واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار: گسترش پیوندهای اقتصادی ایلام و عراق در اولویت قرار دارد ایلام- ایرنا- استاندار ایلام تاکید کرد: گسترش پیوندهای اقتصادی و فرهنگی در حوزه صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی و توسعه گردشگری مذهبی در اولویت سیاست ها و راهبردهای اجرایی مسوولان دولت تدبیر و امید در استان قرار دارد.
به گزارش ایرنا، ˈمحمدرضا مرواریدˈ روز شنبه در دیدار با رییس مجلس استان دیالی عراق گفت: توسعه پیوندهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی با کشورهای همسایه در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار است و با توجه به مرزهای مشترک طولانی ایلام و عراق مسوولان ارشد استان به توسعه و گسترش همکاری ها با کشور همسایه اهمیت فراوانی قائل شده اند.
وی ادامه داد: در این راستا از همان نخستین روزهای آغاز به کار مجموعه مدیریتی دولت تدبیر و امید در استان برنامه ریزی های لازم برای ظرفیت سازی در زمینه گسترش پیوندهای اقتصادی و فرهنگی از جمله در بخش صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی و نیز توسعه همکاری ها در حوزه گردشگری مذهبی در ایلام انجام شده است.
مدیر بلند پایه استان ایلام بیان کرد: مرزهای مشترک استان با کشور همسایه باختری جمهوری اسلامی ایران یکی از راهبردهای توسعه اقتصادی ایلام است که در این زمینه تلاش می شود از این ظرفیت ممتاز برای رشد و پیشرفت منطقه و رفاه نسبی مردم
بیشترین استفاده کرد.
مروارید افزود: برنامه ریزی های لازم و کافی برای گسترش همکاری های بازرگانی و اقتصادی استان ایلام با استان دیالی عراق انجام شده که در نتیجه عزم جدی مقام های دو استان و رایزنی های آنان در آینده هم افزایش می یابد.
وی یاد آور شد: استان ایلام با توجه به موقعیت جغرافیایی و وجود مرزهای طولانی در کنار ظرفیت های گوناگون و مناسب در بخش های صنعت، معدن و کشاورزی از بهترین شرایط برای گسترش همکاری های فرهنگی و پیوندهای اقتصادی با کشور عراق برخوردار است.
استاندار ایلام گفت: امکانات لازم و زیرساخت های کافی در پایانه مرز رسمی و بین المللی مهران به عنوان گرانیگاه و پیشانی توسعه اقتصادی استان فراهم است که می توان از این ظرفیت برای گسترش پیوندهای اقتصادی و صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی به استان های مختلف عراق ایلام بیشترین بهره گرفت.
وی اظهار کرد: موافقت های نخستین در زمینه راه اندازی بازارچه مرزی در منطقه ˈهلاله شمالیˈ میان استان های ایلام و دیاله عراق حاصل که برای تحقق این مهم دیدارهایی با مقام های دو کشور دوست و همسایه برگزار شده است.
مروارید ادامه داد: مردم ایلام به سبب پیوندهای فرهنگی و خویشاوندی تا پیش از سرنگونی رژیم بعث صدام بیشترین ارتباط را با مردم استان دیالی از جمله شهرهای مندلی و خانقین داشتند که امید است این پیوندها همانند گذشته به بهترین و بیشترین شکل ادامه داشته باشد.
استاندار ایلام افزود: مسوولان و مردم استان هیچ حد و مرزی برای گسترش پیوندهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با ملت و دولت دوست و برادر عراق قائل نیستند و برای تحقق این رویکرد همه تلاش و توان خویش را به کار می گیرند.
به گزارش ایرنا، استان ایلام 430 کیلومتر مرز مشترک با سه استان دیالی، واسط و میسان عراق دارد.
پایانه بازرگانی و مسافری مرز بین المللی مهران در 100 کیلومتری جنوب باختری شهر ایلام یکی از مهمترین کانون های صادرات کالا به عراق و سفر گردشگران مذهبی این کشور به جمهوری اسلامی ایران است.
حجم صادرات کالاهای غیر نفتی از این پایانه مرزی به کشور عراق سالانه نزدیک به یک میلیارد دلار می رسد که با راه اندازی بازارچه مرزی هلاله شمالی در شهرستان ایلام و همسایگی استان دیالی و پایانه مرزی ˈچم سریˈ دهلران در کنار استان میسان در آینده استان ایلام به قطب صادرات کالا و خدمات به کشور همسایه تبدیل خواهد شد.
افزون بر این، روزانه بین پنج تا شش هزار نفر از اتباع ایرانی و عراقی با گذر از مرز بین المللی مهران راهی زیارت مکان های مذهبی دو کشور می شوند.
گسترش فعالیت های بازرگانی و رایزنی با مقام های عراقی برای توسعه پیوندهای اقتصادی و صادرات کالا و خدمات فنی از استان ایلام به عراق از همان آغازین روزهای فعالیت دولت تدبیر و امید روند پر شتابی به خود گرفته که سفر امروز رییس مجلس استان دیالی و هیات تجاری عراق از استان واسط برای گسترش صادرات به این کشور و تقویت همکاری های بازرگانی و اقتصادی از دستاوردهای این سیاست به شمار می رود.
پایانه مرزی مهران در 100 کیلومتری جنوب باختری شهر ایلام که به دنبال پیگیری استاندار دولت تدبیر و امید در حال تبدیل به منطقه ویژه اقتصادی است، گرانیگاه و پیشانی توسعه اقتصادی استان ایلام به شمار می رود. ک/2
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]