تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند! زبان را عذابى دهد كه هيچ يك از اعضاى ديگر را چنان عذابى ندهد. زبان گويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842019654




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردشگری؛ احساس امنیت بالاتر از امنیت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

گردشگری؛ احساس امنیت بالاتر از امنیت تهران - ایرنا - امنیت و گردشگری دو مقوله مرتبط با هم است؛ اگر امنیت و یا احساس امنیت نباشد بطور کلی گردشگری نیز معنا و مفهومی نخواهد داشت زیرا گردشگر هرگز منطقه نا امن را برای گردشگری انتخاب نمی کند.


گردشگر برای دیدار و آشنایی با آثار و آداب و رسوم یک منطقه مسافرت می کند و در محیط نا امن هرگز نمی تواند به اهداف سفرش نایل آید.
ممکن است در منطقه ای امنیت وجود داشته باشد اما گردشگر احساس امنیت نکند؛ این نبود احساس امنیت گردشگر را از سفر بازمی دارد و صنعت گردشگری را با توسعه نیافتگی مواجه می کند.
این احساس امن نبودن می تواند به دلایل مختلفی از جمله سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باشد که بطور مستقیم کشور مقصد را نشانه گرفته است.

** ایران کشوری امن از نظر گردشگران
ایران یکی از کشورهای امن در منطقه بویژه برای گردشگران است؛ بسیاری از گردشگران که به ایران سفر کرده اند امنیت ایران را ستودند اما تبلیغات رسانه های بیگانه ایران را ناامن جلوه می دهد.
وسعت ایران بسیار بزرگ است و چند سرقت و درگیری و گروگانگیری محدود در مرزها که امکان دارد در همه کشورها رخ دهد نمی تواند امنیت کشوری با این عظمت را مخدوش کند.
نمونه این درگیری ها و برخوردها در همه کشورها ازجمله کشورهای غربی و امریکایی هر روز دیده می شود اما هرگز این موارد در صنعت گردشگری آنها اختلالی بوجود نمی آورد.
رسانه های خارجی به دلایل مختلف احساس ناامنی را در کشورما دامن می زنند هر چند نباید برخی سخت گیری های داخل کشور مانند نوع رانندگی، وجود اقامتگاه های غیر استاندارد وغیربهداشتی و همچنین شیوه برخورد با نوع پوشش گردشگران را در ایجاد این ناامنی نادیده گرفت.

** بازگویی واقعیت های امنیت ایران
در این شرایط رسانه ها و شبکه های اطلاع رسانی داخلی نیز نتوانسته اند واقعیت های امنیت کشور را برای جهانیان بازگو کنند و به همین دلیل شمار گردشگران خارجی به ایران کمتر از 4 میلیون نفر در سال است در حالی که همین آمار نیز با شک و تردید جدی کارشناسان روبرو است.
اما ورود گردشگر به منطقه ای هر چند می تواند نشانه امنیت مقصد باشد اما در برخی موارد همین گردشگران نیز می توانند به ناامنی در این مناطق دامن بزنند.
به نظر می رسد در صنعت گردشگری احساس امنیت بیشتر از خود امنیت برای گردشگران مورد توجه است و آنان بیشتر تحت تاثیر تبلیغات رسانه های پرقدرت به جامعه ما می نگرند و نسبت به آن قضاوت می کنند.
کارشناسان معتقدند که امنیت با احساس امنیت متفاوت است. به گونه ای که ممکن است در جامعه ای امنیت باشد ولی این امنیت احساس نشود.

** ایران مامن پناهجویان و مهاجران
تجربه دست اندرکاران صنعت گردشگری در ایران حاکی از این است که بیش تر گردشگرانی که به ایران سفر می کنند، در ابتدای ورود احساس عدم امنیت دارند ولی در انتهای سفر، ایران را امن تلقی می کنند.
برای مثال توصیه هایی که رسانه های خارجی برای گردشگران در هنگام سفر به ایران می کنند طوری تنظیم می شود که ایران از کمترین امنیت برای جهانگردان برخوردار است.
برخی از این توصیه ها مثل نوع پوشش جزو اصول و قوانین بوده و تغییر ناپذیرند، ولی برخی مقررات را می توان تغییر داد.
مرزهای کشور ناامن نیستند ولی به خاطر دوری شهرها از هم و مناطق وسیع بدون سکنه، و البته چند مورد گروگان گیری و حمله مسلحانه، ناخودآگاه این شبهه ایجاد می شود که شهرها و مسیرهای مرزی از امنیت لازم برخوردار نیست اما این موضوع، مشکلی نیست که قابل رفع نباشد.
ایران در طول دوره ها و سالیان مختلف همواره محل حضور پناهجویان، مهاجران و آوارگان کشورهای همسایه بوده است؛ حضور اتباع افغانی و عراقی در ایران که در کمال آرامش زندگی می کنند موید وجود امنیت در کشور است.
در زمان حاضر مشکل کشور، احساس عدم امنیت است. مشکل ما این است که به گردشگران القا کنیم که ایران امن است و البته بعد از این که آن ها به این کشور سفر کردند باید امنیت جانی و مالی و روانی آنان را تامین کنیم.

** تلاش خارجی ها برای ناامن جلوه دادن ایران
فیروز ناظری کارشناس گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از نیازهای بشر در طول زندگی امنیت بوده و این نیاز در طول تاریخ به شکل های مختلف مطرح بوده است.
وی افزود: از قرن 19 میلادی موضوع امنیت از اهمیت زیادی برخوردار شده و کشورها و ملت ها کم کم به تاثیر آن در زندگیشان پی بردند.
این کارشناس سپس به موضوع امنیت در منطقه خاور میانه اشاره کرد و گفت: جنگ افغانستان، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و همچنین جنگ های خلیج فارس و تنش های مختلف همواره بر روند امنیت و آرامش در این منطقه تاثیر گذاشته است.
وی افزود: همین کشمکش ها و بر خوردها و تنش های قومی و مذهبی باعث شده که به غلط یا درست نوعی احساس ناامنی در منطقه ایجاد شود که همچنان سایه آن بر منطقه وجود دارد.
ناظری تصریح کرد این احساس ناامنی ممکن است به آن شکلی که مطرح می شود در منطقه وجود نداشته باشد اما دورتر از منطقه تبلیغات و اطلاع رسانی نادرست و یا شاید هم درست وجود داشته باشد که منطقه را همچنان ناامن جلوه می دهد.
وی گفت: ایران از نظر جغرافیایی در این منطقه واقع شده و به طور طبیعی این ذهنیت در مورد کشورما هم شکل می گیرد که نتیجه آن تصورات غیر واقعی از امنیت ایران است.

** کارنامه غیر درخشان رسانه های ایران
این کارشناس برای جلوگیری از شکل گیری چنین تبلیغاتی علیه ایران گفت: باید رسانه های داخلی از جمله صدا و سیما چهره مثبتی از ایران ارایه دهند تا احساس ناامنی و یا کم امنی از جامعه ما رخت بربندد.
ناظری تصریح کرد نباید در مقابل تبلیغات درست یا غلط رسانه های خارجی در این خصوص منفعلانه عمل کرد و هرگز نباید این اجازه را به آنها بدهیم که هر چیزی در مورد ایران بگویند.
وی باانتقاد از رسانه های داخلی از جمله صدا و سیما گفت: رسانه های کشور در خصوص تبلیغات رسانه های خارجی کارنامه درخشانی در مقابل جنگ رسانه های غربی علیه ناامن جلوه دادن ایران ندارند و ما نباید هیچ وقت اجازه دهیم که آنها در مورد کشورما این گونه تبلیغات کنند.
ناظری تصریح کرد مقصر شکل گیری این تبلیغات علیه کشور، خود ما هستیم زیرا تبلیغات ما به اندازه کافی نبوده هر چند در این خصوص ابزارهای لازم را در اختیار داشتیم.
وی افزود: باید امنیت گردشگران را بخوبی ایجاد کنیم و سپس این امنیت آن را به جهانیان اعلام کنیم.
ناظری به برخی از درگیریها در کشور اشاره کرد و گفت: امکان دارد در برخی نقاط کشور ما قاچاق مواد مخدر و.. صورت گیرد که باید دستگاه های ذیربط از جمله نیروی انتظامی اجازه این کار را به آنان ندهند هرچند تلاش های این نیرو در سالهای اخیر چشمگیر بوده است.

** رفتارهای ضد گردشگری
وی به برخی از رفتارها از جمله نحوه رانندگی در خیابان های ایران اشاره کرد و گفت: هنوز برخی از رانندگان مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی کنند و معمولا گردشگران خارجی با دیدن این مناظر نسبت به امنیت جاده ها احساس ناامنی می کنند.
ناظری تصریح کرد خواه ناخواه باید موضوع رانندگی در ایران حل و فصل شود اکنون این گونه رانندگی کردن به یک معضل تبدیل شده و باید با ارایه آموزش های مختلف این مساله را برای همیشه رفع کنیم.
وی اظهار کرد گردشگران خارجی معمولا از کشورهای دور و بافرهنگ های مختلف به ایران می آیند و ممکن است برخی از فرهنگها و آیین های ما برای آنان عادی نباشد مثلا بحث پوشش در کشور ما با کشورشان تفاوت می کند که این می تواند مشکلاتی ایجاد کند.
ناظری تاکیدکرد در بحث گردشگری خارجی باید برنامه ریزی کرد و تسهیلات مختلفی از جمله تسهیل در ورود و خروج به گردشگران ارایه دهیم.
این کارشناس گفت: گردشگری یک بحث ارادی است و هرگز نمی توان کسی را به زور وارد کشور کرد و یا او را به اجبار از کشور خارج کرد؛ بحث ارادی بودن گردشگری یک اصل است.
ناظری سئوال کرد چرا باوجود آنکه مرزها باز است ولی گردشگرچندانی وارد کشور نمی شود گفت: باید بسترهای ورود گردشگران را فراهم کنیم؛ نباید آنان را در هنگام ورود و خروج معطل کنیم و باید برای آنان برنامه ریزی منظم و دقیق باهمکاری همه دستگاه های کشور داشته باشیم.

** شفافیت برخوردها
برای این که گردشگران تمایل پیدا کنند که به ایران سفر کنند، می بایستی که منطق برخوردهای سیاسی و مذهبی امان برایشان روشن و شفاف باشد.
رونق گردشگری زنان که در حال گسترش است هم می تواند دلیلی باشد برای وجود امنیت گردشگری در ایران که باید به گوش جهانیان برسد.
نحوه رانندگی، موتورسواری، صدای بوق خودروها، وجود هتل های نامطمئن و بهداشتی نبودن رستوران ها همه می تواند برای گردشگر خارجی احساس ناامنی ایجاد کند و رفع این مشکلات قابل دسترسی است.
پاکیزگی شهر، حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی از جمله دیگر مواردی است که ناخودآگاه گردشگر را برای احساس امنیت یا عدم احساس امنیت تحت تاثیر قرار می دهد.
در ایجاد احساس امنیت همه می توانند نقش ایفا کنند؛ از تبادلات فرهنگی و معادلات سیاسی و تفکرات اقتصادی، تا نقش نیروی انتظامی و دست اندرکاران گردشگری و مردم کوچه و بازار می توانند در این زمینه تاثیر گذار باشند.
فراهنگ (5) ** 1569**1588
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن