تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس حريم خدا را حفظ كند، حرمتش حفظ مى‏شود و هر كس خدا را اطاعت كند، اطاعت مى‏شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852958426




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تابستان و سینما با هم داغ شدند/ حضور سینماگران و مدیران زیر یک سقف


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و هنر > سینمای ایران سینما در تابستان 92
تابستان و سینما با هم داغ شدند/ حضور سینماگران و مدیران زیر یک سقف
فصل تابستان سال 92 با اوج گیری مشکلات خانه سینما آغاز شد و همراه با گرم شدن تنور دعواها میان اهالی خانه سینما داغ تر داغ تر شد، گویا تابستان 92 با سینما هم مسیر بود تا باهم اوج بگیرند و سپس آرام و خنک شوند.



به گزارش خبرنگار مهر، سینمای ایران در تابستان سال گذشته با تب و تاب بسیاری همراه بود، گویا تابستان داغ بر روی سینمای ایران نیز اثر گذاشته و از همان روزهای اول اخبار داغی از اتفاقات مهم سینمایی به گوش اهالی سینما می رسید. یکی از مهمترین این اتفاقات که از همان روزهای اول تابستان 92 رخ داد، مسئله بازگشایی خانه سینما، دستور رسمی از سوی رئیس جمهوری به رئیس سازمان سینمایی وقت برای بازگشایی خانه سینما و سرباز زدن از دستورات ریاست جمهوری توسط رئیس سازمان سینمایی از جمله این اتفاقات بود. در اولین روزهای تابستان، مهدی عظیمی میرآبادی معاون رئیس سازمان سینمایی دستور داد تا مجمع عمومی خانه سینما توسط هیات بازگشایی برگزار شود اما فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره خانه سینما طی مصاحبه ای اعلام کرد که هیات بازگشایی خانه سینما هیچ وجه قانونی ندارد و اگر بخواهند به نام خانه سینما مجمع عمومی تشکیل دهند، این کار قابلیت پیرگیری قضایی دارد. اما رئیس جمهور صراحتا در نامه ای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور اکید به بازگشایی خانه سینما داد که متاسفانه از سوی جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی مورد توجه قرار نگرفت و درب خانه سینما همچنان بسته باقی ماند.

دستور احمدی نژاد برای بازگشایی خانه سینما متن نامه رئیس جمهور که در تاریخ 11 فرودین ماه ابلاغ شده بود به شرح ذیل است: «بسمه ‌تعالی جناب آقای شمقدری چرا اینقدر بسته و با تنگ‌ نظری برخورد می ‌شود. باید اجازه داد یک نهاد صنفی کار خودش را بکند. اکثریت قاطع اعضای خانه سینما متعهد به کشور و ارزش‌های الهی و انسانی هستند. کاری نشود که گرایشات و اغراض شخصی و گروهی به نام انقلاب معرفی و یا خدای ناکرده با استفاده از قدرت سازمانی تحمیل گردد. فوری مشکل را حل کنید و اعلام نتیجه شود.» احمدی نژاد رئیس جمهور وقت، اواسط تیرماه باز هم نامه ای به جواد شمقدری نوشته و از او صراحتا می خواهد تا خانه سینما را باز کند و معتقد است: وجود یک نهاد صنفی مانند خانه سینما برای هم‌ افزایی توان سینمای ایران و رسیدگی به مشکلات و موانع ضروری و طبیعی است که این نهاد باید غیر دولتی باشد و بماند و مراقبت شود تا به هر دلیلی این نهاد با اهمیت تعطیل نشده و جامعه هنری از مزایای وجود آن بی‌ بهره نشوند. در نهایت جواد شمقدری در روز 16 تیر ماه، جلسه ای را در دفتر خود با حضور فرهاد توحیدی و اعضای هیات نظارت برگزار کرد. به گفته شمقدری این جلسه برای هماهنگی به جهت هرچه بهتر انجام شدن روند بازگشایی خانه سینما بین هیات نظارت سازمان سینمایی و نمایندگان هیات مدیره خانه سینما برگزار شد تا دو طرف اختلاف نظرهای خود در روند بازگشایی خانه سینما مطرح کنند. اما ماجرا به این جا ختم نشد و در روز 19 تیرماه مجمع عمومی موسوم به خانه سینما از سوی مسئولین صنوف سینمایی منتسب به وزارت ارشاد برگزار شد که هیچ ربطی به خانه سینما نداشت، این مجمع با مجوز جواد شمقدری در محل اتحادیه تهیه کنندگان برگزار شد و حبیب الله کاسه ساز به عنوان رئیس هیأت مدیره خانه اصناف سینمای ایران انتخاب شد. در همین راستا صنوف مختلف خانه سینما به نشانه اعتراض به برگزاری این مجمع، بیانیه های مختلفی را ارائه کردند. حمله به خانه سینما در نیمه شب تابستان اما با شکسته شده قفل خانه سینما در نیمه شب و خارج کردن اجناس و اموال و مدارک خانه سینما روند بازگشایی خانه سینما به سمت و سوی دیگری رفت. مهاجمان که در نیمه شب به خانه سینما رفته بودند از ورود هیأت مدیره قانونی خانه سینما به ساختمان خانه سینما واقع در کوچه سمنان خودداری کرده و هیأت مدیره از این مسئله ابراز نگرانی کرد که گروه مورد نظر به دنبال پرونده سازی برای هیأت مدیره خانه سینما است. به همین منظور هیأت مدیره خانه سینما نامه ای را در این خصوص نوشته و رونوشت آن را برای دفتر مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری اسلامی ایران، ریاست قوه قضائیه، ریاست قوه مقننه، وزیر اطلاعات، فرماندهی نیروی انتظامی ارسال کرد. این درحالی است که جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی اعلام کرد که تعطیلی خانه سینما به قوت خود باقی مانده و این به آن معنا است که تشکیلاتی به نام خانه سینما وجود ندارد. اهالی خانه سینما تصمیم گرفتند تا در روز 25 تیر ماه در خانه سینما برای حمایت از آن تجمع کنند، که جواد شمقدری دستور پلمپ خانه سینما را صادر کرد. او در مصاحبه ای اعلام کرد که از حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستیم تا ساختمان خانه سینما را پلمپ کنند و از هیات مدیره جدید نیز خواستیم تا 48 ساعت حضور خود را ساختمان خانه سینما به تعویق اندازد. این درحالی است که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور دولت دهم نسبت به پلمپ خانه سینما واکنش نشان داده و بیان کرد که این کار غلط بوده و امیدوارم خانه سینما باز شود.

تجمع اهالی سینما مقابل در خانه سینما اهالی سینمای ایران در روز 27 تیر مقابل خانه سینما به نشانه اعتراض به پلمپ این مکان، تجمع کردند. در نهایت فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ به اهالی سینمای ایران قول داد تا برگزاری مجمع عمومی 6 مرداد ماه 92، از ساختمان خانه سینما محافظت کند، به همین منظور ساختمان شماره یک خانه سینما تا 6 مرداد ماه به نیروی انتظامی سپرده شد به گونه ای که قرار شد در روزهای باقی مانده دو مامور نیروی انتظامی 24 ساعته از این ساختمان مراقبت کرده و مانع ورود افراد به این ساختمان شود. همچنین فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره خانه سینما طی نامه ای به معاون اجتماعی نیروی انتظامی خواستار ایجاد امنیت در برگزاری این مجمع عمومی شد. هرچند قرار بود مجمع عمومی خانه سینما در روز 6 مرداد ماه در خانه سینمای شماره یک برگزار شود و براساس قوانین آگهی فراخوان مجمع عمومی فوق العاده در خانه سینمای شماره یک منتشر شد. اما به دلیل بسته بودن غیر قانونی خانه سینما شماره یک این مجمع در آن تاریخ برگزار نشد. با توجه به اینکه دولت دهم روزهای پایانی خود را سپری می کرد، اما باز هم رئیس سازمان سینمایی دولت دهم به تعطیل بودن خانه سینما اصرار داشته و سنگ جلوی پای اهالی خانه سینما برای بازگشایی این خانه می انداخت.

انتخاب علی جنتی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با معرفی علی جنتی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و در نهایت معرفی حجت الله ایوبی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس سازمان سینمایی، ورق به نفع اهالی خانه سینما برگشت. جنتی در اولین اظهار نظر خود در رابطه با خانه سینما اعلام کرد که سیاست و رویکرد من به گونه ای خواهد بود تا در اولین فرصت مسائل و مشکلات به وجود آمده پیرامون خانه سینما را بررسی و شرایط قانونی را برای فعالیت مجدد آن فراهم خواهم کرد. خانه سینما محلی است تا سینماگران بتوانند مسایل مربوط به صنف خود را پیگیری کنند و بدیهی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه تلاش خود را در جهت حمایت از آن به کار می گیرد. در همین راستا علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم در روزهای پایانی مرداد ماه دو جلسه مختلف با اهالی سینما برگزار کرد تا در رابطه با سینما و حواشی آن صحبت کنند. که هر دو جلسه از نگاه سینماگران بسیار امیدوار کننده بود. هیأت مدیره خانه سینما در آستانه 21 شهریور ماه مصادف با روز سینما، اولین درخواست جدی خود را به سازمان سینمایی اعلام کرد و  از سازمان سینمایی خواست تا هرچه سریعتر خانه سینما را باز کند تا بر اساس قوانین اولین مجمع عمومی خانه سینما برگزار و براساس خواسته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هیأت مدیره جدید انتخاب و معرفی شود. این درخواست در حالی بیان شد که شنیده ها حاکی از آن بود که قرار است درب خانه سینما در روز 21 شهریور ماه مصادف با روز سینما باز شود. در نهایت بعد از گذشت بیش از 2 سال از بسته بودن درب خانه سینما، در روز 21 شهریور ماه 92، نیروی انتظامی ساختمان شماره یک خانه سینما را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل داده و سازمان سینمایی در این روز با حضور حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی درب خانه سینما را باز کرد تا این خانه با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیتش را از سر بگیرد. اما سینمای ایران در تابستان 92 تنها به بازگشایی خانه سینما محدود نشد، بلکه سینما همچنان در جریان بوده و اتفاقات بسیاری در آن رخ داد. اهدای نشان درجه یک دولتی به اکبر عبدی و داریو ارجمند در روز شنبه یکم تیر ماه، اکبر عبدی و داریوش ارجمند از سوی محمود احمدی نژاد رئیس دولت دهم، نشان درجه یک دولتی فرهنگ و هنر را دریافت کردند. بلیت نیم بهاء در سینما سپیده سینما سپیده یکی از سینماهای ممتاز تهران، براساس ارائه طرحی از سوی حوزه هنری، قیمت بلیت نمایش فیلم برای دانشجویان و دانش آموزان را در تمام روزهای هفته نیم بها اعلام کرد. که این طرح با استقبال بسیاری همراه بود.

«چه خوبه برگشتی» به جمع میلیاردی ها پیوست فیلم سینمایی «چه خوبه برگشتی» به کارگردانی داریوش مهرجویی به فروش یک میلیارد تومانی رسید و در گروه 5 فیلم میلیاردی سال 92 قرار گرفت. اما یکی از مهمترین اتفاقات در سینمای گیشه در تابستان امسال که مصادف با ماه مبارک رمضان بود، اجرای طرح اذان تا اذان در شهر تهران بود. اما یکی از تفاوت های این طرح نسبت به سال های دیگر این بود که پردیس های شهرداری اقدام به نمایش فیلم های قدیمی چون «هامون» و «اجاره نشین ها» به کارگردانی داریوش مهرجویی بود که توانست مخاطبان بسیاری را دوباره به سینما بکشاند. نمایش این فیلم ها به قدری با موفقیت همراه بود که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران تصمیم گرفت تا در صورت موافقت صاحبان فیلم های قدیمی و مطر سینمای ایران، آن را دوباره اکران کند. کمال تبریزی و «طبقه حساس» کمال تبریزی بعد از  5 سال دوری از سینمای ایران، برای دو فیلم سینمایی «طبقه حساس» و «دردسرهای شیرین» پروانه ساخت دریافت کرد که در نهایت فیلم سینمایی «طبقه حساس» را جلوی دوربین برد. اکران عید فطر اکران عید فطر بعد از اکران نوروزی، یکی از مهمترین نوبت های اکران در طول سال است، به همین دلیل معمولا اکثر فیلم های مطرح سینما در آن سال را به نمایش می گذارند، «فرزند چهارم» به کارگردانی وحید موسائیان، «هیس دخترها فریاد نمی زنند» به کارگردانی پوران درخشنده، «دهلیز» به کارگردانی بهروز شعیبی و «هیچ کجا هیچ کس» به کارگردانی ابراهیم شیبانی از جمله فیلم هایی بودند که در اکران عید فطر سال 92 به نمایش درآمدند. در این میان فروش فیلم سینمایی «هیس دخترها فریاد نمی زنند» از مرز 3 میلیارد تومان گذشته و جزو پرفروش ترین فیلم های سال شد.

شهاب حسینی کارگردان شد شهاب حسینی بازیگر سینما و تلویزیون، اولین فیلم سینمایی خود با نام «ساکن طبقه وسط» را جلوی دوربین برد. این بازیگر سینما که در این فیلم سینما برای اولین بار به عنوان کارگردان حضور دارد، نقش اول فیلم را نیز برعهده گرفته است. محمد هادی کریمی فیلمنامه این فیلم سینمایی را برعهده داشته است. سینماگران و مدیران دولتی زیر یک سقف جمع شدند یکی دیگر از اتفاقات جالب و امیدوارم کننده در تابستان پرحاشیه سینمای ایران، حضور تمامی اهالی سینمای ایران در یک مراسم شام با میزبانی رئیس سازمان سینمایی بود. در این مراسم بسیاری از سینماگرانی که سال ها در مجامع عمومی حضور پیدا نکرده بودند نیز حضور داشتند. در این مراسم سراسر صحبت های امیدوارم کننده زده شد که نشان می داد هم سینماگران و هم مدیران جدید سازمان سینمایی به آینده سینمای ایران بعد از بازگشایی خانه سینما، امیدوار هستند. انتصاب های جدید در سازمان سینمایی محمد احسایی به عنوان معاون آثار سینمایی سمعی و بصری سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد مشاور عالی رئیس سازمان سینمایی، محمد رسول صادقی مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی، آرش امینی مدیرکل امور بین الملل سازمان سینمایی، لادن طاهری به عنوان رئیس فیلمخانه ملی، سید محمد طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز سینمای مستند و تجربی و حبیب ایل بیگی مدیرعامل انجمن سینمایی جوان و محمدرضا جعفری جلوه به عنوان مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی انتخاب شدند.


۱۳۹۳/۱/۴ - ۱۵:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن