تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830713259




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فراز و فرودهای صنعت در سال 92


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فراز و فرودهای صنعت در سال 92
کد خبر: ۳۸۸۷۴۲
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۰ - 25 March 2014


اقتصاد ایران در سال 92 به دلیل تغییر دولت و کابینه آن، سال پر افت و خیزی را طی کرد که در این میان بخش صنعت با تغییر وزیر خود، میزبان رویدادهای قابل تاملی بود. رویدادهایی که دامنه آن از فراز و فرودهای قیمت خودرو و تصمیم گیری های ضد و نقیض مسئولان تا به سرانجام رسیدن 7 طرح فولادی کشیده می شد، اگرچه که وزیر صنعت، معدن و تجارت هم معتقد است که اجرای 7 طرح فولادی با هزینه بسیار بالا در کشور انجام شده است.
 
به گزارش اقتصاد ایران آنلاین، سال 92 به دلیل تغییر دولت و به تبع آن تغییر وزرا سال پر افت و خیری برای اقتصاد کشور بود. حوزه صنعت، معدن و تجارت نیز با تغییر وزیر خود شاهد اتفاقات زیادی بود که از آن جمله می توان به حذف پیمان سپاری ارزی که نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در اولین اظهار نظر رسمی خود آن را "مخالف قانون کلی کشور" خوانده بود و لغو بخشنامه تعهد صادراتی اشاره کرد.
 
سال 92 سال پر فراز و نشیبی برای صنعت خودرو کشور بود، از طرفی در اوایل سال گذشته شورای رقابت به ریاست "جمشید پژویان" اقدام به تدوین دستورالعمل قیمت گذاری خودرو با احتساب نرخ تورم و نمره کیفی خودروها برای کاهش قیمت خودرو کرد، که البته این موضوع نتوانست تاثیر بسزایی در تغییر قیمت خودرو بگذارد.
 
پس از استعفای پژویان و آمدن "رضا شیوا" به شورای رقابت، این شورا اعلام کرد دستورالعمل قیمت گذاری خودرو مورد بازنگری قرار خواهد گرفت چرا که شیوا اعتقاد به حذف هزینه های غیرتولیدی در قیمت تمام شده خودرو دارد، از این رو قطعا امسال شاهد تغییر فرمول قیمت گذاری خودرو از سوی این شورا خواهیم بود.
 
در کنار مباحث مربوط به شورای رقابت، اظهار نظرات متولیان صنعت خودرو در سال 92 بسیار قابل توجه بود.
 
پس از افزایش های سرسام آور قیمت خودرو درسال گذشته، نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در نخستین جلسه خود با خبرنگاران اعلام کرد بنا به درخواست وزارت صنعت از خودروسازان، قیمت خودرو تا پایان سال تغییر نخواهد کرد.
 
در این میان به دلیل برداشت های متفاوت خودروسازان از سخن وزیر صنعت، مدیران عامل خودروسازی های کشور هربار درصدی را برای افزایش قیمت خودرو اعلام کردند تا جایی که سخن از افزایش 30 درصدی قیمت خودرو نیز به میان آمد که البته بار دیگر با تذکر نعمت زاده و به تبع آن معاونان این وزاتخانه، اظهارات خودروسازان به حالت خنثی بازگشت و قیمت خودرو تا حدودی تا اواخر سال گذشته ثابت ماند  .
 
البته این در حالی است که هم کارشناسان و هم مشتریان بازار خودور انتظار کاهش و نزولی شدن قیمت ها را در این بازار داشتند.
 
دولت امریکا سال 92 تحریم های بی رحمانه جدیدی را علیه ایران تصویب کرد که زمان اجرای آن از اول ژوئیه 2013 (دوشنبه، 10 تیر 1392) تعیین شده بود. پس از اعمال این تحریم، شرکت های خودروساز خارجی یکی پس از دیگری از کشور خارج شده و ارتباط خود را با ایران قطع کردند که در این میان زیان های مالی زیادی به دو طرف وارد شد  .
 
بر پایه این گزارش؛ بعد از سه دوره مذاکره هسته‌ای ، صبح روز یکشنبه، سوم آذر ماه، صنعت خودرو روز خود را با خبر توافقات هسته‌ای آغاز کرد.
 
بر این اساس توافق شد تحریم‌های خودرو 20 ژانویه ( دوشنبه 30 دی ماه ) به تدریج برداشته شود و راه برای ورود مجدد خودروسازان خارجی به کشور باز شود.
 
در این میان درکنار استقبال دو طرف خارجی و داخلی از احیای مجدد روابط خودرویی، اما مسئولان پژو آنطور که متولیان خودرو کشور اعلام می کردند تمایل چندانی به بازگشت دوباره به بازار خودرو ایران را نداشتند که البته با بروز اتفاقاتی هم چون سفر سه روزه هیئت تجاری فرانسوی به کشور این اظهارات را خنثی و اعلام شد ایران خودرو در حال حاضر در حال مذاکره با شرکت پژو برای حضور مجدد در ایران است  
 
در این راستا هاشم یکه زارع مدیرعامل ایران خودرو خبر از انعقاد قراردادهای جدید با شرکت پژو با در نظر گرفتن برخی ملاحظات به منظور حفظ حقوق طرف ایرانی در آینده نزدیک داد.
 
پیشرفت هفت طرح فولادی سالها کند بود، اما در دولت‌های نهم و دهم کار مقدماتی برای این منظور صورت گرفت و در دولت یازدهم تمام تلاش ها برای اتمام معطلی هر چه سریعتر این طرح ها به کار گرفته شد.
 
در این میان برای تحقق این امر قراردادهایی برای فاینانس طرح های فولادی با طرف های چینی به امضا رسید که به گفته نادر قاضی پور رییس کمیته تحقیق و تفحص از صنعت فولاد در مجلس "قرار بود 60درصد چینی و 40 درصد اروپایی باشند اما متاسفانه در حال حاضر 80 درصد قراردادها با شرکت های چینی منعقد شده است.
 
همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت در اظهارنظری گفته بود: "حتی در این زمینه به آقای کرباسیان هم اعتراض کردم که می شد با قیمتهای پایین تری این طرحها را اجرا کرد اما به هر صورت وقت زیادی نداشتیم و باید سریعتر تکلیف این طرحها را مشخص می کردیم. متاسفانه در دولت قبل حتی برای زمین طرحهای فولادی مالکیت آن کسب نشده بود.
 
سال گذشته برای "سنگ آهن" سال پرخبری بود، وضع حق انتفاع برای معادن سنگ آهن و انتقادات به این موضوع از سوی فعالان بخش معدن، بحث بر سر آزادسازی قیمت سنگ آهن و ریزش سهام شرکت های سنگ آهنی از جمله مواردی بود که هر بار با تیترهای مختلف بر روی خروجی سایت ها قرار می گرفت .
 
در این راستا داریوش اسماعیلی، رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه حق انتفاع معادن سنگ آهن در بودجه سال 93 معادل40 درصد کمتر از سال 92 است، گفته بود: در قانون بودجه 92، حق انتفاع معادن سنگ آهن 5 درصد قیمت شمش فولاد خوزستان بود که معادل 50 درصد فروش سنگ آهن می‌شود. این در حالی است که حق انتفاع معادن سنگ آهن در بودجه سال 93 معادل 30 درصد فروش تعیین شده و به این ترتیب حق انتفاع دریافتی از این معادن در سال 93 تقریباً نصف این رقم در سال 92 خواهد بود.
 
اواخر آبان 91 جمعی از نمایندگان مجلس با ارائه درخواستی خواستار تحقیق‌ و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی کشور شدند که پس از گذشت حدود شش ماه نتیجه این تحقیق و تفحص که از 6 مهر ماه 92 آغاز شده بود در 25 اسفند 92 منتشر شد.
 
اگرچه کاهش تولید و رشد شدید قیمت خودرو، زمینه‌ساز انجام تحقیق و تفحص اخیر از صنعت خودرو ایران شد، اما در گزارشی که از سوی رئیس هیات تحقیق و تفحص ارائه شده، مسائل حاشیه‌ای نیز به چشم می‌آیند .
 
مسائلی همچون "اختلاف قیمت 10 میلیون تومانی بین محصول عرضه شده به شرکت‌های فروش خودرو و خریداران، سفته ‌بازی و خرید و فروش سهام در یکی از شرکت‌های سایپا، بدهی میلیاردی نمایندگی ها به خودروسازان، کلاهبرداری شرکت رنو فرانسه در قرارداد ال90، جبران کلاهبرداری رنو فرانسه از افزایش قیمت خودرو، سوء مدیریت در صنعت خودرو، تسهیلات دریافتی خودروسازان در حساب جاری شرکت برای هزینه های غیرمرتبط، هزینه مالی 13 تا 15 درصدی خودروسازان داخلی و بی انضباطی مالی و حقوقی خودروسازان" در این گزارش به چشم می خورد که پرداختن به هر یک از این موارد می تواند گره ای از مشکلات خودروسازی کشور بگشاید.
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی 6 ماهه دوم سال 92 هر بار نام وزیری را برای "استیضاح" عنوان می کردند، در این میان استیضاح "محمدرضا نعمت زاده" وزیر صنعت، معدن و تجارت بیش از هر وزیر دیگری بر سر زبان ها افتاد.
 
از دلایل مطرح شدن استیضاح نعمت زاده می توان به رشد پایین صنعت و برنامه های حوزه بازرگانی اشاره کرد که در این راستا محمد بیاتیان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفته بود حتی کاهش تعرفه واردات خودرو نیز میتواند موجب استیضاح وزیر صنعت شود.
 
اما آنچه که از این مسائل در سال گذشته منتج شد تعویق استیضاح نعمت زاده و موکول شدن آن به سال 93 و اعلام محمدحسن ابوترابی فرد نائب رئیس اول مجلس مبنی بر خروج استیضاح وزیران از دستور کار مجلس در سال 92 بود.
 
به هرحال سال 93 باید سالی پرفراز و نشیب برای صنعت، معدن و تجارت کشور باشد چراکه قرار است هدفمندی یارانه ها نیز به تمامی مسائل ریز و درشت صنعت و معدن اضافه شود و مشخص نیست که تدابیر مسئولان در این رابطه به چه نحوی کار را پیش برد












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن