واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
با برگزاری میزگردی در ایرنا تشکل های دانشجویی به دنبال اسلامی شدن دانشگاه ها تهران- ایرنا- سازمان بسیج دانشجویی، انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل، دفتر تحکیم وحدت و جامعه اسلامی دانشجویان مهمترین دغدغه خود را اسلامی شدن دانشگاه ها عنوان کردند.
نمایندگان این چهار اتحادیه دانشجویی با حضور در ایرنا در میزگردی با موضوع اسلامی شدن دانشگاه ها تغییر سرفصل های دروس دانشگاهی را یکی از مطالبات اصلی خود از وزارت علوم اعلام کردند.
این تشکل های دانشجویی که در بیشتر موارد موضع گیری مشترک داشتند، براین عقیده اند که باید سرفصل های غربی از دروس دانشگاهی حذف شود.
دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت در این میزگرد مهمترین دغدغه فرهنگی این تشکیلات را اسلامی شدن دانشگاه ها عنوان کرد و اظهارداشت: ما باید به سمتی پیش رویم که دروس دانشگاهی اسلامی شود و فلسفه غرب به فلسفه اسلام تغییر کند.
بیانی توضیح داد: منظور ما از اسلامی شدن تفکیک جنسیتی و مباحث ظاهری نیست؛ این مبحث باید در دروس لحاظ شود.
وی ادامه داد: تا کنون چندین بار با وزارت علوم به منظور اسلامی شدن دروس و تغییر سر فصل های درسی صحبت کرده ایم وامیدواریم هرچه زودتر این تغییرات ایجاد شود.
دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت تصریح کرد: معتقدیم که اسلامی شدن دانشگاه ها یک موضوع حاکمیتی است و باید وزارت علوم فکری به حال آن کند.
**اسلامی شدن دانشگاه سدی مقابل تهاجم فرهنگی
نماینده جامعه اسلامی دانشجویان نیز اسلامی شدن دانشگاه ها را سدی در مقابل تهاجم فرهنگی دشمنان عنوان کرد.
حسین زینلیان با تاکید بر اینکه باید با تمامی توان مقابل تهاجم فرهنگی ایستادگی کرد ، گفت: باید به نحوی حرکت کنیم که به نگرانی های فرهنگی مقام معظم رهبری پاسخ داده شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه مباحثی که هم اکنون در دانشگاه های ایران تدریس می شوند با اصول اسلامی و دینی فاصله دارند.
قائم مقام سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان گفت: باید به سمتی پیش رویم که علوم غربی از دروس دانشگاهی به ویژه دروس علوم انسانی حذف شوند.
زینلیان با تاکید بر اینکه باید دروس ما بر گرفته از قرآن باشند اظهارداشت: اندیشمندان و استادان دانشگاه ما در بحث علوم انسانی کم کار بوده اند و نتوانسته اند نظریه پردازی کنند.
**مباحث دانشگاهی مناسب ایران اسلامی نیستند
دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در این میزگرد خبری گفت که دروس دانشگاهی باید متناسب با شرایط ایران اسلامی باشند.
محمدرضا کریمی مهمترین معضل فرهنگی کشور را اسلامی نشدن دانشگاه دانست و تصریح کرد: متولیان امر در طول 35 سال گذشته هیچ فکری برای اسلامی شدن دانشگاه های کشور نکرده اند.
وی افزود: متاسفانه هم اکنون افکار نظریه پردازان غربی در دانشگاه های ایران تدریس می شود که هیچ تناسبی با فرهنگ کشور ما ندارد.
دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه استادان دانشگاه در بحث نظریه پردازی کم کار هستند گفت: استادان ما هیچ تلاشی برای طرح نظریه های اسلامی – ایرانی و تحلیل شرایط کشور ندارند به عنوان مثال پس از اتفاقات سال 88 هیچ نظریه پردازی به تحلیل موضوع و بررسی دلایل وقوع چنین اتفاقی نپرداخته است.
کریمی ، گام نخست برای اسلامی شدن دانشگاه ها را نگاه به درون عنوان کرد و یادآور شد: دانشگاه ما زمانی اسلامی می شود که استادان نگاهی اسلامی داشته باشند.
وی با بیان اینکه وزارت علوم متولی اصلی اسلامی شدن دانشگاه ها است ، افزود: وزیر علوم و سایر مسئولان باید با اراده جدی وارد کار شوند تا دانشگاه ها به سوی اسلامی شدن حرکت کند.
دبیر اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان افزود: باید سرفصل دروس دانشگاهی تغییر کند و نسخه ای که متناسب با فرهنگ و موقعیت ایران اسلامی است جای مباحث غربی را بگیرد.
**دروس سکولار باید حذف شوند
نماینده سازمان بسیج دانشجویی دراین میزگرد خبری حذف دروسی که هسته شناسی سکولار دارد را مهمترین گام برای اسلامی شدن دانشگاه ها عنوان کرد.
رامین شمسایی گفت: بسیج دانشجویی نگاهی عمقی تر به اسلامی شدن دانشگاه ها دارد و این موضوع را محدود به تفکیک جنسیتی و سیاه پوش کردن دانشگاه در ایام محرم نمی کند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی افزود: تا زمانی که هسته دروسی که در دانشگاه تدریس می شوند سکولار است نمی توان توقع داشت که دانشگاه اسلامی باشد.
وی گفت: برای جنبش دانشجویی باور این موضوع که کامل ترین دین الهی از آموزه های علمی خالی باشد سخت است، از این رو ما ایمان داریم که می تواند تمامی دروس را بر مبنی قرآن و اسلامی تدریس کرد.
دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی توضیح داد: متاسفانه سکولارها و غیر انقلابی ها در کلاس های دانشگاه حرف خود را می زنند و دانشجویان انقلابی که به دنبال دروس اسلامی هستند زمانی برای حرف زدن ندارند.
شمسایی افزود: استادان باید فضا را برای بیان نظرات از طریق کرسی های آزاد اندیشی باز کنند تا دانشجویان انقلابی نیز بتوانند حرف خود را بزنند.
وی گفت: دروس غربی که در دانشگاه های ما تدریس می شوند حکومت ها را به 2 نوع دیکتاتوری و دمکراسی تقسیم می کنند و به مردم سالاری دینی که در ایران اسلامی حاکم است نمی پردازند.
دبیر شورای تببین مواضع بسیج دانشجویی با اشاره به صحبت های مقام معظم رهبری تاکید کرد: رهبری بر تقویت جناح فرهنگی مومن تاکید کرده است از این رو بسیج دانشجویی برای تقویت این جناح در دانشگاه ها تلاش می کند.
نماینده اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز که برای حضور در این میزگرد از او دعوت شده بود، با وجود قول مساعد ، دقایقی پیش از برگزاری به خبرنگار ایرنا گفت که در این نشست شرکت نمی کند.
فراهنگ**9303**2024**9266
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]