واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ اسفند ۱۳۹۲ (۱۹:۳۸ب.ظ)
بازديد سفير جمهوري تركمنستان از دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان سفير جمهوري تركمنستان و معاون برنامهريزي استانداري گلستان از دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان بازديد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين ديدار علي نجفي نژاد سرپرست دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان در ديدار سفير جمهوري تركمنستان گفت: دانشگاه گرگان به عنوان قديمي ترين دانشگاه علوم كشاورزي در ايران كه از سال 1336 تاسيس شد آمادگي همكاري در زمينه هاي تبادل علمي و فرهنگي با دانشگاههاي كشور تركمنستان را دارد.
وي افزود: همكاري در زمينه تربيت نيروي انساني متخصص، آموزش دانشجويان تحصيلات تكميلي، فعاليت هاي مشترك تحقيقاتي مورد نياز طرفين، از جمله مواردي است كه دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي مي تواند در آن اقدامات مفيدي را انجام دهد.
نجفي نژاد تصريح كرد: اگر مصاديق و جزئيات نيازهاي دانشگاه هاي جمهوري تركمنستان را بشناسيم قطعا برنامهريزيها و فعاليت ها به صورت بهتر انجام مي شود تا آن نيازها برطرف شود.
وي همچنين در اين ديدار از سفير كشور تركمنستان جهت حضور رئيس دانشگاه دولتي جمهوري تركمنستان و مسوولين ساير دانشگاه هاي اين كشور جهت حضور در دانشگاه علوم کشاورزي ومنابع طبيعي گرگان دعوت به عمل آورد و اظهار داشت: كشور تركمنستان مي تواند به اتحاديه دانشگاههاي حاشيه درياي خزر بپيوندند و در نشست هاي سالانه اين اتحاديه شركت نمايد.
در ادامه احمد قربان اف، سفير جمهوري تركمنستان، در سخناني اظهار داشت: كشور تركمنستان بعد از مستقل شدن از شوروي سابق مدت بيست و دو سال است كه روابط ديپلماتيك با كشور ايران برقرار كرده است.
وي افزود: در زمان شوروي سابق، كشاورزي بيشترين قسمت اقتصادي كشور ما را تشكيل ميداد به طوري كه توليد پنبه در كشور ما بعد از كشور ازبكستان در رده دوم كشورهاي استقلال يافته شوروي سابق انجام ميشود.
سفير جمهوري تركمنستان در كشورمان با بيان اينکه هم اكنون تركمنستان سالانه بيش از يك ميليون تن توليد جزو 10 كشور برتر جهان در توليد پنبه شناخته مي شود تصريح كرد: تا سال گذشته همه استان هاي اين كشور به توليد پنبه مي پرداختند اما اخيرا توليد پنبه در استان والكان "استان همجوار استان گلستان" به دليل كيفيت پايين و خشك بودن زمين هاي آن منطقه متوقف شده و كشاورزان آن منطقه به توليد گندم ، جو و محصولات كشاورزي متفرقه مي پردازند.
وي با بيان اينكه كشور تركمنستان مانند استان گلستان داراي آب و هواي مطلوب و جنگل سبز نميباشد، افزود: سياست جنگل كاري مصنوعي را مد نظر قرار داديم و تاكنون بيش از 60 ميليون نهال در اطراف شهر ها و مناطق مسكوني كاشتهايم.
قربان اف افزود: طبق سياست دولت تركمنستان در سال جديد بايد حدود سه ميليون ديگر نهال كاشته شود كه البته اين نهال ها به دليل كم آبي به صورت قطره اي آبياري مي شوند.
وي با اشاره به در دستور قرار دادن خود كفايي در توليد ميوه درآن كشور عنوان كرد: با برنامهريزيهاي تشويق براي مردم و كشاورزان به توليدات گلخا نه اي توجه ويژه شده است.
بنابه گزارش روابط عمومي وزارت علوم، سفير جمهوري تركمنستان اظهار كرد: هم اكنون صادرات گل و گياه و نهال در حد تجارت و بازرگاني به كشور تركمنستان انجام مي شود اما دانشگاهيان اين كشور خواهان آموزش و تحقيق در جنبه هاي علمي كشاورزي از كشور ايران هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]