تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سفره‏هايتان را با سبزى، زينت دهيد ؛ زيرا سبزى با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، شيطا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820985224




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سنتهای چهارشنبه آخر سال را به معضل اجتماعی تبدیل نکنیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

سنتهای چهارشنبه آخر سال را به معضل اجتماعی تبدیل نکنیم بروجرد - ایرنا - آیین چهارشنبه آخر سال که از سنتهای ویژه استقبال از نوروز بوده در سالهای اخیر به آیین چهارشنبه سوزی و معضل اجتماعی انسانی تبدیل شده است.


به گزارش خبرنگار ایرنا ، آیینهای چهارشنبه آخر سال در گذشته های دور با یک پیام مشترک که منجر به ارتقای روحیه اتحاد و نوع دوستی بوده برگزار می شد ولی این سنت دیرینه که تنها پریدن از آتش باهدف سوزانیدن و نابود کردن خارهای نفس و زشتی ها و پلیدی های سال کهنه بوده اکنون تبدیل به تراژدی تلخی برای خانواده ها شده است.
بازی با مواد منفجره خطرناک میراثی نبود که از آیین چهارشنبه آخر سال به یاد مانده بود بلکه تهیه پشته هایی از چوب و خار و خاشاک در میانه هر کوچه و رسیدن آنها به هفت مورد و سپس آتش زدن و پریدن ابتدا زنان و مردان مسن تر از روی بته ها سپس جوانترها میراث چهارشنبه سوری بود.
در برپایی این آیین به جای پرتاب انواع مواد محترقه خطرناک که از آن سوی مرزها با اهداف مشخص وارد کشور می شود آن روزها تنها آنشی بود و حاجی فیروزی که با پریدن از روی آتش می خواند ˈ زردی من از تو، سرخی تو از منˈ.
معنای درست این جمله به این صورت است که زردی من برای تو باشد و سرخی تو به من برسد.
زردی به معنای رخوت و سستی و بی تحرکی و سرخی به معنای گلکون و باطراوت و شاداب بودن است.
در آن زمان مردم به این ترتیب طلب سلامتی و نشاط می کردند اما امروز از چند شب قبل از برپایی این آیین خانواده ها دچار استرس و نگرانی شده و از خدا می خواهند این شب را به خیر بگذراند چرا که مواد محترقه و آتش زای حطرناک جای همه سادگی چهارشنبه آخر سال را گرفته است.
امروز برخی والدین باید در راهروی بیمارستانها و درمانگاهها در شب چهارشنبه آخر سال سلامتی فرزندان و عزیزان سوخته خود را به خاطر استفاده ازمواد منفجره از خدا بخواهند و با اشک چشم آتش این بازی خطرناک را خاموش کنند.
آیین چهارشنبه آخر سال در قدیم با اهداف خاص دیگری از جمله بخت گشایی دختران برگزار می شد به این ترتیب که دختران جوان، با پوشیدن چادر، بصورت گمنام در کوچه ها فالگوش ایستاده و بخت خود را از کلام عابران دریافت می کنند.
مراسم شال اندازی در گذشته در بروجرد رایج بوده ولی امروزه بیشتر در روستاها و یا دیگر بخشهای لرستان دیده می شود در این مراسم، مردان جوان به پشت بام خانه ها رفته و شال بلند یا چادری را آویزان می کنند و منتظر می شوند صاحب خانه معمولا آجیل یا شیرینی یا سکه ای را در آن چادر قرار می دهد.
در هرحال باید مواظب بود که در آستانه سال نو برخی بی احتیاطی ها این ایام زیبا را به کام
خانواده تلخ نکند.
542/634
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن