکز از افراد به عنوان کارگردان، رضا شمقدری هیچ گونه تجربه فیلمسازی نداشته و روند واگذاری این مبلغ کارشناسی نبوده است. مدیرعامل مرکز گسترش سینماس مستند و تجربی هم دستور به تعلیق قرارداد این پروژه سینمایی داد و اعلام کرد پس از ارزیابی شورای کارشناسی فیلم درباره ادامه تولید فیلم تصمیم گیری می شود.    جشنواره های پاییزی در سه ماه برگزار شد جشنواره فیلم کوتاه تهران در مهرماه، چهارمین جایزه بزرگ شهید آوینی در آبان ماه و جشنواره مستند سینما حقیقت در آذرماه از جمله جشنواره های پاییزی بود که در سال گذشته برگزار شد.

اما یکی از اتفاق های جالب در برگزاری جشنواره سینماحقیقت حضور سید محمد خاتمی در سینما فلسطین بود. او به تماشای مستندی درباره «نلسون ماندلا» آمد. ناگفته نماند جشنواره سینما حقیقت پس از پایان کار خود در تهران به مدت دو روز در آبادان ادامه پیدا کرذ. در آبادان از هنرمندان متعلق به این سرزمین چون ناصر تقوایی و حسن بنی هاشم تقدیر شد. بازتعریف مشاغل سینمایی در دیدار با وزیر کار یکی از رویدادهای قابل توجه در پاییز سال گذشته دیدار سینماگران با علی ربیعی وزیر کار بود. این دیدار به منظور بازتعریف مشاغل سینمایی و پیگیری برای دریافت مجوز فعالیت صنفی از وزارت کار صورت گرفت. وزیر کشور به خانه سینما رفت پس از دیدار سینماگران با علی ربیعی وزیر کار، اینبار وزیر کشور به خانه سینما رفت. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در این دیدار به همکاری بین سینماگران و وزارت کشور تاکید کرد و گفت که هم سینما و هم وزارت کشور برای حل معضلات اجتماعی می توانند کمک های شایسته ای به یکدیگر بکنند و اعلام کرد حاضر است تفاهم نامه ای برای همکاری متقابل سینماگران با وزارت کشور امضا کند. پس از پایان این دیدار تفاهم نامه ای مبنی بر همکاری سینماگران و وزارت کشور امضا شد. خزان سینما در پاییز سال 1392 خبر درگذشت سعید امینی بازیگر نقش کامران در فیلم «نفس عمیق» از نخستین اخبار درگذشت هنرمندان و سینماگران در پاییز سال 1392 بود. در خبرها آمد بازیگر جوان فیلم «نفس عمیق» به دلیل نشت گاز از دنیا رفت. در آبان ماه خبر رسید که هوشنگ کاوه مدیر و مالک سابق سینما عصر جدید درگذشت. هوشنگ کاوه علاوه بر اینکه سینمادار بود مدیرعامل و سهام دار استودیو «راما» و تهیه کننده فیلم هایی چون «داش آکل»، «جهان پهلوان تختی»، «شکوه‌ جوانمردی»، «مردانه بکش»، «صندلی الکتریکی» بوده است. ژیلا مهرجویی طراح صحنه و لباس سینمای ایران از سینماگرانی بود که در پاییز سال گذشته به دلیل مشکلات ریوی و تنفسی درگذشت. پس از درگذشت این هنرمند داریوش مهرجویی برادر این طراح صحنه در مراسم یادبود او انتقاد تندی نسبت به آلودگی هوا کرد و گفت که آلودگی هوا موجب مرگ خواهرش شده است.

پس از این اتفاق بسیاری دیگر از هنرمندان بیانیه‌های مختلفی مبنی بر آلودگی هوا نوشتند و معصومه ابتکار نیز تا اندازه ای به این انتقادها پاسخ داد.




۱۳۹۳/۱/۶ - ۱۳:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن